Види и јас би станала ако замоли Ама да ми се перчи со "резервирано е" или фати да си мести чаршафи така од нигде никаде, е мало сутра дека ќе станам
Сите овие говеда сега да ги затворат 30 дена притвор, па ко ќе излезат сакале-нејќеле барем 6 месеци на психолог, ако не идат, пак назад во притвор. За нарушување на ред и мир, и предизвикување страв и стрес на луѓето од околу, поготово децата. Каков гаден народ, фуј!
Па секако и го најдоа .... Културен човек ни од сопствен двор вака не брка... Дијабетот е комплексна и тешка хронична болест која на оние кои не се сосем упатени може да им изгледа наивно а не е ич. Секоја возбуда позитивна или негативна може да влијае на покачување на шеќерот а ако не ти се погодени лекарствата и нагло спуштење може да е фатално. Со тек на време удира на вид и на нозе. Еве комшијата е постар човек и отворена му е рана на ногата од дијабетот која тешко заздравува и општо од исеченица нека е кај дијабет потешко заздравуваат рани. Да не зборам како да објасниш на девојче од 4-5 г. колку и да има Бисера ( неа ја ставам пример бидејќи со неа е прилогот) дека може да биде фатално ако касне чоколадце или да се напие сок. Како неа ја носат на родендени кај што не смее да проба торта , да испие сок...
А не можела да замоли извинете јас ќе местам тука имам роденден? Секако немало нејзе да ја фатат во кадар и ќе завршеле, не снимаат ваљда три саати. Стварно не сакам јавни линчови на непознати луѓе, ама вакви што немаат основен осет за други луѓе и во секоја средина мислат дека сите треба на нив да се прилагодат си заслужуваат. А и не треба да менува ништо дијабетот зашто е основна култура.
Воопшто не гледам проблем во оставање ливчиња и славење роденден во летниковец, доколку се помине ок и си го соберат ѓубрето по нив. Не ми е ниту проблем да отстапам место ако некој побара. Разбирам. Не го разбирам гневот. Толку ли е тешко да си човечен? Да прашаш ко човек? Да почекаш екипа која снима. Никој не те брка со термин, што ако почне славењето кусо време подоцна? И не, апсолутно не е дефокус. Оваа жена е се она што е погрешно во нашето општество. Long gone основна култура, толеранција, почит, емпатија, разбирање за туѓата потреба. Ова се сериозни работи кои се повеќе ги снемува и тоа е поразително за сите нас како индивидуи, ама исто така како и целина која функционира заедно. И е сериозна тема и многу малку се посветува сериозно внимание. А никој тука од нас не е светец. И ако не сме почнале да се истураме на сите околу нас, евентуално без подлабока работа на себе, сите натаму одиме. Таа лудачата од вчера не е исклучок, туку е репрезентативен примерок и тоа е страшно.
Си патиме од недостаток на емпатија. Еднаш слушнав - кога жена станува мајка , станува мајка на сите деца во светот. Секако,не е буквално . Ама сите треба да ги почитуваш исто како твоите .
Со години луѓе вака слават родендени на деца. Ама, до сега не сум чула некоја вака да се понаша. Госпоѓата можеше културно да ги замоли да станат.
Еве јас ,ја исконтактирав мајката на девојчето и и понудив помош. Покрај тоа што цел ден лаев за таа сељанката и уште ке лаам.
Ovaa selandurata me potseti na edna minatata godina vo dekemvri ja so staki i nemozam da vozam morav do doktor vikam aj ke idam so bus, i sedat majka I sin sproti sedista na seloe sediste do niv slobodno stavile ranac i torba nekoja,najkulturno zamoliv da se zede ranecot da sednam ( poftoruvsm so gips i staki) gospogata arogantno mi se drzna i rece nadole imalo mesto... ja so staki da setam po bus a ti ranci ke mi drzis po sedista so 1 karta 4 sedista zafajkas koa se spiskav lom ja napraviv i sofer zastana i od nejnoto arogantno ponasanje ja izludiv do toj stepen so izleze od bus pola bus i se ismeja... Na takvi bezobrazni samo treba vo faca se i do stepen da im preraboti sramot ( najcesto neizdrzuvat koga nemat podrska) Ja da sum ko majkata na deteto namerno nema da stanam od letnikovecot bidejki e javen...toa isto ide nekoj da ti kaze izlezi od market bidejki ja denes za 5000 ke pazaruvam sakam mir... A detevo sto ima ednas vo godina rodenden neka e zivo I zdravo isto I na Bisera i posakuvam samo srekjen i miren zivot so obezbedeni lekarstva-devojceto e Presrekjno sto ima dobri i mirni i kulturni roditeli
Страшно е ова луѓе. Ова е веќе дојдено кој како знае да се снаоѓа и да се бори сам, шо викате горе посилниот нека победи. Страшно е шо низ цела држава истово се случува.
