Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    259.882
    @Dust а со оглед на нашиот стандард колку треба да кошта еден кг сирење?
    Секако не 500 ден.
    Знам дека не е лесно и си бара труд и пари, ама факт е дека и добро се заработува.
    Кај нас општо храната е скапа.

На Sesil, Annath, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Slusaj,stom si u toj fazon da mavas so plocki po koli,kupi mu ti na covekot eden jorgan od tie podebelite-da amortiziraat predmetite koga ke udrat vrz kolata (facepalm)
    Uste se cudam be ejjjj....
    A Refo te ,,skara" li malku?8-|

На Skorpija25, EuHenIa, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    И јас сум(highfive)

На EuHenIa, duffi, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.358
    Допаѓања:
    278.859
    Кај мене комшиите еден по еден сите ставија надстрешница. Кој знае што се сум им пуштала Уште тие под мене немаат.па ако ми падне нешто треба со јадица од кај нив да фаќам.Па морам да пазАм да не треба некои гшти да ловиме

На Skorpija25, EuHenIa, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.619
    Samo da ve pozdravam, ne mozam da docitam se od vcera. Se nadevam dobro zavrsi zurka :)
    @flower30 podobro e maloto? Me citase mozda minatata nedela,samo tusevi ja spasija mojava noke, preku den bese ok.
    Za kukanje od rabota prva sum :D ama veke sama na sebe sum si smacena :doh:, taka da ne komentiram veke.
    Inaku kaj bevte trgnati :?:,deka skoknav strani pa ne sum u tek:)

На Skorpija25, EuHenIa, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.470
    Па сигурно НЕ 270-280 ден како сега. Со 300 - 310 барем трошоците ќе ги покријат и трудот нема да им е апла за џабе.
    Не станува тука збор за масовно производство како во млекара каде што се ставаат еден куп додатоци за на крај пак цената за овчо да е околу 280 па имам видено и од 330 овчо ... од млекара.
    Тоа овчо со палмово масло и прашок, не може да се споредува со нашето на пример..

Една бала сено е 120 денари..(толку е и во Германија..па би рекла - што се занесуваат македонците па продаваат скапо сено м?)... не оти ви значи нешто, затоа што не знаете колку јадат.. а млечноста на селските овци не е како на високомлечните..
    Високомлечните што најчесто се одгледуваат за продавање млеко на млекарите даваат дупло повеќе млеко, ама масленоста е пониска а со тоа и сирењето нема ист вкус..
    И нас ни е лесно да купиме аваси и асаф овци, 250 евра е една.. ама тогаш губиме на квалитет на сирењето, плус тоа тие само на сено не се чуваат.. па ете ти и концентрати и срања во исхраната

На Skorpija25, bittersweet, mama-marija и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.050
    Редно време е да направиме една форумска собиранка. :D

Инаку, ако ви е тесен балконот, може да си припуштите малку. :D

На Skorpija25, Val-Dim, EuHenIa и 25 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ova pushalni demek ... ili prostor za igraorna sekcija?(facepalm) :rofl:

На Skorpija25, EuHenIa, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.050
    Простор за приватна куглана :D

На duffi, Annath, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    :rofl::rofl::rofl:
    rampa za lansiranje raketi :rofl::rofl::rofl:
    lele beeee:rofl::rofl::rofl:

На duffi, Annath, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ептен ми е жал кога ќе прочитам некој како се мачи за бедна плата. И како по навика се тешиме дека има и полошо и сè така си ќутиш до пензија. А прашање е и дали ќе ја дочекаш пензијата која крваво и чесно си ја заработил. Кучешки живот.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.473
    Допаѓања:
    91.047
    Јас денеска сум аут,бев на забар ,не можеше да ми го пломбира забот поради крварење од непцата,ми стави нешто и утре треба да одам пак ;(,не болеше со анестезија ,ама сега убива, башка единица во прашање,дрмнав бруфен,сега и кафетин ке мавнам,а утре треба да одам во потрага на мебел,опремуваме станче и појма немам кај да тераме,најголем проблем кујна каде да бараме по мерка и некоја софа/ тросед за во дневна со механизам за пуштање,ама квалитетен.Ако имате предлози ве молам пишете.

Што се однесува до работите,многу се нервирам кога трудот не е ценет и платен,а бараат резултат.
    Излез од такви работни места гледам само во преквалификација,знам не фака паметот со годините,и мојов е ист таков :emo:ама мора човек да се труди и да учи нови работи па макар и на возрасни години.

Инаку @Dust квалитетно сирење колку и да е висока цената, има купувачи.Еве го татко ми на пр оди по секакви рурални средини ,планински села да пробува па да купи сирење кое ке бендиса,за цена не прашува .

Последна измена: 4 јули 2018
    На Skorpija25, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    259.882
    @Dust до 300 ден за кг или ете 330 ден би платила за кг овчо сирење.
    Се те разбирам, но толкав ни е и стандардот.
    Секако дека убавата и квалитетна храна кошта.
    Сериозно, може барем кг да добијам:)?

На Dust, ♡BuBaLe♡, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  14. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Едвај ве дочитав,
    па од мое село да ве поздравам со
    огно2.jpg огно1.jpg Вежбаат она Америте за утре,4ти јули,за денот им.Се шалам не знам зошто пукаа ова,ама убаво за око беше,за уши....не баш,ама бидна:D
    Друго побрзо оздравување на @lunicka децата на @flower30 i @JuLleE нешто спомна ако добро ја разбрав.
    Според мене административната работа кај кај е полесна од тешка физичка,но работа ко работа,таму за разонода не се оди,а и совршенство нема бре жени.
    Да измијам заби да си легнам и утре на рецепција кај забар ми.
    Сите отидовте се испопраивте,протези,пломби а јас уште се мачам со забиве мои никакви.Чекам сами да се средат со редовно четкање со паста,ај за никаде сум знам. За нега на запче треба да фати забарче. Ко мала обожавав на забар ни даваа огледалца за заби а сега со што ќе ме залажува?

