Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Морав ова овде да го споделам.
    Ова е за машки пол,но и ние да сме информирани не е на одмет FB_IMG_1531292721068.jpg :rofl::rofl::rofl:

2. Ariel

Ariel Форумски идол

Самодоверба порано немав ич, ама како поминуваат годините имам се повеќе и повеќе :D
    Сепак, не е доволно. Се преиспитувам на секое поле и секогаш грешката прво во себе ја барам.

Низок притисок со кафе кревам. Или не кревам, не знам, научена сум да живеам со низок. Само да не ми се приближат, е тогаш сум страшна.

3. flower30

flower30 Форумски идол

Добро утро,
    Станав пред пола саат:$ Одамна не сум спиела до 9-10ч. Ама овие 2 недели ми се поремети спиењево.
    Си сварив кафе, седам во дневна и чекам од спална да чујам "мамооо" :D

Јас, дека нели таков карактер сум, изгледа простувам доста често неправди. А држам лутина, особено со мм. Секогаш он прв кажува извини|( Ама , многу држам лутина во себе(наместо да и кажам на личноста што ми згрешила) и заради тоа во последно време станав многу огорчена личност. И заради тоа, секој ден со главоболки и сњ трујам со апчиња. Многу сакам да ја сменам оваа моја особина, ама не можам:(

Утре имам една контрола од претходните прегледи. А ме боли стомак, чекам да добијам и после морам на гинеколог(одложувам пола година).

Ах, како би и ја сега на плажа, со кафе во рака и макар само да гледам море и да седам, ама нема:^)

Ај доста беше:P убав ден:coffee:
    Е вака, ко на сликава и јас за на море:D

Attached Files:

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас не можам да бидам скарана. Сакам да се изнавикам, да делам правда, да чујам туѓо мислење но на крај да се разбереме ко луѓе. Со маж ми мислам дека лути не сме легнале, не дека не се караме ама гледам да се разбереме. Тешко мине некој што ми е близок да не ми/му зборува/м.

Добро утро и од мене. Кафето скоро испиено, нека тргне денов.

5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Ви се има случено да секогаш кога ќе помислите на нешто, тоа после се остварува?

Мене цело време ми се случува, ситници се и немаат значење, ама сепак не ми е јасно како секој пат кога ќе ми текне на нешто и тоа во истиот ден се случува, а од мене никако не зависи дали ќе се случи или не. :^)

Верувам во логични објаснувања, ама на ова не можам нзс-то да му го најдам.

Skorpija25, Thallia, 1209 and 21 others like this.
  6. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро

Оговарање без ,,база,, е најлошо.
    Кога оговараш некого од што ќе пукнеш од љубомора.
    Утрово - ,, цел живот доручек нема купено, не се дотерала како човек, а ваму три стана имала,,|(
    Станав од биро за да го завршат муабетот без да се вмешам:x, зашто ќе им кажев многу работи:devil:
    Или - ,,слаба е зашто се нервира, маж и изгледа има друга,,
    Е неможам веќе:@

Знам да се наљутам.
    Ама знам и да ја кријам љутината, па да се однесувам нормално се додека не те начекам ,,на пенал,,...па да се истурам за се што сум собирала.
    Само со Рефо не држам љутина.
    Не сме имале тешки расправии и сите кавги се вртат околу воспитувањето на детето.
    Имаме разбирачка, додуши тој по разбран е од мене:lol:, ама и јас знам да попуштам понекогаш:wasntme:

Како за сефте денес-толку.
    Со најнови настани и информации од ББЦ и СНН ќе Ви се обратиме подоцна:hai:

7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@SV1911 интуитивна сум многу и многу пати тоа што го замислувам ми се случува уште истиот ден:)

