Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај добар ви ден. Малиот си го прибирам дома во четврток, пресреќна сум ама не знаете колку. :D
    Сите ќе го гледале околу мене. :D
    Ќе го гледаме де. :D Наше е. 8)
    Ве читав малце, не знам што се ви се дешава, си работава не ми дава баш простор да сум мн активна и башка сум се расчистат книги ко луда деновиве и во тоа трошам слободно време најмн.
    Имам самодоверба но ми е иста како расположението. :D
    Од поклони мн сум добивала од мм, секогаш мислел на мене тоа муабет нема, што е до мене секогаш се радувам ама не сум очекувала искрено без повод. Смотла сум, викам чувај за детето, не троши на мене. (facepalm)
    Инаку убав ден денес, мада цел ќе го испуштам седејќи во дуќан. Шта је ту је. :D
    Ве поздравувам :D

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Добар ден, еден краток поздрав од мене, турбо сум на работа, моментално пауза за јадење. Имам целодневна со големиот денес, решил да ме дружи до пет саат :sweat: ќе ви кажам подоцна како сме поминале.
    @Ane-Goki1 честитки, само успеси да редиш!
    @Bubce38 немам зборови...искрено се надевав дека овојпат ќе биде. Ама мислам и верувам дека наскоро ќе имаш полни раце.

Поздрав и уживајте во денов!

На CameliaMiller, bittersweet, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Леле телефонов какви глупи корекции прави, така ми е кога не се читам пред да објавам. (facepalm)
    Ваљда ме разбравте збор или два.:D

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добар ден.
    Јас пак на работа. Досадно нек си ибе матер. Чекам пауза да каснам нешто и пак кафе да се напијам.

Тоа што највеќе мразам, тоа ми иде. Веќе доверба, на никого. Неколку пати се горам и пак исто правам после. Лекцијата не си ја научив досега.

Утре фудбал. Ќе се гледс наголемо. Денес одам ол ин на Англија. Па шта буде нека биде.

И така...
    IMG_20180710_094556.jpg

Второто кафе појако ми треба, да ме ококоре

На Skorpija25, CameliaMiller, LadyC и 17 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.641
    Јас те разбрав :wasntme: Долго време се мачев со мојот аутокорект, веќе научив да дешифрирам што сакал да каже авторот 8)

На CameliaMiller, LadyC, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.576
    Кај сте бре луѓе,аман пишете нешто.
    Мене ме уби ПМС- ов или друго нешто посеризно е ама не можам да се трпам веќе.
    Децава со кавга ги испратив на еден ден в село со братучеда им и сега си пукнав од мака.Не дека не си ги бараат кавгите,ама..

На CameliaMiller, LadyC, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    Јас дремам на кафе за атер на деца...а ми се руча некако :|
    Мислам неам пост пишано храна да не спомнам а и сладолед има тука па за греота сум :worried:

На Skorpija25, CameliaMiller, LadyC и 29 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.911
    Допаѓања:
    142.528
    Добар ден,
    Ме мрзи да пишувам, а и уморна сум ни реченица не можам да склопам:D Ама да пишам.

За самодоверба немам ИЧ. Ми стои таа слика за мене уште од средно дека другите се нај нај, а јас не, и ме "води" цел живот. А кога гледам околу мене какви луѓе има со самодоверба 100%,ми иде да си ја трескам главата од ѕид. Во последно време тоа му го кажував на мм, имам во блиска околина пример - има 100кг.ама кога и да облече фустан и тоа потесен цело време збори колку е убава и колку убаво и стои фустанот . Јас имам неполни 60кг.и кога ќе облечам нешто потесно цел ден зборам колку ми се гледа стомакот, целулитот, нозете ми се дебели(facepalm)

Не навредувам, само сакам да кажам луѓе со помалку образование, помалку убавина и помалку памет се "величаат" себе си, за разлика од другите(не зборам за мене :Dтуку општо).

Инаку уште ме држи лутина што луѓето мислат дека ние со мм сме глупави и не разбираме ништо. Луѓе што те гледаат во очи и те лажат, а истите тие на секој чекор ни префрлаат нас за се... Ми иде да пукнам од такви луѓе:@

Овие 1-2 се "фрлив" на чистење дома, демек генералка. Ама додека стасам се, ќе дојде ред за одново да чистам:D

@stetoskop и
    @WORRIED.BT убаво да поминете на одмор, па чекаме импресии:d:

Одох ја

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Е стварно, што е оваа штама.. :^)

Јас планови имав еден куп, се пропадна во вода бидејќи откако се вратив од часови нема струја. Ако нема струја ко без раце да сум, среќа па батерија на телефон и мобилен интернет имам, да немав и тоа баш ко мува без глава ќе си се осеќав. :D

Бидејќи ми е досадно, да ви пишам за другите учесници во групата. Ќе биде повеќе на мрчење, па ќе го ставам во спојлер.

