Јас велам дека треба да бидеме искрени со самите себеси и да се вреднуваме самите себеси па потоа другите да можат да не вреднуваат, биди среќен со тој што си и прифати се таков каков што си и правилната личност која исто така ќе те вреднува и те прифати не се обидува да те смени ќе се појави кога тогаш. А ова да сите ние откако ќе се изгориме потоа дуваме и на матеница а тие што не се изгореле не гледаат чудно што дуваш кога е матеница опушти се ти вели но ти најдобро знаеш
АКо некој сака да те смени и ти се смениш тој ќе сака да биде со тебе и they all life ever happily after. E сега за тоа треба труд и живци.
Zdravo na site, 19 godini imam skoro 20 i do sega ne sum bil vo vrska. Ednostavno presramzeliv sum za da pisam prv i pre tivok sum koga se sedi po gajbi so zenski. Nekoj sovet
Не е срамота на 20 години да не си бил во врска. Пробај да се опуштиш некако, пиши прв некогаш па и да те откачи не е крај на свет, ќе пишеш на втора може ќе успееш. Срамежливоста кај машките мене ептен ми е одбивна. Имам излагано со таков тип ај што беше срамежлив додуша и прост беше. И едвај чекав од маса да станам и да си одам. Мораш да се потрудиш да го потиснеш срамот,глуми самодоверба дека имаш(помага многу додека стварно ја стекнеш) и почни да се умешуваш во разговорот, дофрли нешто..
И мене срамежливоста кај машко ми е одбивна. Нема причина зошто да се срами дечково. Ако те откачи една, најди си друга.
Имав ама не го положи тестот дури бев Англија. Осамен сум 3-4 месеци, не можам да ја најдам сродната душа. :'(
Немој како моите да бидеш Не е само да се фатиш со некој, колку да не бидеш сам. На +30 многу други работи доаѓаат во обѕир
И јас на 20 немам никој затоа што барам сериозен (нормален)човек до мене,но мислам дека во денешно време е многу тешко да се најди таков-да студира нешто да е културен и добар,а не да лажи и да флертува со други.
Ми се смачи повеќе да бидам сама, сакам некој до мене, и самата околина веќе ме напнува имаш ли дечко, а зошто немаш?.. И не не ми е за околината што мисли туку јас самата сакам да си фатам дечко. Се плашам да не останам сама
Околината што мисли ич да не се секираш, се ќе си дојди на свое место најмалце кога очекуваш, само позитивно