Девојки значи вака, нова сум на форумов и сакам да ми помогнете ако можете. Имам 16 години и досега не сум била во врска.. и повеќе несакам да е така. Имам многу прилиќи но незнам секогаш ношто не бидува ради мене.. Да бидам појасна значи кога некое машко ке ме повика на кафе да излеземе јас секогас одбивам колку и да сакам да одам.. незнам зошто Немам самодоверба мислам дека ако отидам на кафе со некој нема да биде убаво ке се обрукам нешто или незнам како ке реагира машкото.. дај помогнете ми кажете како јас да се однесувам и како да се осмелам да отидам на некој состанок така сама со машко
Нормално е на твои години да помислуваш дека ќе бидеш брука, но да ти кажам дека нема да бидеш. Ќе си правите муабет нормално, ако машко не е заинтересирано нема ни да те повика на кафе. Значи нема некој бон тон напишан специјално за дејт со машко, само по себе се си доаѓа ако ја има хемијата помеѓу вас. Но сепак мислам дека не треба да бидеш пренападна, биди си своја.
Ако очекувате дека од жалење на форумов ќе го промените вашиот љубовен статус, многу се лажете. Одете излезете, живејте си го животот, само така може да најдете некој со кој можете да бидете заедно. Вака ако барате некој што како и вас пати по партнер нема никогаш да бидете задоволни и нема да ја почувствувате таа хемија. Не ја сфаќам поентата на темава..
Абе секој искача. Ама искрено, луѓево денес се многу стиснати, незнам на друго место како е, но кај нас се дива лига. Не им се запознава со други луѓе, женскиве глумат принцези, го креваат носот ако машко сака да поразговара со нив, и превртуваат очи ако некој ги погледне или загледа во нив. Машкиве денес, се повлечени и некој разбаци фраеришта, што секоја втора се пали по нив. Другиве и не баш се пуштаат, пошто корпа не им бега.
Најголемиот проблем е во нашиот менталитет,... никој никому не приоѓа... сите се плашат од нешто... ароганцијата ни е заштитен знак!
pa i ne e bas taka deka nikoj nikomu ne priogja, jas sum imal priliki koga devojkata kje istera oci vo mene i mi se smeska i ona ostanato flertuvanje, kje i prijdam ke i pocnam muabet i ona neznae sto da pravi se gubi i sedi kako zdrvena. povekjeto zenski glumat deka se nesto, a i od doma mnogu gi forsiraat da baraat decko so pari, da ima dobra kola,telefon i da se nosi, pa ako nekoja takva jas najdam na nas ke i go izvadam toa. ova ti e od maska gledna tocka.
pa i ne e bas taka deka nikoj nikomu ne priogja, jas sum imal priliki koga devojkata kje istera oci vo mene i mi se smeska i ona ostanato flertuvanje, kje i prijdam ke i pocnam muabet i ona neznae sto da pravi se gubi i sedi kako zdrvena. povekjeto zenski glumat deka se nesto, a i od doma mnogu gi forsiraat da baraat decko so pari, da ima dobra kola,telefon i da se nosi, pa ako nekoja takva jas najdam na nas ke i go izvadam toa. ova ti e od maska gledna tocka.[/q Брaво за тоа што им приоѓаш на девојките кои ти се свиѓаат немаат баш сите самодоверба да го направат тоа.... може си ја збунил не очекувала дека ќе и пријдеш.... можеби е само срамежлива, а се обидувала да глуми дека не е а си и се "бендисал" битно се обидело девојчето... дај и втора шанса
Пред некој ден само се гледавме со еден дечко и..........................................................................само се гледавме.
Е тоа е шо да прајш, али ипак он е машко и морал да направи прв чекор без оглед на се, а не да те буљи ко‘ манијак некој, мада у денешно време ситуацијата е обратна ние треба да им приоѓаме! Абе све на тацна да се сакало!
Највероватно затоа што кога собрал муда и пришол на девојки они му се смееле и го отерале у пм и решил више да не приоѓа за да се спаси од срамот и понижување.
Па сега, не е тоа причина да земе да се повлече и се затвори и никад више да и се пушти на некоја! Или ќе чека некоја на него да му се пушти, аха свака част нека си чека, нека ужива, ќе дочека.. Мислам хелоу, цел живот сам ќе си седи.. баш фино
Може е периодично , ќе се разочара и повлече на месец два и после ќе проба пак , можеби ти си го фатила баш тогаш.
Чек малку не сум фатила јас никого, не си во тек ич. Тоа SnowWhite8! иначе не треси какви периоди, какви бакрачи, туку признај дека типот бил коркач!
Не ми е јасно од каде тоа правило дека машкото мора прво да се јави, мора прво да пише,мора прво да пријде? Нели сакавте рамноправност. Па под рамноправност се подразбира и ние да пишеме први. Некои не ми се јасни со тоа машко е и мора прво. Секој е различен и има свој карактер, некој нема доволно самодоверба или се срами итн итн и неможе..
Се чувствувам искрено како неспособна да си фатам дечко. Долго време сум сингл, несакам ни да помислам да избројам точно колку. Искрено незнам во што е проблемот, освен дека и самата сум свесна дека самодовербата ми е опадната баеги, задоволна сум од себе си и во физичкиот изглед... Стварно воопшто не ми оди, нормално е и човечки да посакувам да имам партнер со кој ќе имам моменти на љубов, пријателство и среќа, но колку и да го посакувам тоа да ми се случи од душа немам начин за да ми се оствари. Единствено нешто што правам е што чекам све да ми падне од небо и си се тешам ќе биде кога најмалку очекуваш. Ама потајно знам дека не е така. Ве замолувам за некој совет и од женска и од машка страна. Благодарам
Паа девојки вие што имате пишувано пред 1/2 год, баш ме интересира дали ги пронајдовте вашите сродни души
Ти си веќе два дена сингл. И имаш 18 години. Тешко дека така брзо ќе си ја пронајдеш сродната душа, кога се‘ уште се пронаоѓаш себеси. Еве јас лично уште трагам по правиот/правите И секој ден се повеќе се запознавам себеси