Не дека ми е гајле што повеќето од нив имаат IQ понизок од 10, ама два дена по ред некои од нив доцнат по 15-20 минути и чекаме додека да дојдат да почне часот. А јас сум таму пред време. Па не плаќав толку да дремам без врска, утре ќе се жалам за ова, не може вака. Исто и професорот доцни по 10+ минути, а кога имаме 30 минути пауза или е крај на часот рамно во секунда прекинува, не троши време повеќе.

Знаете каква галама има на ептен посетен пазар? Епа на моменти таква е и на часот, посебно на вежби. Еј, дебили тешки, прават муабет меѓу себе ко да се собрале во кафич, а не дошле да учат. Се надевам на А2 ќе ги има помалце вакви и посериозните ќе останат само.

Да не можеш мислите да си ги слушнеш! Се жалев уште вчера за ова, ама толку им чука, две минути памтат и после пак.

Па вежбите траат по 10 минути секоја бидејќи толку им чука на повеќето и не знаат да препишат објаснување од табла правило, за да научат, па тие што препишале не им текнува страница да свртат да се потсетат како било правилно.. :sweat: Цела вежбанка ќе ја решам во меѓувреме додека ги чекам нив, сериозно. До толку се спори.

Секако има значење што јас и сама учев предходно, ама ако плаќаш часови толку скапо со намера да одиш да студираш или работиш во друга држава, треба сериозно да се фатиш за учење уште веднаш, а не да чекаш дека ќе ти соџвакаат и со инка во мозокот ќе ти го сипат знаењето.

Очекувајте повеќе слични постови во иднина :D/SPOILER]

На CameliaMiller, bittersweet, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  10. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Ладно нес и торта на репертоар. Кој е за нека повели.
    Ставив пиле да се пече, а и ориз се крчка. Господ здравје да му даде на тој што ги измислил стаклените садови со капаци, најубавите јадења во нив ги правам.
    Во Тинекс имате акција на свежо пиле, 120 денари е, ако некого го интересира:D
    Во Џамбо видов многу убава прекривка за на маса, со лубеници ама 300 денари |( не знам дали вреди. И едни чинии со фламинго. Се мислам дали да одам, ама ако отидам без 1000 не излегувам па најарно дома да си седам :D

На Skorpija25, CameliaMiller, CaraMia и 20 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.740
    Допаѓања:
    213.876
    Добар ден и од мене.Ресен бев и се вратив,сега ќе мрчам,вистина дека ми е подобро,пеколот кога газам со двете нозе го нема,ама нели парички треба да оставиш,е денес ни вели малу е,значи повеќе треба.Нафта трошиме,кај него да оставиме,а и некако како по малку да става од тоа што мачка за да одиш повеќе пати.Не дека не сакам да оставам повеќе,неМожам и да сакам,а од друга страна пак си велам нека мачка како што треба па барем ете со 10 пати одење да има крај,би му оставила 2000-3000 ден и то е то,а вака месеци одење по малку мачкање-св.Петар кајгана е работата:tmi:,се испожалив извинете,@Bubce38 :hug::hug::hug:

На Skorpija25, CameliaMiller, CaraMia и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.712
    Допаѓања:
    175.622
    Да ве гушнам сите по ред најсилно :hug::hug::hug:
    Као добра сум
    Ама ќе бидам и подобра од ова :nod:

Ќе ми простите што не сум во тек баш што имаме за честитање , ама на сите ќе ви посакам од арно да не куртулите :hug::hug:

И чекајте ме .
    За ден - два ќе се врати старата Бубче со сите згоди и незгоди .
    И пак ќе дојде денот кога сите ќе се радувате со мене , ветувам :*

На Skorpija25, CameliaMiller, boomsleng и 39 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.290
    Ова е мојата бубче.
    Не те знам лично но,толку многу оставаш силен впечаток што не може човек а да не те сака.
    Јас верувам дека наскоро ке се радуваме за тебе мила бубче.
    Те гушкам:hug:

