(Не)Постоечката култура во Македонија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Misskirova, 17 јули 2023.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    22.817
    Види и јас би станала ако замоли
    Ама да ми се перчи со "резервирано е" или фати да си мести чаршафи така од нигде никаде, е мало сутра дека ќе станам

На CameliaMiller, Gosh, ZAHRA и 3 други им се допаѓа ова.
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Сите овие говеда сега да ги затворат 30 дена притвор, па ко ќе излезат сакале-нејќеле барем 6 месеци на психолог, ако не идат, пак назад во притвор.

За нарушување на ред и мир, и предизвикување страв и стрес на луѓето од околу, поготово децата.

Каков гаден народ, фуј! :puke:

На Gosh, Bezimenka90, elimkd и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Па секако и го најдоа ....
    Културен човек ни од сопствен двор вака не брка...

Дијабетот е комплексна и тешка хронична болест која на оние кои не се сосем упатени може да им изгледа наивно а не е ич.
    Секоја возбуда позитивна или негативна може да влијае на покачување на шеќерот а ако не ти се погодени лекарствата и нагло спуштење може да е фатално. Со тек на време удира на вид и на нозе. Еве комшијата е постар човек и отворена му е рана на ногата од дијабетот која тешко заздравува и општо од исеченица нека е кај дијабет потешко заздравуваат рани. Да не зборам како да објасниш на девојче од 4-5 г. колку и да има Бисера ( неа ја ставам пример бидејќи со неа е прилогот) дека може да биде фатално ако касне чоколадце или да се напие сок. Како неа ја носат на родендени кај што не смее да проба торта , да испие сок...

На CameliaMiller, ZAHRA, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.775
    Допаѓања:
    40.575
    А не можела да замоли извинете јас ќе местам тука имам роденден? Секако немало нејзе да ја фатат во кадар и ќе завршеле, не снимаат ваљда три саати. Стварно не сакам јавни линчови на непознати луѓе, ама вакви што немаат основен осет за други луѓе и во секоја средина мислат дека сите треба на нив да се прилагодат си заслужуваат.
    А и не треба да менува ништо дијабетот зашто е основна култура.

На Ahoy, CameliaMiller, Srckata28 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.356
    Допаѓања:
    182.557
    Воопшто не гледам проблем во оставање ливчиња и славење роденден во летниковец, доколку се помине ок и си го соберат ѓубрето по нив. Не ми е ниту проблем да отстапам место ако некој побара. Разбирам.

Не го разбирам гневот. Толку ли е тешко да си човечен? Да прашаш ко човек? Да почекаш екипа која снима. Никој не те брка со термин, што ако почне славењето кусо време подоцна?

И не, апсолутно не е дефокус. Оваа жена е се она што е погрешно во нашето општество. Long gone основна култура, толеранција, почит, емпатија, разбирање за туѓата потреба. Ова се сериозни работи кои се повеќе ги снемува и тоа е поразително за сите нас како индивидуи, ама исто така како и целина која функционира заедно.

И е сериозна тема и многу малку се посветува сериозно внимание. А никој тука од нас не е светец. И ако не сме почнале да се истураме на сите околу нас, евентуално без подлабока работа на себе, сите натаму одиме. Таа лудачата од вчера не е исклучок, туку е репрезентативен примерок и тоа е страшно.

На Ahoy, CameliaMiller, Srckata28 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.948
    Си патиме од недостаток на емпатија.
    Еднаш слушнав - кога жена станува мајка , станува мајка на сите деца во светот.
    Секако,не е буквално . Ама сите треба да ги почитуваш исто како твоите .

На ZAHRA, elimkd, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.831
    Допаѓања:
    129.412
    Со години луѓе вака слават родендени на деца. Ама, до сега не сум чула некоја вака да се понаша.
    Госпоѓата можеше културно да ги замоли да станат.

На ZAHRA, *Amethyst* и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  8. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.948
    Еве јас ,ја исконтактирав мајката на девојчето и и понудив помош.
    Покрај тоа што цел ден лаев за таа сељанката и уште ке лаам.

На Ahoy, ZAHRA, elimkd и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Ovaa selandurata me potseti na edna minatata godina vo dekemvri ja so staki i nemozam da vozam morav do doktor vikam aj ke idam so bus, i sedat majka I sin sproti sedista na seloe sediste do niv slobodno stavile ranac i torba nekoja,najkulturno zamoliv da se zede ranecot da sednam ( poftoruvsm so gips i staki) gospogata arogantno mi se drzna i rece nadole imalo mesto... ja so staki da setam po bus a ti ranci ke mi drzis po sedista so 1 karta 4 sedista zafajkas koa se spiskav lom ja napraviv i sofer zastana i od nejnoto arogantno ponasanje ja izludiv do toj stepen so izleze od bus pola bus i se ismeja...
    Na takvi bezobrazni samo treba vo faca se i do stepen da im preraboti sramot ( najcesto neizdrzuvat koga nemat podrska)

Ja da sum ko majkata na deteto namerno nema da stanam od letnikovecot bidejki e javen...toa isto ide nekoj da ti kaze izlezi od market bidejki ja denes za 5000 ke pazaruvam sakam mir...

