Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Е ова ми се допаѓа што никогаш не се откажува Надал и секогаш знае да се врати во игра.
    Ќе има уште еден сет да поуживаме

На kuc, CaraMia, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Значи ветеров не престанува.
    Бев до плажата, ама има песочна бура, па подвиткав опаш и назад на базен. Едвај се измив од песокот.
    Сега не по моја желба, се сончам. И следам тенис на резултати. Не се предава Надал и толку си е.

Од кошмари со бубашваби, во студентски дом, јадејки грав, каснав една. Среќа на време ја осетив. Еднаш и во кафе имав една.

Веќе не ми е страв од нив. Пријателчиња ми се сега.

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.735
    Допаѓања:
    213.830
    Кошмари имам од бубашваби или лебарки,син ми додека студираше од почеток под кирија беше во стан.Кога се вслевуваше ниту една немаше,самата чистев таму,катасрофа беше валкано,ама ги немаше.Дали имаа со нешто прскано тогаш за тогаш,не ги видов.Отпосле кошмар низ цел стан ги имаше,малку им ги намаливме со таа смесата со жолчка што се прави,но се исели оттаму,поради мегаломанските барања на секој месец повисока кирија,и сметки за струја која и на газдите ја плаќавме.Нејсе,кошмарот ми остана,кога ќе ми текни на нив како пред очи да ми се:worried:

На duffi, EuHenIa, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    @Esmeralda-MD Среќен роденден, се најубаво:^:

Хелоу,
    Ја вчера и денес во највисок степен на ПМС, па р'жам по дома. Вчера вриев, и на крај пред легнување се поткарав со мм, сабајле нешто пак му се налутив и така. Малава 2 дена како е оздравена, и гледам сабајле пак носето затнато:(:@

Постот од прееска до овде беше напишан, сега продолжувам:)

Ми донесе мм еден голем сладолед за да ми се извини сабајле што му реков да ми купи кромид и (нормално ) не купи:D.
    Многу мрзлив е во последно време и е баш како таа шегата од нет : "Ако му речете на сопругот да направи нешто, немора на секои 6 месеци да го потсетувате за истото" .  :D:D:D:D:D:D:D:D
    Се смеам, ама многу ме нервира таа негова незаангажираност.

Прееска сакав уште нешто да пишам ама заборавив.
    Ај сеа поздрав:D

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    154.483
    Хелоу :)
    Леле за хор зборите, мене не ме примија во школо, ми кажаа дека немало глас за мене :doh:, знаете колку ми беше тоа тажно тогаш. Сите одеа на хор скоро само ја не :(. Не ме бива ич за пеење, ама си потпевнувам по дома, на децава не им смета мм не ме ни слуша :D
    Леле @malerozna ме згади со муабетов за бубашвабите :puke:. Не ги можам ама нешто посебно неим се плашам, една ооогромна ни се појави пред една недела на балкон мм ме тераше јас да ја утепам :D. Мене лебарките ми се појезиви, ако ти се уселат дома спас нуклеарка само.
    @Esmeralda-MD среќен роденден, се најубаво.
    Турбо сабота, бев ма работа малку, се прибрав, чистев купатило, заспав дете, па најмачното средување детска соба и играчки. Сега едно кафе малку да земам душа, имам работа уште еден тон не знам дал ќе успеам да средам се. @Mr. Right доаѓај навака на испомош дека ти си по чистењето :P;)

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 19 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Мене најголема фобија ми се инсектите, од сите се гадам, бубашваба, мува, мравка, комарец... толку се гадам што не ги ни убивам, ако ми се дома ги метам со метла надвор :D

Инаку, решив да се депилирам.
    Ги игнорирам нозеве едно две недели веќе, посебно зошто секогаш сум во пантолони на работа, ама веќе не иде :)
    Сега ми треба смиреност на будистички монах, во спротивно ќе шетам со една депилирана нога :)

Искрено им завидувам на жените со светли и тенки влакна, со моиве многу мажи не можат да се мерат :D

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 22 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    @malerozna ме потсети и мене на студентските денови. Јас не сум изела (уствари не сум осетила де) инсекти, ама кога бев бруцош еднаш си се бањам и се вртам - пред мене стаорец(големина колку помала мачка). Кога викнав, едвај си ја најдов крпата и со сапуница на глава трчав низ цел ходник оти собата на другиот крај ми беше :D И после мораше да дојде другарка ми со мене да чека пред врата за да се (до) избањам:D:D

Јас се плашам од се:D Инсекти и секакви животни:D Последно видовме смок во двор, вечерта цела ноќ ме фаќаше језа и штом затворев очи мислев дека ме лази:(:(:rofl::rofl:.

За пеењето - не знам да пеам, ама знам да фатам по некој тоналитет. Само со ќерка ми дома си пеам без проблем:D

Во контекст на муабетот:D

Прикачени фајлови:

Последна измена: 14 јули 2018
    На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 17 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Сликава сум јас :rofl:

Не е возможно колку се плашам и гадам... :puke:

А инаку ич не сум гадлива. Гомна, мочки, крвишта со рака фаќам без проблем, ок носам ракавици ама имало ситуации и без нив да морам да допрам нешто.

Малку ми е гадничка повраќаница, ама и со неа се справувам.

Имам другарка што буквално повраќа кога мења пелена на сопственото бебе. Да ја земам еден цел ден со мене, ќе цофне до крај на денот :D

На duffi, EuHenIa, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    *чекаанглијадададеголдасеостварипророштвотонарефка*

Се гледа фудбал, ама сите ко попарени сме.

Од скакулци и други инсекти, и не ми е толку страв. Ама пусти оси и пчели, ко ненормална бегам и мафтам со раце, нозе. Пред десетина години ме касна една оса, ама така убаво отеков, што веќе од далеку се пазам.

