Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.415
    Допаѓања:
    143.230
    Добро утро жени!

На тема контрацепција, којзнае колку пари им имаме на дурекс до сега дадено. Треба да се прерачунаме :D

На Milobebence, Ane-Goki1, BabyStyle и 22 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро :)
    На тема контрацепција кај мене во моментов "стравот" од уште едно бебе не стави на апстиненција.
    Минатиот месец ми подзакасни, ми идеше да застанам на некој мост и од таму да правам тест :) ако е позитивен, отидов јас кај кумовите.
    Спирала ми е решение, ама чекам уште некој месец. Е шо убавО ми беше коа мислевНе оти не можеме да имаме деца. Периодот меѓу големава и малава бевНе ко хипици :D
    Фудбал не гледав, за бубачки сум се изјаснила и претходно, да имам една желба ќе посакам сите бубашваби да ги снема од светот.
    Ми се оди на одмор :(
    Убав ден на сите

На Milobebence, Skorpija25, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    85.160
    Добро утро !!!
    Денес роденденски расположени тортава и кафево од мене 33 сум ги направила нека ми се множат здравје останатото само ќе си дојде ...
    Убав ден да имаме !!!
    A253200F-3234-493C-9D5D-DFE9D894D0DF.jpeg
    1D47C4D0-7368-421B-97EB-498D49FD194F.jpeg

На mira.mira, Milobebence, Bince1s3s и 26 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Леле! Онака кога ќе се каже “да ги снема од светот“, дури и за бубашваби кога е.... жал ме фаќа бе. Одма ми иде у акција за спас на бубашвабите да се вдадам. :bug:
    Гаддем.

Ко пијана кокошка сум од сабајле. Се научив во некоја минута пред пет да се будам, и се' така со деновив веќе. Премногу брзо ми минува времево.
    Еми, привет..еми, как сме?:$

едит: Среќна да си, Куц. Да се множат.

На V.odolija, M&M, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Добро утро.
    Подотечена сум пак, вчера од ненаспаност, денес од спиење. Ама исклучив телефон и си легнав. Ми звонеле едно десетина пати, ама баш ме заболе.

@LejlaD баш се чудев за каков третман одиш толку често за Ресен. Такво чудо имав и јас на прстот. Ми велеа да идам на бајач, ама не ми се веруваше дека ќе помине и не појдов. Од аптека се купив, фластер за жуљеви (?) некаква јака течност како јод црна што ми направи огромна рана, ама чудото не падна. На крај, во ветеринарна станица појдов да го замрзнат со течен азот. Ама толку многу ме болеше со недели, што ми идеше прстот да си го пресечам. Поцрне и падна. И за скоро две години пак јово на ново, си порасна. Ама ни на крај памет не ми падна пак со азот. Го носев извесно време и после само си поцрне и падна. После неколку други ми се појавија и исчезнаа.
    Баба ме караше, дека сум зјапала нон стоп во ѕвездите, затоа сум ги имала.
    Кај нас ги викаат кокошињаци и има луѓе што баат од тоа. Може е суеверие, ама не е на одмет да се проба.

Среќен роденден @kuc да си жива и здрава и само убавини.

Уште еден долг ден на работа. Амејзинг :D

На bittersweet, V.odolija, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Ја печам во рерна, не ја правам чорба. Не добива на обем хахаха:D

На Dust, Alishan30, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.319
    Допаѓања:
    278.421
    Aj добро утро и од мене!
    Станав и некако тешко се осеќам ,стапнав на вагата и во депресија ме фрли.:devil:
    Навистина,не е фер,со недели немам благо каснато,газирано не,леб само тонус...
    Се си мислам дека овошјето кое овој период го јадам во изобилие особено сливите кои содржат многу шеќер ме дебелеат. А да, и кафињата со шеќер...Уф...

Ете си најдов причина и денес да си покукам.
    Туку ќе почнам пак да ги барам некоие феминки кои фалат:
    Да се јават на рецепција: @Annath и @Emy867 за почеток...и @evangelina.ina i @♡BuBaLe♡ @Viktorijaaa5

@kuc Среќен нека е ,најсреќен!...

Последна измена: 17 јули 2018
    На bittersweet, V.odolija, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    @kuc среќен да е.

