Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    90.801
    I mene mi e los patot do Ohrid ,treba deset oci da se otvori posebno delot Kicevo -Gostivar, i ne sakam da patuvam natamu dodeka ne bide avtopat.

На CameliaMiller, Annath, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Хај дружино:hug:
    До 10:30 спиев,мечка|-)
    Синоќа се најдов во центар непосредно после натпреварот,тоа беше лудило,не претпоставував дека толку хрвати има овде,колони возила,па излегуваа од коли,играа,ко во транс беа,ама заслужено,и јас би била:party:

Леле колку алишта имам за средување/пеглање ми се плаче:sweat:

@WORRIED.BT баш ме растажи ситуацијата твоја,за жал мислам дека во секоја трета фамилија се случува.Никако не си,нит да збориш нит да ќутиш,мајка и брат ти се,најближните.Ако се ставам во твоја кожа,повеќе би ме болело за мајка ми,сигурно направила доволно жртви во животот па сега заслужува спокојни пензионерски денови.Снаа ти ако е здрава права е за ќотек,греота и срамота е да седи дома и да чека од пензијата на свекрва и,па и грам почит да нема према маж и кога гледа дека не стасуваат пари..
    Извини ако звучев грубо,ама вакви направди најмногу ме вадат од такт:hug:

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.290
    Јас земам туѓа нега за свекрва ми која лежи во постела непокретна две год.
    Но,негата не ја земам јас т.е парите всушност тие не се мои барем јас така сметам.
    Парите ги користам пак за неа катетар,лекови,кога одиме на одмор плакаме жена за тие денови иако девер ми е дома сепак потребна е помош.
    Исто земам т.е сум пријавена јас за туѓа нега и за мајка ми која боледува од алцхајмерова болест и тие пари ги користам за нејзини потреби, лекови.
    Иако сум невработена се што ми треба тука е маж ми, но и раб од дома имам хоби кои допринесува фин.сретства во домашниот буѓет.

Инаку деверот инсистира дека на него треба да му се даваат парите и он е без раб помага нормално и он не можам се јас да постигнам но,да се надеваш на пари за да грижиш за родител ми е несватливо.
    Инаку девер ми зема социјална помош и денар не му се зема,се живее од пензијата на свекрва ми и платата на маж ми.
    #пишавпомрчевијасдасиодлеснамдуша#

На Skorpija25, CameliaMiller, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Имав ваков случај.
    Ни пари сакам по било каков основ, а одам и гледам родител на постела.
    Незнам какви деца се тие што се гледаат низ профил на пари.
    Ако гледам дека брат ми не води сметка за нив, отворено,со мирно ќе му кажам.Брат ми е, како сака нека сфати.Снаата не ми е крива како таа размислува.Нека си прават муабети тие дома,не ме ни занима.
    Ама моите родители заслужиле да имаат добар третман и не ме интересира дали имаат или немаат пари на сметка.
    Ако имаат-нивни се..како сметат-така.
    Ако немаат-колку можам,толку ќе давам за да имаат пристоен крај.

@WORRIED.BT јас на само би зборела.Неможе така.И мајка т е човек и таа има потреби.Крај краева,со здружени сили нека продолжат,па од пензијата на мајка ти нека и оставаат 3000 ден на пример а останатите заедно со нивните примања нека тераат напред АМА заедно.
    А ти да го "цицаш" некого и да го шуткаш на стари години-извини, ама неможе.200 евра се тамам таа пристојно да си одживее БЕЗ должност кон БИЛОКОГО.

За вакви теми сум многу жестока.
    Неможе бе да ме остават без пари децата!
    Нека мислат и нека работат!

На Skorpija25, CameliaMiller, Ivan4e04 и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Сакавме да шетнеме, ама времево не пишмани, па си останавме дома, во градов мислам|(..
    Не трпам неправди:nod:

Кралевски ми седи од карши:inlove:, љубов ми беше пред години.....

