Најзрела комуникација со мене е да ме праша дали би отишла да му праам друштво за еден бурек сабајле од ко ќе заврши диско шемата
@decko_91 рече да сме се помиреле дека социјалните мрежи биле за дејтинг и запознавање. И си реков ае да скролнам назад кон твое прво мислење каде велиш дека не ни стигаш да запознајш на Инстаграм пример. То е зошто одамна, бар како растиме, кругојте на социјални мрежи ги затвораме полека. Како помали беше дејтинг сцена таму. Одамна не е, особено од ко има дејтинг апликации. И колку и да сакаш "да се помириме" - јебига, ако сакаш да запознаваш жени онлајн напрај си дејтинг апликација. Не треба друг да се помири оти си чува мирот. Следно, ако веќе те прифатиле значи виделе нешто во тебе и најчесто е изглед. Ако не си успеал да излезиш со нив од кога си слајднал, значи добиле ick од карактер, однесување. Така да место да се лутам и инатам ако треба би седнала би исчитала сите чатој наназад да сфатам шо утнав. Оти само ако знајш шо е проблемот можиш да го решиш. Ако не знајш постојано ќе ја прајш истата грешка. Ако комуникацијата заврши после "здраво како си" прво ќе се вратам на прва точка дека социјални мрежи не се примарен начин за запознавање иако можи да бидат. Колку и да е толку просто нели муабет да почниш поќето сакат нешто поќе. Пошто ако сакавме Инстаграм да ни е дејтинг платформа ќе си напраевме Тиндер. Е пошто не е, ако знам дека едина цел ти е да излезиш со мене, а јас пример неќам да дејтам периодов - нема да ти вратам. Пример риплај на стори шо прај смисла, покажвање интерес за нејзини интереси и пред се, не досадвање. Пишиш, враќа, некој ред муабет - повлечи се. По некое време исто да воспоставиш основна комуникација и атмосфера како полека и безбедно да се запознавате. Дали пак сме свесни зошто ни пишите? Да. Ама бар гледаме дека другата страна е "чоек". И за крај, видов дека на работа исто си немал можност да запознајш некоја. Иако работа и преку пријатели е најлесно - секогаш постојат други активности. Можиш да се вклучиш во невладини, можиш да запишиш курс, да волонтираш, теретана, планинарење итн. Во колку поќе активности си вклучен - толку поголеми шанси да запознајш некој/а. Нарочно не нагласив женска конкретно. Пошто најдобар начин да запознајш некоја е најчесто преку некој и колку поголем круг на познанства имаш - имаш поголеми шанси да запознајш некоја со која би бил таман.
А зошто да не се даде можност , шанса ете и преку социјалните мрежи , па баш напротив денес има повеќе можност за запознавање за,разлика од порано ,не мора па да е Тиндер само денешниве женски мислат ќе го најдат принцот на белиот коњ па ајде одбивај , и после веќе на 35+ ќе им дојде памет ќе земат кој и да е за само да се омажат. Не се согласувам со вас дефинитивно.
Ако си мажена жена над 30 години и со две деца, разбирам да нема поента да имаш ФБ и Инста. Ако ме прашаш мене, како сопруг на две деца би имал само ФБ и тоа само за да останам во контакт со одредени луѓе. Не сакам секој да знае за мојот приватен фамилијарен живот. А дека се стеснува социјалниот круг со годините е точно, ама пак тоа е исто и повод да бараш некој преку интернет. Бидејќи од 10 пријатели имаш само 3 , а тие 3 ако се таа генерација исто би имале помалку пријатели. Затоа да најдеш некоја преку интернет за мене е најлесниот начин, иако не е најефективниот. Според мене треба женските да бидат поотворени кога станува збор за запознавање преку интернет. Ако си ги знаат границите нема со ништо да имаат проблем. А за тоа дека треба да се движиш во разни кругови се сложувам. Нема што тука. Тоа е онаа варијанта во случај кога не ти иде на социјални мрежи
Јас знам една другарка што се омажи и има дете со маж кој го најде на Тиндер. Не гледам дека нешто им фали. Мислам дека жените кои обично имаат разно разни додворувачи немаат способност да изберат маж и обично се случува квалитетни машки кои имаат искрени намери према нив да ги одбијат поради глупи причини. Мислам дека е поврзано со нивното его што самиот акт на додворување на разно разни машки им дава впечаток дека се сакани и посакувани.
