(Не)Планирана бременост

Discussion in 'Бременост' started by DarkStormm, Jul 23, 2022.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Дечки, ако не можете да му верувате на партнерот за вакво нешто, ќе му раскинете, а не да се заштитувате. Зошто би биле со личност во која се сомневате дека ќе ви прави вакви превари...

2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Тие што верувале се изгореле, за жал.

3. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Да, тоа сакав да кажам. :)
    Ама и ова е точно. Сите примери од воведното мислење, сигурно верувале.

CameliaMiller and Осе like this.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Ами не велам сите да се ебеме на голо, туку ако се сомневаш дека партнерот така размислува, бегај подалеку, прво не ти треба таква особа, второ ќе најдат начин со пукање на кондоми или ќе го извадат сред ебење итн.

5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Не ни мислев дека алудираш на тоа. Сакав да кажам дека личноста премногу верувала што дозволила тоа да се случи, значи имала комплетна доверба во партнерот дека ќе ја чува.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Ако се плашам дека е можно да ме забремени, без јас да се сложам, нема ни да бидам со него.

Јас одлучувам дали и кога ќе забременам.
    Мое е телото, јас (ќе) го носам плодот.

7. Mantub

Mantub Форумски идол

Уште не ми е јасно која е таа непланирана бременост зошто сите примери досега се невнимателност кај што знаеш дека има шанса.
    Па уште почуден ми е моментов - и каснела менструација, воопшто не се посомневала во бременост.
    При ризичен однос прво нешто што ми паѓа на памет е бременост, како може да не се посомневаш.

8. elimkd

elimkd Форумски идол

И обратно, ако жената сака а мажот не сака, негова сперма и тој исто одлучува.

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Да, ама тоа не треба да се одлучува во брак, или со (не)планирана бременост.

Се разговара за вакви битни теми во врска, за да си знајте и двата, какви ви се погледите.
    Ако едниот сака, другиот не; најдобро совреме да се разделат.
    Не е убо да се прат мештаљки и уцени.

10. elimkd

elimkd Форумски идол

Апсолутно се слагам

11. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

И јас се слагам. И треба да биде како што кажуваш. Ама во многу случаи има уцени и местенки. Другарката ми вика, да не бев мажена, да го немавме детенцето немаше да се согласам на второ. И правел притисок, прифатила за да не се разделат. Тоа ми е ептен трагично..
    Иначе најубаво така, немаш доверба во некој, не си спремна за бременост, се разделуваш.

Ако на некој начин те зафркне партнер има опции:
    1.абортус и разделба
    2.раѓање на дете и разделба
    3.останување со партнерот заради детето (најтажно)

Ама мене најмногу ми е проблем тој дел со планирање на местенката. По слушање на вакви муабети од неговите другари пред неколку месеци го седнав мажот му реков да не добива идеи бидејќи ако планира така со мене нема да му помине, јас ако не сум спремна не раѓам, ако не му верувам не продолжувам со него. Не за да го заплашам туку да му дадам до знаење дека треба да бидам согласна и јас за вакви прашања.

Имав случај со колешка од факултет и не знам многу детали, ама знам дека жената не беше спремна да роди. Се деси непланира бременост под притисок, она мислела не се останува така лесно бремена. Она има само 25год и абортираше под изговори, и за многу кратко време пак бремена, тврди дека по абортусот секогаш односи со заштита и докторката и кажала дека очигледно заштитата не била користена правилно. Сега ќе си го роди ова бебе, не може пак да абортира.

Last edited: Jul 25, 2022
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Да те забремени некој без да сакаш е репродуктивно силување.
    Само кај нас нема закон за ова.
    Иначе и јас знам вакви случаи.

Многу несериозно се пристапува кон имањето деца.
    Прво имаш ризик за трудницата, после одговорност кон тоа дете, за цел живот.

Понашањево е ко да се децата accessories, а не луѓе.

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Има и обратни случаи, каде жената го наседнува мажот за да остане трудна, и му соопштува дека е трудна дури некаде околу 3 месец, кога е ризик да се абортира. Не е ок ни тоа.

Misskirova, Ajronmen, sj *O* and 5 others like this.
  14. Осе

Осе Популарен член

Размислував пред некое време на темава, дека over thinker сум и јас а имаше и случај во блиска фамилија.. жената не сакаше уште ама мажот си завршил работа.
    Дека е поубаво свршување внатре е и не само за него и мене ми е убаво, но дека не е играчка не е јас не знам како можеа познавав пар на кој му беше пракса еднаш месечно да си сврши па девојката да пие ден потоа ( согласни на ова двајцата ) ја учевме ја каравме не бе - убаво и било. Инаку и јас како @DarkStormm АКО сетам такво идиотско нешто или веќе нема да добие или ќе си земам контрацептивни апчиња. Макар што од мм никогаш вакво нешто не очекувам. А кога би се работело за врска дефинитивно раскинување следи. Уствари и преќинав врска дека само еднаш помисли на такво нешто. Значи во друштво као некој таков муабет се отвори и типов ми враќа па ти може и да не сетиш. Го гледам само и викам аа ти сега ќе сетиш , нормално по тој муабет веќе немаше секс а по два дена раскинавме :)

15. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Najglupo neshto mi e koga ke slushnam deka nekoj/a mislel/a deka ne se ostanuva taka lesno bremena. I ushte potragichno vaka mislat i vozrasni lugje.

16. Серотин

Серотин Истакнат член

За тоа темата развод цвета.

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Јас имав еден ваков, сакаше без кондом, па ако дал господ деца дал, така требало. Среќа си ги кажа размислувањава на глас, да си раскинам со време, од кај да знам дека и кондом нема да дупне.
    За жал знам и случај кај што жената имаше доверба, па заврши со уште едно дете... Ама, го роди и остана со него, нејзин избор. Мене не ми се веруваше дека и такво нешто се случува, да не слушнев лично и тешко за верување ќе ми беше, ама ете.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се разбира дека не е ок.
    Било од кој да е измамата, измама е.

19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ако јас свршам за него нема штета, ни за мене.
    Ако он сврши, има ризик за бременост.
    Толку е просто и едноставно.

Tanjamm likes this.
  20. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Има секакви случаи :)
    Да беше лесно за секоја, не ќе постоеше темата Вонтелесно оплодување која патем е преактивна,за жал

sj *O* likes this.