1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Не сакам да сум повеќе сингл

Дискусија во 'Сингл' започната од zozefina, 28 јануари 2010.

1. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    7.284
    Животот не застанува после 25г!!! имавме вакви мислења пишувано во друг тема.
    Пошо имаш пишано дека се плашиш да не останеш сама, да сите сакаат некого покрај себе ама не постои deadline за дечко, брак..... Ако некој е сингл на 27/28/29/30 не е крај на неговиот/нејзиниот живот. Само кај нас средината тера да размислува човек вака. Не се секирај, најди си хоби, работи кои те исполнуваат и ќе видиш дека се е во ред.

На Осе, tamche995, Spicy Senorita и 6 други им се допаѓа ова.
  2. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    127
    Totalno te razbiram isto se osekam..

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.412
    Точно, ама кога ќе видиш дека сите твоја генерација имаат дечко/девојка, некои и веќе маж/жена, се прашуваш каде е проблемот во мене, зошто никој не сака да биде во врска со мене? Не е лесно да си сам, за човек најлоша е самотијата.

На anastyle, Limpan, LoneWolfGuy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    7.284
    Ама зошто мислиш дека другите што се во брак се најсреќните? Да ја сум апсолутно единствена од цело друштво без партнер а другарите чекаат деца, па што? Ако среќата не ја најдеш прво во себе, нема некој трет да ти ја донесе на тацна. Партнерот може да биде дополнување на твојата среќа. Цел живот прво ќе живееш со сама себе и кај и да одиш себе си се носиш! Размисли за ова

На Осе, cresa-jagoda, Mrs. right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Не планирам да те навредам, ама ова е знак на ниска самодоверба ама од психички аспект, луѓето мислат дека најчесто е појава поврзана со физички изглед ама не е така. Ако вака се осеќаш, а сум се осеќала и јас ти треба забава, адреналин, серотонин. Дечко, било каков или каков-таков нема да те направи вау трансформирана. Пошо, најреално, не се баш толку отворени да даваат емоции, повеќе сакаат да примаат. Послушај ми го советов, не си го троши времето на таги, туку прај си забава, шегувај се и сама со себе и ништо и никој не сфаќај за озбилно. Камо мене да имаше некој да ми го кажи ова.

На Tanjamm, ZeNoN, Blesok и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    12.372
    А ти се трудиш да најдеш некој или само си чекаш пасивно тебе да те најдат?
    Принцот на белиот коњ нема да дојде, залудно го чекаш, тоа само во бајките, знаеш и сама.
    За се во животот човек треба да се потруди ако толку многу го сака нештото па така и за ова.

Сите тие од генерација значи се добри, совршени, перфектни, само тебе ти фали нешто и имаш проблем !?
    Не чини вака што размислуваш и лошо си праиш на себе, ова како да се самосожалуваш делува.
    Размисли прво дали си задоволна од самата себе, прифати се таква каква што си и ако има потреба да коригираш нешто и промениш, направи го тоа и ќе видиш како ќе почнеш постепено да се ослободуваш и да уживаш во животот и покрај сите потешкотии и ќе сфатиш дека животот е убав па може и ќе ти се насмее среќата и ќе го добиеш тоа што го посакуваш, секако ако се потрудиш. :)
    Но прво работа на себе, тоа ти е најбитното сега во моментов, многу побитно отколку наоѓање партнер по секоја цена само затоа што другите имаат па и ти, да не останеш покуса.
    Што е твое ќе си дојде еден ден, не се откажувај и депримирај.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.412
    Се трудам, ама како баксуз некој сум, незнам може грешка правам со тоа што прво почнувам од пријателство. Пример се запознавам со некој, се дружиме си пишуваме/зборуваме и само што ќе си речам добар дечко е овој веднаш дечкото си наоѓа девојка, и јас останувам само пријател(па дури и на некои им делам совети за девојката).. Или се некои манијаци ми се залепуваат, нормално дека нема да дадам шанса на некој што ми вика ,, ама јас сум перверзен биди и ти па да си праќаме..,,,..
    И не не барам принц на бел коњ, барам нормален дечко,што ќе знае да ме цени и почитува..

На anastyle, Limpan и Mrs. right им се допаѓа ова.
  8. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    1.647
    Нормален дечко: Еве јас.
    @Just_a_kid : Не ти бе.

Не се преоптоварувај, биди жива и здрава, работи на себе, за себе и ќе се најде јунак кога тогаш.

На sino.o.oka, Just_a_kid и Dentina им се допаѓа ова.
  9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    12.372
    Не се погодил моментот, среќата уште не дошла, верувај дека кога најмалку ќе очекуваш тогаш ќе си дојде спонтано, така е најубаво и најслатко.
    Само не се форсирај и напињај и сакај се и работи си на себе, зашто ако сами не се сакаме и вреднуваме нема ни другите да не сакаат и ценат.

