Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.740
    Допаѓања:
    213.870
    @lunicka ти благодарам за одговорот,утре ќе одам да видам колку парички ќе ми речат за едно стакло,оти со цилиндар сум па поскапички се,во секој случај подобро едно да заменам од две:(.Поклони не добивам често,уствари ретко,од синко годинава единствен:inlove:.Туку изгледа климакс ќе ме дрма,како сум се испоуплашила со каснење,си реков каков малер сум уште тоа ми треба(facepalm),ем стара ем слаба финансиски за средување работа,ем кој ќе трга страмови,овде ништо без цел град да те дознае:tmi:.Си имам и јас како @lunicka мајка која господ да ја придај е кога нешто ја боли или има мака,а тука и свекрва богами не заостанува(facepalm)

На Skorpija25, CameliaMiller, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Кога очекувам поклон за 8 март и роденден ми е како изнуден.
    Зашто е денот таков.
    Иначе на 24.06...15.08...оти да не ме почести пар чевли или добро костимче од Белла:$.
    :DЕ скромна сум..не побарав кола:D

На Skorpija25, CameliaMiller, LadyC и 18 други им се допаѓа ова.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    И јас од скромните на теми подароци.
    Сепак ко што знае маже да ме распекмези со роза никој друг не знае.
    Ме дарува се што сакам и не сакам:D
    Изненадувања во главно нејќу,ама тој знае да подметне по некое и срце да ми истера од граден кош:inlove:
    Ручек спремен и досега изеден.
    Инаку и мене ми пречат тоа круговите на шторетот,ама добри совети од @Offspring .
    Денов напорен а и вака никаков облачен ама ај да се спремам за кратка прошетка,барем раат е за шетање.
    @Ane-Goki1 значи телефонскиот повик за арно бил,се најубаво на работа:)

На Skorpija25, CameliaMiller, LadyC и 18 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.641
    @mareane Земи си Арис одмастувач, раат ќе си. Мислам дека го има во КАМ. Јас прскам на плотната, оставам 5-10мин. да отстои и после со рапавата страна од сунѓерчето чистам. Свети ко нова.
    @monik55 Среќен роденден и догодина со бебуш да дувате свеќички на тортата :^:

Јас сакам поклони :!: Големи, мали, со повод, без повод, секогаш. И да давам, и да ми даваат. Особено ако се џиџано завиткани, е тогаш ич не ми е битно што има внатре :D А најмногу сакам кога ме изненадуваат со храна: седмица, кинеска, пица, што било. И 100 пати му имам кажано на мм, ама не и не, не му текнува. Нема врска, битно ме засмејува. Понекогаш :rofl: Денес се прибравме од ох. Вчера вечерта само што излеговме, почна да врне и пат под нозе, назад во станот. Денес сончево, ама ни до плажа ми беше, ни до ништо. Се наспавме, спакувавме и правец за ск. Па ова малово наше, што дете ќе беше, 4 дена препека за дома. Дома сакам, дома сакам (facepalm) Само што стана, си ги обу сандалките и нѐ чека пред врата да тргнеме за дома. Лелеееее, дури се убедиме дека треба да се спакуваме |( А најсмешна беше вториот ден, седи на нокшир и сама си збори: ги нема играчките, нема кукли... Има маса и кревет. Ама тоа толку тажно кажано, а јас се прснав од смеење :rofl: Одам да пуштам 138-ма машина по ред денес, и тоа на скапа (waiting) Буржоазија де :rofl:

На Skorpija25, sanja.burgundy, CameliaMiller и 23 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.573
    Фала ви девојки на советите за плотната...
    Подароци ретко примам и искрено незнам да регирам кога ќе добијам нешто.
    Од вчера некој таков малер ме тера до преку се ми е...
    Три пати пишав и избришав да не ве замарам и јас...
    А само сакам да се сите среќни ништо друго...
    Ама ветив дека само ќе молчам,ќе молчам,па како е нека е...

На Skorpija25, CameliaMiller, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.488
    Јас успешно избегнав дожд денес.
    Глава ми пука и очите ме болат, од времево е сигурно :envy:
    Друго баш немам што да кажам.
    @Bubce38 :hug:

На CameliaMiller, LadyC, Thallia и 17 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Да ве поздравам и јас.
    Се тоа па тоа, се додека со срце чекам да дојде викенд .. па да се олабавам.
    Ми фалат фотографиите што си ги објавував низ темиве .. али и тоа ќе биде..
    Овде пеколно, сва среќа што дома ми е таман. Зградава е од камен па наша среќа што не осеќаме пекол или не пуштаме клима оти веќе од таа клима во кола жи се разби и мозокот и органите..
    Сите спијат а јас си дадов време за себе. Стигнав и да се исчупам оти 2 месеца не бев чупана..
    И за икс работи само си викам има време, периодот ми е до толку лежовански стил што немам воља и ме мрзи за сите женско дамски перипетии..
    Ај може ќе помине .. кога ќе дојде есен :)

