Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

@Alishan30 не направивме брисеви, овојпат др рече не требало . Увцињата се ок. А според крвната слика и црп ми рекоа тогаш бактериска инфекција

LejlaD, duffi, NarCis@ and 3 others like this.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Добар ден и од мене !!!
    Два дена не сум пишала од што немав време обврски имав и не сум во тек што муабети сте правеле....парфеми омилени сум читнала и со Рефка ќе се сложам Мошус ми е бр.1
    И Пифо Фестот заврши конечно свако чудо за три дана Јоксимович минатиот пат кога беше многу подобар,а на затворањето не бев не сум милник на Шабан и компанија,ама затоа какво невреме имаше и кој вода падна ...
    Пола и овој месец летна нова недела пред нас убава да ни биде се читкаме покасно....

CaraMia, Peco, bittersweet and 15 others like this.
  3. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Овој понеделник ми се падна неработен,така да еве уживам по дома.
    После да земам да се спремам и ќе искочам на кафе да се видам со другарка,па утре прва на работа.
    Третата супер ми помина,само што се погодивме двајца во смена нови,ама супер се снајдовме.
    Не бев воопшто уморена,ама не пишав зошто останав плус уште 2часа на работа :D
    Па кога дојдов дома едвај чекав да си легнам.
    Парфем немам некој кој е мој личен печат.Едно време највеќе го користев B.U,ама почнав да го менувам.
    Зависна сум од музика,благо,кафе...
    На работа ни е забрането да користиме мобилен,мислев дека сум зависна од него,ама гледам дека не сум била толку многу :wasntme: :D
    Пијачки се случува да ни пуштат кога сме заедно со дечко ми,ама тоа највеќе мразам.
    После тоа се чувствувам како должна :!:
    Имајте убава (не) работна недела 8)

Skorpija25, CaraMia, EuHenIa and 13 others like this.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Aj d.den, se vrativME :)

Sram ili nesram,za moi 40+ god.prvpat teram 7dena na ezero.Jes da more e more,ama ja sum odusevena od ezeroto .A Ohhhhhrid i Struga...prikazna koja treba da se pocuvstvuva... blaze si Vi vam koi tamu ziveete .

Drugo... renoviranjeto zavrseno,denes -utre da podzabrisam malku i kraj.

Na um sum pak da fatime strafta so malata,negde po planinite,ama da vidam so sinko sto um ke mi dade.Nekako,pustiv on da mi vodi red-ja nemam problem so toa drug da me ,,opravlja" u zivot,nemu pak mu e merak sto ,,go slusam" i taka..

Gledam na fb ,,,afganistankite" gi tagiraat mazite im koi se dojdeni na odmor so +epitet ,, muzche"(facepalm) ... ne mi odi nekako be,muzche(facepalm) (facepalm)... abe pisi go Muz,so golema bukvaaa...

I ondak to... zesko u pm...

Aj:hug:

(ne sum vi u tek so muabetite,izvinjavajte)

Dust, Thallia, Skorpija25 and 28 others like this.
  5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Moe iskistvo za alergii
    Detevo bese alergichno na se, od prashok za perenje, prashina ....se. Alistata na duplo plavenje gi stavav I perev so mn malku prashok, a fleki vadev rachno. Imav volneni persiski tepisi, stazi, kebinja....se toa trgnav i zameniv so pamuk. Zavesi izvadiv i sekojdnevno pominuvav so vlazna krpa I pravosmukalka, chesto luftiranje. Od togas alergiite se razretchija. Imavme lamperija ,se izvadivme zasto pozadi lamperijata imase muvla za koja ne sme znaele I ne se osekase.
    Sekoj mesec pravevme doma bris grlo nos zasto imavme bakterija , I deteto se zarazuvase od vozrasnite. Sekoj sto go chuva deteto moze da e nositel.

♡BuBaLe♡, Peco, dunika and 8 others like this.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Добар ден(прееска заборавив да кажам) :).

