Jas pa skroz sprotivno sum od ova. Dve bremenosti, vo dvete doznavam deka sum trudna vo prva nedela, nitu mi kasnese nitu imav simptomi ednostavno se osekav poinaku i znaev deka sum trudna. Testot i samo mi potvrdi deka sum trudna iako znaev. Na eho i prviot i vtoriot pat uste plodot ne bese spusten vo matkata doktorkata se somnevase na vonmatericna bremenost...
Ne, normalna bremenost, samo sto valjda tolku dobro si go poznavam teloto sto uste vo prva nedela znam deka sum trudna
Моја другарка дозна дека е бремена во 4-5 месец. Не се ни сомневала зашто си имала крварење на ист датум секој месец. Со бебето се беше во ред, за жал не заврши убаво бременоста.
Скроз како менструација. Јас на пример имам пообилна менструација и ќе се посомневам ако неколку месеци по ред ми е намалено крварењето ама нејзе и е нормална, нормално крварење од 4-5 дена. Што е најинтересно правела тест откако и каснело зашто им се скинал кондомот и бил негативен, набрзо 'добила' и била сигурна дека не е бремена. Открила случајно на контрола.
@Jana06 Eве го мојот проблем во темата Симптоми на бременост ми олесна, бидејќи доколку ми доаѓа редовно не е возможно бидејќи знеме доколку дојде менструација претходниот однос не се важи, а јас не сум имала од декември. А сега кога го читам ова сум во паника повторно, читам овде како на некој нормално си имале менструација а бремени. И ептен сум во паника
Од декември навака има многу време и меше ќе ти се познаваше, а плус свршил надвор. Сега би ти покажал било кој тест, мислам дека немаш простор за паника.
Ако е можно да сум тој малер од 1 на 1000 бременост при редовна менструација, да се надевам дека не сум...
Чекај, јас не разбирам зошто мислиш дека си бремена ако свршил надвор. Може пропуштив нешто од тоа што си пишала.
Бидејќи се чуствувам здебелено во стомакот и повторно ме фати паника, нo често се здебелувам одсекогаш имам вишок стомаче, сега посебно за време на рестрикции воопшто немам физичка активност и јадам многу. Паника ме фати прво, бидејќи надвор веднаш сврши мислев да не останала некоја пред семена течност, потоа ми дојде менструација нормално и во јануари и февруари и март и ми олесна се смирив и откако се посоветував на форумот. Но сега ме фати пак паника, бидејќи се чувствувам здебелено.
јас имам братучедка што имаше циклус за време на бременост. но ми е незгодно да ја прашам колку месеца траело крварењето (тоа беше пред 10 годино) знам дека имала близнаци и преживеа само едното бебе
Edno prasanje minatiot mesec imav na 12 ovaj mesec isto trebase da dobijan no kas snosti imav kako rozevko a deneska samo malce nekolku parcenca menstruacija i sega imam samo na toalet koga odam u wc inache imam men samo 3 do 4 dena imam odnos nezastiren dali ima nekoja isk nesto da mi kaze