Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    Aj d.utro i od nas .
    Ja nema da filozofiram (facepalm)...slabo ve sledam koj sto pisuva,ama opravdano mi e , valjda ....
    Ovde e raj bozji,najverojatno ke mi bide ,,redovno mesto" za polnenje baterii
    20180712_084056.jpg
    Aj :hug:

На Skorpija25, Thallia, CameliaMiller и 30 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Жени ако не фатат со филозофии од рано сабајле,нема кој(facepalm):D
    Со или без причина, периодов толку ми е се рамно,не се замарам со ич ништо,па и со никој.Што убаво било:tmi:
    Да не звучам досадно и патетично,а ич не сум таква нели:lol:,од ден во ден малиша толку ме исполнува со љубов,просто неверојатно...истовремено не можам да си објаснам како може внуче повеќе да сакаш од родена ќерка или син:?::DЖиви били па видели...
    Малку неповрзан ми е муабетов,простете,до хроното е:rofl:

На Skorpija25, Thallia, mal.ecka и 31 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.577
    Утро куклички :sun:
    Кафе и цигарче на репертоар. Во сето лошо што ме снајде , си викам едно е арно. Ќе си пијам кафе со цигаре колку сакам и кога сакам :rock:. И на одморче ќе си одам .(poolparty)
    Одлуката падна . Тасос ќе е годинава . Маже ми вика да резервирам од овде. Ама не. Ќе си тргнат Сенде и Бенде и на лице место ќе барам. Се помршти малку ,ама си знае тој дека прво него го 'сместувам ' у некоја таверна ,тој си пиуцка а јас за пет минути наоѓам апартман . Бар така до сега ми успевало. Лани во најшпицот од прво прашување си најдов на Левкада , и тоа Катизма . Имам к'смет за овие работи :)
    Сега уште да ги преживеам жештиниве до август и потоа се ќе е лесно .
    После Тасос ќе следи и викенд во Велинград ( ова како алтернатива за планина ,да му замачкам очи на мм,пошто умрен е за планина ), па почеток на септември викенд у Струга . Маже има тридневен семинар , а нели дела без Бубче :). И најглавното за него , ќе чекаме @Dust да не 'понани' да си земеме сирењето :D.
    Е така ... Да не ме мислите ,си пишав агендата :). Значи ,добра сум :lol:.

Туку малку ги запоставив старите . Па затоа денес ќе се пикнам малку в кујна . За нас не готвам , ќе се оди во кафанка денес. Ќе мењам фризура после ,па да ја прошетам новата коса де :)

Вечни имиња на сите кои слават , а посебна честитка до зетко. @duffi голем да расте лепотанот . И да ми го чуваш(fingers)

На темите . Самодоверба имам и за продавање . Кој сака ,нека повели ,ќе му шитнам за ситни пари :)
    Јас сум бааѓи крупна ,имам специфичен од и 'лоша и строга ' фаца . Кога одам кај мм на работа ми вели како ураган сум била . И сите се вртеле по мене :). Му кажувам дека така му се чини ,пошто е љубоморен ,ама кај ќе попушти тој . Не бил љубоморен и точка ! Аха ,нема грешка :D
    Лутка не сум воопшто . Може ќе ме држи некој саат некогаш ,ама и тоа е ретко .

Ај кој е за второ кафе

На Thallia, mal.ecka, CameliaMiller и 33 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.289
    Добро утро и од меН!
    Бека е за многу години денешниов празник Петровден
    Сите што слават име честит и вековит иненден.
    Маче нахрането,пред некој ден ми доаѓаат дечињава и ми викаат дадо милобебебенце,најдовме и кутре ќе го храниш и него, нели?
    И неколку пара очиња свртени кон мене,јас се топам и таман да отворам уста и изуцнам нешто едното ми вика:кај едно ке се изгледа уште едно, така мама му рече на тато кога се роди бато:rofl:што мудрост има кај децава:D.Инаку пред зградава секое утро носат и еден коњ ама тој сам се храни:Dси пасе тревичка уште него да ми го натоварат и ке биде топ.
    Да не ги заборавам и моиве гулапчиња.
    Сите ги нахранив само себеси не, желудник ме боли до лудило.
    Сум си ја склопила инв.количка на свекрвами и сум легнала на балкон,сега кулирам8).