Културни луѓе, метропола? Па не баш, ја се изненадувам и воодушевувам и коа некој ќе ми застане на пешачки и ќе ми даде предност, така да... Многу ми е жал во што се претвори Скопје од секој аспект.
Ако одат на психолог, само минус еден нормален психолог ќе имаме Тие чим дошле до тука, не им помага психолог верувај. Лани нема да заборавам јас трудна (мало меше) не се приметуваше. Стојам во аптека и со аптекарката разговараме кој лек повеќе ќе ми оговара и давам список со околу 10 лека. И ја чекам она ги бара, ги пакува. Надвор еден клошар во негови 50ти години ме чека за да излезам. Искачам и почнува глупача, бомбони да не даваат внатре, ние тука 3 саата ќе чекаме, во аптека дојде муабет да си правиш... пошо јас сакам да одам по аптеки и да давам третина плата за лекови. Не сум дошла од мака. Шта речи Не ме изненадува сељачизмот во Скопје. И се сложувам со Реинбоу дека сиромаштијата, лошиот живот влијаат на глупоќава, им ја активира на луѓево, само чекаат да се издерат на некого. Но тоа не е решение, сите сме со проблеми, со маки. Таман работа сите неандерталски да се однесуваме. Да беше легално, па да земеш една сукалка и мавај цел ден да се опаметиме.
Иронијата е што баш простоќата на женава помогна да се прошири видеото и да се соберат потписи за петицијата
Ама и луѓето какви се а? Да беше само видео од девојчето со дијабетис ќе го одминеа повеќето, ама оти сега има и закачка во него, сите ги интерисира шо било како било, сите знаат, сите го жалат девојчето
Mene odamna mi e jasno za kakov narod se raboti. Zatoa nikogash ne bi imala dete vo Makedonija, ne sakam da raste pokraj vakvi i nivnite deca. Ili kje go napravat nechovek ili kje go obelezhat za cel zhivot.
Јас па мислам добро е што ја објавија. Само, требаше на крај на емисијата, не на средина. Ваква некултура треба да стане вирална, нека ја видат луѓето. Едит: зошто? Не за да се плука туку за да се обрне малку внимание на културата.
Ама требало и да и го покажат суратот, да видиме кое е тоа себично створење ама знам дека не смејат, не е дозволено да ја снимаат секако.
Kolku samo teško mi padna za Biserčeto oti od tolku malo mora da se bori so dijabet,mi nasolzija očite nekolku pati kolku e samo milo deteto i taka žalno i milo gleda so očinjata. Nadevam se deka se ke bide dobro i ke ima ubavo bezgrižno detstvo. A taa "majka" ako e čovek brže bolje neka im se izvine na lugeto javno! Bez grev žal i sram da si do tolku cccc. Bravo i za roditelite na Bisera so se vozdržaa (ja nemaše da uspeam verojatno) da ne napravat pogolem incident bidejki poveke ke naštetea na deteto, ke se nervirase i ono ke se vozbudeše poradi taa ulavata žena, sepak mirno i iskusno ja resija taa neprijatna scena.
Попречување на новинарска екипа во својата работа на ваков начин е кривично дело со затворска казна до 3 години. Ај сеа нека и опнат една кривична па да видиме дали ќе биде вака силна и пред судијата. И лиценцата ако и ја одземат. https://plusinfo.mk/spored-zakon-dr...pxzOIuITICUZh9yYnUKxbNvj3PqvBFITULWEnOkhDOrWo