Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Не можам да си најдам девојка

Дискусија во 'Сингл' започната од xvxv, 18 јануари 2014.

1. decko_91

decko_91 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Веројатно тоа е. А што да направам, освен зачленување во танцов клуб, друго не ми доаѓа на памет кога станува збор за женски познанства.

2. NixnaMax

NixnaMax Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Odi na teretana, I zadri SE Sto ti SE svigja, pustaj im muabet I gledaj reakcija, sea si go vrakam filmot

На decko_91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.564
    Загреота сине. :(
    Не знам што е проблемот, што додатно би ти кажала, како да те советувам, како да ти се помогне, дали па и може да ти се помогне уопште...

4. NixnaMax

NixnaMax Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Na krajot na kraishtata , povlechi SE I NE SE zamaraj, ako spontano setish situacija nekogash, zadevaj, zboruvaj , oti vaka od forsiranje nishto NE biduva, I najgolemite zenkari, nikoash NE forsirale situacija, SE raboti za spontanost I vzaemna energija pomegu maskoto i devojkata vo prav moment

На decko_91, IvvaNeo и SkBoy20 им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    39.466
    Можеби проблемот е до тоа што мислиш дека одење во теретана те прави добар партнер?

На sino.o.oka, halfasoul и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    660
    @decko_91

Колку години имаш?
    Ако си помлад, до 25 години, разбирливо е да го учиш женскиот свет.
    Ако си постар, големи се шансите дека уште долго нема да најдеш девојка.
    Интелектуалниот влог, вежбањетo, платата се бонус, ѝ покажуваат на идната партнерка дека има основ, стабилен ѕид на кого може да се потпре утре во критични ситуации.
    Но, влогот во менталното здравје е уште побитна алатка од сето наведено.
    Прашањата кои треба да си ги поставиш се следните:
    Каков таргет на жени бараш?
    Како треба да изгледа твојата идна девојка, карактерно и физички?
    Дали можеби е проблемот што имаш високи стандарди?
    Какво е твоето однесување кон девојките, дали го преиспитуваш?
    Во смисла, каде грешиш, зошто се незаинтересирани и те одбиваат?
    Потоа, како се чувствуваш внатрешно, (емоционално) со себе сѝ?
    Внатрешното богатство многу паметни жени умеат да го ценат, но за да најдеш таква токму тоа се прашањата кои треба да си ги поставиш и дадеш реален одговор.

Последна измена: 28 октомври 2024
    На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.798
    Токму така е @decko_91
    Кога и да ми пристапувале машки со намера да си најдат некоја, никогаш не успевала таа комуникација и од тоа да биде нешто, дали на социјална мрежа или во живо. Секогаш било спонатано, неочекувано, едноставно сме се поврзале. Ќе ја сретнеш некаде, само биди отворен и излегувај но без оптеретување дека мораш да најдеш некоја.

На SkBoy20 и decko_91 им се допаѓа ова.
  8. decko_91

decko_91 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Уште една работа што можеби е битна е во тоа што не сум во средина каде имам контакт со нови луѓе, преку кои би ми се отворила шансата да упознам некоја. Работата за жал колку и да ја сакам не ми обезбедува често контакт со нови луѓе и мораш едноставно да бараш начини да се најдеш во таква средина.

9. decko_91

decko_91 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Не се согласувам со ова, бидејки јас не ни доаѓам до таа фаза да ги запознаам од социјални мрежи. Ај да сум излагал, ама да не сум створил врска, да земам сега да анализирам што сакам од жените итн..

Инаку не сум човек што е пребирлив. Претходните две девојки не беа нешто не знам стегнати модели. Ова е од други кажано, не од мене, за моите очи други беа.

10. NixnaMax

NixnaMax Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Badijala SE zamarash brat, teraj si so zivotot, na kraj kraishta I da si Sam , golema rabota , NE ima Sami dosta, do srekata e brat , eve tatko mi sea bese na odmor germanija , kaj brat mi koisto e veke zenet I ima dete, coekov ispadnal da sheta u seloto , nasmean na ulica im rekol hallo na dve povozrasni, mu vratile, pocnale muabet , go odnele na kafe , ushte odma , i toa odvaj SE razbrale , so mimiki da ne recam , tie od Slovacka bile, se zezale na kafe toj den, a pa bratov Kako trgna od 19 do 22 tuka u mk , svrte 5-6 zenski , a rabotese za minimalno, da ne recam kloshar, ojde germanija , odma tamu po 1 god si ja najde soprugava so kojasto si ima familija sega, I toa na rabota, a pred nejze upecal nesto za zabava taka , a vo sprotiven kontrast eve sum jas 25 god mladic kojshto nikad ne sum imal zenska , osven muabet na chat, zborenje preku call so nekolku , taa granica ne sum ja pominal , nikad ne sum ispadnal eden na eden so devojce na onaka drugarski muabet, a kamoli nesti poveke, i zivotot me Natera sega na moj 25 da odam da si platam zadovolstvo, poso mi dojde preku glava , i toa e vajda vise nema da se opteretuvam da dodavam, da pisuvam , ako mi e keif pa ke odam vamu kaj so bev i toa e , ako ispadne nesto neocekuvano , pa da izlezam , labavo drugarski da se zezam, muabetam so devojka ili povise devojki, pa eventualno da SE stvori energija , vrska, super, ako nema, jebiga si teram vaka , ocigledno tatko mi i brat mi , pojaka zvezda imale na toa pole , a i drugi od moja familija nemale problem u ljubovta, u masko zenska druzba, samo ja ostanav ko izrod da se osekam, no toa e, pomiri se ednostavno

