Нема ништо страшно. И не мора секому да кажуваш дека не си имала дечко, па да ти вршат притисок. И да вршат гајле ти е. И јас за мене понекогаш мислев дека сум асексуална, ама сепак не сум. Сум била заљубена, но сум доста пребирлива, и не можам да се прилагодам на некој што не го сакам, ама па тоа не ме прави асексуална.
Здраво девојки. За неколку месеци полнам 22 години а досега не сум имала дечко. Сум била вљубена, но најчесто тие што ми се допаѓале, не чувствувале ништо за мене и обратно. Премногу ја имам изгубено довербата во луѓето и се мислам дека некој ќе ме излаже или искористи. Моментално сум во контакт со еден дечко, но и од него некако се плашам. Ваш совет?
Здраво девојки. За неколку месеци полнам 22 години а досега не сум имала дечко. Сум била вљубена, но најчесто тие што ми се допаѓале, не чувствувале ништо за мене и обратно. Премногу ја имам изгубено довербата во луѓето и се мислам дека некој ќе ме излаже или искористи. Моментално сум во контакт со еден дечко, но и од него некако се плашам. Ваш совет?
Здраво. За неколку месеци полнам 22 години а досега не сум имала дечко. Сум била вљубена, но најчесто тие што ми се допаѓале, не чувствувале ништо за мене и обратно. Премногу ја имам изгубено довербата во луѓето и се мислам дека некој ќе ме излаже или искористи. Моментално сум во контакт со еден дечко, но и од него некако се плашам. Ваш совет?
Тоа ти е платонска љубов, а не вистинска љубов. Од разочарувања за жал, не може никој да се заштити целосно. Нормално е да размислуваш така, сепак реткост е машко да сака вистина да те запознае посебно во тие години. Види како размислува на теми кои се за тебе битни и не се брзај за ништо. @Pinna21
Izlezi na kafe nekade po tvoj izbor kade ti e poznato i se osekas komotno i kje videš dalje kako ke se odviva situacijata
Од што се плашиш? Излези запознај се, ќе процениш сама со тек на време дали вреди да вложиш во него или не.. но немој да имаш големи очекувања од сам старт за да не се разочараш лесно.
Ништо ќе си се сакаш самата себе. Нема некоја филозофија. И онака ретка е искреноста кај луѓето денес. Сепак на крајот се сведува на некаква корист и некаква потреба во овој лажен свет.
Te razbiram do negde znam kako e istoto go osekam imam izgubeno doverba vo lugje i tesko e da se doveram na devojce
Ми треба совет! Имам скоро 22 години и се уште не сум имала дечко ниту пак се имам мувано со некој и се чувствувам многу глупаво поради тоа. И сега се плашам за тоа што не ни знам како да се однесувам кога ќе ми пријде некој. Не знам ниту како треба да се бакнувам, ништо не знам. Ве молам за совети!
Без грижи. Ни јас не знаев да се мувам, па научив уште од првиот пат, кога бев средно. Ако ти пријде некој биди си своја и однесувај си се природна каква што си. Трема сиг ќе имаш, но со тек на време ќе ја надминеш. Почни да се дружиш со измешано друштво (машки и женски).
Не се секирајте кај и да е ќе почне второто полугодие, наскоро ќе ви бара состав да и пратите на некоја тема. Ќе се врати во нормала.