Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.719
    Допаѓања:
    213.606
    Работа поврзана со храна,месо и сл. сакам,исто така би можела и во старски дом да работам,но во оние домови каде има подвижни луѓе,не би можела со неподвижни и тешко болни,мислам дека ќе се распаднам на делови,ме боли сечија една немоќ и болка.Се останато мислам дека можам,освен проституција,не сум кадарна за таква работа и ова претходно што го кажав.

На bittersweet, Skorpija25, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Ја сакам медицината. Гледам и читам емисии околу неа. Сакам да знам, ама не сакам да ја работам таа работа. Стресна е, а низ болниците скоро и ништо убаво не се случува.
    Сакав да бидам и наставник/професор, ама од денешните деца ми згасна таа желба. :lol:

Во врска со добрината, не секогаш се враќа. Не правам услуги на луѓе кои мислам дека не заслужиле ниту пак простувам на некого. Можам да зборам со него, ама да заборавам - не.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.318
    Допаѓања:
    278.396
    Никогаш не сум имала желба за медицината ама последниве години толку многу научив од читање литература и толку ми е интересно што можеби ќе успеев да се остварам на тој план.Два три пати од непознати уз неврзан муабет на некој тема околу болести ме прашале дали сум лекар,баратам излгеда многу со стручни термини.Прв пат на пораѓај со големата,им се виде дека многу прашувам многу знаам,па помислија имаат работа со акушерка во најмала рака.Па значи не е само од последниве години моето познавање на медицината...е хе тоа беше пред 18 години...
    Инаку кога би морала се би работела освен работа со мртви луѓе,пр.аутопсија...
    Ми се смачи од муабетот на Рефка,леле кави луќе има по институцииве,стално велам дека треба сериозен психијатриски прелгед на сите да ни прават барем еднаш годишно.
    Се помалку верувам дека на добрите со добро им се враќа.Барем искуството поинаку покажува...

На bittersweet, Skorpija25, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Neznam. Ovde nemase nisto samo sto konstantno vrne -.-

На NarCis@, CaraMia, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.788
    Допаѓања:
    141.993
    Дочекав маж ми да рече седни не работи ЈАС ДА СЕ ОДМОРАМ. Абе алооо јас работам!! Пмс на велико

На Skorpija25, NarCis@, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    Кај мене маж ми е во пмс. Секој месец една недела не се трпи.

На mira.mira, TarantulaA, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Хелоу :hai:
    Се клацкам во автобус, чекам Лаки да го поминам па да си продолжам со јутуб..па да пишам меѓувремено.. Инаку кај Лаки нема интернет, нема мобилна мрежа..нема ништо. Крај на свет е:envy:
    Меѓу двате стакла на прозориве има вода од што врнеше сега..ја гледам како мрда, може ќе ме хипнотизира кај и да е:lol:
    Требаше да одам вчера на 2 состанока во Скопје, презакажав за утре. Искрено, не сакав да заминам. Убаво ми е со него, до него:)
    Контрацепција сега не користам, сте збореле за тоа. Порано Јасмин пиев, ама паузирам малку..

Сакам да најдам адвокат што ќе се нафати да го тужи град Скопје или општина Центар требаше, кој знае|(..може да побарам тоа деновиве:angel:

Јас со ногава си имам друга мака веќе некое време.. ми потпомина коленото, ама сега страшни болки имам долу:( кај што се витка стапалото, од горната страна. Не знам дали добро објаснив(facepalm) кога ја шинав другата нога таму ме болеше..
    И така... уште малку ќе стигнам во Виница.. едвај чекам да стигнам во Штип, пауза прави. Да си купам сладолед затоа што цркнав во автобусов.
    А да..палачинки правев на мојов, ама ништо не сум јадена цел ден.. а кркав апчиња. Ми плаче желудникот:(

Си се исповедав ..ај сеа(facepalm) :D

На mira.mira, bittersweet, flower30 и 28 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Дасти у Берово Транс ли си:hai: @Dust

Заборавив да честитам родендени..
    Најсреќни да сте @kuc и @kikin :f::f::^:

Печам компири со сусам,ке умрам од глад:sweat:,па кафе пиев,уште толку ме раскопа.

