Куфер! Не шала на страна без депилација, нови купачи и две-три летни фустанчиња, цела колекција млека за потемнување и заштитни фактори, лакови, козметика, целата облека во мојот плакар која тешко ја собира во куферот па мора да се земе и додатна торба. Потоа, накит и многу непотребни работи кои нема ни да ги допрам додека сум на одмор зошто ќе имам попаметна работа т.е да ОДМАРАМ!
-Масло од кантарион -Неколку пара костими за капење -Крема за после сончање -Лабело -Лежалка -Мобилен и пари ,секако Облека не ни мора да носам ,не ми е потребна
-пооооооооолн куфер гардероба ( од се по нешто си носам, за секој случај ) -козметика -апаратот -добра книга за читање -mp3 - добро друштво
Па зависи кај одам: -Пари -Средства за лична хигиена -Облека(јас не земам по цел плакар) -Без фото-апарат И мислам дека е доволно, -Ако одам на море ги земам и купаќите се разбира
-пари -клучеви -мобилен и полнач -лаптоп -козметика -накит -малку облека -книги -лакови -фен за коса -моето куче МАXY секако
Без да бидам сигурна дека и најневидливото влакно сум го отстранила; Без колекција против сонце; Без пасош, пари, телефон и екстра пари. (Секогаш носам со мене пари кои не ги трошам, а се тука за секој случај) Без книга, бикини и куп очила за сонце.
Се што можам да го купам таму каде што одам, и да го заборавам - не ми е грижа. Ми се случувало да си го заборавам костимот за капење, па не ми претставувало проблем да си купам нов. Единствено ми беше жал што тој ми беше нов и не си го прошетав и посончав Значи, не тргнувам без лични документи и пари. Се друго не е толку важно.
Без -прибор за лична хигиена(се подразбира под ова што спаѓа, четка за заби, паста, чепкалки, шапони итн..) -телефон и апарат за овековечување на моменти и полначите -пари кои секогаш се потребни кога си на одмор -купаќи и неопходна облека -пасош и сл.документи -книга
Покрај вообичаените работи,не тргнувам и без крстозборки,незнам зошто мислам дека ќе решавам,а уствари не ни ги чепкам,или ги фрлам или ги враќам ко што сум ги земала
Прво што секогаш ми доаѓа на памет е брич, четка и паста и полнач за телефонот. Ништо друго не ми е важно како ова (пари и пасош не ставам во неопходности, тоа се подразбира).
Правев список: -торба,куфер,ранец -паричник со пари -топломер -фластер и шишенце алхохол -часовник -мобилен телефон и полнач -очила за сонце -книга -хартиени и влажни шамичиња -карти за играње -торбичка со шминка -обувки -собни влечки -фотоапарат -чадор -крем -четкичка за заби,паста,забен конец -дездоранс -шампон и регенератор -гел за туширање -сапун -млеко за лице и тело -стапчиња за уши -огледалце -четка,чешел -ножички за нокти и турпија -поткошули -гакички -чорапи -тренерка -маици -дуксери -јакна -џемпер -шорцеви -бермуди и панталони -суќна и соодветна маица -фустанчиња -капа -пижамки -и уште нешто Се работи за 2 месеци одмор на планина каде што нема продавници и бутици, нам ни носат храна еднаш неделно и не сум таму сама иако не би ми пречело