1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Сум заспала синоќа со децата пред 9 саат(facepalm)се разбудив во 4 свежа, наспана, се врткав, се трткав, не ми се спие, го чепкав мм божем да го разбудам за мафе, не дека до толку ми дошло до мафе ама да се прави нешто де:lol:не реагира тој, спие нема гајле, можев да му се налутам дека ме игнорира]:)ама ај си станав, направив кафе и си дремам во гаража да не тропам по дома, изгледав 2 филма а уште нема 7 саат.(facepalm):lol:

Ово аутокоректов многу ме нервира, мора да си го препрочитам 5 пати постот да не пратам неписмен пост пошто аутокоректов знае подобро македонски од мене.:@:swear::wasntme:

Тајни фиоки немам, искрено многу комунистичка работа ми е тоа, јас нема да јадам ама за гости да имам, ако дошле да гледаат што им ставам на маса ич нека не идат ама јас да се стегам или на дете да не дадам за да има за гости нема шанса.:wasntme:

@malerozna бре моме многу саати работиш, како ве плаќаат таму? Кај мене се што е над 38 часа се рачуна за прекувремено, првите 3 часа се за саат, саат и пол после тоа дупла сатница, за викенд е одма дупла сатница прекувремено а обично сабота е за саат, саат и пол а недела е дупла сатница, колку пати напишав сатница кој ме разбра добро е.:lol:

@WORRIED.BT многу лоша ситуација, ово се една од работите што највеќе не ми се допаѓаат во Мк, млади, здрави, прави не работата а ги малтретираат старите им ги земаат пензиите, за срамота.
    Разговор со брат ти е нема ништо да постигне, не може да не е свесен дека 12.000 се ништо а си зема од нив, само со мајка ти разговор да се научи да кажува не и немам, може тогаш ќе ја натера брат ти снаата да работи, ако не нека си мизеруваат со една плата, не е тоа твој проблем.

Денес ќе си дремиме дома, од вчера не е престанато да врне, ќе си се гушкаме, тепаме, плачеме и смееме по дома.:rofl:

На Skorpija25, CameliaMiller, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.576
    Џабе е и да зборува со братот.Тој да има разбирање и без никој да му каже ќе свати и нема да прави така.
    Незнам ,едноставно нема решение за некои работи.
    Го имам истиот и побетер проблем со братми.Не е женет,не работи,односно пушти фати работа прави,сите пари на мајка ми ги троши,таа трпи,се мачи на старост дополнително плете,се што имаа готовина про‘ба...Сум пробувала да зборувам,и јас и други не и не...Нема решение едноставно...#оваијасдасисеолеснам“:(

На Skorpija25, CameliaMiller, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Тепафне и ние!
    Овде лудило е и имаат зошто да слават! Не ми се враќа назад, овде да се гледа е доживување! Да си останам? :D

На Annath, dunika, Espadrila и 21 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.740
    Допаѓања:
    213.876
    Мајка како мајка,се ќе жртвува за доброто на детето,така и на Ворид,не вели ништо туку трпи и си бери на душата,тргнувајки од тоа реков дека треба со брат и да разговара,да му ја размрда малку совеста,зашто вака си зема од нејзе,таа си подголтува зашто е мајка,реакција од никој и тие си тераат,белким малку ќе се свести со разговорот.

На Skorpija25, CameliaMiller, EuHenIa и 18 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Јас ептен сум пореметена со работата и смените. Тука законот е малку смотан, па кога се водиш како самовработен, никој не ти брои дневно колку саати смееш да работиш. Обично е колку можеш, а такса плаќаш на заработената сума. Сите што ги знам работат повеќе саати од тие 37 неделно, и секој бара смена плус за екстра пари. На мојата струка, најчесто смените се по 12 саати, па јас еве, во 4 дена ќе одработам 49 саати. Најтешко ми иде тука што не се плаќа прекувремена работа, затоа и планирам, здравје, за година две, да средам документи на една е мајка, и да се селиме во подобра држава, каде би заработувала огромна сума, со оглед на тоа дека последниве 4 ипол години, скоро па секој петок, сабота и недела сум на работа.

@WORRIED.BT многу зезната ситуација, си ја имав во фамилија и јас, поточно вујко ми така се гребеше од баба, таа земаше околу 15 000 пензија, и скоро секој крај на месецот остануваше без пари за храна. Кога стигнаа до крајност, тоалетот да и земаат ноќно време и доместос, мама собра храброст и се соочи со него, за после таа да испадне крива, оти баба, за да не си правела проблеми со синот, ја направи мама дека се меша и сака да им расипе хармонија дома.
    Треба тие двајцата да си разговараат, таа да му каже дека веќе не е бебе да цица од мама.