На Skorpija25, CameliaMiller, Viktorijaaa5 и 21 други им се допаѓа ова.
  8. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Се вратив од прошетка. Планирав романтично под чадорчето само со маже,ама пат под нога и по пат кога имаш продавници со такви излози и попусти се подновив нешто ситно. Белегзии најобични ама мене ми се толку убави:inlove: Пробав и по нешто ама ај за следен пат,а и планирам накај Просветно деновиве,има книгички по 150денари.
    Независно купено,во план да се купени прошеткава преубаво ми дојде. Малку ми се разбистрија мислите се освежив и толку од денов понеделнички. Ако врне денски вака навечер е преубаво за шетање,не е вршник од асфалтот кој испарува од жештината навечер по пеколно жешок ден. Иако од среда-четврток се најавуваат такви денови. Малку по малку се спремам за одмор,прво книгите за читање избрани и подготвени за пат,иако да докупам уште некоја не е на одмет. Полн куфер пола дом,па затоа спремање со време ми треба:)
    Ајде имам време до одмор...сега за сега со мислите сум на одмор. Пријатен одмор и убави доживувања на @WORRIED.BT @stetoskop .Стетке наздрави со едно ликерче од таму:d:

На Skorpija25, CameliaMiller, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Место да спијам ко нормален човек, очите пет банки. (facepalm) Утре патот пред себе нема да го гледам, ама така ми е кога експериментирам со храна во 12. :| Место да учам од грешките и евентуално да престанам да правам глупости, мене секој ден нешто ново ми текнува што ми ремети ритам, тој ритам кој никако не можам да го создадам in the first place.

@Ane-Goki1 со среќа на новото работно место! :f:

@Bubce38 :hug::hug::hug:

На тема подароци, повеќе сакам да подарувам отколку да примам. Добивам рандом поклони од блиски луѓе без некој повод, онака бидејќи им е мерак. Истото и јас го правам, многу сакам да гледам насмеани лица, посебно на тие што ми се драги, па мал знак на внимание е доволен да измами насмевка. ^_^

Ајт, да пробам да заспијам, round II.

На CameliaMiller, Annath, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Добра ви вечер друштво
    Викендов ми беше турбо, немав време ништо да пишам ама ве читав, да не заостанам со нешто :D
    @monik55 среќен роденден, сите желби реалност, јубилејниот 30ти да си го дочекаш со полни раце љубов :hug:
    @Bubce38 :hug::hug::hug:
    @stetoskop @WORRIED.BT уживајте во одморот :sun:
    @Ane-Goki1 честито вработување, само успеси да редиш :*
    За подароци што да кажам, не сум баш скромна, сакам да добивам, со повод или без, секогаш ме радуваат. Сакам и да подарувам, душата ми се полни кога на нечие лице ќе видам насмевка, кога некому ќе му предизвикам убаво чувство, јас се радувам повеќе.
    Мене почна да ме дрма ПМС, се само на кавга ме тера, камо да можам во овие “критични“ денови да се дистанцирам од се и од сите, некаде во планина во осамена куќичка...
    Добра ви ноќ на сите, мирно да спиете и убаво да сонувате :l:

На Skorpija25, CameliaMiller, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добро утро! :sun:

Мачкава моја без зборови знае да опише како се чувствувам јас. :D

IMG_20180710_080334-01.jpeg

Прееска пијам кафе, она се растегнала и ме гледа, знае дека и јас би да се растегнам и да поспијам уште некој саат. :angel:

Имајте убав ден! :hug::f::coffee:

На CameliaMiller, bittersweet, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Добро утро:yawn:

Во 22:30 кома,едвај и до тогаш издржав,сега само дупло еспресо може да ме расони:coffee:

Слабо активност во темава,или на распуст е:sun:
    Вчера барав ден плус од одмор,ептен непепријатно ми беше,маж ми запнал место петок,да тргнеме четврток,се теши дека ке избегне гужва,а јас го “читам” дека сака за викенд да стигне,мисли 20 год е и журка го чека:)

@SV1911 понекогаш сакам да сум мачкава твоја:D
    Убаво животче си има(y)

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро на сите.
    Ајде да пиеме кафе :) за ништо друго не сум во последно време
    :hug::hug::hug: до сите
    626920549.jpg

На Skorpija25, CameliaMiller, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Добро утро. На здравје кафенце на сите, фини кафиња сте понудиле, фала ви.
    Денес чувство ко за петок, а е уште вторник.Со В беше или со Ф??Фторник? Вторник? Ај пиши среда :D:D, а може и петок, тамам за викенд :lol::lol:

Една дилема ме " окупира" деновиве. Што мислите за самодовербата? Треба да се има, нормално и во умереност ваљда!!??? Дилемата ми е конкретно дека да, самодовербата ти помага да се кренеш како личност, да биде оптимист во тоа што го работиш дека ќе го успееш, и да знаеш, да бидеш убеден дека ќе успееш...Но, што кога се има преголема самодоверба?не соодветно? Познавате ли такви луѓе? Не беше ситуацијава до граница на самобендисаност, сосем различно е, но баш онака полн со самодоверба е човеков цело време откако го знам.По мене, премногу сигурен во себе за постапките, ставовите и дејанијата кои ги презема, а ќе кажам, реално се за на стаклени нози. Не станува збор за розови очила, демек ептен позитивно гледа на работите, туку баш така пука од самодоверба.Можеби оваа е тесно поврзано и со инает како карактерна особина во додаток, којзнае ??

