Заштитени се од бременост. Заедно се. Не се плашт од СПБ. Подолго задоволство. Таа прави грешка, таа е крива и себична. Крај на муабетов.
И пак нема разумна причина да свршува у неа. Нема, значи нема. И без неговиот свет оргазам ќе ужива. Причината пак не ми ја кажа и придобивката. Ама кутрите мажи, немој да ги навредиш да им кажеш да не свршат у тебе.
Најпросто кажано - кога ние девојките сме блуску до оргазам најчесто кажуваме - да не си мрднал готова сум истото е и кај мажите ( треба да се прекине за секунда две три односно да се прекине пред да го доживее задоволството па да продолжи, пошто нели мажите се тие кои оплодуваат ) или кратко кажано тоа е исто како ние жените пред да ни дојде тој моментот да се тргнеме и сами да си завршиме работа . Се извинувам за постот.
Не ти дефинитивно имаш многу јак комплекс и омраза кон цел машки род. Оди свести се додека не е доцна. На мажите со тебе нека му е господ на помош, а тебе нека ти помогне да се пронајдиш сама себе. Кој знае што ти има згрешено некој маж што си ваква... не си ми јасна и од стар профил си била ваква и од овој. Само песимизам и негатива. Откако си на форумот ден не ми помина без твоите негативни црни мисли по темите.
Ќе се прекине тие две-три секунди, ќе сврши надвор, ќе иде ќе се измоча и ќе продолжи. Сите сакаме да се клецаме без можност од трудноќа ама за жал не е така. Крај крајова за неговиот оргазам не треба толку да ти е битно.
Што има врска мочањето? Тоа ти е како безбедност? И тогаш зошто не си купиш вибратор? За што ќе ти е дечко и кур? Ем ги мразиш сите мажи, ем не сакаш во сексот и тој да ужива. Не знам од кога кон сексот се гледа така себично и од кога одлуката за дете е еднострана.
Ама да гледа дете господинот не е секси нешто нели Едит Инаку ако сака може и да го одлага свршувањето, не за минутка да биде. Ама ако сака кхм
За ова сакав да кажам, и маж ми е советуван од пријатели во мое присуство да не ме прашува многу што сакам како сакам. Се знаело треба второ дете, па што побрзо тоа подобро. Демек ако веќе сме робови, да робуваме наеднаш две да израснеме. Чувај боже како да збори за ниви одгледување, а не за деца гледање. Којзнае што слуша маж ми од такви пријатели во мое отсуство. И мене знаат свекрва, золва, другарки да ми сугерираат ама јас оладив и го игнорирам муабетот целосно, нека им е незгодно на нив. Затоа и ја отворив темата.. Многумина се со тоа мислење. Еве и членка се расправала дека ако сака таа ќе роди... Чувај Боже од вакви работи.
Не се чувствувам навредена. Нема гајле. Само мислам не сум сфатена. Заштита е најмал проблем. Знам дека е најсигурно така, но целта на темава не е заштита користење туку непочитување на желбите на едниот партнер и одлучување во негово име. Јас барем така сфаќам. Ако не сме планирале дете значи пазиме. Ако се случи несакајќи е од невнимателност и е непланирано и од двајцата, и тоа е океј. Загрижувачки се сценаријата кога е направено дете на подмолен начин од било какви причини без обостран договор.
За ова се согласувам. Некако во мојата реалност ова е научна фантастика и не сум имала ваков случај во мое опкруживање. Ама како ја читам темава и размислувањата на одредени членки дури и почнувам да се плашам
За жал јас многу често слушам вакви приказни. Малку лошо се изразив како да сум во таква ситуација звучи темава. Моментално не сум, ама и јас слушајќи и читајќи се преплашувам. Не е ова нешто ново, одамна се случува, ама мислам време е да се свестиме сите. Ваквите работи заслужуваат само ОСУДА. Да и моето хипотетичко размислување заслужува осуда. Секој пат кога ќе чујам ваква приказна се ставам на местото на неспремен родител и почнувам да размислувам што јас би направила ? Дали да се разведам? Дали да абортирам? Дали да се помирам со ситуацијата? И од се тоа најбезболно ми се чини она што го пишав злобното.. Ако се посомневам на такво нешто од партнерот и јас без да го известам да си почнам контрацепција. Не е целосно безболно, тоа е огромно црвено знаменце, значи дека довербата ни ја снемало.
Па верувај дека не е научна фантастика. Лично знам ваков случај, а сигурно не е еден. Само не знам како после тоа се продолжува со истиот партнер, а постојат такви створења што би ти го направиле тоа.
Јас сум зборувала за ова на форумов, знам девојче кое на 17 години остана трудна од 33 годишен маж. Она е таква бесна, немирна, он сакаше да се мажи на тие години и ја затрудни јер еден маж на 33 години сигурно знае како да спречи бременост, ама не спречи туку напротив, којзнае како се случило.
По оваа логика и ти не мора да свршуваш за време на пенетрација. Тогаш зошто имаш секс воопшто? Триј се таму и молчи
Мислев дека ваквите случаи се рекла казала муабети и дека само тие двајца си знаат што си прават и што се договрени зад затворени врати. Сметав дека колку и да не си начитан ќе знаеш како се прави дете, грешка добро можи, ама не верував дека можи да излажи едниот. И то имало. Не е сарказам, мене навистина не ми е јасно како можи едниот да не знае. Ако не носи кондом, можи да те излажи. Ама затоа нема да оставиш без кондом. Поточно нема ни да се слечиш пред него ако инсистира без и ако не е човек на кој може да веруваш. А за лажење за пиење таблети, .