Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.652
    Допаѓања:
    107.419
    kafa.jpg
    Добро утро!убав и среќен ден на сите.
    За забар одам редовно но моиве заби никако да се средат.Работава е пломбирај расипи се и пак исто.
    За работа што велат секоја работа своја тежина.
    Само едно ке кажам Бог да ве чува и заштитува .
    Беа спомнати оние кои работат во градежништво ке ги спомнам и сите кои работат на отворено тешко, многу тешко.Маж ми работеше таква работа и на сонце на +40 и на дожд и на снег на _30 најлошо е со такви ризични работи каде лесно доаѓа до повреди и за жал смртни последици.
    Во фирмата на маж ми нема вработен кој не доживеал некоја несреќа на работа маж ми два пати.
    За земјоделието и сточарството може човек до недоглед може да пошува, немаат они добра заработувачка имаа трговците односно препродавачите.Без голема мака и труд до поголема зарабатка.
    Јас сум нова на темава па и немам право на глас, ако ме нема, нема кај кој да ме барате,зошто ке нема ни кој да ме бара:rofl: како тазе форумѓика на темава:)може за една година статусот ке се смени:D

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.019
    Добро утро :sun:
    Утро е да , и сончево , ама на мене не ми е добро :shake:. Не сум спиена ,скоро ич.
    Маже го извикаа во еден по полноќ .Родилка колабирала . Па така ноќта ја помина со неа ,носејќи ја Скопје и назад . Добро е ,нема ништо , припаднала од тотхемата . Му викам на мм,значи сега ќе си дојдеш дома , Аааа не , денес турбо работа имал ,ќе си продолжил уште 8 часа . И тоа неплатено . (facepalm). И после не чинеле здравствените работници во државна болница . Е не чинат . Синоќашната успешна мисија во која вложи 7 часа ноќен труд ќе му биде наградена -платена цели 159 ден :mm:.
    Можда па и не е така лошо :)

Ептен сум заникаде . Само некои лоши сонови , црни мисли . Мислам збудалувам . Мајка ми вели да си мислам на убави работи , како да е тоа толку лесно .

И јас сум во ситуација што треба да одам на забар и едно добри две недели да не излезам од кај него . Ама добро е , моменталната состојба не ми дозволува :), па немам грижа на совест што нема да одам , дај боже до догодина ич да не можам да стапнам .
    За по доктори и испитувања , боцкања , имам кажано , прва сум ,требало не требало :). Ама забар ми е мисловна именка :(.

Уште еднаш за сирењето :D на @Dust , кога може здравје Радово и јока да продаваат овчо сирење по 280 ден , јас на Дасти сирењето со задоволство би го платила 380. Бар знам сирење ќе јадам :nod:

Кафе , салам, коефеинско ,не сум пиена скоро цела недела . Сега ќе си ја почестам душичката со едно несче со млекце и многу шеќер.
    Што да правам , посилно е од мене . И Швепс ќе пијам (facepalm)
    Доброто е што за цигаре немам некои големи кризи :clap:

Убав ден :f:

На Skorpija25, bittersweet, EuHenIa и 28 други им се допаѓа ова.
  3. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    7.453
    Peco ova kaj nas e?

На Peco, LejlaD, Ane-Goki1 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Мустра да не сакаш да земеш:rofl:

На Skorpija25, Peco, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Пак јас ^_^

Да ви се пофалам на вас прво, се запишав на Goethe и купив и книги. :party::party: Сега сум пресреќна! :D Почнувам нареден понеделник со часови. ^_^

IMG_20180704_121227.jpg

Секогаш сум за учење нови работи, па ептен ми е мерак кога можам да си дозволам да посетувам и професионален курс, а не самата да истражувам низ интернет. Не дека има нешто лошо во тоа, напротив, научив толку многу благодарение на интернетот, ама комуникацијата со луѓе е секогаш поинтересна.

