Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Се прибрав и јас, да не ме мислите
    Мислев ќе дојдам и ко заклана ќе заспијам, ама еве, не :(
    Долга ноќ пред мене е изгледа...

за жал @WORRIED.BT и јас забележав, сите во телефоните зјапаат. и ние на маса исти бевме. јас па и тука пишував :wasntme:

На Tajnaotrovna, Dust, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.050
    ^ Цццц... девојче си дојде дома (waiting) Flower-Wallpaper-flowers-249406_1024_768.jpg

Добар сон Бубале... Не размислувај за работите што не можеш да ги промениш, гушни си ги дечињата и ке заспиеш. Утре е нов ден со нови предизвици... Насмевни се и зграпчи го :hug:

Сега, навистина гасам светло :hai:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Кај татко им се :(
    А денес добив отказ :( :( :(

На LejlaD, mal.ecka, Bubce38 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.050
    Се врти тркалото на животот, ке дојде и твојот ред за насмевки... Исправи се, собери енергија и силно зачекори кон новите денови. Не дозволувај тешките моменти да те победат... Тие се само моменти, а пред тебе е животот! Ке биде подобро :hug::hug::hug:

На Tajnaotrovna, bittersweet, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Мислам дека има субвенции за јаткасти.

На Dust, JuLleE, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Полудев веќе. Денес цел ден малава кисне(без престан) . Сега има тт 39 и нејќе да пие сируп. Заспа до мене и ја стави раката на уста. Читав и ми кажаа дека не е убаво со тт да спие, ама луѓе не можам да и дадам сируп. Толку дерење и плачење од 2год дете не сум видела. Не можам веќе да издржам, овие 3 дена ми се хаос.

Ми се иде да излезам надвор и да викам колку ме држи глас.

Јас ќе дежурам пак

На Skorpija25, LejlaD, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Леле @flower30 мене ми се кине душата кога вака пишуваш за малечката... :(
    Чорапчиња со оцет проба да и ставиш или со ладни облоги?

На LejlaD, CaraMia, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Еве сега и ставив и плаче и од нив. И дадов сируп, од дозата што треба сигурно 0,5 ило 1мл.истече.
    Ништо не дава, плаче од се - туширање, чорапчиња со оцет, сирупи, пробиотик... А кога ќе ми текне дека во 5ч.треба и антибиотик да и дадам , ми се иде да се трескам од ѕид.

Леле извинете, муабетот ми е за вп Мајчински....

На LejlaD, mal.ecka, CaraMia и 12 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    101.631
    Бoже @Viktorijaaa5 кoлку сум нaивнa a бoгaми и глупa.
    ...

На LejlaD, mal.ecka и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    За цвеќињата и кактусите-и јас лани сама си купив кактуси, и пред 4месеци ги пресадував во поголеми саксии. Мм мо вика стај им песок, му викам нема во садот кај што стоеше. Се убедувавме и викам ај ти што знаеш машко си:D Кога да го пресадам вториот кактус, таму песок имаше. И сега едниот е со 2 големи пупки, и го чекам 2 месеци да процвета, а другиот си стои така.
    Сакам цвеќиња, ама они ме ме сакаат мене:D Доста често ми овенуваат:(

Си дремам јас, па дека се раздени веќе, за вас што одите на работа, повелете кафе

Прикачени фајлови:

• kafe.jpg
      kafe.jpg
      Големина на фајлот:
      68,7 KB
      Прегледи:
      2
    На Skorpija25, bittersweet, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.395
    Благодарам добро ве најдов

На LejlaD и NarCis@ им се допаѓа ова.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добро утро :sun: :f:

@Val-Dim :f: :hug:

Многу сончев ден уште од рано, уште од сега е топло, дури и џемперчето го соблеков и по кратки сум :D

И јас сум во тие што овенуваат и вештачки цвеќиња. Многу сакам да имам цвеќиња дома, ама тие не ме сакаат мене :| Секогаш кога ќе добијам цвеќе од мм, редовно им менувам вода, ама кратко живеат :( Ептен ми е жал кога ќе овенат, зашто стално ми поклонува орхидеи, нив најмногу ги сакам и безвезе ми е кога ќе морам да ги фрлам :( Нешто не им погодувам, дајте совет кој знае нешто повеќе :)

И јас сакав црномањасти, мислев лигави се плавушиве. Ама ова Скандинавциве ми го докажаа спротивното ]:) Какви плави има по улица што шетаат, памет да ти застане :sweat: :$ Не можам да сликам да ви покажам, ќе ме уапсат :|

Денес чекаме вест од банка, држете среќа да биде позитивна (fingers)

@flower30 , држи се мајка :l: Ќе помине, некој незгоден вирус е, кај мене во Скопје сите го закачија и заглавија со висока температура неколку дена. Душичка, кај жешко времето, уште па висока температура :( :hug: Моево ѓаволче редовно без исклучок ги повраќа сирупите зашто со сила морам да му давам, за чепчиња е голем и жал ми е да му ставам :( Истите маки си ги имаме, знам колку е тешко :(

Бубале што не можам од телефон да ја тагирам :hug: Млада си, паметна, способна.... ќе најдеш друга работа. Исплачи се и собери сила за понатаму. Можеш ти :muscle: :l:

Убав ден на сите :f:

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас волонтирам да дојдам да ги видам и да ги оженам за себе :rofl:
    Многу ги сакам скандинавските земји, ама после ладниот период претходната недела кога ме фати криза дека може нема да имаме лето, сфатив дека ќе си приумрам депресивна горе. Ама не е проблем, примаме и домазет :D

Добро утро. Да ви посакам убав ден. :coffee:

