Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ставив во темата да се такмичам :rofl:. Човек без работа што да правам :)

Ај да се освежеме :P IMG_20180713_124350~2.jpg

Skorpija25, Thallia, NarCis@ and 22 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Спрема мене за родители со таква веќе утврдена дијагноза не треба да се чека да пријави лекар,наставник,комшија и сл.,туку таквите родители треба постојано да бидат под надзор и во соработка со социјалните служби каде би имале и психолошка и друга подршка.
    Исто и со семејства со социјален ризик ,каде има констатирано алкохолизам,наркоманија....
    Кога вака од старт би се работело нема да има вакви случаи и уште полоши како дечињата во Велес,бебето претепано...
    А ги има многу вакви случаи,се среќавам секојдневно,и се повеќе во ова турбулентно време такви ќе има.

Skorpija25, NarCis@, CaraMia and 16 others like this.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

^ Не секоја Ф дијагноза е страшна :)

Јас имам F41 - панично пореметување, ако не ви кажам дека го имам, нема да знаете :) Нема никој да знае, не е очигледно, не сум деструктивна.

Да, треба блиско посматрање на шизофреничари, алкохоличари, наркомани... но!

Кај мене моралната дилема е кај луѓето со некое очигледно нарушување, или пак синдром - дали секој заслужува да биде родител и да прокреира, или сепак не е хумано, да речеме, луѓе за кои се знае дека најмалку 50% има шанса да го пренесат генетското заболување/синдром/нарушување итн.

Знам за една членка која намерно нема деца, според нејзини зборови, затоа што одредена наследна болест ја има во нејзиното семејство.

Од друга страна, постојат жени со Даунов синдром кои раѓаат (мажите се скоро секогаш стерилни), по телевизија има за разно-разни синдроми, и луѓе кои сепак се одлучуваат да имаат потомство.

Јас ете не сум паметна, да “пресудам“, океј е или не е океј.

За себе знам, јас не би раѓала доколку да речеме имаме шизофреничари во фамилија, затоа што шизофренијата е наследна, па ако јас не сум ја добила, не значи дека и детето мое нема да ја добие.
    Но од друга страна, прокреирањето и не ми значи многу, па некако релативно лесно ми е да се откажам од истото.

4. flower30

flower30 Форумски идол

Хелоу,

Леле луѓе јас колку пишувам досадни и нервозни постови , дури самата ми иде да не ги читам, а не па вие. Не дека ако тргнам на работа којзнае колку ќе се смени нешто. Ама и што да пишам со ова секојдневие. Годинава многу нервози и проблеми и тоа ми стана секојдневен муабет.

Со мм вчера си правиме муабет и заклучивме дека не сме биле на одмор 5 години:shake::( Му викам, не можам веќе. Ама нема финансии и изгледа не може ни ова лето да одиме. Нај криво ми е за детево што нема да го носиме, ама тоа е.... Живот... Ј... га:(

И мене форумов ми стана како дневник. Многу работи научив и дознав овде, сите овие години. И многу ми значат и советите и овде и во лп. Сакам и многу повеќе да си ја "отворам душата" и повеќе работи да пишам, ама па не би сакала да ме познае некој(демек јаката фаца:D:rofl:па ќе дознаат многу за мене).

Еве една смешка од мене, за "очајни домаќинки" ко мене , ми ја пратија пред некој ден:D
    Да не бидам се со негатива..

Убав ден

Attached Files:

Skorpija25, Dust, mira.mira and 27 others like this.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@duffi So malo zakasnuvanje cestito ime na maliot lepotan.
    @monik55 momak e??Da ti se ispolni zelbata pa do godina da slavite i vie:l:
    Vcera setnavme so malata,rucek vo riben restoran i na kratko na pivce vo ranite saati.
    Denes po doma vcera i se poremeti i jadenje i spienje pa resiv samo niz maalovo ke setnime denes.
    @sanjaeva pozdrav pisi te mislime i sakame.

