Ќе менвате бе. Ќе излезам со 100 жаби, 30 ќе бакнам, еден ќе го засакам. Искрено, им се чудам на среќата на оние кои сретнале личност многу рано и им се погодил од прва. Среќа треба за то. Многу!
Низ град у кафич...ако си вакцинирана ако не на клупа у парк . Се сезам секаде можат да се најдат. Социални мрежи, на работа, на факултет, на Водно ако си љубител на пешачење, на кеј ако трчаш или пешачиш, на курс по странски јазици или програмирање..... на фемина
Not that easy. Ова често го збориме со пријателките, луѓево едноставно не се отворени за запознавање, зборам за нашава земја, зашто надвор го немам тој проблем.
Па ти биди отворена за запознавање. Буквално на непознати им се внесувам у фаца и почнувам муабет. Малку храброст
Ama vajld situacijava uste dolgo ke trae. Ne mozam nikade da odam i da sakam.Na klupa do koga ke sedam vo park?Moite drugarki imaat deckovci i postojano izleguvaat i mislam deka e preubavo i jas sakam bar ednas vo zivotov da doziveam. Osven toa jas imam maski sto bi bile so mene ama jas ne bi bila so niv od prosta pricina sto se seljaci i ne sakam da si imam rabota so niv. Jas ne sum onakva kako sto oni sakaat da bidam. Znam deka samo ti mozes da me razberes kako mi e. Ne sum vo depresija bog da cuva ama me pravi da se osekjam loso kako da mi fali nesto vo zivotot i sum nervozna i napnata
Јас маж ми го запознав кај баба ми пред двор. Си поминувал човекот на улица, она си го застанала да си помуабети онака. А мене баш тогаш ми текнало да наминам до кај неа. И бидна што бидна Сакам да кажам дека некои работи се случуваат непланирано и кога најмалку очекуваш. Растерај си ги негативните мисли од глава и уживај во животот.
Вака кога читам искуства, сфаќам дека е до среќата. Не мора да си многу шетан, да одиш на работа, да одиш секој ден на кафе, да одиш на курсеви како што советуваат на форумот (не е лошо, ама не е гаранција дека таму ќе се најде партнер), туку до среќата е. Некој од прва, во комшии ќе си ја најде љубовта, некој по 10 обиди, некој на 30, некој дури и на 40 години, а некој никогаш и тоа е тоа. Сум запознала супер мажи и жени, и убави, и добри, и образовани, и шетани, а сепак сами и се прашувам зошто?
Се согласувам со тебе и мислам дека среќата има голем удел. Мене често ми викаат еј како си сама, супер девојка си, а и јас се прашувам истото па не можам да им дадам одговор.
Ama jas ne sakam online Drugo e koga ke zapoznaes nekogo vo zivo epten podobro e E za ova sonuvam, za nesto epten spontano i slucajno. Iskreno mnogu mi e milo Devojki vi blagodaram na site @Mongolka isto i mene. Pa ne znam sto da im kazam
Абе ќе дој ред и за во живо. Шо ако е почнат муабетот онлајн? Маж ми го запознав на интернет во 2001ва. Пред ратО
Abe ako e i online jas nemam nisto protiv. Taka edno devojce sto go znam si fati decko od fb i eve gi tri godini si teraat fala bogu super si se. Nego jas licno bi sakala vo zivo. Zatoa sto ako ti prijde vo zivo golema e verojatnosta da mu se svigjas a na socijalni mrezi moze da ti pise cisto od dosada a golem broj od tie so mi pisuvale imale devojki.Koga ke go vidis vo zivo polesno e da go procenis a vaka ne znaes na sto si. Ne bi iskocila so nekoj sto ne go poznavam i toa preku internet i zamisli da se vidite u zivo i dvajcata da se razocarate. Ne biva
Не очајувај, не биди тажна. Еве јас сум пишала и во други теми, не ценам луѓе по брачен статус. Ако е во брак некој не значи дека повеќе ќе го ценам, а ако некоја е без дечко, маж, или разведена, исто и неа ќе ја третирам според тоа како се однесува со мене и другите, не по брачен статус. Дечко, маж, дете не те прави подобар човек, според мене. Убаво е да се шират познанства, ама ако отидеш на курс да речеме со цел да најдеш партнер, хипотетичка ситуација, пола ќе бидат женски, другото мажи, ама помлади, постари, и ништо. Ако нешто треба да се случи, ќе се случи. Инаку, оние без дечко, маж им завидуваат на тие што не се сами, а другите ако имаат лош брак или врска велат „што дека сум мажена, да не го фатив бога за брадата“...
Не сите машки приоѓаат само затоа што им се свиѓаш.. Не кажувам од искуство туку од она што сум гледал што прават другари и познаници. Повеќето приоѓаат само за да има нешто да се дешава, ме разбираш што сакам да кажам.
Како не, не бива. Ако се 'разочарате' со друг ќе се видиш и со друг, и со друг, и со друг, дури не се расположиш Е ако де. И јас некогаш така прам, па шо?