Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Не сакам да сум повеќе сингл

Дискусија во 'Сингл' започната од zozefina, 28 јануари 2010.

1. danche86

danche86 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    35
    I jas ne sakam da sum single ama kako da go smenam toa,ne izleguvam nemam drustvo zivot na relacija rabota doma,a godinite si odat...

2. Hasi

Hasi Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Ни јас не сакам да сум вече сингл ама сам сум си крив за тоа имав шанси а мани наогам амаа паа сакам да бидам со нњкој што стварно че го сакам

3. Bojana.20

Bojana.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    77
    Не е крај на светот,си имаш и втора шанса..

Само едно прашање, никогаш не ми е јасно..
    ПА ТИ ШТО ПРАВЕШЕ ДО СЕГА?

4. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Потикната од тоа што сум сингл и постојано чекам да ми падне од небо прашањето ми е: Како вие и девојки и момци успеавте да го смените статусот, како пронајдовте некој или тој ве пронјде вас? И доколку вие сте превземале нешто што било тоа?

5. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    14.433
    Ова не зависи од нас,барем дел од ова.Најчесто кога ќе помислам на ова се постеќам на старата изрека: Што е твое ќе си дојде.И освен тоа никој не сака очајна личност која својот живот го сведила на промена на статусот сингл.Напротив,доколку се опуштите и уживате во животот секако ќе привлечете некој.

На SunshineYo и theowndemon им се допаѓа ова.
  6. Dominion

Dominion Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Еве како моја прва порака на овој форум,да ти кажам дека и јас сум имал МНОГУ шанси,но едноставно ништо не се случи и нормално јас сум крив.Нормално е да сакаш да бидеш со некој/ја,но ке мора да почекаш како што викаат...све во свое време.Имам скоро 21 година и никогаш сум немал девојка,и вчера ми светна сијалицата дека е време за "ситни"промени.Престанав да очајувам и залудно да се трошам за оваа работа,кога-тогаш ке мора да се случи.Последниве 3 години се оптеретував со ова,дури кренав раце еден момент,но се совземав навреме и сега верувам дека ке дојде и ТОЈ ден..па и јас да си ја истурам среќата врз некоја :D:)

На Elaria, borjan4eto и classy_M им се допаѓа ова.
  7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Од дома седење и некомуницирање нема аир. Движи се повеќе, дружи се повеќе, комуницирај повеќе.

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас знам по мене, јас дремев по дома по цели денови, не се ни замарав со женски и такви работи. Си викам ќе си фатам женска на 30 години. Ама со поголема активност на сите полиња и те како ми помогна.
    На интернет ништо не се прави. Седев дома ко будала. Почнав да излегувам и да се дружам и да комуницирам поинтезивно и ми се посреќи.

На wanderlust му/ѝ се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.956
    Допаѓања:
    219.249
    Луѓе само да ве прашам нешто зарем вие очекувате некој од небо да ви падне?! Запомнете дека секој кој што седи и дреми по дома со скрстени раце и чека и очекува некој да дојде и да му пријде никогаш нема ништо да пронајде.
    За се во животот треба труд и реакција, на никој ништо не му паѓа од небо тоа запомнете го.
    Животот е прекрасен доколку вие самите се потрудите и се обидете да се социјализирате, да комуницирате и да пристапувате, срамот на никаде не не води, а позитивноста и добрата мисла се клучен и неопходен дел од нашата социјализација.
    Затоа потрудете се да направите нешто од животот, од вас не седете со скрстрни раце, од очекувања нема аир.

На sugarlips, Трендафилка :), Tanjamm и 7 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.460
    Допаѓања:
    165.622
    @Lotus-14
    Мислам дека се е до така- наречениот „социјален живот“, колку го имаш, на колку забележливи места излегваш, колку си отворен кон нови понзанства. Барем тие кои веднаш наоѓаат „замена“ или нов, биле такви личности.
    Сепак, барем према мене, кога најмалце очекуваш ти иди она вистинското, а не она пролазното.
    Те цитирав тебе зошто имаше поставено конкретно формулирано прашање, ама ова важи ама баш за сите. Ако релацијата е дома- работа, тогаш обиди се да најдиш дури одиш да почниш да шириш комуникација, да запознаваш пријателства. На работа да се обидуваш колегите да ги запознаеш малку повеќе приватно, па потоа со тек на време ако се сприајтелите многу - да ги запознаеш и нивните пријатели и така натака ќе се најди тоа што треба.

На Elaria му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Ајде тoa штo велите oд дoмa седење дечкo/девoјкa не нaoѓaте дo некaде е и тoчнo. А штo е сo мене? Пoстoјaнo излегувaм, кoмуникaтивнa сум и ни нaјмaлку не сум зaтвoренa. Убaвa сум, бaрем вo oвa сум сигурнa, мнoгу луѓе ми имaaт реченo "Дa се цениш девoјче имaш и сo штo". Oвa веќе изгледa кaкo oглaс зa дечкo(facepalm) Нејсе и пoкрaј се ќе ми се зaкaчи некoе пиленце недoзреaнo- ни претa, ни летa|( Сите другaрки си имaaт сериoзни врски, пoнекoгaш се чувствувaм кaкo терет кoгa прaшувaм зa излегувaње. Ќе речете се преценувaм, нo вooпштo не е тaкa. Прoблемoт е вo мене или вo мутaвиве дечки?:^)

На kristina123456 и Sar4i 19 ;* им се допаѓа ова.
  12. danche86

danche86 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    35
    Ne mozam da sfatam zosto vo denesno vreme e mnogu tesko da si najdes drugarka i da si fatis decko,problemot e vo mene ii...?