Имам уште за пишување (за мрчење уствари) ама да не ја расипувам позитивната на постот, ќе пишам подоцна. :rofl:

:sun:

На bittersweet, EuHenIa, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На темава една ако се размрчи одма сите ќе и се придружиме]:)
    Срцки сме:inlove:

Последна измена: 4 јули 2018
    На Skorpija25, EuHenIa, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.019
    Ама и.... Ако една каже ова и ова ми се јаде пример,одма има некој да понуди на готовс :)
    Виде ли вчера ?!. Бошка сакала лубеница ,смоки и јогурт , за секунда и пренесов :D

Последна измена од модератор: 4 јули 2018
    На EuHenIa, ♡BuBaLe♡, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.358
    Допаѓања:
    278.863
    Едвај се измолкнав од кревет.
    Топлово ич не го можам.
    Станав отечена во лицето како бумбари да ме касале.
    Кафе големо и заминав на работа.Ќе се врти интересен муабет денес,имаме повод...:swear:
    Јас па од сте лекари на забар сум најредовна.Иако имам уште 2 заби за вадење на хирург е тоа после есенскиот циркуз со огромен оток и еден куп инекции.сега одолговлекувам...
    @♡BuBaLe♡ да дојде да позлужи појадок;)

На Skorpija25, EuHenIa, CaraMia и 22 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Kafe na repertoar,uste oci ne sum otvorila kako treba

Terasava na Peco-ima beter u selovo
    ,bas ke slikam koga ke pominam od tamu.Terasa so ograda od kovano zelezo a nema vrata/izlez na terasa :rofl:

Deneska nema :hug:,zesko mi e :?:

На Skorpija25, EuHenIa, CaraMia и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Не би требало, не содржат анестетик тие средства. Да не го користиш средствово првпат па да имало некоја реакција? Инаку добар е советот да го разредиш ако веќе имаш таков ефект, или да го смениш.

Добар ден :D

Уште рано топло е, ама лето 8) треба да биде такво.

Кај нас трудот не се вреднува реално и тоа е најголемата мака. Професии кои носат поголема одговорност или кои се доста захтевни и мачни не се добро платени. Сите во здравство, градежништво, а богами и трговија можат да ви потврдат. За други професии не можам да зборам, ама генерално кај нас, платите се ужасни (чест на исклучоците).

Кога е сирење во прашање, секоја година во мај/јуни си земаме галичко овчо, мераклиско. Штета што ни трае кратко иако купуваме по 4-5 канти од 6кг, па повеќе од пола година мора да се задоволуваме со сирење од маркет |( криво ми е што масовново производство го потисна домашното, порано паметам дека имаше повеќе. Не би можела од сечие сирење да јадам, признавам. Пред две години имавме земено и некое беровско или малешевско домашно сирење, ама ми се згади ептен, оти беше толку нечисто, немаше што не најдов внатре. Па оттогаш им останав верна на овие од кои си земам галичко и не менувам, додека имаат, ќе ги барам.

Уште еден топол ден во најава... многу брзо ми поминуваат, сакам барем малку да успорат, да поуживам во летово... ама тешко тоа. Ми фали одмор од три месеци, и искрено, да можев, да немаше толку многу административни процедури и да не беше толку тешко да се најде замена, ќе земев неплатено. Е до толку е дојдено... во некоја нормална ситуација доволни би ми биле и два дена, ама сега ми треба повеќе, ми треба време сама со себе.

Убав ден!

На Skorpija25, bittersweet, EuHenIa и 32 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.015
    Ма у живот никој така не ме задоволил за толку краток рок! Со храна де :)

И јас до кафето стасав, од ова на докторка ќе земам ептен погодено ми личи со се филџаните.

На Skorpija25, bittersweet, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ova samo za jadenje li se odnesuva ili moze za bilo sto?:wasntme:
    Pr.ako pobaram nekoj crnomanjast visok :wasntme::wasntme::wasntme:....sto togas????