На Peco, Thallia, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    154.596
    Мојата кога даваше отпор за сируп со шприц со сила и ставав, знам сурово звучи ама морав, фала богу па не го повраќаше. Сега веќе не прави проблем, вајда си мисли поарно да отворам уста него да ме дави мајка ми :) . И сега ако каже не сакам и викам сакаш со убаво или со сила со шприц и одма се помирува. Пробај да и го раствориш со некое сокче што го сака она, не се сеќавам колку годинки имаше твоето па да видиш ако не со чепчиња.
    @♡BuBaLe♡ :hug: ќе дојде нешто подобро немој многу да се нервираш, барем ќе имаш малку повеќе време за децата.
    Добро утро :coffee:
    Дремам пред компјутер не ми се почнува(waiting), а морам полека.
    Ајде убав ден :sun:

На bittersweet, Peco, Thallia и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.395
    Добро ви утро и убав ден кафенце од мене и мало освежување
    Од утрово топло глава боли ке експлодира.
    Ако е она по утрото денот се познава тешко мене:lol:ке биде.

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, Peco, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    А шо прајме ако домазетот не сака да дојде долу? Јес да и ние сме север :wasntme:

Добро утро!

@flower30 ќе помине... вирус е, мора да се одлежи, за кратко ќе биде како нова малата.
    Разбирам дека имаш мака со сирупите, дури ни во сок не ги пие? Јас ги имам давано во чашка за ракија, па правевме живели на секоја голтка (facepalm) се, само да испие тоа што треба и колку што треба.

@♡BuBaLe♡ жал ми е, и не сфаќам, нели сега брзо почна да работиш после боледувањето? Јас ти посакувам за брзо да си најдеш нова работа и да не губиш надеж.

Ич немам што да кажам, не па да е нешто паметно... ама морам да се пријавам во темава, секојдневие ми стана....

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Annath Тешко дека ќе се разделам од мајка Македонија :rofl: расположена сум за компромис, може и некаде на средина, или на исток, или на запад, само да е средно топло и да ја бива земјата :)
    Видиш, дури не сум пребирлива за мажот, висок, низок, црн, плав, повеќе за земјата сум :D

На Skorpija25, M&M, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    183.667
    @♡BuBaLe♡ Многу ми е жал. Ти посакувам побрзо да најдеш поубава и поплатена работа :hug: Прави сѐ што мислиш дека ќе ти биде полесно од тоа и после со нови сили.
    @flower30 Јас мајка-немајка, на сила давам сирупи и сѐ што е лек кога мора. Сега знае понекогаш да се буни, ама не ѝ попуштаме.
    @Dust а да си почнеш поголем бизнис со сирење? Само од нас тука ќе ти цвета бизнисот :D Никогаш не сум размислувала колку труд треба за одгледување домашни животни и производство на млечни производи, ама знам дека моите кога имале можност да купат убаво сирење, никогаш не гледале на пари. Баш пред некој месец јадевме во кафанче во едно Демирхисарско село овчо сирење, нарачувавме неколку пати. Требаше цела канта да нарачаме, кога ќе размислам. Ептен на вкус се осеќаше дека не е од купечкиве. Вкусно и мрсно :D

Добро утро на сите :) Вчера заспав накај 3ч. едвај, а станав во 7.30ч. :yawn: Ќе биде интересен денов. Ве читав вчера, ама толку се осеќав претепано, не можев реченица да склопам. Испадна дека сум многу анемична, и после се чудам зошто немам сила (facepalm) Па сега ќе кркам инфузии дури не се средам. Решив да ги правам мафините со путер од кикирики на @Annath (fingers) Ако имаш последни совети, кажувај сега :wasntme:
    Одам да вршам домаќински работи, се читаме после пак :hai:

На Skorpija25, M&M, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    @flower30 за тт пробувај со чепчиња,нека плаче ,држете ја и со сила, барем знаеш дека цела доза си јаставил а и подолготрајно милсама им е дејството.
    @♡BuBaLe♡ :hug:ќе си најдеш и друга работа,нема губење надеж...За некого навистина животот е мајак,а за некого маќеа.Ама само насилните победувааат.
    @WORRIED.BT вистината на денешните генерации е таа,им се заканува глобална осаменост,се помалку активно дружење,се помалку блискост.Затоа се повеќе анксиозни,депресивни,и какви ти не дијагнози...Жално навистина....

Сега шмркам кафе и да одам,мислам последен ден пред одмор ми е денес на рабоата.

Редактирам,@NarCis@ стај линк од мафините имам и јас дома путер од кикиритки не го бендисаа па да го искористам...

На Skorpija25, lunicka, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро

Најчести зборови кои ги сретнувам се КОМПРОМИС и ЗАКОН.
    Се е убаво , уште да може секој да ги примени, па ќе биде се во ред:)

Имаат заднички работи:
    -За двата збора потребни се две страни, една која диктира и друга која прифаќа/почитува.
    -Задолжително на едната страна и одговара решението а другата се осеќа зае*ана.
    -Вообичаено ,,као,, постојат и се почитуваат, ама секој си тера по свое и гледа на прва ,,кривина,, да зезне.

И една огромна разлика:
    Во компромисот мора да се попушта, да се прогледува низ прсти за да се дојде до заеднички јазик
    Во Законот нема попуштање, нема низ прсти гледање, единствено правило е -З а к о н !!

На компромис сум спремна, ама во краен случај на оној ,,не те чепкам-не ме чепкај,,:|
    Закони почитувам, ама голем мерак имам на ситни прекршоци:)..да си преминам надвор од пешачки, да си ќутам ако не ми стаса решение за данок:tmi:, да не платам голема провизија бо Банка ако може:lol:...да ми дадат подолго боледување од тоа што ми следи за да си поседам со детето дома да си поуживкам со неа:)

Вие како ,,стоите,, со двава поима?

На Thallia, Dust, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.