Незнам може и така е. Ама тоа е така и со средношколци и основци. Не стануваат на стари луѓе од 80 год а не па на трудна некоја таму. А каде е изворот на проблемот? Еве во мајката што брка болно дете за на нејзиното да му чека роденден.
За идиотизам се работи https://m.facebook.com/story.php?st...bPgioL9HvBnb68l&id=1167592171&mibextid=ZbWKwL
Што е ова понашање од страна на мајкава??? Има памет, срам, чувства таа бе или нема? Господи Боже со кого делиме воздух... И после децата криви се, вакви се, такви се. Не се работи тука ради тоа што снимале прилог за девојчево него за немање осет се работи, на татко и изглеа е летниковецов па ќе го узурпира и ќе брка луѓе, не се потрефил некој заебан тип овој татково па лом да ја напраеше, гуска глупа и проста.
И ја не сфаќам зашо и се тргнаа.. Можеби да не го вознемируваат девојчето ама да не беше дете у прашање ја на пример не би и ќутела, која е она па да наредува и брка, тоа дома само смее.
Претерано е. Наместо на главниот проблем да се обрне внимание, да се види што мака има детето, некако поголема фама се дигна околу сељачата што ќе прави роденден на детето еднаш во годината. Познавам такви мајки, што газат преку се живо за нивните синчиња/керќички. Баш прв роденден ќе треба да славиме на нашите годинава, со маж збориме дека од претерувањата на луѓето не ми се прави роденден.
Ко стари луѓе во автобус што прават Не значи жими све јас вакви испади све од повозрасни сум видела, не од млади/тинејџери. Ме пцуеше скоро еден оти не станав во автобус, баш пишував. Не бев во состојба да се карам иначе пуздер ќе го напраев. И секогаш си викам еј следен пат не ќутам ама пак нешто не ми дава да се спуштам на нивно ниво или си имам момент во глава дека еј може не сум јас во право. Они не, упорни, дигнати, мислат светот околу нив се врти, курот ги боли за другите. Ја стварно не знам како преживуваат луѓево у секојдневен живот.
Од Ново Лисиче е жената. Чекаме да објават слика да биде славна малку. А ке објават кај и да е,како поклон за роденденот. Пошто расплака дете болно од дијабет ,еве нека си поплаче она малку .
Еј ќути тие постарите се страшни значи страшни, не сите секако но голем дел. И ја колку пати само сум сакала да ги отерам у три лепе и да си го извадам бесот кој е оправдан ама да, и мене ете нешто не ми дава и си помислувам у себе нека се гонат. Толку ли трпение да се немало, живци, разбирам дека преку глава им е од се ама дај малце бе искулирај и смањи доживљај, стварно нецивилизирано се понашаат луѓево и немаат осет за другите. Преку кур више ми е и мене од све па шо не праам така, се контролирам.
За оваа мајкава само ќе кажам - постои карма. Ај таа, туку жал ми е за детето што ваква мајка го воспитува.
Па ќе и се тргнат нормално и јас би се тргнала јер будучи принц/принцеза слави роденден еднаш во годината, мала ли работа е тоа. каде бе со оваа култура, зар не можеше фино лепо да ги замоли пу да им се плукнам во главата без мозок… пак се изнервирав
Кога мислиш дека се си видел се појавува некоја си, замислувајќи дека јавен простор е нејзин, па брка како да е приватен имот затоа што не може да почека да завршат, бреј роденден му било на нејзиното разгалено детенце. Добро бе од каде излеговте вака себични, без емпатија? Добро де роденден е ќе наместиш, ќе прослават, не ти менва дали е одма во момент или после 15 минути. Можам да замислам во што ќе порасни тоа нејзино детенце со ваков родител. После се чудам зошто сегашниве деца се вакви невоспитани, деструктивни, кршат, плачат, викат во маркети, па секако личат на своите родители
И јас тоа се чудам. Што ќе беше ако роденденот почнеше 15 минути подоцна? Навистина не разбирам. Освен отсуство на емпатија, тука има комплетно отсуство на основна култура. Жално, многу жално каков пример имаат дома денешните деца.
Нема емпатија, се оперирано од срам . Без чувство каде треба да кажеш нешто каде не .. Нетачна една . И што е со тоа окупирање на јавен простор ? Се мангупи бре низ Скопјево . Родендени можат дома да слават , во игротеки а не во јавен парк . Нит симпатично ми е нит ништо.
Ужас.. Да се наежи човек со кого диши ист воздух... Многу расипано време дојде искрено. И не само за оваа конкретна случка. Општо читајќи на форумов како пред се жени има расипани. Страшно.
Е не, ќе плаќа у кафич/ресторан Следна година се организираме од форум, секој по еден летниковец зафаќа
На оваа нит ѝ е срам, нит ѝ е криво, нит ќе ѝ дојде памет. Баш напротив се гледа како жртва во ситуацијата.
Судијка жена, во постапка за семејно насилство вели дека некогаш жените заслужуваат по една воспитна.