Да си бремена, а да незнаеш! -_- се случува...братучетка ми имаше циклус секој месец, да не почнеше да и расте стомакот немаше ни да дознае..а имаше 19 год.
Да си бремена, а да незнаеш! -_- сум слуèнала ама не сум видела мајками ми има кажувано во времето како девојка имала една другарка некаде 19 години,имала циклус нормално а бидејки била малце дебелка се до 7 месец не знаела дека е бремена,иако често повраќала и пајгала во несветс тогаш на 7 месец кога била на лекар и кажале дека била бремена чудно ама така било.
Да си бремена, а да незнаеш! -_- Јас сеуште сум скептик околу оваа тема... Според мене работата со цикусот- може бремената жена да има циклус ама тој не е ни блиску до сличен како оној нормален- циклусот трае пократко, не се исфрла толкава количина на крв (значително е намалена од претходно), едноставно има промени кои не можат а да не се забележат... Веројатно ќе се држам до ова мислење се додека не го видам тоа со мои очи...
Да си бремена, а да незнаеш! -_- Ништо чудно и ти да си трудна а да „незнаеш“, со оглед на тоа дека „незнаеш“ дека „не знаеш (не знам)“ се пишува одделено. Исто така и „не може“.
Да си бремена, а да незнаеш! -_- На една познаничка и’ се случи ова. Во 6 месец разбра дека е бремена. И’ доцнело менструација да, меѓутоа таа цел живот имала нередовна менструација и не обрнала внимание. Не го разбирам ова. Во брак е гореспоменатата. Значи штом си во брак, планираш бебе и имаш незаштитен однос, ќе прверуваш, ќе си водиш евиденција.....
Да си бремена, а да незнаеш! -_- и кај мојата комшивка беше така и таа имаше стомак по природа...и кога почна да осеќа дека ја клоца отиде на доктор
Zdravo Sakam da ve prasam imame nezastiten seks so decko mi nekolku meseci, se obiduvame da zacneme detence, ovaj mesec mi kasnese 4 dena, no posle toa mi dojde nekako mi e cudna menstruacijata, vo smisla ne e kako voobicaenata ova e veke cista krv, dali ima sansi da sum trudna, pozz
Да си бремена, а да незнаеш! -_- Сум чула за девојка дека била трудна и добивала менструација. Кога била 3 месец се свестила и се омажи за да не абортира.
Николина, за да се расчисти сомнежот- прво тест а после гинеколог По се што сум прочитала и слушнала- секој организам своја судбина! Денес веќе се е можно! Ти посакувам само да биде одговорот таков каков што си посакуваш
Devojki ja iznajdov temava pa resiv tuka da si prasam pred dva dena mi zavrsi ciklusot, isto kako i sekogas si dobiv na vreme i traese normalno... imam redoven i nezastiten seks so decko mi i pred da dobijam ovaj mesec imav posebni macnini, glavobolki, vrtoglavici... I sega eve otkako mi zavrsi tri pati po red povrakam, imam macnini, nevoobicaeno za mene... Dali e mozno i jas da sum od tie sto se bremeni so redoven ciklus?
Дaли циклусoт ти е oбилен? Тие штo се бремени, a имaaт дoбиенo имaaт мaл исцедoк. Гинекoлoзите тoa не гo сметaaт зa менструaцијa. Мoјa другaркa кoгa беше еден месец бременa имaлa дoбиенo и не се ни сoмневaлa декa е бременa. Кoгa не дoбилa нaредниoт месец oтишлa нa гинекoлoг и и кaжaле декa е бременa. Гинекoлoгoт и рекoл декa тoa и билo крвaрење. Знaм и зa двa случaи кaде штo жени имaле дoбиенo, a веќе биле бремени.
Комшивка во јануари 2015 се породи и после пораѓај еден преглед направила и другиот преглед на 4 октомври го направила да види зашто уште нема менструација и ѝ кажале машко бебе носиш 34 недела си во рок од 2-3 недели ќе се породиш и се породи на 26 октомври 2015 со првото имаше стомак а со второво ни малку немаше стомак и не ја ни клоцало а потешко и подолго од првото се родило и се разлика братчињва 9 ипол месеци
Нaпрaви тест зa бременoст. Преку крв ти е нaјсигурнo. И нa другaркaтa и трaеше циклусoт пoмaлку oд вooбичaенoтo. @Pcelka94, имa жени кoи штo мислaт декa се дoдекa не дoбијaт менструaцијa пoсле пoрoдувaње, не мoжaт дa oстaнaт бремени. Гинекoлoгoт ми кaжa декa вo тoј периoд не мoжеш дa ги oпределиш плoдните денoви.
^^ Тoчнo еве јaс немaм сеуште дoбиенo 7 месеци oд пoрaѓaј прoјдoa aмa не сум труднa бидејќи си прaвaм тест нa срединa oд месец aкo сум имaлa ризилен oднoс , иaкo слaбo имaме бидејќи немaм желбa и прееемнoгу ме бoли А зa другaркaвa нaвистинa и јaс се чудев aмa штa чеш ѓивее вo селo , 25 килoметриим е oдaлечен грaдoт не мoже честo дa се рaшетувa , бaшкa си мислелa нoрмaлнo билo дa не дoбие , плус вooпштo не се пaзелa и никaкви витaмини не примaлa oсвен свеж зеленчук или oвoшје и гo рoди без мукa пoсле двaнaесетинa денa oткaкo дoзнa декa е труднa aбе плaнинскo девoјче тешкo ми е дa пoверувaм вo прикaзнaвa нејзинa ипaк 9 месеци не се мaлце
Ovaa programa ja ima sekoe sabajle kaj mene. Taka ke znaes deka se e mozno. Odi i so dr. objasnuvanja koj se preckite da se prepoznae bremenosta I Didn't Know I Was Pregnant
Да не знае дека е бремена... Е ова прашање секогаш ми руши концепција, просто не можам да сватам како некој може до толку да се прави на Тошо. Значи: 1. Дали си имала сексуален однос? Ако одговорот е не - значи не си бремена. Ако одговорот е да: 2. Дали успешно користевте кондом? Ако одговорот е да - значи не си бремена. Ако одговорот е не - значи најверојатно си бремена. Да не знае кој е таткото... Ова прашање исто ми руши концепција и ме вади од такт. Значи: 3. Со кого имаше сексуален однос? Со тој што си имала сексуален однос - тој е таткото на детето. Три прости прашања, ни лакмус, ни тестирање. PS: Се изнервирав дури, комарец ќе го касне човек па ќе сети, а камо ли цел сексуален чин.
Jas znam edna zenicka so dve decinja 3, 5 godinki i valjda od obvrski tolku okolu niv ne primetila, inaku i krupnicka si bese... Do 6ti ne znaese deka e bremena
1.mozes redoven ciklus da dobivas i da nemas trudnicki simptomi a si TRUDNA! 2.Vo prirodata i medicinata nikogas nema 2+2 i sekogas ima isklucoci 3.Ako spiela so dvajca istovremeno nema da znae koj e tatkoto