Прашањето за лутината-Брзо избувнувам,имам краток фитил и се кажувам одма и на лице место.нема чекање и нема заобиколување.:| 5 мин ме држи лутината и потоа како ништо да не било.можеби ќе тажам во мене но штом сум рекла извинето е,стварно е извинето. Со мм лута никогаш не сум си легнала.може да се расправаме но на крај да стигнеме до заеднички компромис и толку.Не знам да држам лутина,и на никој не сум му лута подолго време.;)

Добар ден денес,касно станав,касно пијам кафе и се спремам за втора смена на работа:coffee:следува одмор а ништо не сум спремна.ме фаќа паникаааа
    20180711_104121.jpg

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Лутина не знам да држам, ама не простувам и не заборавам. Типичен Рак сум, многу сакам и давам, но ако ме повредиш, додека не се одмаздам не можам да се смирам. Ете не знам да простам, ни да заборавам и тоа често ме јаде.
    Нели Рак сум, па сум интуитивна или упорна сум, често што замислувам тоа и остварувам. Може и после неколку години, ама го остварувам. Тоа го објаснувам со тоа дека целата енергија ја насочувам кон тоа и се остварува.

Самодовребата ја изгубив. Се сметав и за грда, дебела и невредна. Разводот и невработеноста ме уништија. Полека се враќам. Вежбам, излегувам и одма е подруго. Плус редовно добивам коментари дека сум разубавена па секако ми се крева и самодовербата.

9. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Самодовербата ми е испод ниво. Се потценувам за се. Комплиментите некогаш знаат да ме кренат, ама кратко ме држи. Се анализирам не дека не, ама од страв да не претерам, да не сум субјективна превише, неколку нивоа пониска оцена си давам.

Ова ко јас да сум го пишала. Бесот ќе ми помине ама додека не возвратам на ударот не сум мирна. Било кога, должна не останувам

Petar80, Skorpija25, Thallia and 24 others like this.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се,се прифатив од Европава ама чорапи и сандали нема да сварам никогаш:x:hai:

Ај добар ден:)
    Кафе пауза со едно цигарче сеа, и сите овци на број(fingers)

Лутина кратко држам,ако ми премине некој линија едноставно го множам со нула,нит се карам нит се докажувам.
    Со маж ми еднаш си имаме легнато лути,т.е јас не бев лута,само инат сум и го казнив така,тоа за него е крај на светот:rofl:
    Во дискусија ретко навлегувам,ептен треба да го сметам некој за паметен па да развлечеме “издржан” муабет.
    Драма квин исто не сум,и никогаш не се карам со повишен тон-тоа си го сметам за најјака страна]:)
    И многу нервира-проверено:!:

Ај освежавка

77A02B3A-1AFE-49FF-BFDD-C2D4D45AB98C.jpeg

11. Offspring

Offspring Форумски идол

So nesto za ogovaranje zboruvate?
    E da vi kazam kakov epic fail napraviv jas pred mesec dena.
    Me farba komsikava i niz muabet jas budala pred nea tresnav oti za mazot na drugata komsika mislam deka e nacionalist i napinja. Covekot e stvarno pain in the ass so muabetot znaci nema da se sedne na kafe a da ne pocne so istata prikazna vojnata ova muslimanite ona drn drn. A mene pred nekoe vreme mi bea na gosti edni muslimani od niv ja kupivme kukata i se parkiraa dole pred kuka kaj nego da ne vleguvaat u sokak,ne mu zatvaraa prolaz ni vrata ni garaza ni nisto i nego mu smeta. Mm se parkiase na istoto mesto godina dena ne mu zasmeta nikogas da bideme realni mu smeta samo musliman koga se parkira i plus na edna baba od 85 god i ja presece vodata istiov ovoj covek,baba muslimanka. Mene isto mi se faka u ziveackava koj on ke mrazi i dali ima osnova za toa duri i ne racunam za ogovaranje so rekov takvo nesto vo nekoja prilika i ke mu recev deka e 2018 a ne 1993 ama aj. I ripna ovaa komsikata me nakleveti so sum rekla. Sega ne mi zboruvaat ni me pozdravuvaat tie komsii poveke, ne deka mi e krivo ama nezgodno mi e zatoa sto jas toa stvarno go mislam ama se interpretirase od rekla kazala.
    Se pokajav neznam kolku pati so uopste dzavkav u komsilukot so bilo koj si vikam so mi trebase ni luk jala ni luk mirisala predhodno so mi bese ubavo sama.. ama aj si vikam ne ni pomisliv deka moze da kaze pa i ne e nesto tolku ozbilno ama izleze deka gi ogovaram i veruvam deka poveke se lutat za toa so mislat oti sum go ogovarala otkolku za toa sto sum rekla u ogovaranjevo.
    I taka. Vo kratki crti - pojela sam govno. I neka mi go.