На CameliaMiller, M&M, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.576
    @Bubce38 ,,позитива на денот си ми,само ти денес успеа да ми измамиш насмевка.
    Силна си ти а таквите успеваат.:inlove::hug:

На CameliaMiller, M&M, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.804
    Допаѓања:
    142.160
    На репертоар ракија со 70 различни тревки и сирење салата. На маж ми му паднал притисокот па му донесов ова за да се среди. Мене качен притисок, болки у жолчка и блага депресија. Значи ракија и за мене

На CameliaMiller, M&M, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Самодоверба имав 0. Море кога ќе размислам и под нула ќе да беше. :nod: Тоа и кажав на Анат со постот околу забите - дека ми беа криви, искривени. Не се смеев пред други луѓе заради тоа, мислам се смеев ама онака со затворена уста. Пред најблиските бев опуштен. Имав и проблеми со лицето - она бубертетски. Ми беше срам да бидам околу луѓе, не сакав да се гледам во огледало дури си кажував и дека грд сум и со тоа мислење живеев некое време. Дојде период кога се појавуваат симпатии и девојки јас стоев настрана. Немав храброст признавам. После им реков дома доста беше - кошта или не морам да ги средам забиве. Со две мобилни протези, три фиксни протези (не, немам три вилици :rofl:), една операција и пак мобилни протези ги доведов во ред. Се сеќавам дента кога ја извадив не престанав да се гледам и смеам пред огледало. Сам. Убаво ми беше. :) Лицето ми се исчисти само од себе, заби направени и веќе со самодовербата почнав да одам во нагорна линија. Веќе активно вежбам и во теретана година дена, шест дена во неделата и исто тоа ми помага околу самодовербата. Е, сега слободно можам да кажам дека се сакам и дека сум убаФ и симпатичен. Едноставно јас тоа го мислам за себе, а тоа е најважно.
    Самодовербата е нешто најважно што човек треба да го поседува, а лоши уши, заби, нос, небитно може да доведе до затворање на самата личност во себе и да мисли дека е помалки вредна и убава од другите. Затоа и немам против кога се прават оние пластични операции, нормално во граница на нормалата. Братучетка ми имаше мали гради и стави силикони. Не зборам за силикони колку главава моја туку онаа величина што и кореспондира со нејзината висина и тело.

Уф, волкав пост немам напишано. :whew: Ама се присетив на некои работи. :)

На sj *O*, Skorpija25, CameliaMiller и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    И јас сакам силикони и липосукција и пар асални нозе :)
    Ама неам толку ќеш :|
    Ако е некој за теретана нек дојде да помага за дрвава :(

На Skorpija25, CameliaMiller, CaraMia и 23 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Ми иде од раката да си каснам колку сум гладна.
    Па и ова време не мине у пм. Ама вечер ќе си купам суши ако не ми затворат продавница.

Самодоверба, па имам по нешто.
    Повеќе терам на сарказам, ама ретко кој ме разбира. Си мислат дека сум уфилмана пуфла кога се шалам на моја сметка.
    Носев и јас протеза, дури да средам насмевка, качив килажа. Јбг, не ми е пишено да сум презгодна.

И официјално со причина сум си избрала никот тука. Малер си е малер бре. Ама немам сила да се нервирам веќе. Ко не сака, не сака. На сила убавина не бидува.

@Bozica1980 јас сум за дрва. Спремај секирата, вода од чешма, и за 4 саати ќе ги средам. Само кажи дали има комарци, да си земам спрејче. Уште тоа ми фали сега на изгорената снага.

На Skorpija25, CameliaMiller, CaraMia и 19 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    101.567
    Самодоверба,имам ама скриена ми е .И никако да излезе на површина.И тоа уште повеќе ме фрла во депресија.Она знам ,сакам,можам,умеам...ама ...е тоа ама ми ја мати водата.
    Самодоверба за физички изглед никогаш не сум ја имала.Секогаш се кријам и некаде сум одзади.:|

Да ви кажам ова е едно од најпријатните лета во мојов живот.Нека потрае.

На Skorpija25, CameliaMiller, CaraMia и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Жива ненаспана сум, а па како и ќе бидам..легни касно, стани рано, па и не сакам животот во спиење да ми помине...:):mm:
    Ми ја лапна банкоматот картичката, и ме изнервира.....|(

Самодоверба имам да, во последно време и повеќе, ии да...убаво ми е:makeup:

На Skorpija25, CameliaMiller, CaraMia и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.