Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Не)Постоечката култура во Македонија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Misskirova, 17 јули 2023.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Таткото го познавам, многу мирен дечко, сталожен дури и не ми се веруваше кога ги видов, стварно ми е жал. За реакцијата капа им симнувам, стварно треба да си човек ипол онака да се повлечеш.

На 1209, Ahoy, CameliaMiller и 24 други им се допаѓа ова.
  2. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Знаеш како ќе земеме :^: следното лето на таа дата и ќе одиме на тој летниковец.Ваљда ќе ја сретнеме.Она слави Роденден епа и ние на некое детенце ќе му славиме демек :rofl:.Од мака вака ќе прави(heidy).

На TMNT, _beautyy_, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.137
    Допаѓања:
    180.937
    :|
    Внука на Александар Караџорџевиќ, нејзин е летниковецот, од дедо во наследство |(.
    СељАнка.

Последна измена: 17 јули 2023
    На 1209, Ahoy, CameliaMiller и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Која селендра..ми се качи притисок, ко хистерична..

На Ouravanture, _beautyy_, Victorian и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    8.567
    Еве уште сега ни е закажан ,чисто да си знае..

На simoncelicius и ZAHRA им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Мене ми е за поздрав тоа што новинарите го објавиле целиот настан, иако особава е скриена. Со оглед на тоа за колку работи молчиме и замижуваме.

На Ajronmen, CameliaMiller, Bitter-Sweet и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    157.363
    Ова со мајкава и роденденов... култура на ниво... Ова се тие родители што ствараат нова генерација снегулки... На детето му било роденден еднаш во годината. Многу ни е гајле за твоето дете, неговиот роденден и се твое... и отприлика тоа важи за сите родители што сметаат дека нивните деца треба да им се важни на сите. Гледа дека нешто се случува, може да праша, може да почека, па и детето нешто ќе научи од тоа. Се надевам дека многу родители ќе научат нешто од беднава.
    Пандемија на квази родители што секому се какаат на глава за нивните деца.... сериозно е скроз ок вашето дете да биде небитно на другите. Не е крај на свет.
    Водителкава се потресе... а реално не беше време и место да го шлапнат ова на емисија. Има друг начин. Многу глупо изгледа. Каква врска има едната ситуација со другата?! Да ги избркала полиција, ајде... ама секоја неотесана будала ли на тв ќе завршува?! Башка што настанот не ја надоврза темата... новинарство за мерак.

На 1209, Ahoy, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.137
    Допаѓања:
    180.937
    Нова генерација сељаци. Никакви снегулки нема овде, само сељачизам. Просторот јавен е или како? Утре ќе и текне во парк да слави, ќе и пречам што ја газам тревата? :^) Ко дома да и дошле, богдачува:fubar:

На 1209, Ahoy, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    8.567
    Доволно кажува тоа што лани на пеколни жештини трудна ми се случувало и да стојам во ЈСП зашто мајките им даваат место за седење на нивните размазени дечиња . И не,не ни се обидува да му каже да стане зашто така е културно.

На CameliaMiller, christinnn, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.466
    Допаѓања:
    114.822
    На Ahoy, CameliaMiller, Ursi и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
    Магарица мајкава.
    Значи толку осет да се немало.
    Ама не ме чуди.
    Ни срам ни перде се има,а и тука на форумов се читаат ваков тип мајки кои би газеле преку други луѓе само да дојдат до целта.

На 1209, Ahoy, Евроазија и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    157.363
    Ама ова е сегмент само на одгледувањето снегулки.
    Нијансите се безбројни.
    Оваа се испосељачи, ама детските родендени се ризница на истакнување на комплексите на родителите. Мене ми се има случено да ми кажат како очекуваат да се однесуваме со нивното дете, така на сите кажуваа, да не испадне ние терсене па требало да ни кажат како. Осетлив бил инаку...
    Е не!
    Па ти мисли си на твоето, она си мисли на нејзиното, шо била она крива шо твоето уште не е родено.