На cresa-jagoda, Musicallinmylife, Dudo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. anastyle

anastyle Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    18
    Само што наполнив 25 год исто се чувствувам, покрај две неуспешни кратки врски и запознавање одење на дејт не се откажувам да барам и надевам. Али кога гледам како другите врсници се мажат женат јас се осеќам мизерно, не сум совршена не ни барам совршен само да се има почит и љубов,нз можеби е тоа само среќа за некои јас дадов се од себе уморна сум

На Еlinas23, Limpan, Just_a_kid и 2 други им се допаѓа ова.
  11. MediaRes

MediaRes Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    221
    Ако има многу перверзњаци а манијаци тогаш има малку нормални. А има исто мажи и жени значи поверојатно е да си со манијак или сама т.е. едноставно не оди математика така а математика е закон. Од овие коментари и слични кажувам дека жените се осудени на лоши врски или сами. Така да единствена сигурна работа е да ја смениш работата е да ги смениш погледите и ставовите само така ќе си ги зголемиш шансите. Бај да веј имам докторат по статистика и ме бива со броеви. Затоа...

На eliesaab, Orthophill, Just_a_kid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Помала си од мене, пет години. Значи не е нешто огромна разлика, али имам нешто забележано кај вашата генерација конкретно. Без навреда, ама многу малку одите на дејтови, повеќето од флертот дигитален ви е. Го знам ова оти од твоја генерација ми се пуштале и секогаш завршувало така, на збор. На почеток невиден хајп, комплименти, па дури и пораки за убаво утро, бла бла. И на крај кога ќе дојди време за дејт храбрите херои никаде ги нема. Цело време само пишуваат, лајкаат и ментално дејтаат особа. Ова се генерации со многу слаба самодоверба и ептен скромно искуство. За да си помогните, треба да излезите од матриксот наречен Инстаграм, оти вака уште потешко е. Да му е срам и да се снебива 25 годишен маж во 21 век кадешто ги има сите слободи, со недели/месеци да куца на тастатура ми е мене нон сенс. И не мислам дека станува збор за други опции, туку чекање на другата страна да направи чекор, што ми е мене така малку одбојно. Мразам луѓе што само чекаат.

На Осе, Mrs. right, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  13. anastyle

anastyle Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    18
    Точно се сложувам дека повеќе дејтаат по инста а не во живо, и тоа мене ми пречи на инста сите лајкаат пишаат а никој не вика на дејт се некако како заебанција ко еве ми врати може да ја имам и нема потреба да се излезе, мене ми е мачно да се пишувам цел ден на тел да седам сакам реален дејт а повеќете ми биле такви и сум ги прекинала, али не се откажувам секогаш кога некој ми се допаѓа давам шанса после тоа се е до среќата

На Осе и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  14. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Да бе и чудно е да ти кажам, не мечтаат да ја видат особата, да бидат во нејзина близина. Па мирис на парфем, природен шарм, опуштен муабет. Ништо од ова нема, цело понашање е програмирано и роботски. Мене ми смета и на овој последниов се отворено му кажав.

На TrueToMyself, anastyle и LoneWolfGuy им се допаѓа ова.
  15. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.319
    Се согласувам за овие погоре замерки, исто е и кај женските, и не само тие помладите туку повозрасните од мене и на мое годиште (не сите фала богу) муабет ова она и кога треба да се запознаеме оп ги снемува па не кожам па ова она,

А што знам може е и до мене.

На Осе, eliesaab, Spicy Senorita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. anastyle

anastyle Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    18
    Абе не дека сите се такви има што сакаат али па на крај нема хемија едноставно,ќе ми се допадне некој или не прави муабет или е женкар друго нема, јас мислам џабе вака си го мачам мозоков како треба да биде или јас каква да бидам за да најдам едноставно така е пишано некој нит се замара нит труди па оп се омажила родила,пак ќе речам среќа

На Spicy Senorita и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  17. anastyle

anastyle Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    18
    До никој од нас не е едноставно кога ќе се спојат ѕвездите ќе сфатиме дека до ништо не е ,само судбина

18. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Види некој чуден тренд е на играње топло-ладно. Тој едниот здрав неврон мисли дека на тој начин и стануваш попривлечен на особата. И кај луѓе кои се апла со ниска самодоверба ова можи и упалува. Кај мене има обратен ефект, и да сум имала интерес го губам одма. А дека го прават и женски, не се сомневам. На крајот на денот, еден е исходот. Ова се обиде да ми го прави екс пријателка. Цело време ми пишуваше прва и цело време истото, ќе те викнам на кафе деновиве. Некоја лажна нарцисоидност дека не се може без нив. Таа/тој или никој. Ова е рецепт за некој кај мене да се најди на блок лист, ама оправдано.

На eliesaab и LoneWolfGuy им се допаѓа ова.
  19. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.319
    Исто

На eliesaab и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  20. kokice1990

kokice1990 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    31
    Isto

На Еlinas23 му/ѝ се допаѓа ова.