Како сте вие на тема самодоверба?
    Имате, немате?Премногу, премалку?

Убав ден имајте, сакате в(ф)торник, сакате среда, сакате петок :rofl::rofl::rofl::rofl:

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.290
    Добро утро добар ден и од мене!
    Ух самодоверба,за мене измислена именка (или поим ни јас не знам шо е:lol:)не знам дали во моиве 36години некогаш воопшто сум ја имала.
    Според мене се што оди во крајнос е не здраво.
    Почнувајќи од моево ниска, неприметна, непостоечка, самодоверба па, се до онаа спротивната од мене.
    Сметам се што е во граници на нормала е здраво,корисно и добро.
    Инаку вчера на нет видов едни таб.Сликата ја споделив во албум и одам во аптека да прашам дали ги имаат таблетиве.
    И ги покажувам на аптекаркава:Dтаа гледа гледа и ми вика:ти со мене се зафркаваш]:)јас како дали се зафркавам?Ве прашувам дали ги имате таблетиве?кога гледам јас наместо да стиснам на фот кај што се таблетите сум стиснала на фото што споделувам на фб FB_IMG_1526380474464.jpg
    Се изнасмеавме и двете:rofl:нормално се извинив,посрамив:$но,среќа моја се знаеме со девојчево нели аптекарката па не ми се налути.
    И така теба да се оди да се пријавам у труд или аврм а не ми се излага од дома:!:сакам кафе а ме мрзи да си го направам.
    Поздрав друшки

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    Обожавам самодоверба кога е поткрепена со вистинска причина се останато ми оди на живци и се трудам да не приметувам во зависност од околностите.
    Јас мислам имам таман, не сум ни некоја што се потценува ни преценува. Ама ова јас си мислам, од страна кој знае како делува :lol:
    Кафе пијам, куклите бебиња ме чекаат за играње (poolparty)

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.318
    Допаѓања:
    259.544
    Сонував како се мажам за бившиот маж:drunk:.
    Па и со фустан, но не класичен невестински:D.
    Што ти е љубАв(facepalm):D.
    Се шалам.

Јас арна ваљда.
    @Bubce38 :hug:. Држи се, еден ден ќе биде знаеш и ти :hug:.
    Живот.

Еве го син ми кашла, го носев со мене на трчање:drunk:. Не прашувајте како поминавме, уста не затвори:devil::talk:.

На Skorpija25, CameliaMiller, boomsleng и 23 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Самодоверба имам, некогаш повеќе од што треба, ама мислам дека знам да бидам и приземјена во исто време. Ми фали самодоверба кога зборувам пред голема група на луѓе кои што не ги познавам, на пример на настан каде што треба со микрофон да зборувам, тие неколку пати ми идеше во земја да пропаднам од што ми беше незгодно. :D А вака во секојдневна комуникација, дискусии, па и расправии по потреба, не се давам и знам што зборувам. Порано во многу ситуации после ќе ми текнеше "е ова сум можела да кажам место тоа" ама сега се поретко се случува и во момент ми текнуваат одговори, што мислам дека е резултат на зголемена самодоверба.

Премногу самодоверба може да е штетно ако личноста не сака да учи, во смисол да размисли дали советот на другиот човек е исправен иако мислењата им се ептен различни, така може да пропушти да си ги прошири видиците.

Затоа, мислам дека сум доста самоуверена ама секогаш отворена да научам нешто ново од други луѓе, макар првично не се совпаѓало со моите убедувања.

----

Часови завршени, сега да дојдам дома па обврски ме чекаат еден куп. А како ми се спие. :yawn: Едно кафе ќе заврши работа.

На CameliaMiller, bittersweet, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.732
    Добро утро,да се пријавам од офис..тоа вчера шо не сработев,денес ме чека..Ако де,мора да се ради и заради Ч)
    На тема самодоверба,си ја имам....На моменти знае да се подизгуби,е тогаш почнувам самоанализа зашто до тоа дошло,поработувам на случајот и валааа-опет сум старата:)

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.573
    Уф,озбилни теми од сабајлиња,ама баш убава темава.
    Имам самодоверба во нормална граница,за работи кои што зависат само од мене знам дека ќе успеам,си ги знам до каде ми се можностите и нит премногу се занесувам нит попуштам.Е исто имам проблем за зборување пред поголема група луѓе и пред непознати,ми трепери гласот.Ама додека почнам....
    Имам еден чија преголема самодоверба ми оди на живци и често е без основа и од инает.
    А имам и една чија самодоверба е на нула што премногу ме фрустира и ме плаши...
    Се гледа дека не знам само за себе да зборам,звучам како оние мајки;какаме,ручаме...?:x

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.