Перална и сушара вртат, јас све 4 у вис, да одморам малку. За некој ден пак тргнувам на одмор, едвај чекам. Ама сега ветувам, ќе си купам опрема за нуркање и така на плажа ќе седам :lol::rofl:
    Почнува се да ме чеша, ко ќе почнам да се лупам ќе е журката :emo:

На Skorpija25, CameliaMiller, EuHenIa и 23 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.489
    Не ми се спие, сите теми ги протарашкав. Не можам да палам светло да читам книга сите спијат да не ги разбудам.

На CameliaMiller, EuHenIa, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    @WORRIED.BT ако мислиш дека брат ти е разумен и го имате муабетот, тогаш со него зборувај, но ако не е таков, пробај да влијаеш на мајка ти да престане да им дава пари.

Јас лично не би оставила само по себе да се среди, ништо добро од игнорирање не доаѓа.

На Skorpija25, CameliaMiller, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се урочив со тоа комарците. Место не остана од каj што не ми цуцнаа крвче, маjку им ]:) Дванаесет ипол,а мене ми се пие ладен нес. Денов скоро го преспав. Сега ке дежурам. Радо би прошетала по булевар ама, да не претерувам со глупостите. И викендот и спиенjeто знаат да бидат напорни.
    Привет,народецу красен.

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 25 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.576
    И јас појма немам за спиење.
    Се исчитав ,сите игри ги изиграв,очите на ококорени.
    Од понеделник одам по книги кажувајте добри наслови за читање.Најлошо ми е што незнам што сум прочитала ич не помнам наслови,автори,порано си запишував што ми е читано,сега појма немам...
    Ќе гледам Очајни домаќинки сега ги начекав...

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Преубав почеток на денот :sun:и топло кафенце.:coffee:Се разбудив ради непозната причина. И од кога го смениле составот на Балеа путерот, само ванила е? Како бонбонче е :f:

Колку е рано, а веќе двајца ме изнервираа. Еден директно, друг индиректно. Колку повеќе им објаснуваш да не ти кршат ред, тие како за инат. Верувам за инат е...

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добро утро
    Нешто ич не ви се станува рано во недела. Денес успеав едниот автобус да го испуштам за 1 мин, другиот го чекав 14 мин, ќе биде весело и денес со превозот.
    Синоќа наместо 35 мин, јас патував саат ипол.

Синоќа мислев Русија ќе тепа, ама ништо, хрвативе ептен позитивно изненадија. Рефка да каже утакмица денес, идам ол ин со последните пари на сметка.

На CameliaMiller, Alishan30, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.489
    Станати сме како не :)
    Да допијам кафе да каснеме нешто па да фатиме малку плажа пред да се расипе времево. После назад за Ск, да се спремам психички за патот. Не знам зошто волку лошо ми делува возењево Ск-Ох :envy:

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.290
    Добро утро!
    Јас разбудена чекам маж да стане и остала екипа.
    Вчера ако не го натепав маже не знам кога би го натепала, ме извади од контак гледаме фудбал јас за ХрватЦка маж за Русија и вика дај брее дадите гол вака не е интересно 2:1 и опп дадоја русите гол.
    Ке го здробев:DНе сум голем фан по фудбалот но ете од светско па на еврпоско си гледам.
    Вчера Хрватицава и Русинов се изна :handshake::rofl:.Не ми текнува како се вика Хрватицава го прашувам маже, ми вика Колина а може и Санадер ке си ја опнам главата во:headbang:.
    Ај да станам да правам кафе у моментов подобро е од мафе :Pинаку ке слушате на вести жена го претепа:muscle: мажот:rofl:
    Бујрум на :coffee:

На CameliaMiller, WORRIED.BT, babydust и 17 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Да ви посакам убава недела! :sun:

Ајде, кој е за тука. ^_^:sun:(poolparty)

images (66).jpeg

:d:

На Skorpija25, CameliaMiller, Ariel и 26 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.576
    Ајде кафе

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Добро утро добар ден.
    @bittersweet @malerozna познавам многу луѓе во англија што од самовработени изнакупија куќи за нив па и за рентање, изнакупија камиони. Ама работа од јутра над 10 години иста прича, дома прибирачка нема. И се задоволни. Ама труд труд плус со години тоа е тоа. Инаку деноциве сите ги прикриваат наместо да плаќаат пример 5000 фунти тие плаќаат 1000.. ама кредит со самовработување не добиваш, уствари и немаш нешто бенефиции освен од себе си што заработуваш тродупло а прикриваш.

