Фала ти многy за убавите зборови што ги напиша,мило ми е кога ке видам некој што размислува слично имај убава вечер позз
Ако ја бараш совршената од бајките нема да ја најдеш. Намали ги критериумите, излези од замислениот свет и почни да флерташ, да се муваш со некоја девојка, едноставно работите да си течат лагано. Со тек на време ќе ги гледаш нештата со појасен видик.
Баш ти е време коа треба да искачаш со повеќе девојки така да ем ќе научиш да се бакнуваш ќе стекнеш искуство бидејќи рано ти е за сериозна врска имаш само 20год. На 24/25 почни да бараш сериозна девојка. И не гледај дали е невина или не тоа нема никаква врска. Гледај да има карактер и памет. Да не мислиш па доколку најдеш невина дека ќе ти е верна? Напротив на нив им е криво што младоста ја пропуштиле и не стекнале никакво искуство и послем што е најлошо во брак тоа се обидуваат да го прават. Затоа гледај карактер,бидејки поштеноста е во паметот. Да не праиме муабет колку добри,вредни и сериозни девојки биле изиграни после долги врски оставени така што не вреди за некој лигуш кој ја прелажал и готово нема за неа мажење веќе нечесна . Зарем не е заслужна и неа некој да ја почитува и сака ако не претходниот дечко идиот! Глупости! 21век сме. Умре тоа време кога жените немале никакви права. Не е жената играчка, небаре мажите се цвеќиња.
А што имаат врска годините со сериозноста? Како иде тоа, доаѓаш на 25 години и викаш, ахаа готово од утре барам сериозна врска? Или си човек кој сака сериозност или не си. Има луѓе кои од средно се заедно и се земале, имале луѓе кои на 35 години уште не можат да излезат од тинејџерска фаза. Што ако ти се погоди личноста на 20 години, љубовта на твојот живот, ќе ја оставиш само зашто уште си млад? Не ми е баш јасно ова размислување, искрено.
Јас од прилика така кажав бидејќи е многу млад е нема потреба да се секира има време да стекне искуство па на крај да избере една. Ако човекот си е сериозен нека се жени на 23 кога сака тоа си е негова раб. Јас на пр и не би се омажила мала на 20год или пак за помал од мене шо има 20год. Јас во врска не сум можела со 20годишен да се разберам не па маж. Детиште!
А замисли стварно да си го начекала вистинскиот вистинската, ама поради твојата нестабилност мислиш дека откако че се "изнашеташ" и тогаш стануваш веќе стабилна и сериозна личност. Кој комедии.
Извини ама јас секогаш сум била стабилна и сериозна во врска и не сум изнашетана и не обожавам мн да шетам тоа не ми ни фали..тоа зависи исто до карактерот на човекот. Проблемот е што јас не сум можела да најдам сериозен на тие години. Не бил проблемот никад до мене. На тие години ретко се наоѓа сериозен тип.Сега си имам супер сериозна врска фала богу и мислам дека заслужив.Башка тоа и во вистинско време си ја најдов љубовта видов свои пари во животот и си имам свое Јас! 24год имам таман сум за сериозна. А таман си стекнав и кариера мн сум посветена на работа работам две работи од еднаш ми треба друг извор на пари за да си вложам во тоа што го сакам. Како и да е јас пак си седам дома оти сум домашарка,само со дечко ми шетам. Не ме исполнувале никад глупости и лутање по ноќни клубови. Но повеќето денес тоа го сакаат младите и едноставно на тие години немоеш да најдеш сериозен. Имам другарка се омажи мн рано и двајцата по 20год имаат и уште маж и нејзин се понаша као дете на нивната веридба пишувал на други по фб, не е вработен пошо не се наоѓа лесно работа денес за да гледаш семејство а имаат дете. Другаркава исто не видела свои пари нема работа ги трпи дома сите а маж и нејзин уште ја срами на други пишува се удвара пошо е многу млад. Дома се утепува од работа а неможе ништо да си дозволи да си купи а млада е. И зависат од старите дома и под притисок се. Кој шо сака нека каже према мене тие години не се сјајни за брак. Додека не созрее човек и не најде стабилна работа за да може да гледа семејтво не е најдобро време за тоа. Бракот не е играчка а е свето нешто кое треба да се чува и гради до срмт.
Дали излегуваш, дали се запознаваш со девојчиња, дали им пишуваш, дали користиш можеби некоја апликација за дејтање?
Just wow Констатацијава ти е од лично искуство? Тоа што сега во врска си домашарка значи дека кога ќе бидеш во брак ќе отвориш? @Red Cloak 777 дај си можност да контактираш и да се запознаваш со девојки, да почнеш врска, да згрешиш, да запознаеш некоја, да се запознаеш и себеси. Очекувањата и приоритетите пред и во врска може да бидат многу различни.
Konstatacijava mu e od dobropoznatata zapadnjacka deviza uzivaj duri si mlad/mlada smeni poveke partneri, iskusi pa na pozrela vozrast da vidis sto ti odgovara i da se vdomis so eden i da ne prajs gluposti na starost. Najcesto tie vaka sto razmisluvaat i mislat dobro se "ispukale" na mladost imaat problem i vo brak da ostanat verni pocetna faza zaljubenost, peperutki vo stomakot nekolku godini honeymoon i potoa raspad sistem pak ke im fali adrenalin i novo iskustvo i vozbuda. Egoto nema granici i nikogas nema da bide zadovoleno so sustinski raboti dokolku covek se uci na hedonizam i povrsni raboti. Toa e eden loop "Craving for pleasure" se narekuva vo budizmot i nema izlez od toa dokolku covek ne sozree duhovno. Poradi vakvite razmisluvanja poedinci vistinskata ljubov ja zapoznale mozebi i mnogu porano ama poradi toa mlad/mlada sum uste za seriozna vrska ja propustile sansata i na kraj zavrsuvaat so nekoj tret i se nesrekjni vo brakot.
Не е од лично искуство,мора да е од лично искуство? Каква дрскост! Сакаш да ме вреѓаш да ме правиш секаква а не ме познаваш. Несакам повеќе да ми реплицираш ни за арно ни за лошо на форумов. Безобразна! Каква врска има јас си обожавам да дома да седам. Сум била во друштво и не ми е интересно. Несакам,не ме исполнува, ни со пријателки несакам да сум мн блиска. Затворен тип сум разбираш? Си уживам дома. Јас не се жалам па...Убаво ми е само со дечко ми кога шетам и со никој друг. И каква врска има ова со невиност не те разбирам Као прво зависи до карактерот на човекот така пишав во првиот пост. Немора да значи ако он бара да е невина дека ќе му е верна и во брак. МУ РЕКОВ ДА БАРА КАРАКТЕР а не да суди према тоа дали е невина или не оти тоа нема врска пак зависи до карактерот на жената. И многу ме нервира вака коа за секое шише имате капаче или не разбирате која е поентата на текстот или со сила такви се праите или пак сакате да вреѓате. Одвратно!
Девојко на јавен форум си, ако не сакаш никој да ти реплицира пишувај си во ворд. Никаде не те навредив, немав ни намера да те навредам. Ти си таа што ги навреди тие што невини влегле во брак. Па уште и граници за години поставуваш кој на колку години што треба да прави. Препрочитај си го своето мислење уште еднаш, за секој случај, да не заборави што имаш напишано.
Мој совет, не седи и не чекај да дојде. Ако ти е тешко да се снајдеш во тој свет, посвети се на нешто друго. Учи, работи, надградувај се, најди си хоби.. било што. Ко ќе треба, ќе биди... Секогаш нешто фали...