Skorpija25, Dust, Thallia and 21 others like this.
  6. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Ејј петок,супер,ќе можам вечер до касно да останам за да испеглам сите 4 машини:)) малце црн хумот Ч)
    На работа лабаво петочки..додуша одсабајле имасе гузва ама заврши....
    Се нервирам неможам смештај да најдам за крај август....Зар е можно све до толку букирано и резервирано за Касандра...

Dust, NarCis@, Ane-Goki1 and 15 others like this.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Колку ме мрзззиии :bug: и колку само кафе испив...и колку само денов ми е тапа:bug:
    Толку се извежбав со комплименти делење и позитивен фидбек на се' шо некој напрвил што, почнав да лажам веќе. Никако да се научам на баланс.
    Бубче уште една сламка да стави:mm:
    Привет људи.

Skorpija25, NarCis@, Peco and 17 others like this.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.На рати ве читав,ме снајде мака,ништо ново кога сум во прашање.Бев од сабајле испазарив и низ дома ручек да правам,наведнување и така останав,во Г положба.Едни болки до несвестица,дури и нозете почнаа да ми откажуваат,на мм свеста му ја зедов,ме товари некако и на физиотерапевт правец.Ме подоправи човекот некако,болки имам ама сега се трпат,и испраена сум:!:,во колковите најмоногу ме боли,ама арно е што можам да одам,неМожев чекор да направам(facepalm).Сега мм ме зеза,вели туѓо раче те помина,на масажата мисли,затоа сум била поарна(facepalm)

9. dunika

dunika Форумски идол

Кафе на ред и да ве проверам до кај сте:hai:

Денес на работа го контролирав фрижидерот и видов дека на јајцата му е до утре рокот.Имав уште два часа и никакви други обврски до крај па си реков ке направам нешто со нив,и ке им оставам ужина.
    Ми текна,и биднаа кифлите на @Annath :party:
    Па колку ми се погодија:o
    Ептен беа воодушевени сите,иако овде има превкусни пецива..
    Така да Анетке да знаеш дека рецептот ти станува вирален и дел од менито во швајцарска градинка8)(y)

Ајде кој е за кафенце и :smoke:

Skorpija25, Dust, Thallia and 28 others like this.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Добро поминав со темана за чистење. Се спасив. :whew: Ама признајте дека сте ме пцуеле. ]:)

За вечера ќе правам макарони. Ама само варени и со сирење одозгора. Стандард. Двапати правев потпечени демек и не ми излегоа убаво, ниту беа вкусни.
    Поканет сум на свадба, ама ич не ми се оди. :doh: Се мислам само еден поклон да им пратам и исто како да сум бил. :wasntme: Ама ќе видиме што ќе каже тефтерО. :D

Само нашите јајца немаат рок. :rofl:

NarCis@, M&M, WORRIED.BT and 11 others like this.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Значи добивам желба да заминам да работам на брод... Ама кој мене ме прашува јас што сакам.
    Кумовиве не се научија кафе да прават и толку си е. Арно си имав тегла кафе в ранец, зошто ли ја извадив.
    Ќе почекам уште неколку дена дури се напијам мое кафе.

@LejlaD побрзо опоравување. Оди на бања на време.
    Јас здравје, планирам есенва да одам. Играчки со здравје нема.

Цел ден лежам, почна гз да ме боли. Кај сум јас научена на толку уживање. Храната не ми се бендиса ич.

Ко ги гледам некои како се сончаат по цел ден, потемнети, џоа црнци... Мене ме боли за нив.

И мене ми се јадат пржени јајца. Со кечапче. Ама нема.