Јас сега ги гледам сликите од вчера од фудбалот и се изнасмеав со Коколинда(така си ја викам јас Колинда:D) . Опасна женска:)

Си направив пица со домашен кечап и сега нешто како ми станува тешко на стомак. Може расипан бил кечапот:worried: Ќе видиме до после :D

Многу ми е жешко, ко во климакс да сум:)Се надевам не, оти рано ми е за тоа чудо.

@stetoskop @malerozna на здравје одмор:)

Ај убав ден

Dust, Thallia, Skorpija25 and 21 others like this.
  7. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Си скролам нешто паузирам од напорната работа. Женски мене она ми се глеа рака кај детено на трамп или грешка сум. Викам да не почнав да трипам хаххаахахха 11.jpg

senjorita-v, LejlaD and duffi like this.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Свиено детско ноџе е.

Пиздам веќе. Главоболка, една тупа болка, барем да боли ко човек... Трето кафе ќе пијам. И благо ми се јаде. Дијето, довиџање. Дебела ќе си умрам.

Вие арни?

Dust, Thallia, Skorpija25 and 13 others like this.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.Ресен турата завршена,уште колку пати еве појма немам,мм го измалтретирав за сиве години што не сум го малтретирала:tmi:,,му се гостив што би рекле старите:D.Пукнав од жешко,лето признавам само покрај вода,ако е море уште поарно:tmi:,ај да не се занесвам по многу.

Dust, Thallia, Skorpija25 and 14 others like this.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Еден период одамна татко ми одеше Ресен нешто за мачкање кај еден човек,или е тој или некој негов потомок.
    Крај немаше одењето,уште треба, уште се додека сам не се откажа татко ми.
    Можеби помагаат тие некои алтернативни лекови и лекари амам многу е нехумано зашто сепак печалат на туѓа мака.Штом е за мачкање што не дава едно тегле сам да се мачкаш дома,нормално ке му се плати , ама тоа никако туку мора нон стоп да одиш.

Last edited: Jul 16, 2018
    Dust, Skorpija25, Sesil and 16 others like this.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Здраво живо друшки!

Денов лудило или уште сум во холидеј моуд па тешко ми е да се носам со рутината на секојдневието...

Од сабајле со мм се растрчавме..
    Тој кола регистрираше,па со мене до пазар ...а јас во завод...
    Дома се знае_метла,бришка,ручек,машини и алишта купови...моментално спалната ми личи на панаѓурска тезга....до уттрее белким ќе сместам се наместо...

На времето и мајка ми и тетка ми одеа во Ресен кај еден тревар по име Нане...имаа големи бемки половично откорнати..ги мачкаше и им отпаднаа без последици...оттогаш има сигурно 30тина години......ама не одеа бесконечно...

Заминав да перам торбици...

Досаден е постов ама и денот ми е таков...Сори!

Dust, Thallia, Skorpija25 and 19 others like this.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Истиот ќе да е,нема крај до кога одењето,а несака да дај за дома да се мачкаш,некни пишав дека се изнервирав со него,малу биле парите кои му ги оставаме на секое одење-е колку треба аман,душата да му ја оставам:@.Видовте некој ќар вие од одењето?

Тој е,да не памтиш колку време одеа?Еве скоро трет месец одам(facepalm):tmi:

Last edited by a moderator: Jul 16, 2018
    Dust, Skorpija25, Sesil and 11 others like this.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Па незнам одамна беше имаше како некои брадавички по лицето ,му поминуваа привремено,па пак се појавуваа ама тој не можеше да продолжи да оди далеку бевме,трошок му беше голем ...
    После сами му поминаа...
    Јас се нервирам од тоа што не дава да платиш поголема сума и да земеш дома од лекот,да не го украдеш „патентот“ можеби...

