Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.058
    Допаѓања:
    154.479
    Sto pravite luge, arni?
    Ke puknam golemiov mi se rasksla samo sto stavi glava na pernica. Periodiv e non stop so crveni oci,zatnat nos i kivanje, sekoj den sutiraat po trevive izgleda nekoja alergija mu e,aman bar letovo da go istera bez terapija:envy:, zaspa konecno go slusam kako star dedo dise.
    Zverka mi stavila 2bebinja u krevet ne mi dava da mrdnam da ne sum gi smackala (facepalm), samo uste tie mi falat na spalnava,da ne e dosadno de.
    Raspolozenievo mi e klasika nedela vecer:whew:

На Skorpija25, duffi, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  2. GirlyGirly

GirlyGirly Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    702
    Ова како јас да сум.
    Фобија од дека ќе се разбудам од кога ке ме погребат.
    Им викам на моите да ме кремираат или надземни гробови ко во странство што има.

На Skorpija25 и LejlaD им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.613
    Допаѓања:
    152.438
    Здраво живо друшки!

Ви пишам од домашен терен...
    Посетата на југ заврши сега пак сум назад на северов....

Би одмор и помина....
    Пензионерски ептен...јади ,пиј,спиј и прпелај се по плажа..
    Ако е за аир доста е...од вчера почна с'клет за дома да не фаќа...
    Не сме ние за подолго од една недела на исто место...

Сега машини вртат ко на норма а нема кај да спростирам...бр.4-е при крај...

Ептен сакав хрватите да победат иако знаев оти е нестварно...ама за мене тие се победници...

Фаќам кревет оти уморна сум од одморот некако...се шегувам,денов напорен испадна...
    Добра ноќ!

На Dust, Skorpija25, Thallia и 20 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.398
    Допаѓања:
    183.608
    Убаво викаше мм пред некој ден, жал му било што победиле Хрватите со Англичаните, пошто ќе му било жал ако изгубеле во финале. И еве го денес, нажален. Дете четврти ден гори од тт, па решивме да ја качиме приквечер на Водно. И таман стигнавме, 5 мин. поседивме, се раздува и назад во кола. По пат гледаме велосипедисти возат нагоре, а јас :o Алал да им е, ептен им пркосеа на времето. И така по пат надоле, почна и дождот. Му викам на мм, дај да качиме некој во кола, греотка имаше што пешачеа и трчаа на дождот. Јас дур кажам, маж заминал. Ние пак клима по дома, ептен нема воздух во станот, а не можам ни промаја да направам. Да ми беше исчистен балконот, вечер таму ќе спиев, па и нека ме наврне :rain:
    @flower30 а да провериш малата твоја да не има алергија. Ако е само течење носе, можно е.
    @M&M мојава ги реди долж цела гарнитура барбиките. Пред некој ден почнав да ги собирам, па кога прсна да плаче (facepalm) Ај се договоривме на тепих да ги нареди, сега нема кај да се поминува |(
    @referentka смешно е, ама не е смешно :rofl: Душа, стварно од кај го начула тоа?

На Skorpija25, Thallia, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    142.375
    @NarCis@ прееска и мм истото ми го рече за алергија. Она освен носето, денес и кашла и очите и се насолзени. Утре здравје ќе ја носам на лекар, па ќе видиме. Аман веќе, цел месец е настината.Се измачи детето.
    Еве ја, спие и плаче...

Вие како, како е малата? Вирусот бил таков, ми кажа докторката.

И капак на се и заб ме боли. Го гледам со кариес (facepalm) Аман веќе :@
    Леле колку сум нервозна денеска:@

На duffi, mal.ecka, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.607
    Допаѓања:
    177.784
    Ме изненадија претседателите на Франција и на Хрватска, многу пријателски расположени. Си честитаат, се гушкаат, се бацуваат...

На Skorpija25, Thallia, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.398
    Допаѓања:
    183.608
    Ако има чиста крвна слика, алергија е. Еве си знам по мојата. Со аериус сѐ и поминува.
    Инаку не е вирус кај нас, бактериска инфекција. Ја закачила од негде. Од каде, којзнае.