За ручек маже сакал зелка и сланина тоа и ќе добие,останатите немаа ништо против, изгледа само мене ми смета сланина во лето.
    Денес имам јака позитива,не сум учена на волку па сакам да ја споделам со сите Вас.
    Имам чуство на исполнетос и како да се движам по облачиња.
    Или е нешто убаво или забегав трето нема.:rofl:
    Ај да не ве гњавам поздрав од меН и убав ден.

На Skorpija25, Thallia, CameliaMiller и 27 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Нека е за многу години празникот и среќна слава и имендени на сите што слават.
    Посебна честитка до баткото наш @duffi да е жив и здрав и да му е вечно именцето.
    До година ако даде бог во исти ден ќе си славиме именден:inlove::inlove:
    Ми се заврте во глава да одам во црквата во лисиче и сега ќе ме носат ама прво бурек ќе се јаде:D

На Skorpija25, mal.ecka, CameliaMiller и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.300
    Жени, треба да купам подарок за јубилејна годишница на родителите.

Имате некоја идеја? Немам време да правам нешто како албум со слики и слично, морам да купам нешто. Ама немам баш никаква идеја.

На CameliaMiller, boomsleng, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро убави :f:
    Денес е убав ден, на мали мој му е именден :sun:
    Деновиве ми се како бура, на работа турбо, попладне со деците наваму, натаму. Среќа се оправи времево па се шетка повеќе. Конечно ги одвикнав деците од телефони, цела недела не седнале ни минута да гледаат цртани и камен ми падна од срце. Ама, мама не седи на фемина да читка и пишува, па и они не седат :D
    Се спремаме и за роденден за големата, ја гледам колку е возбудена, па торта бира па планира и сонце ме грее :sun:
    Ве читкам кога можам ама ја полните темава со брзина на светлината па не можам да ве стигнам. А, ми фалите, ете така да си знаете :hug:
    И, да не речете дека сум лоша еве кафенце и доручече со поглед :l:
    0bb9b93f777cc5d54fbb7dc8b506ebe9.jpg

На Thallia, CameliaMiller, boomsleng и 27 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    278.558
    Oд многу филозофии прееска заборавива да честитам
    Среќен имнеден на сите кои си слават и мали и големи сигурно ги има ...

На CameliaMiller, kuc, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Честит именден на сите кои слават денес.за многу години:)

Добар денов денес,на фризер сум и седам чекам фарбата да фати.почнаа подготовките за одмор.се знае повторно плавуша со розе нијанса ќе бидам:inlove: :inlove:

Втора смена на работа,уште 3 дена и толку за ова лето.здравје 3 ти август ќе се вратам на работа:)

Убав ден на сите:sun:

На Skorpija25, CameliaMiller, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Ден друштво! :hai:

Фала друштво на честитките! Частете се денес во име на мали. Секој кој посакува ваква радост да си дочека наскоро! :l:
    Името го одбра татко му. Нормално со мое одобрение.:D
    Додека не излегов од сала и не му потврдив, не кажал на никој како ќе се вика. :D

Ќе почнам да пишувам, ќе се јави малиша или пак ќе ми текне нешто. И се на пола пат. Денови ко денови,сите слични. Стани -легни со малиша, испрати пречекај маж, малку шетање и поминала неделата.
    Флаерот на КАМ секое утро во четврток ми кажува кој ден е. :D

Малиша денес во полн ефект. Нека е жив и здрав ама ко драндупка е. :whew:
    Среќа кога спие- спие.

Добро е што тука можам да се информирам дека има фудбал, инаку на тоа поле скроз исклучени сме по дома.:D

Честитки на сите кои имавте по некој убав повод! :hug:

Дали тоа кралицата се јави? :hai:@sanjaeva шкртнувај ни по некој збор.:f:

Трпезата вечер ќе ја поставам, значи чувајте се за после! Гладни и жедни! :!:

На Skorpija25, Thallia, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Koleskata mi gi digna nervive od rani mugri,idiot.
    Sega i treba nesto pa se umilkuva. Mi pisuva. Ima vence od cveke za nekoe devojcence za sabota ona denes mi pisuva za toa so drugi zborovi aj napraj go ti. E nejkam. Da ne me napizdi sabajle ke go napravev e sega neka se maci. Ic ne me interesira.

