Се знае од оние основните работи хигиена,за плажа бла бла ... јас не трггнувам никаде без мп3 плеер,живот ми е
На одмор не тргнувам без: -омилените алишта за облекување -2 пара костим за капење -слушалки -апарат за сликување -крема за сончање Најважно е од се дека 2 куфери не ми се доволни...
Под одмор подразбирам отиден некаде (на некој ден ) без обврски (да не е само лето како одмор репер). Не тргнувам без вишок пари од предвиденото (функционирам со норми и правила несакам непланирани работи ),Не тргнувам без лап-топ и полначи ,Внимавам на на машката козметика ,гардероба соодветна за местото а најважната работа е ПЕГЛА ,да без пегла не се оди никаде .Толку не убаво и непријатно се чувствувам да носам изгужвана гардероба ...
Не тргнува без: - Пасош - Пари - Наочари за сонце - Апарат - Марама за плажа - Душек за во вода - Алишта - Полначи - Лаптоп - Телегон - Слушалки - Стегачи и други работи за во коса - Огромна торба за на плажа - Крема со заштитен фактор - Шешир - Апостолки - Козметика - Парфеми - Пижами - Четка и паста за заби - Чешел - Апчиња и............... се и сешто нема да ми собере да допишам се
Крема за сончање,средства за хигиена,пари,телефон и слушалки,облека,обувки,сите работи потребни за косата.
Овој список ми е за оваа година - 1. Крем за заштита од сонце 2. Спреј за заштита од комарци 3. Без книга 4. Фотоапарат 5. Купаќи 6. Шешир. 7. Наочари 8. Пари 9. Торба за на плажа. 10. Крпи, пешкири и слично. 11. Таблет. 12. Шампон, маска за коса 13. Паста и четка, лосион за тело. дезодоранс, крема за лице. шминка 14. Аксесорис 15. Полначи 16. Влажни марамчиња 17. Ацетон и лакови 18. Навлака за перница и чаршав. 19. Пасош. 20. Гардероба комлет се што ми треба. 21. Обувки. 22. Депилатор, бигче. 22. Тампони за зло време 23. Лежалки. 24. Апичиња за глава, повраќање и такви ствари.