За тој Нане од Ресен..
    ..едни пријатели од другиот крај на Македонија ги ољушти од пари.
    На мажот му се јави нешто на ногата и му рекоа дека со локална анестезија може да се отстрани и дека се работи за влакно кое расте на внатре и затоа боли и ствара гнојни чепови.
    Арно ама, некј им кажал дека Нане лечи од се и отидоа кај него.
    Овој ги убеди дека тоа е рак и дека ако отиде на операција ќе умре.
    Година и пол, секој ден патуваа по 170 км (зиме-лете, ладно-жешко) за да го намачка нешто.
    Не помогна убедувањето да им стави од течноста макар и на памук за да не доаѓаат секој ден.
    На крај, човекот заврши на хирургија.Му го остранија ,,тоа,, и толку беше од патешествието.
    Не ми е целта да обесхрабрувам, туку да пишам искуство кое го имаа блиски луѓе.

На V.odolija, M&M, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @kuc нај нај среќен роденден
    roses.jpg
    Ах се осеќа во воздухот таа спарнст тој знак дека ќе истури.
    А и мене срцево добро ми предосеќа,послабо пумпа,притисоков катастрофи од низок по низок;(
    Мачен ми е денов,е така ко чипови и лапароскопии се вртеа на мени вчера вечер.
    Се би работела само хирургија или евентуално лаборантка никогаш.
    Иако како рекле никогаш не вели никогаш...
    Еве тема што не би работеле,не дека не сакате тоа да работите туку не сте способни ич од ич ни да се замислите ни да изведувате тоа и тоа како работни задачи и задолженија?:?:
    Темава ми е као створена за вторник наутро во временски период затишје пред бура:rain: (facepalm)слободно скокајте ја ако не ви чини;)

На bittersweet, V.odolija, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.230
    @kuc Среќен Роденден драга,здрава и жива и се најдобро:inlove::hug:ракче си била и ти бре:D

Добро утро и од мене.знам 11 и 20 е,но јас сум на одмор и така ми е темпирано времето,да заборавам кој ден е и колку саат е:)

Се разбудив со главоболка,Флоријан ли е или незнам кој.битно ме боли.а надвор спарнооо,нека истури.да ни олесни на нас Метеопатите:(:)

Ќе се вратам пак,да си сварам кафица за да ги отворам очите

@Annath :^) :smirk:????

Последна измена: 17 јули 2018
    На bittersweet, V.odolija, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Од алтернативна медицина применувам само сладолед за болно грло, ништо више.
    Хемија ако не помага, тревка па ич. Некој тупел глава да најде соодветна формула, па тестирања, па свашта, за некој една тревка да скине по случаен избор и оп ете го лекот за сите болести, уште гревови да лечи и таман.
    Од алтернативите, јас трауми од синап имам. На весник премачкан со сало, избоден дупче до дупче со игла синап ставаа и директ на плуќа. Тате не даваше да му малтретираат дете ама замине ли на работа мајка и баба настапуваа на сцена, баба асистира мајка бута тоа синапот ... ау хорор. И после јас у нареден период урлам дома, комшии слушат, се расправам, докажувам, пцујам, колнам додека не го тргнат и ми дадат да се избањам. Бронхит вадел синапот, аха ене го го корне бронхитот преку кожа.

@kuc Најсреќен нека е, само убавини :hug:

На bittersweet, V.odolija, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.230
    Сесил за бронхит незнам дали помага леков.ама лани имав страшни болки во грбот.укочена бев и цело време офкав.знам дека мм ми направи издупчен весник и со зејтин и бибер го намачка и ми го залепи на грбот,врз него крпа и така спиев.Утре дента бев значително подобра.3-4 дена така спиев и ми се смирија болките.мене ми помогна:)

На Skorpija25, Ane-Goki1, CaraMia и 13 други им се допаѓа ова.
  13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво МЛАДИ!!!
    ПРво, да почастам оти деновиве и мене ми беше роденден, (ама не частев на денот да не ме знае некој па да се откријам која сум) (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    torta.jpg
    Контрацепција - не користам ништо. во план ни е уште едно дете, па на тоа ќе работиме. После тоа ќе ве прашам за совет.