На CameliaMiller, Val-Dim, WORRIED.BT и 17 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добар ден, деца заспани, гости испратени со 150 кебапи, гајба Скопско, 3л лозова ракија и 2кг охридски цреши :D. Многу ни ја "аресаат" македонскава храна.
    Вчера вечерта бевме во Турска чаршија, во Дестан на ќебапи и пиво, големава беше со нас. Мили мои детево порадосно одамна не сум го видела. Какво доживување и беше, па оти навечер, се изнаужива :inlove:.
    На темава: јас во заедница живеам 15год. Свеки има 82год и фала му на Бога способна е за себе да се грижи па дури и да ми припомогне нешто. Пари од пензијата дава за сметки и купува за јадење, на децава по некоја ситница, за неа лекови и толку е. На девер ми му дава и на неговите деца, никој не и рекол ништо, нејзини пари како сака ќе дели. Ама кога требаше да се оперира во Филип 2 мм изваде 3500е и си искешира, никој денар не му помогна. Па клексани, па триста работи се он. Мајка му е, имал, платил, пари се печалат. Не му се мешам кај мајка му оти утре не сакам да се меша кога ќе треба за моите родители да се даде грижа или пари или друго нешто. А жената е преблагодарна, колку може се од себе дава.
    Тој што родители гледа како подвижна банка треба да си ја чукне главата. И него децата утре така ќе го гледаат, не од друго туку така научиле.
    Убав ден на сите

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.740
    Допаѓања:
    213.876
    Добар ден и од мене,да се пријавам на рецепција.Недела денес па до на гроб да се зачисти и да се провери уште некоја штета да не има:(,испокрадоа што имаше е сега нема што,уште последните фенерчиња што ги ставив за свеките,ако и нив ги земат не ставам ништо повеќе.Механичар изигравав после,помошник,на синко моторот се зезна па со мм околку поправките:tmi:,сега не сум жена во рацете.Бурече со мевце имав стуткано,мислам дека рецептот беше од @stetoskop (y),за мерак се погоди,само трошки останаа.За стариве догледување еве ги со мене,и не од голема финансиска корист,туку така е,тука се,на јатрвата на смеа и реков да и ги пуштам на шетање,вели арни си се кај што се:o.Нема врска дали си ќерка или син,туку кој како му сече,или кој како со својата душа си се има договорено.

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  8. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Da dopisam sto zaboravi, pred nekoj den sestra mi veli, mi dal gospod Mir brz obvrski...decata SE vo stranstvo, majka bolna nee I e od gospod, mirot bez obvrski I e.
    Mojata cudesna zemja.

На WORRIED.BT, LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.576
    Со години старите беа скроз на наш финансиски финансиски терет додека свекор не зазема пензија која е минималец.И ден денес со нашите просечни плати помагаме колку можеме И на моите сум помагала.Затоа сум кратела и кратам и на себе па и на децава ама мора.Секој со среќата.Ако некој гледа одозгора арно оти фала од друг нема ни тоа.

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мали пред некое време се разболе и кашлаше без престан. Јас на работа а маж ми го однесе на лекар и на докторката и рекол дека мали кашла -разварено. Секое гледање со матичната се смееме за описот :D
    Само да ве поздравам и да ви посакам убаво попладне. Ве читкам кога можам ама слабо пишувам :f:

На CameliaMiller, Espadrila, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Pustiv i pruziv 4 masini, sega legnav do malava.
    Cela vecer se vrtese za vo 01.30 da se razbudi do 04 zaspi razbudise i sedese do 06.30 pa so prezaspivanje do 10 sme dremnale.
    Poslednive dena neznae ni red ni niss.A sto ubavo si imavme fateno nekoj red.
    Cekam da stani pa da setnime.

