Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.816
    Како ќе кажеш. Јас со све се сложувам :)

На Ane-Goki1, Peco, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.577
    Ваква другачка ко тебе ретко се наоѓа . Стварно! :*

На Peco, dunika, EuHenIa и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Добро утро. Ме насмеавте со секирите, дрвата, костимите...и чистењето
    Не ми е омилено да чистам по дома, особено што многу време се губи на тоа, кое може да биде потрошено со фамилијата. Но, признавам многу често ми е и антистрес терапија. Се забележувам и сама себе, она што ми беше најнеомилено порано, сега најчесто го правам- миење садови и пеглање. Признавам нај ме нервира раскревањето по дома. 100000 играчки, КОЦКИ, бодиња, блузички од децата, а признавам понекогаш и од нас. Па ако сум си ја оставила чантата на масата, рачунајте дека тоа е веќе извршен претрес во неа, и извадено све надвор да слика Крим техника :D:D:D:D:D:D, Па оди собирај све што има женска ташна :rofl::rofl:и сето ва по неколку пати на ден. Ќе ми кажат, остави, демек џабе е, вечер пред спиење ќе средиш. Ма тоа луѓево мои домашни ко машинерија се, нови ствари ќе извадат од по фиоки, кујни, шкафови....и така. ќе станат милијарда..... Не ми тешко да чистам- раскревањето ме оптеретува. Ко ќе замислам на пример, цела дневна, креветите убаво постелани со прекривките, на масата ништо, чисто само мало чаршавче и еден тањир украсен, на под без нокшири, 10000 играчки по земја и алишта по столови- па тоа се чисти за ала секунд, врп-врп правосмукалка, врп-врп џогер, таваници со пајажини, мебел избришана прашина...
    Али... вака е весело...да не се жалам.
    Има една теорија
    1 фаза- шишиња, цуцли, пелени
    2 фаза- колички, лего коцки, кукли
    3 фаза- тетратки, учебници, книги
    4 фаза - шминки, пегли, четки/ не знам машки што би било аналогно на ово- ваљда не сум запаметила :lol:
    5- фаза- секој по свој пат
    Празно
    Така да... живи и здрави сите да си ги поминеме фазите на најубав можен начин.
    Без многу робување на нештата, пошто нештата се создадени нас да ни служат.

Вааууу Еспадрилини филозофиии, ......(е не....зарем само @referentka филозофии :D:D)

Убав петочки ден на сите.

На Skorpija25, Thallia, mira.mira и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Добро утро ми е сеуште мене.немам деца и втора смена сум на работа па си поспивам до покасно.си сварив кафе,седам на тераса и мир и тишина е додека се расонувам|-):coffee:

Оптимист сум секогаш,гледам зрак светлина и во најтемните работи:nod:

За жена за чистење не сум викнала до сега.но,би викнала.по цел ден не сме дома.станата во 10 само за јадење имам време да подготвам и да одам на работа.вечер во 8 ипол само машина можам да пуштам.жими у недела само имам време за генералки.ми треба жена за чистење и ич не мислам дека сум госпожа.имам потреба а не сме по цел ден дома за да постигнам се:emo:

Имам друг проблем.потресена сум вчера од работа.девојче на 11-12 години.нонстоп повраќа.ова не е стомачен вирус веќе.секогаш бараат инфузии.за една недела повторно истото.ги праќам на гастро,на педијатар,на психолог,на психијатар.Не ОДАТ.мислат дека ги правам ненормални.Детето плаче и неможам да го прегледам убаво.трепери и цимоли.едвај 20 кг има.и синоќа бев директна и го прашав детето,дали те тепаат мама и тато дома? се исплаши.почна да плаче и вика Неее,како да ќе ја тепам.мајката пребледе зошто ги открив.Девојчето вика-"само ме караат".и се стиска се срами и плаче.им дадов упат за лабораторија и електролити и бедоксин и ги пуштив да си одат.мајката фучела зошто не сум им дала инфузии.но коски ми се стресија.дали да пријавам некаде.100% сум сигурна дека детето психички го малтретираат дома.имаат Ф дијагноза и двајцата родители и блиски во фамилијата.
    Неможев да се смирам после случкава.дали социјални служби ке ми помогнат или ќе ме фати за врат таткото оти видно ми се лути на мене,бидејќи ги открив:(кај мене 5 месеци веќе повраќа.а у картон проверив од 2013 г. Често доаѓале за истите работи кај другите колеги.Ова не е нормално луѓе:|

На Skorpija25, Thallia, mira.mira и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Vi teknue za taa edna devojka sto mi se zakaci da se druzi so mene? Ene ja pak mi pisuva. Nekna ja sretnav vo parkot i jasno i dadov do znaenje deka ne sum zainteresana za druzba na nacin sto ne ni zastanav so nea samo pominav i i rekov zdravo. Ja ignoriram samo seen i udiram ne i vrakjam ne i pravam muqbet i pak mi pisuva. Zosto misli deka so mene interesno i zabavno ke si pomine eve neznam.
    Izgleda ke moram da i recam direktno.