Skorpija25, NarCis@, Sesil and 16 others like this.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Здраво и од меН
    Реков да не ве гњавам но не издржав а да не пишам.:*
    Уствари волку издржав.:inlove:
    Викенд,ние отпатувавме до кај моите кои живеат во друг град.
    Ја посетивме нашата омилена сендвичара без која да дојдеме а да не ја посетиме нема шанси.
    Дојдоја дечиња слават роденден.
    Она што ме зачуди дојдоја 15тина дечиња со плик во рака.
    Пиклон во плик,за славеничката ова мене искрено ме зачуди.:o
    Може дека немам деца па не сум во тек,не знам.
    Какви се вашите искуства со вашите дечиња,носат или им носат ваков поклон?
    И што мислите нормално ли е ова ,инаку на возраст се од прилика 12_13год.
    Ако од сега е поклон во плик што ке биде свадбен поклон:lol:

13. mareane

mareane Форумски идол

Дa ,најчесто носат поклон во плик сега ретко некој дезодоранси и сл.
    Ќе одам до кај другарката на која и почина таткото .Не беа блиски и јас не го познавам ама имам таква лоша слика за него уште од студенски денови и сега незнам како да зборувам со неа.Иако нејзе ја боли сепак и бил татко.Крвта не е вода какви да се. Родители се ...

14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@malerozna за на бања ќе почекам некои подобри времиња :*,уживај и одмори ја душичката и разбирасе едно капење мавни и за мене:*ако добро те рзбрав дека покрај вода си:hug:.Уште ме боли,едвај станувам и се движам,баш како некоја бабичка сум(facepalm),ама и една придобивка од макава,мм во живот ме нема толку масирано колку денес:).Страв го фати да не треба да готви,мети и сл,не е научен на сето тоа,па побрзо масер ќе биди:rofl:

Skorpija25, NarCis@, Sesil and 13 others like this.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@Annath ми недостига, да пише нешто^_^

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Би сакала еден ден да покдам до емили во струмица и да ми сошијат таков светлуцав фустан за некој икс настан :!::$:P:inlove:
    Им ги меркам фуатаните и навистина се одвојуваат од било која толпа на шивачи и ателјеа.

Јас мојот "венчален" фустан го бапнав во грч врела вода и се упропасти :tmi:(facepalm)
    Стварно сум гад!!!!

Мирна вечер, се истуширав срееив се низ дома сите изпозаспаа а јас дремам и јадам ресани.
    (lalala)

17. malerozna

malerozna Форумски идол

Има латино вечер во хотелов, јас пијам пивце за живце и ту зјапам во телефон, ту во ѕвездите.
    Ич не ми се спие, а еве 11 помина.

Нешто ептен е тивко на темава.

Што оти "ме пуштија" на одмор, кога наредната недела маста ќе ми ја извадат на работа.
    Ама ако, се има сало, може се...

Пивово ко безалкохолно да е.
    Трето пијам, ни да ме фати, ни бутур. Да беше скопско немаше да можат да ме соберат...

18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Гладна сум ко волк, а уморна башка, едвај издржувам да не заспијам по пат.

Пред малку заврши свадбата, неколку саати не седнав ич. Задоволна сум од сликите, па барем овие мерак ќе ми биде да ги обработувам.

Сега да дојдам дома, има сите праски да ги изедам.. се надевам има доволно останато :D

Пред некој ден купив папаја, обавезно еднаш годишно ѝ давам шанса, ама секогаш ми е толку гадна. Овој пат дури и соленикава ко да беше :shake: Не знам како некои уживаат да ја јадат, може ним не им се погаѓаат такви гадни ко на мене.

Ми се спие, трескам глупости. :yawn:

19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Ја гледав рекламана за Памперс пентс пелени и онака лабаво си коментирам колку се убави, практични, убаво што ги измислиле. Мислиш утре дете ќе ми се роди па ќе ги купувам. :tmi:

fana, NarCis@, mareane and 9 others like this.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Ја у мојата кариера еднаш земав папаја ја пробав и ја фрлив у губре и толку беше не се ни пулам на рафт да ја гледам.
    Авокадото ми е безвезе ама ај проаѓа некако дека нема вкус па се меша на пример моето дете мнпгу сака авокадо банана и бисквити да јаде омилено му е ми се чини дека порасна со тоа..
    Мангото исто така некако ми е бљак ама ај оди некако лизга а за у соковник е супер..

1209, NarCis@, Milobebence and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.