Мешаат култура и почит, со нешто што не знам ни како да го наречам.
    На плажа летово имав неколку случки... нели Јуни период за одмор со деца.
    За Ваљо и Јоца сите дознавме зошто биле у скок, па буричкаа по ташни, истражувале. За Матија исто така, јер Матија имаше 5 години и се искака на сред плажа... гомцето го закопаа... А додека Ана која имаше 6-7, ваљда зошто збореа ќе е 2ро одделение, се испрде ко возрасен човек, при тоа нејзините се искезија ко да имаат 15 год и ништо не рекоа. Реално и јас се насмеав под мустак, ама на таа возраст очекував дека ќе ја опоменат дека тоа не е убаво на јавни места. Нц...
    А да не зборам сето врескање, прскање и што уште не кое и те како поминуваше без збор.
    Ова се родители од кај 25-6 до кај 30 и некоја.
    Ама затоа Вук кој по линија на наученото едно идење на плажа, седна до нас... Неговите го опоменаа да дојде кај нив. Се врати одма. Вук беше невербален и аутистичен и беше 10 годишен и беше најпримерното дете евр. Дојде потоа пак и си седеше со нас цел ден, читавме книга, игравме со песок, не ни пречеше ама воопшто.
    А додека двајца малишани, ме лупнаа со топка по глава дур си играа, мека беше и беше смешно. Се извинија сами, а татко им преку 10 реда дотрча да ги опомене и исто така да се извини.
    Последниве беа од постари родители.
    Имињава може им ги испомешав, ама Вук и Ана дефинитивно ги памтам.
    Се на се, жал ми е за сите овие родители кои вака (не)воспитуваат деца, затоа што мора да имале несреќно детство, па решиле дека вака ќе тераат со своите деца зошто "Мене родителите строго ме држеа, ништо не ми пружија, затоа сум поштен со крст на чело, никаде не догурав во животот". Зошто се плашат да поставуваат граници. Ни ти поштен, ни па си со крст, него толку ти сече. Нема да искреираат деца кои ќе бидат самоуверени, туку креираат деца чии личности ќе се ронат ко догорче кога ќе се соочат со возрасниот свет и ќе сфатат дека се небитни за другите.
    Не можам да разберам... колку и да е просто...

На 1209, Ahoy, CameliaMiller и 33 други им се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    8.567
    Да,еве чекам. А ке се појави. Бидејки има многу такви. За жал

На *Amethyst* и MandyLane им се допаѓа ова.
  14. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.486
    Сакам да ги имам живците на водителката и родителите на девојчето, кое болува од дијабет, и беа исфрлени од летниковецот(се надевам сите го имате видено видото, за да видите какво дно од луѓе постојат).

Обично не сум агресивна личност, ама така да се испонашаш на луѓе кои не ги познаваш и притоа не си упатен за што станува збор е крајно нечовечно, а јас лично би изреагирала на побурен начин.

И пак се мислам дали имаме спас од оваа некултура и невоспитаност, и таман ќе помисли човек општеството оди во подобра насока, и доаѓаат поединци кои се тежок исклучок од оваа група и прават проблеми.

Трпението и добродушноста секогаш ќе се исплати. Но, оваа црна дамка што ќе и' остане на “госпоѓана" ни Вардар не ја пере. Срам да и' е. А, на детето среќен роденден, и се надевам Катја бргу ќе оздрави како и сите други деца.:l:

На Glowy, *Amethyst*, Billy Idol и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.157
    Сеедно дали девојчето имало дијабет, дали снимале прилог за нешто друго или некои лабаво си пиеле кафе.
    И да сум седнала да си ја прчам, летниковецот е на јавна површина, можеш да дојдеш да седнеш ама не и да ме исфрлаш и да ми се дереш оти си го резервирал:drunk::drunk:
    Баш ми се случи еднаш што кажав, со либе си седиме на клупи така со масичка и идат едни маж и жена и вика дечки да не станувате скоро? Као луѓе втф ебате, мене срам ми е така да му се уфрлам на некој.
    Јас така за во природа знам да си носам и едно како ќилимче, ако нема слободно ќе седнам на трева, не ќе тормозам луѓе да ми стануваат

На CameliaMiller, Осе, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.137
    Допаѓања:
    180.937
    Од дома и трева да си донесеш, може резервирана му е некому:drunk:

На Ahoy, CameliaMiller, Glowy и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.157
    И воздух во боца ќе си земам, може и тој е резервиран за Славица:rofl:

На Ahoy, CameliaMiller, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.479
    Мислам дека дете мора да седи на седиште во автобус, ради негова безбедност. Не знам за која возраст се работи, ама ако е дете или во скут кај мајката, или на седиште, а мајката до него да стои или седи.

На BlackNight, Munchmallow20 и Yowannty им се допаѓа ова.
  19. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.486
    Точно. Нема врска за што е прилогот, општо е некултурно да се избрка некој кој на јавна површина си тера работа. Но зборот ми беше главно за моменталната ситуација, женава нема ниту емпатија кон болката на родителите кои очајно бараат лек, а не па да има толеранција кон други луѓе. Бедно.

На Ahoy, Glowy, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Јас не сум го видела, за што се работи?