11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    23.059
    Убаво имаш пишано, дека жените паѓаат на машката самодоверба. Таа е меѓу првите нешта шо ги приметуваме кај мажите, ако не и најбитна. Одма можеме да намирисаме кога некој нема самодоверба или се плаши.
    Затоа поработи на својата, зголеми ја, и научи да збориш јасно и гласно, нормално и малку повеќе. Не сакаме типци шо после првото здраво, ќутат.
    Нема врска твојата висина, ако имаш доволно самодоверба можеш да упецаш и некоја повисока од тебе.
    Јас сум доста висока и сум имала дечко понизок од мене, типчето имаше јака самодоверба и многу респект. Тоа ми се допаѓаше кај него.

На Dreamsdocometrue, decko_91, sino.o.oka и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    660
    Треба да разјасниш што сакаш, од себе и од жените.
    Прашањата кои ти ги поставив горе се легитимни, со намера да си дадеш јасна насока и дефиниција.
    Башка Адидас долу убаво ти дала совет, да поработиш на самодовербата.
    Истата не е составена од теретана и плата, туку лично мислење и вредност за себе.
    Шарм и харизма се бонус. :)

На Trexane, SnowDOG и SkBoy20 им се допаѓа ова.
  13. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    5.771
    @decko_91 , кои се твоите интереси?
    Лично јас речиси никогаш не сум прифаќала рандом лица кои ме додале на социјалните мрежи без претходно да сум сигурна дека ги познавам од некаде. Дали роднини ми се, дали соученици пример или колеги од факултет, потоа од работа и сл.

Е сега, да треба да барам партнер искрено не знам и јас од каде би почнала. Прво што ми паѓа на памет, зависи од тоа што има на располагање каде што живееш и што се твоите интереси : концерти, театар, патувања. Сега пример е сезона на предновогодишни забави, викенд патувања, еднодневни и слично. Веројатно во автобус од 50+ луѓе ќе најдеш некој со слични интереси, барем да стекнеш самодоверба за почеток.
    Потоа курсеви за јазици или ете и танц нека е. Може како на шала ти е спомнато ама воопшто не е лоша идеја. Со тоа што зависи и дали се нудат часови за мажи/жени на околу твоја возраст.

Кога веќе спомена и социјални мрежи може има и групи каде што можеш да се зачлениш и спонтано да започнеш комуникација со повеќе луѓе. Како книжевни групи еве доколку си заинтересиран за книги има сигурно. За друго не знам ама веројатно има.

Не е страшно и да излезеш сам, сам да седнеш на кафе, да се прошеташ сам. Не е само теретаната место за излегување.

На decko_91 и SkBoy20 им се допаѓа ова.
  14. NixnaMax

NixnaMax Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Namesto da SE stavame vo uloga na guru ovde so vrtenje u krug, predlagam site Sto SE single da oformime grupa i da SE organizirame na kafe negde ili vo kafana, ama site labavo opusteni i da SE zapoznaeme, da se druzime , Bez predrasudi, kao na podkast da e filingot, pa mozebi nekoj so nekoj ke se fati u vrska, a i samo na drugarstvo da ostaneme e benefit, sekoe masko ke si fati po Edna drugarka , pa makar i povise maski da ima od zenski na sedenkata , ke se oformi nekoe drustvo koesto cat pat ke se druzime ednas dvapati u mesecot u najmala raka , pa koj so koj ke SE zasviga po muabet po izgled, slobodno neka si gradi vrska ili masko-zensko drugarstvo..? :D

15. decko_91

decko_91 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Сакаш да кажеш дека не е важно што се крие зад таа самодоверба, битно да ја има.

Ти си 25 години, според мене до кај 30та година имаш простор и време да поработиш на себе, на грешките од претходни релации. Мислам ок е да мислиш да бараш асална девојка, ама не е толку страшно и да не успееш да ја најдеш. А имаш фора, битно е што си свесен за некои работи со време. :)

16. decko_91

decko_91 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Се согласувам. Оние кои не може да си најдат девојка и оние дечко да се обединат. Па еден пар да излезе од таа средба добро ќе биде. :D

17. SkBoy20

SkBoy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    70
    Па еден пар ќе биде. Од 100 машки што ќе дојдат ќе биде борба кој ќе ја освои таа една и единствена женска особа што ќе дојде на таа собиранка :rofl: .

18. decko_91

decko_91 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Хахаха 50/50 инаку ништо не праиме.

На SkBoy20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    660
    Kако бе не е битно што се крие зад?
    Ако имплицираш лажна самодоверба значи си типичен нарцис. :D

Последна измена: 29 октомври 2024
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    23.059
    Сакам да ти кажам да поработиш на твојата самодоверба.