Има моменти кога ми е ок што сум сингл и си викам подобро е така за некои работи,но има и моменти кога ептен посакувам да имам некој до мене најмногу заради љубов и подршка.Главната причина што сум подолго време без дечко е што си имам малку специфични критериуми...а во последно време ме загрижува у нешто друго,се плашам дека сите по ок машки на возраст 25-30 год се зафатени.Мислам дека на таа возраст сите имаат потреба од стабилна врска па тој ако е ок, во смисла паметен и колку толку симпатичен сигурно ке си најде и ок девојка.Што мислете вие девојки, има ли останато добри машки на таа возраст, има ли надеж и за мене?
Па сигурно дека она најквалитетното е веќе фатено. Што чекаш ти? Олабави ги критериумите и впушти се во акција.
Значи вака не сакам да сум поише сингл и сакам некое момче...Па веке подолго време свигјам еден ама незнам како да му приидам.Значи вака:Тој има 19 а јас 17 .Немаме контакни не сме од исто друштво али би сакала да пробам но како да започнам.Немам храброст да му идам на чет...Инаку го имам на фејс...
ке излезеш сама или со другарките-кафич, дискотека, концерт чаша две винце-малку ке се опуштиш и ке почнеш да флертуваш ако има и убава музика за играње уште подобро и читаш на фемина срцката има некој во својот живот инаку само јас сум од трите другарки-најблиски што има некој на кого му се допагам и тој ми се допага ама ке видиме што ке се случи со дечково
А бе јас убаво си напишав зависи од годините сепак не е баш нормнално 30 год. жена/маж сингал. Не мора толку многу да ме напаѓаш
Размислував дали вреди да коментирам ама ај ќе си се исказам јас познавам луге сто имаат по 30год. и сто се сингл па те молам објасни ми сто не е нормално во тоа?
Значи можеби има вакво прашање некаде но и јас сум нова овде па ми треба одговор во најбрз рок.. сега вака пред точно една година излегував со едно момче но не ми беше дечко.. и ние така се гледавме само 2-3 месеци потоа се оддалечивме но јас се заљубив во него и сакав тоа да му го кажам но не дојде ред за тоа.. па сега после цела година јас сеуште сум во контакт со него но така пријателски..и сега сакам нешто повеке со него повторно и како да дојде до тоа,што би можела да направам за повторно да излеземе а без да го уништам пријателството? Ве молам ако може некако да ми помогнете, верувајте ќе ми биде мило
Штом си сеуште во контакт со него повикај го да излезете на кафе, ако те е срам во живо можеш преку фејсбук, оправдај се со тоа дека долго време поминало, па едно пријателско кафе нема да штети. Ако ја прифати поканата види како ќе се однесува спрема тебе, ако има некоја искра кај него можете да се договорите и за друго кафе и така постепено да започнете пак нешто. Не би ти препорачала веднаш да му изјавиш љубов, само можеш така да го отргнеш од тебе, или да се исплаши или да му се дигнат акциите па да почне да глуми лудило (сето ова е и до карактер), но и многу време е поминато па немој случајно да има и девојка па да се изглупираш. Ако не ја прифати поканата, значи веќе не го интересираш и најдобро е да го заборавиш.
Не го уништувај пријателството. Прво дознај дали и тој има некакви чувства за тебе, после тоа ми признај. Така може да го загубиш засекогаш. Пази.
Да но како можам да дознаам дали сеуште има чувства кон мене без да ме примети дека сакам нешто со него повторно
Однесувањето,погледот,разговорот се знаци кои многу кажуваат за чувствата кон другиот.Од средбата потруди се да дознаеш нешто повеќе за неговиот живот.
Јас не сакам да сум повеќе сингл па вечерва решив да се изкажам тука. Навистина ми треба љубов, внимание, нежности... некој кој од се срце ќе ми посакува добро утро и добра нок, некој кој ќе ме прегрне со многу љубов. Долго време се допишував со едно дете на фејсбук и пред некое време отидовме на кафе, но некако како да стана поладен после тоа. Моментално само него го гледам како идеален партнер, односно некој кого би сакала. Сакам да има нешто повеќе меѓу нас...Не сакам да сум сама веќее.
Почни да се дружиш, да излегуваш на разни места, ќе запознаваш многу луѓе, нема потреба само него да го гледаш како твој иден дечко или маж. Светот не се врти само околу еден човек. Оладил, оладил. Нека се лади! Од интернетов никој не нашол решение, барај го решението сама, како што кажав погоре.
Баш вчера еден другар ми вика а зошто не си фатиш еден дечко ехее види ги колку ги има. Типот иначе иде со женска му веќе 3 ипол години и уште е заљубен до уши и не ме сфаќа. Ама стварно незнам кај да го најдам, на улица? Гледам да не се замарам околу тоа затоа што ќе дојде кога тогаш некој што можеби ќе може да ми го трпи и карактерот и маните. А до тогаш ќе дремам вака по форуми додека други си гледаатнекое филмче со љубениот заедно..
Баш никој ама никој не смее да ти се меша дали и кога ќе фатиш дечко .И на улица шетаат машките де,се си бива .Немој да мислиш на сите им е идеално ако имаат партнер,секој со својата приказна.А форумот не би ти требал ако фатиш дечко,јас па ,мислев интересен ни е на сите што сме тука .