На Skorpija25, CameliaMiller, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Иви ме изнасмеа:rofl: :rofl: :rofl:
    Разварено,обарено,тврдо,суво кашлање-се сум слушнала.
    Но врв ми беше кога ми донесоа шлајм во канче од маргарин за да сум видела како изгледа.демек нема да им верувам:puke:ок е,се'
    Но канчето беше врв,преку наочарчињата кој знае како видов.уште лажица да побарав и да ги размешав за да проверам конзистенција:^):wasntme:тоа е,што ќе правиш.сега се смеам одпосле.а тогаш мртва озбилна пред нив:)

На Skorpija25, CameliaMiller, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Кај сте 45 минути??
    Ние по улици малку мрднавме.
    Малата ни бараше НАВИЛА и скоро еден час ја распрашувавме што е тоа,па нагаѓавме..ирачка ли е..љуљашки да не се...
    На крај излезе ВАНИЛА сладолед:D.
    Шетав по улицата на @Val-Dim да не намирисам нешто,ама изгледа и она ужива некаде:)

Иначе,поправена сум.Си кркам.Да немам проблем со кичма ич око нема да ми трепне,ама...ќе мора да си ја зашијам устата:x.

Уште 7 недели до одмор.Од ум не сум го извадила:shake:.Додека бев таму ништо не ми беше.Само што дојдовме и плешка и глава и нозе..СЕ ме боли.

Се бањкате ..се спремате за утре?

На Skorpija25, CameliaMiller, flower30 и 27 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.576
    Тука сме ама тмурни како времево изгледа...
    Малата кај мене еднаш со денови не ја разбравме :сакала чепак,а тоа да ти било кечап.А на мајка ми еднаш и плачела за чиколи додека не дошол мм да и каже дека тоа се штикли...

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.290
    Со слаткиве зборчиња на дечињавта ме насмеавте срцки мили..

На CameliaMiller, Annath, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Преку седум планини и мориња и после 16 саати пат - да се пријавам од дома.
    Одмор прв дел - завршен.
    Деца - однесени кај баба и дедо во село. Си маж сме сега во фаза дечко и девојка.

Леле луѓе колку е убаво да си на одмор!!!

Како и секогаш, се враќам од одмор со планови за промени. Овој пат со желба да бидам поорганизирана и повеќе да уживам во тоа што го имам.

А имам многу. Прекрасно семејство, прекрасна работа и убав дом.

Понекогаш забораваме на се што не’ прави среќни и се фокусираме на тотално неважни работи коишто не’ фрустрираат. Е тоа ми се случи последните месеци. Ама доста беше.

Утре - на работа.

На Tajnaotrovna, Skorpija25, CameliaMiller и 31 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    Ja da Ve pozdravam na kratko.
    Kuferi spremni...redno bese :|
    Ova za razdelba ;)
    IMG_2367.JPG
    Ve :hug: site

На Skorpija25, boomsleng, CameliaMiller и 28 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Здраво живо друшки!

Да ве поздравам на кратко(не знам ни дали ќе се испрати постов оти интернетот е крш)
    Е само од тоа може да, се пожалам од годинешиов смештај...
    Се останато е супер...мирна и тивка локацијаа внатр ганц ново и блескаво чисто...
    Морето е топло..не најисто ама задоволително..
    денес поручекта се разврна ама еве веќе е ведро и топло...
    Мојот најголем страв _како ќе патуваме со синко помина подобро од што очекував...напиен драмине спиеше три часа....

Фала ви за секој искрен збор и совет ќе ги спроведам во живо штом се вратам..
    Мило ми е што ве имам во добро и во зло...ве гушкам!

На Skorpija25, boomsleng, CameliaMiller и 29 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.489
    На CameliaMiller, WORRIED.BT, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.039
    ^ И јас не сум во тек... само последнава страничка ја прочитав :)

Наминав само да Ве поздравам и гушнам сите... ноо, прочитав...
    @referentka - „Шетав по улицата на @Val-Dim да не намирисам нешто,ама изгледа и она ужива некаде:)
    Денес немаше пити и пастрмајлии :tmi: :) :hug:
    Само...
    20180708_150325.jpg
    +
    20180708_130222.jpg
    Толку за вечерва, мразам да пишувам од телефон без наочари...
    Ете, наместо емотикон ми отиде мислењето (facepalm)

Чао, прегратки за сите :hug:

Последна измена: 9 јули 2018
    На Skorpija25, boomsleng, CameliaMiller и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.