Sesil, mal.ecka, WORRIED.BT and 6 others like this.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Да не пропуштам понеделнички да се чекирам:)
    Сега од Загреб се јавувам,ги чекам ватрените,до вечер сигурно ќе сум тука;):D
    Шалтам де РТЛ,де ХРТ:tmi::drunk:

Dust, Thallia, bittersweet and 19 others like this.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@mareane за истото се нервираме и ние,нека е и поголемка сумата ама да дај за дома мачкање,вака патот,горивото,кај него пари-колку св.Петар кајганата не кошта.поарно ми е,но не се поминати

Dust, Skorpija25, mareane and 7 others like this.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Искапена в море , искапена в купатило :lol: , најадена кебапчиња наши македонски :) и испружена у хоризонтала :)
    Да не ме мислите :D
    Инаку да кажам каде бевме . Пред Паралија на 25-30 км има едно градче Макригиалос ( мислам вака се чита ) . Епа да ви кажам за толку блиску место па и повеќе од одлично е . Има една плажа надвор од градот ,Бора -Бора се вика . Супер плажичка . Од Паралија едно три класи подобро. Медуза ни една немаше . Треви у море да ама далеку помалку .
    А цените :clap::clap: На лежалка фрапе 2 еур со водичка , хајникен 2,5 еур со апетисани гратис,не чипс :mm:.
    Апартмани имало во градот и за 15 еур . Овие на сама плажа по 30
    еур тртрокреветен апартман . Од Дојран поефтино .
    Ќе ставам и сликче . Можда некој ќе сака за ситни пари да си пројде некој ден .

@LejlaD , овој у Ресен што одиш мислам ,уствари и сигурна сум дека е тој што го знам . Син му е кожен доктор , овој "твојов" на времето е бил шофер на брзата помош. Ама еве со помош на син му сега праве некој иЉачи . Според мене чисти глупости . Син му му "помага" ,таткото бизнис тера .
    Да видиш каква вила имаат од скоро во Отешево . Коли,џипови . Полни се ко брод .

Ај да апнам лубеничка малку (highfive)

Attached Files:

17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Еден проблем имам со јадењето. Или многу или малку правам.
    450 грама боранија, за двајца малку била. Прв пат да не стигне, инаку фрлам од ручекот.
    Гладна сум и само вртам, тоа сакав да кажам :D

Dust, TarantulaA, Sesil and 11 others like this.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

^^јас 300 гр варам . Купувам 2 ќесиња замрзнатата што е и на три пати ја делам .
    За двајцата таман ни иде 300 гр.
    Вие многу јадете изгледа :)

@LejlaD заборави во горниот пост да пишам.
    Работата утре ќе биде завршена . Денеска не стигнав ,еЛе на морето беХ.
    Да не мислиш сум заборавила :*

Dust, Thallia, Sesil and 13 others like this.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@Bubce38 уживај,не ни помислив дека си ме заборавила,камо да можев и ја би на моренцето.За кај Нане,немав друго чаре,се досега што пробав ништо не делуваше,последна шанса пред нож ми е,или ќе поминат или на хирургија,нема друго.Додуша прв пат газам на нозеве без болка,пекол ми беше одењето,е сега дали тоа што го мачка му е со слаб раствор некој па споро делува,не ги суши т.е гори да ги снема,туку на секое да се оди(facepalm).Маката на се ќе го натера човек,давеник за сламка се фаќа.па така и ќар на нас си прат.Јасно е дека се некои тревки со најверојатно маслиново,арно ама кога не ги знаеме тоа е,ќе не бричат :tmi:.Уште некое време ќе видам,ако не ќе баталам и ќе стегнам заби за на хирургија да ми ги извадат сите.Да го видеше само како се стемна во фаца кога ни вели малу е,за парите:tmi:

Dust, malerozna, Skorpija25 and 11 others like this.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@LejlaD не паметам колку долго одеа...сигурно неколку месеци....
    Одеа ноќе...оти ред се чекаше...
    Друго не паметам...дете бев...

Сега кога се туширав забележав црвеникава флека на внатрешната страна од ногата...не знам како да пишам_на дебелото месо пред меѓуножјето...
    Флеката личи ко оние од раѓање ко мастило што се...ја немав претходно...
    На допир кожата е ко посува...не боли и не чеша...
    Имате идеја што може да е?
    Реакција од сонце или сл.?!

Last edited: Jul 16, 2018
    malerozna, Sesil, SV1911 and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.