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    6.535
    Другарка не си наоѓаш, сами си идат и си одат. Барем јас така мислам.
    А за дечко, зависи што бараш. Во денешно време со овој фб. Еј 8)

Ти се допаѓа, два лајка. Утре уште еден. Третиот ден пак. Како и да е, ако е слободен секако ќе ти пише :wasntme:

На kristina123456 и Elaria им се допаѓа ова.
  14. danche86

danche86 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    35
    E arnond e taka ednostavno ko sto go pisuvas ama ne e,da bese taka do sega ke najdev nekoj :(

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.956
    Допаѓања:
    219.249
    Не може проблемот да биде до другите, девојчиња, напротив до вас е сватете го ова најдобронамерно.
    Значи еден не ти се допаѓа, со друг не ти оди муабет, со трет сосема поразличен проблем се јавува, со четврти исто така (зборувам за една обична комуникација) епа не можат сите некаде да грешат а вие да не грешете.
    Сите знаеме дека никој не е светец и нема да биде, ама па не бирајте толку многу, дајте шанса на некому да го запознаете подобро и не избрзувајте со прерани заклучоци.
    Млади сте а тек животот е пред вас да знаете.. излегувајте и комуницирајте, секоја девојка си има своја убавина и мана, па да така дадете си простор и време за да го запознаете вистинскиот, што верувам ќе дојде и ќе ви го освои срцето.

16. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    @vitamina Првo ти блaгoдaрaм штo oдвoи време дa гo нaпишеш мислењевo и гo ценaм тoa. Мислењетo гo нaпишaв ревoлтирaнa oд исплaшениoт "пoсилен пoл". Ниту ми истеклo времетo, ниту сум престaрелa зa дa кукaм. Сaкaв сaмo дa кaжaм декa прoблемoт сo "стaри мoми" не е дo девoјките, туку требa и спрoтивнoт пoл дa се зaпрaшa мaлку. Знaм мнoгу мaшки штo изгубиле девoјче тoкму пoрaди тoa: "Не сум нa нејзинo нивo, немa дa биде сo мене." Сите си имaaт свoи квaлитети и сите мoжaт дa oсвoјaт девoјче aкo се пoтрудaт. Не сме глaдни, ништo немa дa ви биде. :D Е сегa зa тие "недoзреaни пиленцa" збoрoт ми беше декa летaaт сo пaметoт вo oблaци и мислaт декa мoжaт дa јa имaaт секoјa. Ете пoрaди тaквите, квaлитетните мaжи се зaсенети и стaвени нa истo рaмниште сo нив. Пoштo нели еден кoгa ќе не' пoвреди пoсле негo сите се исти..

На Outlook и vitamina им се допаѓа ова.
  17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Мажите секогаш се несигурни, се плашат од одбивање. Сакаат секогаш да освојат. Е, кога се работи за убава девојка, нормално која има и карактер, манири, капацитет тогаш од старт се со предрасуди дека кај неа не постојат ни минимални шанси, затоа потешко пробуваат или тоа го прават чекор напред, два назад. Факт е дека и ти бираш така? И треба, ама кога се цениш немој да се преценуваш. Биди тоа што си.

На Elaria, glosipgirl, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    3.742
    Здраво девојки,

Можеби ќе звучи ова чудно, но познавам блиска личност која веќе подолги години бара партнерка. Многумина од вас прочитав дека барате партнер. Тој е висок некаде околу 190цм од прилика, има кафена коса и кафени очи. Доста е духовит и има предобра душа. Има 35 години и бара врска (сериозна) со понатамошна женидба (сепак тоа останува на вас да се договорите). Има сопствена куќа и си работи чесно.

Доколку некоја е заинтересирана ве молам известете ме преку порака.

Ви благодарам,
    Ани

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sar4i 19 ;*

Sar4i 19 ;* Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Istoto i mene mi se slucuva imam 18 godini postojano sum zatvorena sega ziveam bo stranstvo ima nisto porazlicno ne bese ni bo MK koa bev. Site me izbegnuvaa drugarkite mi se potsmevaa zasto nemam decko, poleka no sigurno site gi izgubiv. Nitu imam decko, nitu pak nekogo so kogo edno kafe mozam da se napijam ko covek, stvarno ne znam so da praam, mi se zdosadi da bidam singl..

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.956
    Допаѓања:
    219.249
    А за каде ти толку брзаш?
    Што ти тоа испушти на 18, 9 години?
    Чекај малку олабави, животот е пред тебе, имаш само 18 години девојко, наместо да се жалиш за дечовци и другарки ПРВО нешто што треба да го направиш е да се потрудиш да научиш јазик, да се потрудиш да се вклопиш со училиштето, па потоа да бараш дечковци и се по ред.
    Дечковци, друшва.. се тоа си доаѓа спонтано во животот, а ако гледаш дека не можеш да успееш во социјализацијата тогаш барај ја грешката во тебе. Најверојатно и постои некаде.. никој не е светец, прав, исправен..

На Скопјетесакам и SunshineYo им се допаѓа ова.