12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Наздравје нека ти е:rofl:
    Јас од вакви наивни муабетиво кои сум учествувала, па стасало до големо, преку ноќ се одучив да ,,плампам,, се и сешто:D.
    Сум јала..јала...сум се прејала, па ми дошол ум.

Petar80, Skorpija25, Thallia and 22 others like this.
  13. ilkane

ilkane Активен член

примате ли старци тука?

14. Milobebence

Јас сум од поновите на темава немам право на глас,но, секако ке ти речам срдечно, добре дојде

15. ilkane

ilkane Активен член

Благодарам, и што е муабетов на пензионериве.....хахахаха

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Ne samo so nema da plampam vise tuku mu rekov i na mm nemoj da si mi gi pribral na kafe nesakam poveke so nekoj da ispijam kafe i odma cel komsiluk da doznae. Mislam stvarno e supacki jas priznavam oti pojela sam govno i ne mi trebase,ama ne i trebase i nea oti na kraj krajeva ne dobi nisto od toa so prenese da imase nekakov dobrobit ili kjar ke recev aj ama vaka... nisto. A bevme dobri i bas komsiki edna ograda ne deli. Od edna glupost sega sram me jade. Bas naiven muabet a mi se tresna od glava. Mislam da recev oti doma im e necisto ili deka komsijava se opiva i ja tepa ili odi po drugi neli, da se nalutea ama vaka za glupost.. zatoa vikam poveke se nalutija poradi faktot so bil tema na muabet otkolku za muabetot.
    I uste mi vika komsikava ne sum rekla jas a sami jas i ona bevme i samo so nea go imav toa mislenje spodeleno. Koj kaza ami aako ne si ti? Cacko?

17. ilkane

ilkane Активен член

Му пренеле на сопругот и он му кажал

M&M and LejlaD like this.
  18. Milobebence

Зошто не разговараш со комшијата и му се извиниш.
    Не за твојот став,туку дека си згрешила што си разговарала за него во негово отсуство.
    Ако сте биле добри соседи ќе разбере и ке го прифати извинувањето.
    Сепак сите грешиме зарем не?

CameliaMiller, dunika, M&M and 2 others like this.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

@Offspring а оти не им кажеш дека несакајќи си го спомнала тоа и кој како си сака нека мисли, негово право си е. Кажи и дека случајно сте паднале на муабет и си го кажала своето мислење. Извини се и ФМП. Знам дека си директна и не заобиколуваш со муабети, па ќе ти биде полесно да им кажеш. Ако сакаат пак да живеете како порано, ќе прифатат извинување, ако не нивни проблем.
    А таа комшиката фризерка, нареден пат напрај и некој "филм" па нека раскажува секаде:D

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Oti sram mi e i da im se izvinam. Bukvalno mi e sram od sebe sama. Izlegov alapaca sama sum si kriva. Ne im se izvinuvam oti nemam lice. Znam deka e doblesno da se izvinam ama jbg. Neka mi e za pamet. A nejze alapaca ke ja sredam na drug nacin. Kokoska.

Thread Status:
Not open for further replies.