На Skorpija25, EuHenIa, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро!
    Ја пропуштив јубилејната, ама да си ја гушнам @CameliaMiller за потписот :hug: Да сме живи и здрави, и уште многу години да се дружиме и да полниме страници :f:
    Ме нема деновиве, триста фрки имав. Ме спопадна некој стомачен вирус, четири дена од кревет не можев да станам, само двопек гризев. Ни се расипа колата, делче што го држи тркалото било скршено па мајсторот му рекол на маж ми дека е чудо што не сме се истумбале до сега, тркалото ламбада играло.
    Деновиве сум емотивна, се преиспитувам за многу работи, што, како и зошто. Што сум постигнала и што можам да сменам и направам за подобро утре.
    Решив да се тргнам од повеќе работи кои ги правам секојдневно, а тоа се и социјалните мрежи и форумов. Не целосно, ама кога сум дома да правам се друго освен да сум со телефон во рака.
    @lunicka побрзо опоравување :l:
    @flower30 побрзо да оздрави малото сонце :hug:
    Имајте убав ден и останете насмеани и позитивни :l:

На Skorpija25, bittersweet, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @duffi не чита, ама детето не и е заспано па неможе да пишува:D
    @kuc и таа нема дочитано уште се..

На CaraMia, ♡BuBaLe♡, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Raspolozna si utrovo za zezanje ,mi se svidja toa....daj da te gusnam mAri :hug:
    Ke mi pojde muabet ama mi e gajle :rofl: (facepalm)

На CaraMia, Peco, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Денес главата ме болЕ, ама сам ако не си се расположиш, тешко друг да те расположЕ.
    Може претпоставувате зоШ ме боли глава.

@Sky-butterfly ме изненади вечера.
    Се вклучи од нигде-никаде.
    И пак да дојде, да пише некој збор.
    Со неа два дена се љутевме, па после една недела во арните, па пак ќе се спукосаме :rofl::rofl:
    Ама убави дискусии, интересни мислења, различни ставови:)

На EuHenIa, M&M, CaraMia и 27 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Значи како погоди (y) кафе пијам и дочитувам од вчера до кај што бев стигната;)
    Возев точак од сабајле не ко Дадуш на вечер и жешко жени седете таму кај што се ,а планирам денес генералка да правам:x
    Килими имам уште една тура за перење мажево ќе се истакни нека топи масти :D
    Вие арни од сабајлево ???

На Skorpija25, M&M, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Te boli zasto valjda baterijata ti e pri kraj a ?(facepalm)
    Aj pobaraj ja sister @Dadusicka -i ona nesto raboti izgleda,lajkuva a ne pisuva?
    Moz e so tocakot uste? (facepalm)

На Skorpija25, EuHenIa, CaraMia и 15 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Таа ноќна птица е тогаш вози,тогаш шета сега сирурно работи или на пауза е ;)

На EuHenIa, CaraMia, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Само што заспа, во право си Рефке.
    :D
    Ме изнасмеа со постот за комшијата. :rofl:
    Душовадниче ми е детето деновиве. Жешко ли му е, забички ли се, скок ли кој знае. Или се во едно. :drunk:

И јас се нацртав тука со кафето. :D А дома алишта на една, алишта на друга страна. Ај ќе се средат, ама сами сигурно не. :rofl:

Сега да си допишам за именден. Не знам навистина дал се слави. Ама на именден не канам, ни на маж ми. Доаѓа тој што милува.
    Годинава група гости сами ми се најавија за тој ден , дали ќе ни одговара. Па ќе искористиме и едно и друго. И без тоа детево ништо не разбира. :D
    Сакав да го крстиме на именденот ама кумовите не ни се тука, па ги чекаме нив.

На фб уопште не сум активна. Отварам, прелистувам и затварам. На чат може да ме најдете, ако сум жива ќе вратам.:rofl:

Туку , ми фали безгрижноста која ја имав пред бебуш... само тоа.

На Skorpija25, bittersweet, EuHenIa и 31 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.