Не можам да ги поднесам моите родители!

Discussion in 'Општи дискусии' started by Independent92, Jan 17, 2017.

?

Дали сметате дека вашите родители се добри родители?

1. Да

166 vote(s)
    73.5%
  2. Не

60 vote(s)
    26.5%
  1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Site roditeli gresat nekoi nesvesno nekoi svesno poradi x pricini.Normalno e da ima sudir na generacii. I moite gresele i sum gi obvinuvala na moi 20 godini no na 47 god sfakam deka taka znaele i umeele da pravat. Daj Boze da bidete podobri roditeli od svoite roditeli.A ako gi prasas i moive doma i tie ke ti recat kolku gresam iako se trudam sekoj den za niv.Se e normalno i e faza na sozrevanje.Teshki samo roditelite da se problem a da nema drugi problemi, tie se reshlivi.Eden den ke gi snema i ke nema greshki.Zivotot e minliv gledajte ja pozitivnata strana sto imate roditeli pa makar i najloshite sepak gi imate. Jas gi nemam.

Outlook and eloves like this.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Гледајте на позитивната страна дека имате родители...е сега тие ако ве тепаат, ако ве пцујат, ако ве омаловажуваат, ако се каат што ве родиле, ако не им е гајле дали сте живи...............со еден збор АКО ВЕ УНИШТИЛЕ ПСИХИЧКИ, не е битно :sun:
    Битно се покрај вас :l:

(facepalm) (facepalm)

3. Independent92

Independent92 Активен член

Лесно е да се каже гледај на позитивната страна али да го доживуеш тој психолошки садизам секојдневно не знам дали би можеле истото да го кажете, ми го уништија животот, пропуштив многу работи, ок ајде малку оптимизам како што некои велите, може ќе се средам и од сега па натаму ќе биде во ред но трагите никогаш нема да се избришат а пропуштеното никој не може да ми го врати а јас никогаш нема да имам родители, во права смисла на зборот.

4. sj *O*

sj *O* Популарен член

е ко ги немаш шо збораш Божееее цццццц |((facepalm):punch: (оти ми иди да ти манам една за то шо го кажа, озбилно).....овде некој стварно мака си има а ти не си ни свесна шо збораш....

mira.mira likes this.
  5. my heart cry

my heart cry Истакнат член

Roditelite se tie sto ve sozdale vi darile zivot, postoite blagodarenie na niv. Losi, arni, kakvi se takvi se - vasi se i edni se.

mira.mira likes this.
  6. Paris38

Paris38 Истакнат член

сакајте си ги родителите пошто ние сме ги одбрале ние сме се родиле од нив
    еве едно прашање до вас кога последен пат сте ги гушнале родителите , од нова година на нова година
    изразете вие малку повеке љубов кон нив и тие ке изразат кон вас :hug:

mira.mira likes this.
  7. mira.mira

mira.mira Популарен член

Ccccccc mani mi ma....stvarno golema maka si imas...cccc sho zborash be, ja se uplashi. Aj osvesti me , prosvetli me.
    Ja te gushkam . Cccccc ne se nerviraj, ti treba nervi ko ke bides majka da ne greshish pa da te mrazi deteto.

8. Stellata

Stellata Истакнат член

Убаво се накалемени од своите родители и членовите без емпатија кон оние што си ги испишаа чувствата од неродителска грижа, само што овие не се свесни какви ќитки се за мирисање.

9. I I

I I Истакнат член

Ма немој. Подобро никогаш човек да не стане фамилијарен, ако одиме од гледиштето дека нашите деца треба да се среќни ако се само живи, здрави и не гладуваат. Ами каде се емоционалните потреби?
    Стварно ептен сте незрели ако вашето родителство или идно родителство го темелите на тоа вашите деца да се само здрави и живи, а вие ни со прст не сте мрднале како родители да им овозможите живот каков што имаат нивните врсници. Ова од искуство го кажувам и точно знам како одредени деца се чувствуваат.

