не го сакам мирисот на болница,на болен човек кој е пред умирање и кој мириса на смрт,мирисот на алиштата или косата од манџа,на испотено
расипано млеко, грав, заби (гној), здив на некој пиво што пиел, јагнешко кога се вари, плин, смола, пот, сулфур , амонијак
Цигари измешани со вода, на пример кога пушам цигара и мијам раце после и не е скроз тргнат мирисот, ужасно ми е
На усмрдени луѓе, посебно во лето. Кога ќе ти се доближи, дамла да те удри. И стоматолошки ординации, бљак.
Карактеристичниот мирис на оние старите луѓе, мирис на пот кој е толку силен и застоен што на киселина фаќа мирис, мирисот на лук, на прегорено масло, на расол ....
СУЛФУР..кога ќе слушнам дека на л.вежби ќе работиме со сулфур гледам колку шо можам подалеку да бидам. Се гушам и ненормално кашлам.
Пот, лук, болница, тоа се подразбира и не мора ни да се спомнува. Ама мене посебно ми пречи мирисот на мрсна коса. Не знам ни како некој си дозволува да излезе од дома така, да не смееш да се приближиш... одвратно. Исто и неизмиени заби. Уште еден мирис што ми смета, изгорена гума
Пoт, здив, т.е. некoј штo не знaе зa штo служи четкa и пaстa зa зaби, цигaри. Некoј штo не се бaњa редoвнo, туку нa две недели, не знaм дaли сте гo oсетиле тoј мирис. Пoтoa ѓубре, a мирисoт нa пaчa ич не мoжaм дa гo пoднесaм.