Досадно ли ви е ? Абе луѓенца хаха,сакав да кажам дека до сеа не сум имала дечко,а ако сакам лесно е знам и можам да имам ама си оставам на времето,не се сметам за мала ама несакам бар сеа за сеа,а за тоа другото само се имам измувано ли како да ви кажам до тој што го сакав предолго време
Еве дa си кaжaм. Имaм 18 гoдини и дoсегa не сум имaлa дечкo, пa ниту тoј прв бaкнеж. Се чувствувaм глупaвo пoрaди тoa бидејќи сите другaрки си имaaт некoј, a јaс сум единственa кoјa немa ништo нaпрaвенo сo мaшкo иaкo сум нaјгoлемaтa вo друштвoтo. Зa дружење излегувaм, се дружaм aмa ништo. Никoј не ми приoѓa, сaмo нa фб ми пишувaaт некoи мнoгу пoгoлеми oд мене (12+ гoдини рaзликa) и нoрмaлнo не сaкaм дa бидaм сo тaкoв зaтoa штo нив му е сееднo кoјa ќе јa нaјдaт сaмo дa имaaт девoјкa (читaј женa). Тие штo ми се дoпaѓaле никoгaш не ми ги вoзврaтиле чувствaтa, a и сегa пред 2 недели дoбив кoрпa oд oнoј штo сегa гo сaкaм мнoгу. Не знaм веќе штo дa нaпрaвaм.
Незнаеш што да направиш? За почеток да не се замараш со ваквите работи. Подобро да си слободна отколку да си со некој ради реда или некој да те користи. Љубовта е спонтана работа и се случува изненадно, не кога и како ние сакаме.
Девојки ми треба ваш совет..мислам дека и порано имам пишувано на оваа тема дека досега со моите 19 и пол години ниту сум имала дечко ниту пак сум се смувала со некој... е сега некако во последно време ми се врти во главата каков е првиот бакнеж и незнам дали треба да пробам со еден дечко со кого се дружиме или сепак да почекам.. тој се покажа дека е добар и се тоа, но некако не ми се свиѓа баш...што да правам? Ви благодарам однапред
Ако не си сигурна почекај. Не мораш одма да избрзуваш. Види како ќе се одвиваат работите понатаму меѓу вас. ќе бидне и тоа, без гајле, спонтано
Првио дечко ми беше на 16-15 години и верувај се каам бидејќи бев дете што ништо не разбира и летав и врскаата траше 1 месец подобро да живееш додека си млад да уживаш за врски има време ама младоста не си ја враќаш подобро коа си спремна него ради реда
Немој да избрзуваш и да донесуваш одлуки за кои подоцна можеби ќе се каеш. Нека не те плашат годините, тие не се показател за фаќање дечко. Само размисли да не има некоја причина за тоа. Можеби малку излегуваш или само со девојчиња, можеби си затворена премногу. А за тоа како ќе изгледа првиот бакнеж, од лично искуство ќе ти кажам само да се опуштиш и воопшто да не мислиш на тоа. И јас се испозамарав, па сфатив дека немало потреба и дека се си иде само по себе
Јас 20 и не сум имал девојка, ниту па ке имам (сега некои ке речат.. како не, за се има време итн) ама ниту излегувам ниту ке придам некогаш на некоја..
Еве го Марио подолу, две години си повозрасна но ништо страшно ион немал девојка. Марио ете на репликантката пушти и се од погоре таман сте и двајцата слободни.
Ама ме фати на заб јас само предложив де не мора одма предрасуди. А што ако испадне обратно па и двајцата да си се бендисаат и оп Петре нови ципелчиња, лакирани шпиц
ама пишав веќе дека никогаш нема да придам/ѝ се пуштам на некоја девојка, па макар и најмногу да ми се допаѓа :/