Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    Добро утро. Дојдов да кажам само дека хрватите ми се сумљиви после тоа со англија . Се мислам да ја играм икс. Ако уште малце помислам ќе ја играм икс кец. Ќе видиме до после. ..
    вие арни?

На duffi, kuc, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.478
    Допаѓања:
    183.711
    Ма дојдов да кажам дека и јас чекам прогнози од Рефи, кажувај што ти се сони ноќеска оти пари требаат. :D
    Ама па си ја сакам Хрватска.. не знам дал на љубав да играм :wasntme:

Добро утро комшии :hai:

На duffi, kuc, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.546
    Ај да си раскажам за сношти :)
    Бевме седнати во едно ресторанче на пијачка . Јас имав нарачано Мартини , а мм посака Траминец од 0,2 . Не планиравме ниту да јадемеј,ниту да се задржуваме . Планот беше само на една пијачка . Келнерот кажа дека нема мало вино , ама му донесе големо шише од 0,7 со образложение дека ќе плати колку ќе испие , т.е една чаша . Редовни гости сме таму ,па детето сакаше да ни погоди .
    Веќе бевме на крај со седењето , иде келнерот со чаша Мартини и ми вели - Од господата карши вас ( кој патем ги приметив од претходно и не ми се видоа познати). Во тој момент од соседната маса некој го повлече за рака келнерот за да си ја плати сметката и овој ја напушти нашата маса . Ми се споија жичките . Го викам келнерот одма да дојде и му ја давам чашата да ја врати пијачката од таму кај што ја донесе . Му реков - ме праша некој дали сакам пијачка ,та вака ми ја туткаш?! И како тоа само за мене пијачка ,зошто? Келнерот почна да се поти , маж ми некако се збуни .
    Почна да објаснува детето : леле се извинувам господата од карши рекоа да ви донесам пијачка од нив исто што пиете , а пошто за господинот имаме отворено цело вино , сакав да му ставам уште една чаша од шишето . Рековте дека сте за кратко ,па сметав дека нема потреба од нова флаша вино
    Сфатив веќе и јас у меѓувреме дека "погрешив " , ама доцна беше . Можда се изглупирав , ама ич не сакам такви ситуации.
    За вакви ситуации сум терсене . Нема шанса да дозволам некој од нигде - никаде да ми се додворува , да ми даде комплимент , да кокетирам па ич. Кај мене важи правилото - ќе ми се додворуваш само јас ако сакам и јас кога сакам . Во друштво кога сме со не ептен блиски пријатели , погледот ми е страшен,комуникација сведена на неопходност
    Мм ден денес се чуди како ме фатил :).
    Ама не признава дека Ако не му се пуштев јас ,тој и ден денес само под мустаќ ќе ме меркаше :)

Добро на крајот убаво заврши вечерта . "Разбрав" дека е недоразбирање , се извинив и јас на келнерот . Се испостави дека луѓето кои не почастиле само сакале да изразат почит спрема мм кој неодамна им свршил некоја работа . А овој мојов ги немаше познато на почеток и така ....
    Место со чаша вино и едно Мартини ние завршивме со флаша вино и дури три Мартини . Затоа ме боли глава сега :whew:

@referentka баш така е за капините малините . Не се лесни за берење , ама имаат убава цена . А освен берење , друга работа баш и нема околу нив . А плус ние немаме 5-10 корени / лозници па да речеш ај што ќе се замарам .
    Повеќе од 200 лознички се . Лани сварив над 30 тегли слатко и мармалад а не обрав ни третина од родот .
    Туку кажувај ќе има ли голови вечер ? Ми фаќа око да ја играм 1&2>1. 3,7 коеф има :smirk:

На duffi, kuc, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добро утро друштво! :yawn::coffee:

И јас пред малку станав, а гладна сум веќе. Па сега откако напишав, уште повеќе ми се пријаде. :D

Браво @referentka, секоја чест како ги погодуваш! :bow:

Јас навистина појма немам како да уплатам во обложувалница, кец, икс, чуда.. ништо не разбирам. :wasntme:

Имаме работа низ дома, ко и секогаш, ама планирам да учам денес, а средување може да почека послободни времиња.

Уживајте во неделава! :hug::f::sun:

На duffi, kuc, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Исто. :envy: Кога ќе осетам дека ми се оди во вц се вртам на друга страна и продолжувам, ама затоа кога ќе се разбудам пет минути сум врз шоља. :rofl:

Уште легачам. Палачинки одамна ми се јадат. Ќе видам како ќе бидам расположен, а и на топлово некако не ми се стои на шпорет. :?:

На Skorpija25, kuc, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Денес и јапонци имам во 12.
    Очај(facepalm).
    Че се играЕ:!:

На Ane-Goki1, Thallia, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Уште лежам, да не им тропам да не се разбудат|(... после па кога нема да легнат до 1 крив ќе ми е Цацко, (facepalm) ама ако.. па на распуст се нека одморат...
    Ситно се брои до одмор, па си праам план за денес, да се шета или дома да се седи....некако па и не ни се седи:D