Кое глупо размислување! Каква врска има бројот на додворувачи со капацитетот да се избере "вистинскиот"?
Особено имам проблем со то дека женските требало да се поотворени кон запознавање онлајн. Пошто ако нешто се деси, а често се дешава, пак на жените паѓа тежината и вината. Инстаграм и Фејсбук и понатаму се социјални мрежи и се поќе шо ги гледам мои генерации (не мајки) си чуват мирот баш ради мажи шо мислат дека таквите мрежи се дејтинг сцена. Ама не, вие сакате, сакате, сакате, не е важно друг шо сака. А онлајн дејтинг сцена постои. Бамбл. Тиндер. Ах и просечен nice guy муабет. Само шанса да дај, та глупичкиот грев сама не знај да одбери. Ама арно се поќе девојчиња можат да видат преку таков (ВАКОВ) муабет.
Си има типот некој стандарди како треба да изгледа вистинскиот за секоја жена, ама не му излегува во пракса тоа и сеа незнае шо да прае.
Имам сто години, 3 внуци, и немам фб. Како очекуваш некој да прифати да комуницира со тебе, ако и напишеш здраво, како си? Значи не постои физичка интеракција, нема никаков контекст, и преку твоето здраво, како си, треба некој да ти ја познае искреноста и квалитетот? Многу убаво ти објасни @theowndemon, не знам што повеќе да се каже.
Значи со зголемувањето на бројот на додворувачи, се намалува капацитетот за избор. Дечко, ај одјеби и земи малку подучи, може ќе си најдеш девојка тогаш.
А може и на креативност да поработите, ако не ве мрзи. Ова здраво, како си, е као шц мала у мое време. Сите обавезно паѓаме у несвест на таков пристап
Реално така е. Може и ќе одбере асален, ако има среќа не велам не. А ма таа другата реченица не ти реплицирам, сама си паѓаш ниско
Буквално малку креативност не убива. Прејаки сториња клавам. Значи онака сите интереси ми се таму, и бар тука ете знајте од шо споделвам колку многу работи се во прашање. И ко ќе некој ми реплицира пример како нештото е напраено, или од каде нешто е земено или основно нешто како типс како тој да напрај нешто е breath of fresh air меѓу сите оганчиња и "здр како си? ". Најчесто после интерес за мој интерес шо сум ставила гледам дека некој е 1) чоек и 2) знај нешто поќе од само секс. Оти после здр како си и асл плс следва секс муабет 98% од случаите. Chill Casanova. Ама неееее тие сакале, тие се најс гајс, ние гревојте не знајме да бираме. Не знам за другите ама јас ваквите научив ептен профи да не ги одбирам.
Na kakva kreativnos ma bilo eve ja sum maz. Adnuva random na insta so 17000 followers i i pisuva pa posle se nervira oti ne mu vrakala, prva rabota vtora rabota aj da mu vrati ako go zapoznala preku drugari kolegi na planinarenje pa imale tri zbora muabet. Znaci totalen nepoznat stranec i sega on paga u depresii. Nema tuka nisto nenormalno ne gleam problem ja…. Kreativnos treba od ko ke pocnes nesto na pocetok kolku po simple tolku podobro ke pomine, zvezdi ako pocne odma da simnuva zabegana rabota mi e mene. I korpi ke jade, a normaliziranjeto da si go trgne oti za nekoj e nenormalno za nekoj e normalno, neka bara dodeka ne najde. A be po 16 godini li imate 91 se pisal
Ама и мажите незнаат шо сакаат -ако одбереме некој од кој ќе се жалиме подоцна, криви сме оти ние самите сме си го одбрале и оти сме легнале со првиот и немаме стандарди - ако не одбираме никој, пак сме криви оти сме имале многу додворувачи и сме имале стандарди Никако да ви се погоди
Реално, ти си човек што има интереси. Не знам дали повеќето луѓе имаат интереси, желби, хобија, што и да е. Мислам дека со толку интереси, не си ни интересна за здраво, како си. У сто години форумска кариера, некој вчерашен ми се избаци со - дали сакаш дечко. Сега ете, малку криво ми е, кујзнае што сум пропуштила