Луѓена мили мои, јас сконтав дека всушност колку си попаметна, поинтелигентна, позрела, поразвиена и постабилна личност толку потешко да си најдеш партнер/ка. Можеби не го делите сите мојот став, ама јас мислам дека барем 80% има вистина.
Апсолутно И за обратното важи. Не секоја "дама" е спремна нејзиниот партнер да е развиен во паметот, па и успешен, па и интелигентен, духовно и емоционално стабилен... Немаат врска тука половите. Се е до мозокот.
Не е целосно, се разбира. Но ни прикажува колку еден човек се грижи за себеси, колку смета дека самиот он вреди.
Секој со своите, Срце )) Интелигентна со глуп не оди, интелигентен со глупа не оди... Многу карактеристики не можат да се поднесат, да се „најдат себеси“ - не предизвикуваат привлечност. Секој што влегува во врска со погрешна цел (а навистина има само една, многу проста цел) е осуден на идно подлабоко мислење, талкање и запрашување, t. A. T. u. и Синатра.
Здраво дечки, океј имам 20год, студирам и мојот социјален живот е на релативно прениско ниво...Немам друштво и искачам само на специјално однапред договорени средби(секогаш од мене организирани) Лол. Едноставно супер ретко мене некој да ме покани онака. Дали имате некои препораки каде може да се запознаат нови лица? (Освен факс и библиотека) Денес за жал сите гледаат во телефонот, а не околу себе и не ги интересира за другите освен ако немаат некаква потреба. Што да се прави во оваа на изглед "безизлезна ситиација"? Дали можеби и тука има некој како мене? Кој е следниот чекор?
Сакале или не телесната убавина е момент кој знае да привлече или одбие, секако дека не е секогаш пресудна ама со социјалните мрежи и жени и мажи кои се "рекламираат" со телесна убавина и те како почнува да станува еден од позначајните индикатори
Сакал не сакал, ке си работам на себе да станам подобра личност, не се брзам, како викаат, dont force it
Среќен сум самиот со себе, исполнет. Но, знам да се чувствувам осамено, а сакам да имам до мене личност со која ќе можам да го споделувам секојдневието. Можеби треба да ги променам круговите на луѓе со кои се дружам, но она што треба да биде, ќе биде.
24 and counting Како шо стареам и гледам кој и се што останало за влегување во врска сe тешам подобро е вакa
Точно така, 80% од перцепцијата е во физичкиот, но не би требало да е клучен фактор. Џабе е ако е некоја лепушкаста или некој " Тип из Бурде" а реченица не знае да сврзе.
Тој момент Е моментот кога навистина че дојде тој што те сака. Зборувам за моментот ќе се помириме и не се секираме за тие работи.