На NarCis@, WORRIED.BT, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добар ден девојки.

Не се лоши филизофиите, јас пак сакам да ве читам како размислувате.

Со осознавањето како други размислуваат си даваме шанса себе да се коригираме, зашто немора секогаш да сме во право...нели ?!

Незнам дали сум пишала, ама покрај форумов навистина научив многу работи.Од обични-како да се исчисти флека или шпорет па до суштински - како да се постапи во некоја ситуација.

Тука се глупирам, тука тресам зелени, тука се наоѓам во туѓи постови, тука се жалам од животот, тука се радувам на туѓи и свои успеси....тука се потресувам, тука се карам, тука пишувам пост па после 5 мин го бришам, тука паѓаат тешки муабети....

Некако социјалниот живот го сведов на :
    -работа со многу луѓе и многу комуникации
    -дома со фамилијата
    -и сето тоа пропратено со форум.

...еве до ден денешен се прашувам-дали се навлеков на ваква комуникација со луѓе (на форум) ,бидејќи не осеќам потреба да пијам кафиња со другарки и пријателки.
    Облакање, спремање, излагање, барање место за кафе....трпење жештина/ладно, водење куртоазни муабети....сето тоа почна да ме З А М А Р А.

Најлесно ми стана-отвори форум и сите се тука:).

Не се жалам.
    Напротив- се фалам.

Драго ми е што ве знам:l:

На Skorpija25, PUPICA, Thallia и 34 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.540
    Каква е таа Ф дијагноза кај родителите? Психички нешто?
    Може и треба да се пријави во Социјално. Ова не е за замерување.

На Thallia, mira.mira, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.291
    Допаѓања:
    226.850
    Добар ден.
    2 дена немам услови за работа на работа и чмаам по ходници. Денес решив да тркнам до дома. Во рок од 45 мин пуштив машина за алишта машина за садови правосмукалка џогер ручек и земав да доручкувам. Сега пушам една раатски на балкон и тоа по андервер. Си се тушнав си се натокмив да испере машината и ќе одам на работа. Кој е ко мене ама тешко мене у понеделник хахааха.
    Алиша јас на твое место би пријавила без два пати да размислам.

На Skorpija25, mira.mira, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.577
    О
    Одма да пријавиш во социјално .
    И да се каже таму дека родителите одбиваат понатамошно лекување / испитување .
    Се научиле само инфузии. И само кај матичен ! Што дијагноза ќе му поставиш ти на детето ?!
    Недај боже ќе се случи нешто лошо после Цацко ќе е крив.
    Мораш да реагираш на време . Можеби детето не е тепано , ама одбивање за одење кај специјалист не мириса на добро.
    Плус родителите со Ф дијагноза .
    Горе опишаната состојба на детето воопшто не ми се допаѓа

На Skorpija25, Thallia, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Секој не го бидува родител да биде.
    Можеби ќе Ви звучам сурово, ама луѓе со Ф дијагноза и со психички проблеми треба да ги кастрираат т.е. вакцинираат да не се размножуваат.
    Несмее дете во нивни раце да дојде.

На Skorpija25, Thallia, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    278.555
    Незнам до кога ноќеска не спиев па утрово едвај во 10 се измолкнав од кревет.
    Јас пак сакам да се дружам ретко одбивам понуда за кафе а и сама често иницирам .Иако во последно и јас како да нема со толку желба за спремање .
    Малово е исто како мене само чека и бара некој да излезе некаде.Големата обратно.Со денови може да си седи сама.Ич не е дружељубива и се помал круг на другарки има.И се поретко излегува.И тоа ме нервира искрено.Општо немаат некои другарства сега младиве .
    И јас сум за случајот да биде пријавен во соц. Служби.

На Skorpija25, NarCis@, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добар ден од кај кумовите.
    Сонце, ведро небо, ама еден ветер што дува... Се носи.
    На плажата ептен болно е, очите ми се полнат со песок, па ми преостанува покрај базен да се кријам од сонце и да ве читкам.
    Целата сум партали, се лупам како никогаш досега.

