Не сакам свадба затоа што...

Дискусија во 'Свадба' започната од elisabeta, 6 јануари 2013.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.596
    Не сакам свадба затоа што сум интроверт, затоа што не сакам да бидам центар на внимание кој ќе го озборуваат подоцна, затоа што не сум традиционален тип и запознаена со некои свадбени обичаи и затоа што сметам дека е непотребен трошок, а и воопшто непотребен стрес околу сите подготовки и дали ќе биде се' во ред. Матично и тоа ќе биде се'.

На LiquidLuna, nena2010, JustMe00 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.710
    Извини Битер што те цитирам, мислам дека смее во темава, само ако сакаш да ми образложиш нешто.
    Знам дека си верник, зарем не сакаш во црква да се венчаш?

Јас лично порано не сакав, сега сакам. Не свадба, свадба како свадба не сакам уште, ама венчавка во црква сакам затоа што ми е ќеиф да зачувам ете некои традиции, не дека нешто на бракот ќе смени истото.

Ме зачуде со мислењево само матичар, затоа.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.596
    Порано сакав венчавка, ми значеше, нели како верник, ама сега некако не. После смрт на родител и некои тешки семејни ситуации, кој ќе биде покрај мене тогаш? Затоа не, се откажав и од венчавка.

На nena2010, SummerGirl и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.710
    Прво жал ми е за смртта, навистина не знаев :hug:
    Јас мислам дека тоа природно доаѓа кога го имаш "вистинскиот" до себе, нели. Уште сум на мислење дека бракот ни како хартија ништо не менува во приказната, туку венчавката во црква дава едно подлабоко значење на чинот меѓу мене и тој некој.
    А не сум некој верник, ниту имам партнер моментално.
    За свадби со зурли и тапани, ниту сум сакала, ниту сакам денес.

На SummerGirl, eliesaab и $ophia им се допаѓа ова.
  5. Detective L

Detective L Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    37
    Не сакам свадби затоа што немаат логика.
    Кому му е гајле што некој/а роднина (кој/а сега дознавам дека постои) се оженил/омажила? Како да е некоја голема работа.
    Не ја сфаќам потребата од толку малтретирање и толкав трошок. Плус, младите што треба да си поминат најубаво ќе се прашуваат кога ќе заврши циркусот, бидејќи свадбите и наликуваат на циркус. Од некоја причина го свртуваш своето внимание кон две кутри души, кои веќе душа немаат од делење лажни насмевки и добивање чудни погледи

На la.malparida, Splendor. и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. mickey18

mickey18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2024
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    245
    На секој му тешко за загуба на близок човек, посебно на родител, секој има тешки ситуации во животот, но тоа не треба да биде пречка да се венча во црква, секој си знае за себе и еден ден секој за себе ќе си одговара за себе.

7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.147
    Допаѓања:
    175.036
    2015 сум пишала последно. Јас уште неќам (голема) свадба. Неќам да сум центар на внимание, воедно немам толку социјална енергија за цел ден полн настани. Ваљда после мајка ми ќе треба да се справува со коментари зошто невестата била намрштена или дреми на стол.

Матично + ручек/вечера со најблиските роднини и пријатели ми е поќе од доволно. Мало и интимно, не интензивно. Сакам традиции и сум апсолутно за чување на истите ама свадбарските традиции ми се од тие кои максимално ме заморуваат, а до сега не сум ни била невеста, само во блиските на младите шо се од утро до мрак таму.

8. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.382
    Подобро помала свадба со најблискиот круг, отколку голема па сите да ве зборат.

Претходната година бев на 3 големи свадби и сите 3 ги зборуваа (во негативен контекст). А и имаше за шро да се збори. Кај едната ептен слабо јадењето, кај другата тесен ресторанот, кај третата немаше никако расположение кај гостите, како со сила да се дојдени.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.603
    Допаѓања:
    38.033
    Со оглед на тоа што свадбите се трошок, не ме чуди што гостите биле нерасположени. Е сега.... Никој не те присилува да одиш на свадба, ама некој можеби не сака да одбие.

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    10.579
    Како некој што правеше свадба, а изгубил родител… татко. Ќе ти кажам дека да, претешко ми беше, помислата и денот дека ете нема да е тука да ме изнесе од дома, нема да е тука да ги пречека сватовите, нема да има песна за него, ме убиваше. Се решивме зашто знам дека тоа беше една од најголемите желби на татко ми, да си ги види ќерките невести, па макар и од таму горе. И знам дека беше тој ден со мене, ме гледаше и плачеше сигурно, преемотивен беше, пре. Ама гордост негова бевме. Не се каам, ќе се каев да не направев.

На Skyler81, Anyshka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. LoganSmith

LoganSmith Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    35
    Па подобро помала забава со 30-50 блиски луѓе. Убава музика, атмосфера и добра храна. Доволно е тоа. Ова со канење 200-300 луѓе па одење по невеста, па тропање на врата, сето ми е малку сељачки, старомодно, со сила и некако исцрпувачки за сите, и за младите и за гостите.

12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    6.565
    Naprajte si kako vi lezi na dusata mala li, golema li naprajte si go vasiot kejf i ne slusajte ostrana. Jas ne napraviv oti ja poslusav drugata strana, a od sekogas mectaev deka ke si oblecam vencanica bez razlika dali so 50 ili 100 luge.

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.603
    Допаѓања:
    38.033
    Јас па жалам што имаше музика. Требаше само ручек да биде. Не сакам свадби. Прво требаше само ние, родителите, кумата и старосватовите. Ама ај да не чекаме гости на честито. И ги поканивме најблиските. Матично и директно во ресторан. Музиката беше желба на татко ми.

На lovely91 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.