A detevo sto ima ednas vo godina rodenden neka e zivo I zdravo isto I na Bisera i posakuvam samo srekjen i miren zivot so obezbedeni lekarstva-devojceto e Presrekjno sto ima dobri i mirni i kulturni roditeli

На Gosh, ZAHRA, Ouravanture и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    26.718
    Страшно е ова луѓе. Ова е веќе дојдено кој како знае да се снаоѓа и да се бори сам, шо викате горе посилниот нека победи. Страшно е шо низ цела држава истово се случува.

На ZAHRA, *Amethyst*, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    13.956
    Културни луѓе, метропола? :drunk:
    Па не баш, ја се изненадувам и воодушевувам и коа некој ќе ми застане на пешачки и ќе ми даде предност, така да...
    Многу ми е жал во што се претвори Скопје од секој аспект.

На ZAHRA, elimkd, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Ако одат на психолог, само минус еден нормален психолог ќе имаме :D Тие чим дошле до тука, не им помага психолог верувај.

Лани нема да заборавам јас трудна (мало меше) не се приметуваше. Стојам во аптека и со аптекарката разговараме кој лек повеќе ќе ми оговара и давам список со околу 10 лека. И ја чекам она ги бара, ги пакува. Надвор еден клошар во негови 50ти години ме чека за да излезам. Искачам и почнува глупача, бомбони да не даваат внатре, ние тука 3 саата ќе чекаме, во аптека дојде муабет да си правиш... пошо јас сакам да одам по аптеки и да давам третина плата за лекови. Не сум дошла од мака.
    Шта речи :x
    Не ме изненадува сељачизмот во Скопје. И се сложувам со Реинбоу дека сиромаштијата, лошиот живот влијаат на глупоќава, им ја активира на луѓево, само чекаат да се издерат на некого. Но тоа не е решение, сите сме со проблеми, со маки. Таман работа сите неандерталски да се однесуваме. Да беше легално, па да земеш една сукалка и мавај цел ден да се опаметиме. :drunk:

Последна измена: 18 јули 2023
    На CameliaMiller, ZAHRA, theowndemon и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.777
    Допаѓања:
    22.817
    Иронијата е што баш простоќата на женава помогна да се прошири видеото и да се соберат потписи за петицијата:D

На Ahoy, CameliaMiller, ZAHRA и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    26.718
    Ама и луѓето какви се а? Да беше само видео од девојчето со дијабетис ќе го одминеа повеќето, ама оти сега има и закачка во него, сите ги интерисира шо било како било, сите знаат, сите го жалат девојчето :D

На No Makeup, Skorpija25 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  15. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.880
    Допаѓања:
    9.553
    Mene odamna mi e jasno za kakov narod se raboti. Zatoa nikogash ne bi imala dete vo Makedonija, ne sakam da raste pokraj vakvi i nivnite deca.
    Ili kje go napravat nechovek ili kje go obelezhat za cel zhivot.

На Gosh, Bezimenka90, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.802
    Допаѓања:
    80.570
    Јас па мислам добро е што ја објавија. Само, требаше на крај на емисијата, не на средина. Ваква некултура треба да стане вирална, нека ја видат луѓето.

Едит: зошто? Не за да се плука туку за да се обрне малку внимание на културата.

Последна измена: 18 јули 2023
    На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    13.956
    Ама требало и да и го покажат суратот, да видиме кое е тоа себично створење ама знам дека не смејат, не е дозволено да ја снимаат секако.

18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Да ја чуеме и другата страна. :wasntme:

Screenshot_20230718-145501_Lite.jpg

:lol:

На Selena01, _beautyy_, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Kolku samo teško mi padna za Biserčeto oti od tolku malo mora da se bori so dijabet,mi nasolzija očite nekolku pati ;(kolku e samo milo deteto i taka žalno i milo gleda so očinjata. Nadevam se deka se ke bide dobro i ke ima ubavo bezgrižno detstvo. A taa "majka" ako e čovek brže bolje neka im se izvine na lugeto javno! Bez grev žal i sram da si do tolku cccc. Bravo i za roditelite na Bisera so se vozdržaa (ja nemaše da uspeam verojatno) da ne napravat pogolem incident bidejki poveke ke naštetea na deteto, ke se nervirase i ono ke se vozbudeše poradi taa ulavata žena, sepak mirno i iskusno ja resija taa neprijatna scena.

На ZAHRA, Polyincognito, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.444
    Попречување на новинарска екипа во својата работа на ваков начин е кривично дело со затворска казна до 3 години. Ај сеа нека и опнат една кривична па да видиме дали ќе биде вака силна и пред судијата. И лиценцата ако и ја одземат.

https://plusinfo.mk/spored-zakon-dr...pxzOIuITICUZh9yYnUKxbNvj3PqvBFITULWEnOkhDOrWo