Ај да станам кафе да напраам доста беше легачење|(

На Skorpija25, duffi, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Добар ви ден

Недела е а уште неможам да сватам дека сум на одмор.
    Ќе ми верувате ако ви кажам дека работиме по 2 работи со маж ми од 7 до 22:30-23:00 турбо овие 2 недели.епа да,иако е ова Македонија можно е да се заработи плус.за денес ми е фул денот.опфаќам и старечки дом со работава.имам 23 температурни листи да напишам до 3 ти август и 55 стари баби и дедовци да прегледам.се надевам дека до 21 ч.ке завршам денес:(:);)
    Изморени сме веќе.секоја вечер се мачкам со крем зошто забележав попуштени вени:(

Ај на одморот ќе одмориме.планираме 4-5 дена да крстариме.да ги видиме околните острови.да ги посетиме.ќе нуркаме.ќе купуваме опрема за нуркање:inlove:

Од утре почнувам со пакување.денес да завршам само и ќе се преродам8) бар со чиста совест ќе заминам на одмор и ќе уживам

Навечер се натпреваруваме со 'рчење со мм.и со закани кој кого ќе испуцал од креветот ако 'рчи.но уморот си го прави своето;)

Убав неделен ден на сите и убава недела која следи.не стигнав маичка да испринтам за роденден,ќе се слави баш на одморот.на некој остров:beer::d::l:
    Но сестра ми ќе го среди уште тоа
    18934-1494076503612-Gildan-Lad-White-_w92_-front.jpg

:o: :o: :o:

Последна измена: 15 јули 2018
    На Skorpija25, duffi, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.546
    @Alishan30 лелееее молим те кажи кај ќе принташ!! МОЛИМ ТЕ !!
    Сакам и јас !!!!!

На LejlaD, Dust, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    8.769
    Здраво! Примате нови? т. е. Не сум нова пишував едно време кратко, па ме снема се префрлив по трудничките па мајчинските теми.
    Да кажам ве читав повремено, ама стварно некако не ми остануваше време да пишам.
    Кафе како што е редот
    kofi.jpg
    Ладно пошто читам во мк топло. Тука вчера беше баш жешко не се дише ама денес се разбудивме со дождче и таман заладено. Деновиве прочитав некој членки за теории за контролирање на времето, според мм Германците се тие што контролираат. Тука кај што сме идеално е за почвата.

Туку што ме натера денес да пишам баш. Мене ме интересира типување на @referentka не за да се кладам него мм Хрват е. На предходната утакмица температура качи, а вечер во друштво ќе гледаме Срби се луѓето што доаѓаат па рекоа лименки пиво да земеме да не се степаат балканци со флаши по глава посигурно е.
    Толку за прв пост тука се надевам нема да ме избркате, а јас веќе бебе пркна малце па поопуштено ќе имам повеќе време за темава.

На Skorpija25, duffi, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Во Скопје во Веро Џамбо на средина што е внатре.принтаат за 10 минути.и маички имаат.и евтини се.сестра ми таму живее.она ќе ми испринта.слика им покажуваш,ја наоѓаат на интернет и завршена работа е:)

На Ane-Goki1, dunika, Thallia и 12 други им се допаѓа ова.
  12. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    22.097
    Чао журим 8) ама да ве поздравам (fingers)
    Пак сум сама со бебе денес , мм демек дома е, викенд е , ама ништо.Работа!

@referentka ај Рефи кажи шо ти се сонува сношти :D , како море жено ги погодуваш резултатите жити се :o

Кафе испиено , ама не така легачки , фати дете да не падне , избриши му носе ( настина пред роденденот ;( ) напиј се кафе , фати дете во ходник отишло лазејќи, донеси го кај играчките , напиј се една голтка (и стави го подалеку на сред маса да не го дофатат малите рачиња), придржувај го додека оди околу масата и фаќа се што не треба , напиј се една голтка...
    И така... Сите да си дочекате вакви кафиња.И немирни бебиња како моево.
    Ега! :D

Имајте убав ден.:sun::beer:

На Skorpija25, duffi, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.622
    Да ве поздравам :) Ве читам овие дена, ама не ми се пишуваше. Три ноќи непроспиени, малата тт и антибиотик кој го повраќа, и се разбира, за време на викенд :!: Со мм како муви без глави сме. Што ако се менуваме на смени преку ноќ да ја пазиме, кога и двајцата не можеме да спиеме кога кенка и плаче. Ама ај, барем малку да одморат очните капаци. И ми враќа спомени, кога сум била и јас со температура, мајка ми цели ноќи со мене била будна. Татко ми спиел. Не дека не му било гајле или нешто, ама ете, на мајка ми била таа работа. Додуша, по болници и тој трчал со нас, а толку му се темни кога оди на доктор. Интересен ми е, сега за внука му, одма се јави, да дојдел да помагал :D Сте опфатиле многу теми. Накратко, пеам, ама со м'мкање. Инсекти :puke:
    Туку, еве една нова тема. Бев да примам инфузија, па сестрата ми земаше анамнеза и ми постави прашање дали сум зависна од нешто. Секогаш велиме "не", ама уствари имаме многу зависности. Јас на пр. храна, мобилен, сега форумов ми стана зависност итн. Кои се вашите не толку грешни зависности? ^_^