На duffi, Bozica1980, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    142.375
    @NarCis@ и она претходната недела кога беше со тт правевме крвна слика и исто покажа бактериска инфекција.
    Сега стана и плачеше пола саат. Нос и тече, кашла и не знам јас па мислам дека не е алергија. Ќе прашам утре.

На duffi, Bozica1980, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.233
    Не, го регистрираш кодот и фрлаш. Коа ќе собереш колку што ти треба, порачуваш. Јас ѓезве имам.

На Thallia, Chantal, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Дремам на сервис со мадам, кога закажав заборавив дека завршува школскиот распуст а маж на работа па татко ми морав да го искористам да носи дечките во училиште, забавиште а јас и мадам ќе си дремиме 2-3 часа додека да направат сервисот, веќе нема кај кого не отишла да се спријатели.(facepalm):lol:

За пеење муабетевте, си мислам дека пејам арно, пеев во хорот на училиштето и како најдобар хор во Австралија бевме избрани да пееме во Опера Хаус пред кралицата.8)
    Првиот пат кога му киднав на татко ми од Скопје, (не бегав од дома туку он ми плаќаше карта за Скопје а јас седев неколку дена и после фаќав патот по Европа:wasntme:) бев за Атина и таму каде не носеа на некое место не ми текнува како се викаше имало као најдобра акустика во светот ( се е кај нив најдоброто во светот|() застанав на тоа точката и ја испеав Македонско Девојче, грчиштава се изнервираа од другите си добив аплауз и прашуваа каде настапувам.:emo:
    Сега како @CameliaMiller пејам во кола, концерти какви правам ммммм:rofl:децава на мене се:emo:пејаат, растураат, само за разлика од мене овие немаат срам, секаде и пред секого пејат, гајле си немаат.:lol:

Зависности освен од цигари и кафе донекаде мислам дека немам, телефонот кога сум дома со децата заборавам дека постои, интернет скроз ако нема ден , два може да почне да ме нервира ама во глобала ок сум без него за краток период, од храна немам никаква зависност, јадам да преживеам, нема нешто без кое не можам, едноставна женска сум.8):rofl:

Парфем омилен ми Армани Аква ди џио, имам уште 10-15 што користам ама овој највеќе го сакам.:)

Да одам да си го приберам детето, сите ги кани на гости кај нас, со адреса ги кани не на празно.(facepalm)

На CameliaMiller, mira.mira, Adi888 и 32 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Брисеви испитавте,од грло,нос и уши?
    Мора да се докажи и разграничи бактериска од вирусна или алергиска инфекција

На LejlaD и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  12. Bince1s3s

Bince1s3s Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    313
    Pozdrav zenski kako ste konecno da napisam nekoj zbor, tuku da vi kazam preeska pred da gi smestam decava vo krevet I go zatvorav prozorot koga gledam gulab na prozorov si sedese decava radosti zivi , go zemaa vo soba I go hranea, potoa go stavija vo kutia izutrina ke igrale so nego, a jas eve uste dremam na tel son nikako ne ide

На LejlaD, mareane, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  13. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Добро утро,
    NICE WEEK.gif
    Се пие кафе и да ве поздравам и троа по троа подготовки и пат под нога со понеделнички обврски.

На Skorpija25, LejlaD, Thallia и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро на сите.
    Ви благодарам на честитките и желбите за мојот роденден и се извинувам што веднаш не одговорив,не можев да го средам телефонот,ми падна во вода(facepalm) а и интернетот овде во хотелот и не е нешто добар..
    Уште неколку дена имам да се излежавам а после се враќам во реалност.