На Skorpija25, lunicka, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.805
    @Peco @Alishan30 @referentka ние некоја шифра да најдеме за нас, пред "исчезнување" :D:D:DГреота е да не бараат а ние ни трага ми глас да не сме оставиле:)

Рефи како ми е тешко ме изнасмеа со дешавката. Познавам и јас таков ко комшијата ти, овој па колата на дожд не ја вози и јас еднаш врнеше, ме виде и ме качи за до град, он само што ја купи, а јас (оти врнеше) со малку кал на чизмите8):D Којзнае после колку се покајал што ме качил.

@M&M ја туширам, ама не баш колку што сакам, оти многу плаче, посебно кога ќе и се качи повеќе тт.

На Skorpija25, Peco, CaraMia и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.473
    Допаѓања:
    91.047
    Ако не сака да се тушира пробај со млаки пешкири свиткај ја ,само главата не.

На CaraMia, LejlaD, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.805
    @Cosmi еве сега му викав на мм тоа, она спиеше и ставив чепче и пак заспа. Страв ми е да не ја исплашам кога ќе и ставам мокри пешкири.
    Леле овојпат не знам што е. Трет ден со тт, и качува до 39-39.9.Почна од вчера со антибиотик.

Овие 2 дена исцрпена сум, почнав да заборавам ко никад . Ама вајлда од умор. Ми треба еден одмор, макар од 4-5 дена,ама не знам дал ќе има:D Ако не таму кај @Dust кај што пасат овците, ама да ме пуштат и малку да викам колку ме држи глас8):DПа после една салата и една ракиичка на софра, на сред пасиште и ќе биде добро(facepalm):D

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

И јас сум во друштво на незнајни паднати јунаци :D Јас па и на социјални мрежи не сум многу активна, ни слики не ставам, многу ретко :$ Дури и поблиски нема да ме најдат ако се водат по фб :bandit:

Добро утро :sun: :coffee: Мене не ми е најдобро баш. Му се налутив на мм, ама во себе :!: Нема да му кажам овој пат. Ама ќе дознае на потешкиот начин ]:)

@referentka комшијата твој ко брат близнак на мм |( Не само за колата, и по дома си е таков. Ама и јас сум па не ми смета :tmi: Си се разбираме двајцата меѓу себе :$

Ич не ми се работи неделава :( Моите се тука, малиот е дома не оди во градинка овој месец....совршено за уживање, кога на тоа ќе се додаде дека е лето и топло и е само за шетање. Ама нема :devil: Ми фалат деновите поминати со него, ми недостасува времето што го поминував со него.

Ај доста кукам, убав е денов :)

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.805
    @green.eyes е на фб. јас активна сум:D Иако од пред 1 недела решив дека ич ме ставам веќе на фб. Ама имам ставено лајк на една страна Positive thinking, имат некои цитати/мисли и не можам да не ставам на ѕид:D8)

На Skorpija25, Peco, CaraMia и 14 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден! :coffee::sun:

Станав рано, вежбав, па куп овошје за доручек. Се чувствувам супер! Се надевам дека забарот со машинките нема да ми го расипе расположението. :D

Кај нас облачно, ветер дува, по некоја капка дожд и иако е 30+, сепак полесно се дише.

На тема сточарство и заработувачката во однос на вложениот труд, од искуство на многу блиски луѓе ќе кажам дека е премногу ниско се платени. Не е само да купиш неколку крави/овци/кози у да ги размножуваш, туку храна, многу работа преку цели пролет, лето и есен за да се обезбеди храната, па суши или замрзнување секоја година, мора да докупуваш, постојано вложување во живеалиштето на животните, плаќање работници зошто сам сѐ да постигнеш е неизводливо. Огромен труд оди во ова, немаш одмор, мора да си секогаш достапен, во зиме има тродупло работа бидејќи не се на пасишта преку цел ден туку затворени, евентуално шетаат низ фармата ако не е премногу ладно. И после мислите дека е фер 280 денари за килограм сирење? Башка сето тоа што го набројав, а каде се часовите работа вложени за да се добие тоа сирење, па колку литри млеко треба, па места за чување, лактофризери, кутии, чуда милион.

Лично јас со земјоделство (сточарство воопшто не би) би се занимавала само колку да имам органски производи за себе. Премногу е нестабилно и ниско платено во Мк па да вложувам толку труд за џабе.

Што се однесува до канцелариска или физичка работа, канцелариската е подобра опција, барем во мои очи. Точно е дека не смееш да згрешиш, стресот е поголем и сето тоа, ама во таква средина мозокот ти е постојано активен и учи нешто ново. Моето искуство е такво.

@Annath да те прашам, дали е нормално после средство за плакнење уста да ти онеми јазикот како после анестезија? Порано немав ваков проблем, ама последен пат ми онеме на повеќе од пола саат. Стоматологот овде ми вика да го разредам со чаша вода, ама некако ми нема логика, што знам.. поготово што порано ова ми се нема случено.

Сонце огреа додека допишав. :sun:

Имајте убав ден :hug::f::coffee:

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.