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Мислам....шо да играм..
    Ама неможев дома,мора на неутрален терен
    20180715_123818.jpg

На Skorpija25, duffi, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.546
    Ај ма ќе почне ти дур се наг'нЅаш (waiting)

На Skorpija25, dunika, Thallia и 5 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Хелоу,

Се мислам со што прво да го започнам постот:) Денес го премислив мм за перење теоиси и за моја среќа прифати. Ама имам добиено и многу ме боли стомак па се сожали и тој ги испра. Ама потфатив и јас:)

Малава ми настина пак, ќе се утепам:@ Носето и тече и поткашлува. Утре пак ќе мора на лекар. Аман веќе од лекари:(
    . Се надевам ќе помине до утре

Бубче браво за садниците за малини и капини. Ние посадивме едвај по 1 дрвце од малини и капини:). И уште непркнати мм косејќи трева си го "искосил" едното:(. И сега наесен ќе треба да садиме нови. Вчера косеше и ја "собори" и крушката:(Ќе го задавев. Па ми вика некој му кажал во шеќер и вода да го стави за да пушти коренчиња:?: И иде свекор ми и ме праша што правам - викам еве и давам блага вода на крушката да се соземе од ударот:D:rofl: И така, сега имаме уште 5-6 дрвца фатени годинава, па наредно кога ќе коси ќе мора да одам по него и да стојам до дрвцата:D

@narcis и јас сум си истите "зависности" ко тебе.
    Побрзо да и помине на малата

Убав ден, отидов да одмарам:)

Последна измена: 15 јули 2018
    На Skorpija25, TarantulaA, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    278.518
    Зависна сум од леб, тесто дефинитивно.Штотуку изедов 4 топли кифлички.
    И од лаптопот, интернетот.
    И од мојот дом.Синојка никако не можев да заспијам исчитав 150 страни од книгата под светло од тел.

На Viktorijaaa5, TarantulaA, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.546
    Направив план јас готово . Се запалив од сабајле за овие капиниве и најдов решение . Имам едно девојче кое доаѓа да ми зачистува . Многу е фино ,мило , паметна е ,и снаодлива , младичка е ептен , 20 год има , ама се во многу лоша финансиска состојба . И предложив ако сака да најде пиљари,продавнички кај ќе може да се даваат капините . И реков заедно ќе ги береме ,мислам јас кога можам тогаш ќе берам , кога не таа сама . Парите што ќе ги земе ќе ги делиме на пола.
    Се сложи и жива пресреќна веднаш отиде да бара пласман :)
    Сега поима немам колку пари се кг капини . Знае некоја ?
    Ми даде идеја да ги пакувала во пластични по пола кг .
    Нека проба , дај боже да си извади некој денар . Сакала годинава прв пат да отиде бар два дена на море . Многу жал ми падна .
    Кажувајте по колку да и кажам да ги продава ? Ќе идела и во болницата ќе пуштела список . Нема да кажува дека се наши,туку нејни .
    Маже ќе ме утепа утре :lol:
    50 ден пластичен сад од пола кг бива ,или ?!

На duffi, kuc, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384
    Си симнав боенка за возрасни на мобилен синоќа, и ете ми ново хоби:D:rofl: Сега наместо да чистам и да се нервирам, јас ќе си бојам и ќе уживам^_^

На Skorpija25, duffi, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    154.483
    Зависна од чипс ама успешно контролирам зависност не повеќе од една недела, за жал од телефон и интернет, донекаде од форумов :).
    Еден емаил од сабајле ми го направи денот, конечно после повеќе од пола година успеав да решам еден поголемичок проблем на работа и тоа сама, со еден тон маилови мољакања и објаснувања. Знам да отидев у правна за совет само ќе ми превртуваа очи, а кај шефица да се обратев само ќе го направеше уште поголем. Ама пак други случаи од утре што ме чекаат ми се превртува желудник. Таква ми е работата, башка јас тип на човек што се замара премногу и се си зема при срце. Ве отупев за работа ама некаде да се искажам.
    Некоја нервоза ме затепа денес се изнаржев по децава, прво малово па големото и внук ми на крај си го окрка ко за на гости. Ама бре ич немаат осет некогаш а не се толку мали. Сега ми е криво :(, не дека не заслужија ама да изброев до 10 и со убаво ќе се справев.
    Него ќе имаме гости за фудбалов денес, кажете нешто брзинко мезе за уз пивце и сокче а да не е класика чипс. И да не бара многу спремање, некако се уморив веќе ништо не ми се прави.

На duffi, bittersweet, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.