Со работата и јас имам ситуации со крв, повраќање, колабирање. Полека се навикнувам.

Глувците ми се гнасни.
    Одамна, во еден хотел, видов огромен стаорец в кујна. Отрчав кај шефката да и кажам што сум видела, ми се изнасмеа в лице. Ептен честа појава се в Лондон. По улици, паркови, метрото, секаде ги има.

Последна измена: 14 јули 2018
    На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Камелија, иста сум и ја, со секакви инсекти:D Мене па најголема језа ме фаќа од пајаци. Ако утепам пајак со влечка после истиот ден не ја облакам:D

И јас пред 1месец од ќерка ми кога беше во вц(да не опишувам), ми се приповраќа па ја терав мајка ми да ја брише:D:D:D Што ми бидна којзнае:D

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Блазе на маж ми што секојдневно ги има глеткиве..
    Венеција.

img1531584407471.jpg img1531584436108.jpg

Многу жешко денес, мене и на дете ни се прилоши и приповраќа во градот кај трговскиот..
    Ужасно.
    Све исчистив се избањав и легнав сега маж ми ручек прави после не знам колку време уназад не се срќавам ама години ќе има..

И то..

На Skorpija25, duffi, EuHenIa и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.612
    Допаѓања:
    177.846
    Силикони, деколте до папок, минич до пич и ќе бидеш певаљка број 1, ќе те бараат во сите биртии. :rofl::rofl::rofl:

На EuHenIa, Sesil, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Кога ја чувам внуката молам Бога само да не и се прикака. :tmi:

На Skorpija25, EuHenIa, душленце и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Оваа година фаворитите ми кикснаа и Надал и од светсково Германија,ама тоа е.
    Многу сум гадлива и се плашам и од инсекти и од поголеми работи.
    Заминав сега на работа,прва трета на оваа работа,па ако не бидам преморена се читаме сабајле :hug:

На Peco, Esmeralda-MD, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Еве сум. :D

На EuHenIa, M&M, ocicka2014 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.735
    Допаѓања:
    213.830
    Од деца што и да е не сум гадлива,со возрасниве имам проблем,ама стегај заби е работата :worried:.Фобии си имам,од се што лета и лази душа немам,очи ќе извам од бегање,а најголема мака имам од мал тесен и затворен простор,на пр.магнетна,тогаш сум во пред инфарктна состојба,не би знаела ни како се викам да кажам (facepalm).Најголемата фобија ми е(знам дека сум морбидна)извинете,еден ден кога ќе заминам на оној свет да не се разбудам во гроб жива,појма немам од каде тој страв,затоа сакам кремирана да бидам:tmi:

На Skorpija25, EuHenIa, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    ^Мене ми е страв од начинот на кој ќе умрам. Болести, сообраќајки, убиства, удари...којзнае што ме чека. :|

На Skorpija25, Anarchy, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.547
    Се јавува првиот глас од хорот во основно и средно.Сега пејам само кога сум сама и под туш,обавезно :!:.
    Пеколен ден на работа,што велам да одиш да мочаш е луксуз.Ем работа,ем топло.Црните алишта ми побелеа од пот,како некој шофер на камион сум.
    Сега дремам,т.е. се оптегнувам и да,со задоволство би викнала жена за чистење .Ама финансиите секогаш ме кочат.
    Приказните за контрола на времето од страна на Русите и јас ги слушнав.Којзнае што е вистина а што измислица...
    Гадлива сум,имам навистина проблем кога треба да одам во вц во друга куќа или не дај боже во јавно вц.
    Приумирам буквално.
    Се сетив нешто,пред многу години добив подарок од Германија,парфем со мирис на чисто зелено јаболко.Не беше дизајнерски ама мирисот ми е уште во душава.Имате предлог за таков сличен парфем.Освем јаболкото на Нина Ричи?
    И дали имате парфем кој е ваш личен печат,по него да ве препознаваат и постојано да му се навраќате?
    @Esmeralda-MD среќен роденден...

На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    По салам теми нели можевте да свртите|(

Арно свртев на силикони,шо ви бидна со гнасотилоци..

Од инсекти се ужаснувам ,не знам дали е страв баш тоа,гнасни ми се,на беда ме асоцираат:worried:
    За глувците во Лондон гледав документарец,нормално е као,ради канализацијата и влагата.

Бебешки каки ми се секојдневие,смрдат корнат,поготово од Аптамилот,ама не ми е гад.
    Да треба на некој дедо 90 годишен да сменам пелена не знам шта би:whew:

Парфеми мењам во зависност од сезона,и немам некој “мој”,за роденден обавезно добивам неколку и ми траат цела година,сега па во лето не се ни шприцам,сакам само на чисто да мирисам,ми се лоши од парфеми..

На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Леле, што ви текна за бубашваби да пишувате? :^) :D Не ги можам, кога ќе видам некоја цело маало ќе дознае бидејќи почнувам да врескам. Не можам да се контролирам кога ќе ми се појават, а маж ми ако е сведок цел ден ќе ме закача после.

Омилен парфем ми е од Џими Чу, тој во розево-сивата кутија..појма немам како се вика точно. Уште кога прв пат го мириснав на тестер во средно се заљубив. :inlove:

Во лето преферирам лесни парфеми, ама ретко ми се погаѓаат па после неколку утки не ни купувам.. а и тука сигурно сите што ги продаваат се кинески копии по цени на оригинали.

Дали знаете некој трик како можеш да направиш разлика помеѓу оригинал или копија? Зборувам ако производот се продава во овластена продавница, а не на пазар.

Читав низ темиве пред некое време дека и низ дрогерииве во Скопје биле сѐ копии, за Космо мислам дека пишуваа ако не грешам.

На duffi, Ane-Goki1, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.