10. my heart cry

Има деца кои точно знаете како се чуствуваат ама има и родители. Секоја приказна има две страни. Како ќе му е на родителот детето да зборува дека ги мрази. Па сите во животот не сме удоволени со нешто, сите имаме кавги и негодувања. Сметам дека треба родителот да се почитува, бидејќи како и да е никогаш не би посакал лошо на своето дете. Има и многу разгалени деца до тој степен што од презадоволство на секое ускратување за нешто или ќе се селат/ ѓи мразат родителите/ не се сакани.. Има разни ситуации, не сум родител сеуште а за мојава незрелост изнесена од ваша страна нема да коментирам.Никаде не спомнав да се живи и здрави децата а не е битна емоционалната страна но ок. Напишав само дека треба да се почитуваат своите родители па какви и да се, тие ни се едни и единствени. И даааа...моите родители немаа можност да ме удоволат да осетам задоволство како сите врсници, беа среќни што не сум гладна жедна што сум жива и здрава...и ги сакам најмногу на свет! Патем има многу незрели луѓе, имате потполно право...

Orthophill, mira.mira and LanaDelR like this.
  11. sj *O*

sj *O* Популарен член

ДА ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ ИАМ!!!!! И НЕ ЗНАЈШ КАКО МИ Е ДА ЗБОРАШ ВО МОЕ ИМЕ!!!!! ВО ТВОЕ ИМЕ ТАКА ДА ЗБОРАШ, МЕ РАЗБРА?????!!!!!!!!

Tanjamm and okcenzi like this.
  12. Glasna

Glasna Популарен член

A shto e so onie deca shto rastat vo disfunkcionalna sredina,a deca kade se izlozeni da pretrpuvaat semejno nasilstvo m??Tuka ne stanuva zbor za rasprdeni deca,kako nekoi pogore shto se izjasnija..Dolgi godini so profesijata moja sretnuvam ushte poloshi i pozagrozeni sluchaevi,shto na nekoj moze nema ni da mu padne na pamet deka nekoe tolku malecko detence pretrpuva shokovi od svoite roditeli...Nie tuka moze na tipkive shto shtrakame da pametuvame do sto I edna I nazad,ama kolku od vas imaat pominato takov trnil pat izlozen so trajni posledici za da delat soveti od tipot kako so sitiot na gladniot ne mu veruva!!!...Treba da vi e jasno deka kako shto site deca ne se isti,taka I roditelite ne se..ne e nekoja teshka filozofija pa da ne moze da se sfati!!!

Tanjamm likes this.
  13. my heart cry

Veruvam ima nekoja tema za semejno nasilstvo koja e vistinskata da ni iznesete del od vasata profesija i da podiskutirame site.od toj aspekt

LanaDelR and mira.mira like this.
  14. Glasna

Glasna Популарен член

Postoi tema za semejno nasilstvo na forumov,megutoa protiv zakonski e da jas zastanam i da otkrivam "nichii zivoti" bilo kade I pred kogo,se znae za kade se ovie sluchaevi, kade treba da se prijavat vo soodvetni institucii shto Se zadolzeni za tie problematiki(socijalno,policija,zdravstvo,advokatski zdruzenija,sud I itn da ne nabrojuvam sega) ..muabetot pogore mi beshe deka Da,postojat zlostuvani I matretirani deca od sopstvenite roditeli na zal...

okcenzi and my heart cry like this.
  15. хОхси

хОхси Истакнат член

Сигурно често слушаш какви такви но родители ти се. Твоето бегање од дома сметам дека нема да ти го реши твојот проблем туку и напротив ке доведе до поголем притисок од нивна страна.

16. crimson

crimson Форумски идол

Не е баш бегање ако има 24 години :)

17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ма на 24 години луѓе имаат по 24,000 евра заштедено, други имаат и по 2 деца, а некој мисли дека ако побегне од дома, побегнал од не-знам-каде. :rofl:

18. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Ти мор на шо мислиш ц ц ц :rofl:

19. Kacikakacika

Kacikakacika Истакнат член

Не можам да најдам посоодветна тема! Не можам да издржам веќе не можам. Го мразам мојот живот поради овие што ми се нарекуваат родители. Ги мразам и нив. Човекот што ми се кажува татко денес ме праша што сум направила со стан и му кажав дека најдив двајца цимери многу паметни дечко со висок просек на врвни факултети и бараме уште една цимерка. Тој ми рече ти глупа ли си како може со машки кучко една што ако се случе нешто таму што ако останеш бремена нема шанси ни со девојче што ако е некое курвиште сама има да бидеш у собата и нема со никој друг ни да излегуваш ни ништо. Не можам. Мислам дека со очи си го гледам крајот на мојот живот. Доста беа 19 години малтретирање.

20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

^Омг. Без коментар. :x
    И другар мој делеше соба со уште две девојки па ниту една не затрудне. :D

mira.mira and Feminka22 like this.