Веќе имаме тема за мирисите кои ги сакаме, но мислам дека нема за оние кои не ги сакаме. Спојлер Ако всушност има таква тема или пак едноставно не ви се допаѓа, клуч Јас не го сакам мирисот на болница. Сигурно го знаете оној иритирачки мирис кој уште повеќе ја влошува нашата состојба... Мислам, еве, на пример, болна сум, лошо се чувствувам, треба да примам лекови и единстевното нешто што ми фали за да се онесвестам е „мирис на болница“. Има уште мириси кои ги мразам, но ми се спие, утре имам натпревам па затоа ќе одложам за друг пат.
На ванила на омекнувачи или средства со сина боја,не знам зошто од се’ што е по боја сино ми дава гадење
На запршка и застоена пот, е од тоа мислам желудникот низ грлото ќе ми излезе .А најтрагично е што се почесто го осеќам кај млади девојки.
Покрај оние стандардните мириси што никој не може да ги поднесе, ставам на листа: 1. Риба и морски плодови 2. Јагнешко месо 3. Марихуана Ништо од ова не конзумирам и ми доаѓаат страшни нагони на повраќање и вртоглавица штом ги осетам. Имаше една типка што заврши со мене во средно и постојано сите знаевме кога има добиено. Уф, се ужаснувам од самата помисла
Мирис на болница,како и сите,мирис на цимет,мирис на цигари,мирис на фарба за коса(зависи која,една мајка ми што ја имаше купено грдо мирисаше),мирис на онај силикон,како го викаат,како на киселина што мириса...Друго не ми текнува во моментов.
Мирисот на БОЛНИЦА (малце ми фалеше да повратам пред некоја година , среќа што имав ервејс мастики ) и месара Спојлер мирисот на смрдени нозе,бљак
Мирисот на детергент. „...беспрекорна чистота и прекрасен мирис на ______(нешто)...“ Прекрасен, како да не. Каков и да е, мене ми мириса на гнило______(истото онаа нешто), помешано со старо, валкано ќебе.
Месара, цигара, јаки парфеми. Кога ќе осетам вакво нешто, одма кашлам, ама стварно. На полуматурата, некоја женска којзнае колку шишиња парфем е ставила, па јас се загушив. 15минути надвор кашлав додека да се стабилизирам.