Не одете на шопинг во Солун

Дискусија во 'Мода и стил' започната од milenchica, 21 јануари 2011.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не е никаков комплекс да бараш да поминеш поефтино, ниту да гледаш да си купиш повеќе ствари со истите пари

На mims-89 и Dgirlll им се допаѓа ова.
  2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Мене ми се обраќаш?

3. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Јас бев на шопинг во Солун и навистина попустите 50% и 70% беа толку.За 80 евра,јас купив 2 кошулки од Бершка, една преубава блуза од Манго,преубава марама од Зара,на ќеркичката две маички, ципелчиња какви што овдека можеме да сонуваме и сандалчиња од Зара, а на сопругот фармерки и маица од Pull and Bear.Во Македонија за тие пари, единствено можеме да купиме еден пар добри чизми, кои таму ги имаше во Зара за 20 евра.Цените се неспоредливо ниски во споредба со нашите и да, па и да се тара-бара,подобро би пазарела во Космос и Мега аутлет,отколку по нашиве бутици кои сите до еден имаат слична роба и ја набавуваат од кинескиот пазар во Солун.
    Гледам во некои постови се крева патриотска галама, па нели:
    Солун е наш?!

На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  4. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Не е работата за „брендирана облека“ туку едноставно за поефтина облека (зборувам за време на попуст). Во Солун има и продавници кои не нудат брендирана облека, а можеш да начекаш парчиња гардероба што ги нема кај нас. Малку е досадно да гледаш едни исти пантолони или фустанчиња на толку многу девојки низ град. Не знам зошто повеќето така сметаат, ама купувањето во Солун воопшто не е некаков си престиж. Ако имаш пари во џеб фино лепо фаќаш патот за Милано, и нема да чекаш попуст :)

На Dgirlll и Gioia им се допаѓа ова.
  5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Подобро да се прчам дека ми е од Солун, него да се прчам дека ми е од Скопје! И тоа во Скопје е донесено од Солун, само поскапо и застарено :lol:

6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

Да, и на сите кои мислат дека шопинг турите се ради некаков комплекс

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Ти веќе имаш такви предиспозиции па затоа опушти се, диши длабоко!

8. sarakay

sarakay Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Леле зашто сите Славици што ги знам се толку искомплексирани!!!!!!!! Па и темава, не била искомплексирана и не идела на шопин во Солун, е добро де оди на Бит Пазар и со тоа покажи колку си без комплекси!!!!

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.754
    Допаѓања:
    122.426
    Ова пред мене се случи баш летово. Бевме со другарка ми на викенд во Ханиоти и ајде да поминеме на враќање до Солун дека си бевме со соптвен превоз и една ја гледам на кинескиот пазар, полни ли полни кесиња. А ја биваше да се ценка и дека зимаше повеќе од обичен купувач и ги дадоа за џабе. Ја загледав вака позната ми се виде и после ми текна дека уствари држи бутик во една населба во Скопје. После отидов во бутикот ( не знам како се вика зашто ич не памтам имиња на продавници) и ги гледам истсите работи, а цената под 1000 нема ни едно. А ги купуваше дали по 3 евра парче. И после да не идам за Солун?? :fubar:

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.159
    Допаѓања:
    124.537
    Јак наслов на темата :rock: Прво си помислив што е работата да не има некои протести,па да е опасно да идеме во Солун,ама видов дека е оддамна и дека некој сакал да ни каже што да правиме.
    Како прво,голема работа ако си бил на шопинг во Солун.Ова не го насочувам кон никој од вас,прво да се рабереме,туку кон сите оние кои се прчат буквално,дека биле во Солун.И што ако?Појди некаде странство Италија,Франција на шопинг купи Гучи,Луј,што ти знам па изволте.И јас одам на шопинг во Солунче и тоа уште од 8мо одд.Тогаш Космосот го немаше па само низ градот купувавме ама цените беа скоро исти како кај нас.Скоро и да немаше некој попуст.Сега враќајки се од одмор начекав ташна преубава од Бершка која ме чинеше 10 евра,кошулчиња две по 7 евра и две маички по 3 евра ;) Палтенце крем со кратко ракави 15евра-900денари,преубаво е и ми одговара со ташната.Не е некој шопинг ама онака да се подновиш.Нити некоја марка.Ама пак квалитетот не е лош,маичките се памучни 180 ден бе,а во Фјори кај нас 199ден-ама картонски.
    Сакам да одам пак по долг фустан.Ако видела некој нешто и знае цена нека ми каже каде да погледам,кај нас не верувам да најдам ќе треба да шијам.
    И за на крај,на кој како му е убаво така нека си прави.Нема зошто да сте против еден убав шопинг ма каде и да е :lol: ;)

На Kristinna92 и slavica999 им се допаѓа ова.
  11. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Сигурно не тера името :D
    Убаво си пиша ели25, можеби сега некој ќе разбере, ако моето искуство не го разбравте.
    Толку, фала, пријатно и убав помин на шопинг во Солун :D

12. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Космо е дрогерија у Македонија, КОСМОС е шопинг центар надвор од Солун, на влез. Шеесе поста истото.
    И не се работи за никакви комплекси, сто пати се пиша дека за мали пари се купува, на попуст. За истата цена овде има чкарт, таму има каков-таков бренд (а има и дуќани кои не се), а е далеку поквалитетно. Тука ги шиеле, ај да видам која е таа шивачка шо може толку добра копија да направи? Нашето Манго се шие тука, Бети Баркли ако сакате шо е прескапо се шие тука - и се познава. Еднаш кога ќе фатиш поло маица од 100 евра во Лакост (лично никогаш нема тие пари за маичка да ги дадам, но колку за пример), одма после се гледа дали вреди толку или не, дали е копија или не, истото важи за било кое парталче. Не знам како може некој да не познае оригинал од шеснаеста копија. У Фиори горе во Рамстор мириса просто на пластика и кинеско, тискани и гужвани кошулчињата, ко од тоалет хартија. Да, носат и Бершка и Страдивариус, тоа што ќе остане и ќе се оштети во текот на попустите, пола работи во Евроазија се со флеки, отпуштени рабови и минус копчиња. Шо се чудите не сфаќам, за истите пари може подобро да се најде. Комплекси, сигурно.

И уште една работа, Зара и компанија (Масимо Дути е пр. под Зара, и остало) не се Теранова и Калиопе. И штом некој од нашава земја може да купи нивни партали, па и на попуст, тоа е одлично за овдешниот стандард. Така да Гучи и Витон, да не се фолираме... Стотици и илјадници евра требаат за шопинг таму, различни васиони се едното и другото.

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.159
    Допаѓања:
    124.537
    Да де да,ама поентата беше дека нема потреба од перчење за шопингот во Солун,пошто секоја втора трета оди,а 1 на 1000 може да си дозволи такви марки,па и реално да се покажува,а не ние со бершка ,зара итн....Ете тоа,пошто Солун ко Скопје ти е исто,голема работа ;)

14. ana.ubavkata

ana.ubavkata Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    59
    Зависи кога одите...ако одите кога не се попустите...другарка ми оди во Солун секое лето таму и се враќа со многу убави парчиња облека за многу ниски цени... :D ;)

15. eki4k2

eki4k2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    41
    Луѓе оти викате така?Во солун има могу поубави работи од кај нас и прифатливи цени.Зависи кај одите.Јас еднаш бев во Космос и повеќе никогаш цените изгор што би рекле македонци.На игнација имате 100 пати поубави работи и поевтини.Сега кога бев на одмор имаше могу попуст блузи 2 евра замислете 3/4/5 евра ФАРМЕРКИ еј кога ги видов цениве :О ваква останав не ми се веруваше.Па вие пак одете Космос.Ова ви го кашувам за добро да не изгубите само време а да си дојдете со празни раце.

16. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Не знам за другата облека ама за спортска облека дефинитивно ке одам во Солун и нигде на друго место.
    ВО Грција патиките од познатите марки ги има на две класи , поквалитетните се прва класа и се посскапи а понеквалитетните се втора и многу поевтини се. Нашиве спортски продавници купуваат роба од Грција што е втора класа а овде ја продаваат по цена на прва класа. Еве во Адидас ги гледам едни патики подолго време лепакот однадвор им се гледа па уште и на излог стоеја порано. А цената 5600 денари, е па фала не сакам нека си ги носат они.

А за темава може да отворила некоја изреволтирана продавачка од кај да знаеме.

17. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    "Немојте да одите на шопинг во Солун"
    Прво, темава е глупава. Има една тема за шопинг во Солун и во неа може да коментираат и задоволните и незадоволните.
    Јас од последниот шопинг таму сум презадоволна, ни на Шутка толку ефтини и убави работи не се наоѓаат кога ќе се начека попустот.

18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    сто посто, се изреволирала дека никој не и купува облека 100 пати поска него релана цена! Престаенете со коплекси, глупости, кој бил знае и кажува. вас пак нека ве стрижат македонските бизнисмени и газдарици на бутичиња што и самите купуваа от грчка-ама за дупло поевтини пари. НЕка ве брилат бе, мене нема т.е НЕКОЛКУ паметни луѓе на форумов што знаат да си ги ценат парите свои или на родителите :rock:
    Ај поздрав 8)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butterfly89

butterfly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    па ајде сите купуваме и од пазар, а сто се однесува до солун јас бев крајно изненадена од цениве за кожни јакни од 25 евра па до 50 кај нема шанси да го најдеш тоа, специјално за шопинг немам отидено но кога се вракав преку солун со авион поминав за да земам набрзинка една јакна и за 30 евра си купив супер кожена јакна, сега да подсоберам некој денар и со задоволство повторно би отишла :D можеби пак ке имам срека да потфатам некој попуст.
    а за продавнициве кај нас ништо посебно едниствено New Yorker ја имаат истат роба во истат сезона како и во европските држави баш се изненадив зимта бев швецарија и си купив некои работи од таму кога се вратив истите беа и кај нас и со иста цена а колку е квалитетот ист незнам

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    108.207
    Бре жени што сте се испокарале толку па кој каде сака нека иде на шопинг. А за во Солун не се исплати да одиш сега кога ги донеле веќе новите конфекции , во помалите градови ( јас живеам во Ксанти ) има се уште нешто останато од летото ама веке секаде се донесени новите конфекции за есен. Попусти има од 15 јули , па до крај на август и се препорачува да се оди првите денови бидејќи потоа се ке снема. Вториот попуст од зимските колекции е од јануари месец до крај на февруари.