Форумов ми е мое ќоше во кое се чувствувам најубаво. Секогаш има тема на муабет, било што да те интересира, го има тука. На други теми не пишувам, ама читам. Не сум блиска со никоја, ама сите ве чувстувам блиски. Тука сте ми за поддршка, ама и за искрен совет.

Јас сум сам волк. Најубаво ми е сама, само интернет да имам
    Одма си наоѓам занимација, истражувам, гледам глупости на нет. Maybe I'm alone, but not lonely

На Skorpija25, Thallia, mira.mira и 27 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Ф дијагноза значи психички проблеми дека имаат.со самото тоа што одбиваат консултација со специјалист-многу кажува за нив како родители

На Skorpija25, Thallia, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.540
    Се согласувам. Има едни кај нас, наркомани се, ете женава 3 дете роди. Машково е околу 4 години, и е често оставено само на лулашки. Срцево ми се кине кога го гледам. Другите родители му се дерат оти бил невоспитан. А кој ќе го воспита?
    Мора да се земат овие деца и државата да се грижи за нив.
    Ах да сум моќна...

На Skorpija25, Thallia, NarCis@ и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    За тепано не верувам,нема видливи повреди.но психички малтретирано ДА.страв во очите и видов и тоа голем

На NarCis@, boomsleng, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.432
    Допаѓања:
    90.778
    Треба да се пријави,но како функционираат социјалните служби?
    Тешко со такви луѓе,тешко на девојчето.И да се вмешаат социјалните служби незнам колку би и помогнало тоа на девојчето скоро во пубертет.Можеби ќе и биде дополнитетелен стрес,незнам .

На NarCis@, Ane-Goki1, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    @Alishan30 , јас мислам дека тука не станува збор за тоа ти дали мислиш, или ние дали мислиме. Ако не сум грешка има протокол за такви работи и ваши обврски како медицински лица, како и каде да реагирате за вакви случаи.
    Жално за детето , можам само да замислам колку е вознемирувачки за вас како персонал од една страна,но како ли му е и на детето...
    И ти предлагам ваљда постојат и обрасци и процедури медицински, !!!????, што кога пациентот одбива препораки, лекувања и терапии, па да си постапиш по нив.
    Тука не станува збор за тоа демек дали се мешаш во нешто приватно, туку баш професионално си засегната со ова...

На Skorpija25, NarCis@, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.577
    Законски "професионална обврска " да пријави нечие одбивање за понатамошно лекување / испитување нема . Може само лично за себе ( за недај боже ) да побара од пациент / старател , да се потпише дека одбива . И толку . За докторот утре биде "чист" доколку настанат извесни компликации .
    Понатаму ,дали ќе се вмеша да пријавува во други институции е лично нејзин избор .

На NarCis@, boomsleng, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.986
    Да се пофалам дека и јас бев на забар пак, и не бев најгласна овој пат :) имаше едно дете 5-6 годишно, повеќе од мене плачеше, па не ме јадеше сТрам до толку :lol:
    Брзо ми поминува лутина, ама па ако некој до толку ме навреди, јас само го бришам од живи.
    Арно да умира на земја пред мене, со прст нема да мрднам.

Така се “одмаздувам“.

Нека бидам и госпоЖа и мрза и сѐ по ред, ако нешто не морам јас да направам - не правам.
    Да имам пари и шофер ќе вработам, јас да не возам. Ама немам, па морам да возам, тоа е.

Жена и кај мене дома доаѓа и кај дм дома доаѓа, а и во нашиот дом ќе доаѓа.
    И за сѐ за што ќе имам пари да платам - ќе платам друг да го направи за мене.

Јас сигурно ќе најдам поинтересна и покорисна работа од крпа :)

@Alishan30 јас мислам дека треба да пријавиш во социјално.

Е сега, викаат - ама колку работат...

Па ако не ги натераме да работат - нема.

На Thallia, NarCis@, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Конзилијарно сите разговаравме.разговарано е и посебно со фамилијата.Специфично е затоа што се роднини подалечни на мојот постар колега.не сакав да одам преку него.но Фала богу се среди се.Пријавено е во социјално.договорена е средба и конечно ги убедивме да посетат детски психијатар.
    Инаку веќе беа во чекална.одсабајле примиле 2 инфузии повторно.за 35 мин се се среди.Сега можам мирно да одам на одмор и да не ги мислам:)
    Ви благодарам на сите,што ме трпите:D

Убав ден имајте:sun:

На Skorpija25, Thallia, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.