На Skorpija25, Peco, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.509
    Добро утро девојчици:sun:
    И Пецо , се го заборавам (highfive)
    Кафето прво tmb_140042_1394.jpg Мислев недела е денес па уште рано в зори на мајка и звонам . Таа на работа да ти била :tmi:. Дур сконтав дека е понеделник време ми требаше :). Тоа изгледа дека маже денес слободен па така ми се чини
    Да дојде да каже како поминал на работа ,па ако има расположение да се иде на капење малку . Гледам нема некоја гужва на граница ,па не е лошо да тркнеме негде блиску. Три - четири часа доволни ми се да се разладам :bug:
    А сакам и Лидл да го посетам , промоцијата ми фаќа око :)

Убав ден да си имате :f:

На Dust, Skorpija25, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  16. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Najsrekna sum denes na moeto since mu e rodendennnnn......:)

На Skorpija25, CaraMia, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Гуд морнинг саншајн’с:sun:

Ко настапена жаба се осеќам.Нема таква мотивација што ке ми ги разубави Понеделник.Никогаш.

Викендов ке сум дома конечно:party:
    Ама ми се превртува желудник од помислата на патот,20тина саати во кола:sweat:.И замислете каков талент од маж имам,место преку Австрија,каде кратиме 160км,ние се враќаме преку Италија оти има поубаво еспресо по бензинските:envy:

Вчера најдов хотел за викенд во Ох,таман да платам и се сетив дека чекаме бебе да се роди на другари,и има големи шанси мекици да паднат тој викенд,па оставив за во моментот да се одлучува што-како.

Ајде чус,доволно “удавив” ко за Понеделник:hug:

На Skorpija25, CaraMia, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добро утро од дома. Од автобус де, на работа тргнав. Толку имав време, куфер да оставам, туш и на работа.
    Арно што ме пуштија на граница. Малку фалеше да направам огромен скандал. Овие гркинкиве, глупи, тупи и неупотребливи, се научиле на бугарските пасоши да гледаат место на раѓање, а нормално пишува мкд.

Ај што почна на грчки да ми збори, и вратив, и си продолжи типката. Ден ехи македонија, дрн дрн, ко ми зовре, ми се споија два дена во еден, па ко и дрекнав на англиски, ама гласно, дека ова е дискриминација и е расистка и националистка, дека ќе звонам во амбасада заради малтретирање на бугарски државјанин (е ајде де) , па и барав да зборувам со надредениот, в земја пропадна. Сите очи вперени во нас, летовите еден за Манчестер, еден за Лондон, само британци наоколу, еден господин дојде до мене да праша што е проблемот, оваа низ заби само процеди, сигноми кориција, ми дава пасошот, ама го пази да не падне оти ме виде што бесна глиста сум, ми идеше преку шалтер да ја извлечам и да и мавнам ќотек, таа на мене ден ехи Македонија. Ја пратив во школо да се врати да доучи, само едно малака доби, демек мадама сум и рекла направив.
    Да не бев на работа денес, имаше едно сочно да ја испцујам, не за џабе сум толку години Лондон, барем научив да пцујам на десетина јазици :D

И такаа. Ми тргна денот мене.
    Недостатокот на кафе си го прави своето. Едвај чекам да се напијам едно ко човек.

На душленце, Dust, CaraMia и 18 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден!

Од масата тука секој ден црвенила по рацете ми се појавуваат. :envy: Утре ќе дојдам со средство за дезинфекција.

Не наспана, гладна.. типично понеделнички ништо не ми е погодено. :D Едвај чекам дома да дојдам, хумус ми е денес на мени за ручек. :smirk:

Ептен ме нервираат овде, доцнат сабајле, доцнат после пауза. Пола саат од предавање ми се крати поради дебили. Плус овие двајца до мене што седат корнат на цигари. |(

Доста помрчев, нареден пост ќе биде позитивен, ветувам. (fingers) :D

Имајте убав ден! :hug::sun::f:

На Dust, CaraMia, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  20. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.716
    Лелее понеделник,многу трагично некако...Вчера до 01ч сум глеала серии на нетфликс...И место да си легнам,ја зјапав,ама така финосум одморила душава.И небеше само вчера,него цел викенд нешто ме има фатено летна мрза...Дури мака ми е и кулио д коцки сод етево да праам ;)
    Одам едно кафе данарачам...

На Skorpija25, CaraMia, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.