Истиот муабет ќе го напраам како некој погоре. Две недели сум на тонус и салати, од благо само црна чоколада...овошје и зеленчук. Не знам колку имам смалено, ако воопшто имам, ама оваа тортава од сликава сама би ја изела. :)

Бубачки, бубашваби и разни инсекти мразам најмногу на свет. И не ми е жал да речам да ги снема. Многу ми се језиви, па уште дома да ги имаш,...пу пу, ако видам некоја по одма верувајте нема да јадам ништо. Имав како студент во стан еден кај што живеев, ноќе не спиев жими се. Замислував како ме лазаат. Аууу бљак, и сега се наежив од муабетов.

Ај чао, убав ден (highfive)

На bittersweet, Skorpija25, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    152.307
    Здраво живо и од мене...
    Полабаво утро...
    Нова книга позајмена...конечно исправ и исушив се...уште да запеглам и се наместо да ставам....
    Ручек имам малку од вчера ќе дополнам со нешто спржнато и ќе се помине...
    Утре фризер имам закажано да заличам малку оти повеќе од месец не сум нит стрижана нит фарбана..

Контрацепција хемиска никогаш не сум користела...На дурекс и ние сме претплатени...инаку не знаеме да се пазиме...

Никогаш неможам да работам во медицина_ болести и се што бара допир на туѓо тело не можам да поднесам....
    Додуша и мојот избор не се покажа ко најсреќен...па којзнае дали е правилно да го следиш и инстинктот....

@kuc @kikin живи ,здрави и среќни да сте!

На bittersweet, Skorpija25, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.230
    Никогаш не би работела како месар,касап.
    Човечки рани и органи не ми смета да допирам.но животни заколени ич не можам.многу ми е жал.сериозно размислувам да преминам во вегетаријанци.се што тие ни го даваат како млеко,јајца би јадела,но заколени не би ги јадела.еднаш го исплакав едно јагне и потоа од чест кон него, не го ни пробав.
    Значи месарница,касапница никако не би работела:shake:

Среќен Роденден @kikin :^::hug: многу бре ракчиња не имало:)убав помин

На M&M, Ane-Goki1, CaraMia и 17 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Не би можела доктор да бидам.
    Не би можела правник да бидам, ги мразам правните науки (али за адвокат ме бидуе не'к си е*е мајката-така Рефо вика)

Ама затоа пак можам со маса народ да работам, можам и знам да ,,водам,, луѓе.
    За финансии еве сама себе се фалам:!: дека сум доктор, и приватно и професионално:)

Дури понекогаш неможам да ги разберам луѓето кои се одлучиле да станат доктори.Цел живот учат и цел живот работат во смени и мир немаат и кога треба да имаат.
    А платени-најмалку.
    Само се ценети.Друго ништо.А од ,,фала,, не се живее.

На mira.mira, V.odolija, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.230
    Морам да ти реплицирам.
    Ретко сме ценети мила|-)

На Ane-Goki1, Skorpija25, CaraMia и 15 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    @Offspring шта ја то у Босни било ?!
    Некое јако невреме стегнало таму

На Dadusicka, dunika, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Од тревки и сл. лекови ми е преку глава. Кога лечевме стерилитет се живо што ми кажаа пробав и ете кај мене ништо не "запали". А какви гадотии јадев/ пиев живот да ти се скрати.
    Ама....кога требаше свадба да правам решив да ги отарасам израстоците од прстите, имав многу на двете дланки. Ги горев со течен азот цел месец, ништо. На крај ми кажаа да пробам со млеко од зелена смоква. Ги снема за некој ден. Од тогаш не се појавило ниедно. Толку од бабини лекови. За децава комбинирам, тревки и хемија. Маст од гуска во млеко, против кашлање, кај големава излезе џекпот. Сируп за смирување кашлица не сум купила.
    Поздрав девојки

На bittersweet, Skorpija25, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.898
    Допаѓања:
    142.336
    @kuc @kikin Среќен роденден, да сте живи и здрави и најсреќни.

Ај добар ден,
    Станавме рано денес и до 12ч.не седнав. Малата заспа и јас седнав. Ама некоја главоболка и јас имам. Времево ова лето некако зафркава. Нејќам ни јас многу жешко, ама и вака не бидува. Ми се спие многу, ама секогаш кога легнам преку ден ме боли после глава и често тахикардии имам, па ќе си дремам.

Стана малава, одам..

На bittersweet, Skorpija25, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.