Во англија имаш и плата 2000 фунти со 8 часовно работење, сабота што викаш ти дупла, недела тродупла ама никогаш не викаат на работа, се што е плус од 8 часа е платено.. ама тоа е реткост да те викнат не е ко кај вас ако сакаш да работиш можеш туку ако те викнат.
    Барем ова е моето искуство.
    Имотнината е прескапа, скоро купија мои роднини куќа, 100 квадрата 320 000 фунти. Исплата за 50 години со минимална плата од 1200 фунти. Што вика тој, јас не размислив, што ако женами остане трудна една плата оди на куќава а другава плата нема да ја има за живеачка.
    13 та и 14 плата нема. Овде во италија има.
    Станови прескапи а платата не мрда, 1200 е стандарт треба да се окозиш за нешто повеќе од ова.

На CameliaMiller, bittersweet, TarantulaA и 16 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Добар ден !!!
    Вчера од што ми беше турбо денот дури вечерта стигнав да ве исчитам и лајкувам ,туш и си легнав сум станала наспана,но половинава никако да ми попушти...
    Денов облачен планиравме да шетнеме но изгледа дома ќе си седеме ,а искрено и желба немам оти неможам да седам ...
    Машини пуштив ,ручек ќе пржам и ќе одмарам денеска ,ај сега кафенце да пиеме за убав ден...
    @WORRIED.BT убав одмор да имате....@mareane земи си книги од Лусинда Рајли убави и се не замараат..
    Убав ден да имаме кај нас истура:rain:!!!

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.641
    @M&M може на плажа не сме се виделе, ама после ветерот сигурно сме се разминале :sweat:
    Ние денес на плажа потешко, малава ноќта дигна температура, сабајлево нема. Некогаш така прави, само ќе дигне и ќе спушти без далерони и сл. Ама си реков не ја будам, нека поспие и одмори. И така поинтересно ѝ е низ ох да шета, отколку на плажа :wasntme: Не е на мајка ѝ сигурно :!: Овде се смрачува, сигурно ќе заврне :rain: Ама нема врска, ми годи тоа што знам дека не сум во ск, воздухот ми прија.
    @WORRIED.BT баш ми е жал кога ќе чујам за вакви работи. За жал, правилно нема како да постапиш. Брат ти е возрасна личност, не знам колку може да е несвесен дека ја повредува мајка ти. Пробај поучи ја мајка ти што да кажува за да не им дава пари, па после и тоа ако не оди, превземи во свои раце. Искрено, и јас не знам дали би премолчила. Познавајќи се, дури може многу лесно да избувнам.

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.489
    Море кога се раздува јас ништо пред себе не гледав, само гледав да се скриеме во тој кафичот :)
    Ајде да оздраве побргу малата
    Ние фативме малку плажа ама не е за бањање, да се поиграат децава малку па си бегаме

На CameliaMiller, Peco, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  20. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Обично не пишувам овде , но повремено следам разговори , не оти не сакам да пишувам , туку оти нема што да се додаде на напишаното а да не се повтори нешто што е претходно напишано.
    Сега е поинаку , се отвори тема за тоа дека браќата ги злоставуваат мајките на сестрите...
    Па ке опишам ситуација од искуство.
    Мајка ми доби мозочен удар и легна во постела , во почетокот на болеста не можеше да се сврти во креветот , па морав јас да го правам тоа бидејки е задолжително од медициска гледна точка , на секои два часа.Сестра ми на почетокот беше кај неа во болница , додека беше хоспитализирана , одеше на посета , но не и помагаше , бидејки сметаше дека болничарите треба да се грижат за неа додека е таму, што мислам дека не е исправно.За грижата за неа понатаму правев муабет со сестра ми , и се договоривме да ги зема парите за помош и туга нега од центарот за социјална работа , а околу еден час дневно да земе грижа за неа , само за тоа што е лично за мајка ми , секоја потреба што ја има таков човек , ја превзедов јас.
    И бидејки мајка ми имаше околу 3,500 евра , 500 во денари дома и останатите во банка , да не ги чека дури стигнат тие од центарот за социјална работа , за првите 4 месеци ги зеде парите одма од тие пари што ги има дома.Доаѓаше уште една недела за да разбере колку се тие пари што ги има мајка ми во банка и ако може да ја натера мајка ми да ги извадат и да „седат“ кај неа , откако тоа не успеа , не се поврати да ја види , болна мајка со мозочен удар , секој ден поминуваше покрај станот кај што живееме , од дома кон работа и обратно...
    И сега на сите кажува дека таа барала да се грижи за мајка ми но и да ги зема парите од центарот , но јас сум бил против тоа.
    Значи , убаво е само муабет да си правиме , иако мислам дека не кажав нешто , што до сега не беше кажано овде...

На Skorpija25, CameliaMiller, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.