На Thallia, CameliaMiller, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.562
    36901578_1093021964196251_4237847310454751232_n.jpg

На Skorpija25, boomsleng, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.907
    Допаѓања:
    142.434
    Хелоу:hai:
    @duffi за многу години името на синчето, да е жив и здрав.

За многу години празникот и честитки на сите други што си славите.

Јас одмарам малку. Бевме на преглед сабајле со малава(за неа и за мене). Добра е она, добра и јас. Бев на кардиолог. Докторката (колку стручна е, не знам), ама знам дека е душа од човек. Како да сум била на кафе со неа. Кажа што требаше и ме гледа и вика "намали со стресот, поминав и јас низ тоа, ама продолжи да живееш ". Ми рече да се запишам на јога(колку ќе биде изводливо, не знам) , ама знам дека ќе ми годи. И јас сум во ПМС и од вчера се ме нервира, посебно мм:devil::D

На тема позитивни мисли.... Јас сум најголемиот песимист што постоел некогаш:( Мајка ми секогаш ми вика дека лошите мисли привлекуваат лоши работи, и да мислам секогаш позитивно и ќе се случи убаво. Не и верував, ама сега си викам па јас секогаш мислам на неубави работи и стварно тоа и ми се случува. Тешко дека ќе се сменам, а мислам дека ќе ми се смени животот на подобро, макар ако само 20-30% почнам да размислувам позитивно.

Уште ме нервираат однесувањата на поединци околу мене и се надевам ќе научам да ги игнорирам.
    Ајде поздрав

П. С. Како ставате слики овде(не во спојлер,не ни во "Прикачи фајл", туку кај пипуваното(кој ме разбра, ако може нека ми одговори:D:D:D).

Убав ден

На Skorpija25, Thallia, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.736
    Допаѓања:
    213.836
    Добар ден и од мене.За многу години денот да е,честито на сите кои слават,малецките на @duffi @ivi1987 да се здрави,живи,радост да ви носат:hug::hug::hug:.Песимист или оптимист,за себе би рекла реалист,а и една интуиција што си имам,што и да сум ете да речам претчуствувала биднало,само џабе си кажувам на домашниве кога никој да ме послуша,а откако ќе бидни арно велеше е работата,ама што фајде кога пак по старо тераат

На Skorpija25, CameliaMiller, boomsleng и 16 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.907
    Допаѓања:
    142.434
    @ivi1987 вечно име на синчето, да е жив и здрав и голем да расте.

На kuc, Dadusicka, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    278.558
    Бев до црква,запалив свеќи,отидов до Просветно за подарок за едно именденче ама двократно работеле па ништо.
    Во Кам влегов се натоварив и едвај дојдов.Го најдов хумусот,сега си намачкав две лепчиња и многу ме бендиса.Само што сега можам со мачкање цел леб да го изедам.Ама тонус купив,демек на здрава храна:).И еден куп слатки глупости ,ај тие за децава...:D
    @flower30 за слика или детекно од нет копирап па овде во полето кај трепкачот само Paste или акој а зачуваш претходно можеш со прикачи фајл,ја бараш сликата и ја прикачуваш.

На Skorpija25, mal.ecka, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  17. ilkane

ilkane Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28
    добар ден на сите, честити имендени

На boomsleng, kuc, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.907
    Допаѓања:
    142.434
    @mareane фала ти. Пробав, ама само линкот го покажува, а не слика.... Ај ќе научам.
    До тогаш ќе терам по старо

На kuc, Dadusicka, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Линкот од сликата го ставаш во иконата до смајлито, како планина со сонце што е.

Кога ќе кликнеш на неа, ќе ти се појави исто како на сликава
    Screenshot_20180712-181554-01.jpeg
    И го ставаш линкот таму. Ќе ти ја покаже сликата така.

@duffi & @ivi1987 среќен именден на синовите! :hug::hug:

На kuc, M&M, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.907
    Допаѓања:
    142.434
    [​IMG] аууу конечно(facepalm)
    @SV1911 фала

Еве за проба да се заблажите:D

П. С. Да ве прашам- дали сте пиеле Лунерба (таблети на природна база) и дали се дебелее од нив, дали отвараат апетит?

На Thallia, mal.ecka, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.