На bittersweet, flower30, Espadrila и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Да нажалост:D
    Требаше сабајле со директниот ама си поспав до него:lol:..
    @kikin @kuc среќен роденден:hug: :hug:

На Ane-Goki1, NarCis@, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.605
    Допаѓања:
    177.749
    Среќен роденден @kuc и @kikin

@kuc па ти детиште си била!? :P

Хемијата и медицината се развиени во последниве 100 години. Тревките и треварите постоеле илјадници години. Има многу лековити тревки и има луѓе што ги знаат, ги собираат, прават чаеви, масти и сл. За жал сè повеќе има такви што сакаат да се збогатат на туѓа мака отколку да помогнат.

На bittersweet, flower30, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.666
    И мене ме боли ногава сериозно. Му кажувам на маж ми он вика ок и така ќе пружаш алишта ај и едно кафе стај. И упорен и упорен...сам си направи плус ме налути. А јас сум само многу загрижена ич не сакам немоќ.

На bittersweet, flower30, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    и твојот у пмс. .

На Espadrila, Skorpija25, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    @kuc и @kikin среќен роденден женски, сѐ најдобро! :^::^::d::d::party::party::f::f::hug::hug:

@Dust на физиотерапија одиш? Ако не, треба и тоа секој ден по можност.

На Ane-Goki1, NarCis@, Chantal и 11 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Време е за кафе. 4то денес. Ама слабо е ова, од машина, дополнето со млеко. Не е мое кафе да ме расони.

Работа, можам се, освен да чистам. Тоа највеќе ме нервира. Само кога морам, тогаш. Инаку сакав да сум хирург едно време, ама ко се деси тоа со тато, ги замразив болниците и медицината.
    Сега ми е касно да се фаќам на орото. Иако знам многу од сериите што ги гледав. Ми помогнаа многу во животот. За заби сум скоро експерт. "Скоро". Нели сме држава на експерти, па подолна да не сум и јас.

Инаку и јас со ногата имам проблем, и тоа сериозен. Ама јас сум си несериозна и така терам. За сега со магнезиум се лечам.
    Колега ја среди болката со акупунктура. Јас чекам. Автобус најверојатно.

@kikin среќен роденден.

Имам дома, од тато, запишани бајачки. Да ги научам и да се правам дофтурка на стари години?

На bittersweet, TarantulaA, flower30 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не верувам во тревки и такви работи. Најврв ми беше емисијана на таканаречената баба Рада. Дно дна беше. Тревка една ќе спаси од рак. Ај молим те. Уште лекот не го пронашле за таа опака болест, она со тревкине ќе ми пафта пред телевизор. Среќа лекариве што подигнаа петиција и и` ја забранија емисијата.

На TarantulaA, Ane-Goki1, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Добар ден и од мене
    Некако чувствувам со времево како сите да сме down... Летото ќе замине, а на прсти се бројат летните денови што вистински ги имавме годинава...
    Две убави вести за принови кои ќе ги имаме во фамилијата искрено ме израдуваа изминативе денови.

На тема контрацепција немам што да кажам... Во мисија “бебе“ сме... 10 години внимавав да не забременам, а сега кога сакам па не иде... :|:(

@kuc @kikin Среќен роденден, бидете здрави и живи, среќни и успешни, секој ден по една желба да ви стане реалност!
    Ајде по едно попладневно да пиеме, да кренеме притисок па и расположение :)

На bittersweet, flower30, Espadrila и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.704
    Допаѓања:
    175.497
    @kuc среќен роденден ,жива здрава и убава :f:

На Рефка колегата ептен забеган тип . Ејј што се гази по земјава , гледате ?(facepalm):)

Што не би работела ?
    Ми личи дека ништо не би работела . А и мм така ми " уврте у глава " дека ни една работа не чини :).
    А сум работела и тоа многу . Имам сменето 5-6 работни места пред да се мажам :). Ниту едно на струката . Најинтересна работа ми е кога работев нешто како агент за продажба . Ама не само што барав дуќани ,фифми во кои ќе продавам, туку работев и плус како дистрибутер . Еден ден бев агент ,следниот шофер на комбе :). Сама ќе си го товарев комбето 3 тона од прилика и цепав по Македонија-ва :)
    Беа тоа времиња .
    Сега домаќинка . Имам завршрно средно фармациско, плус дополагав и за м сестра . Работа овде за со ова школо има . Ама јас воопшто не се пронаоѓам у медицината . А и со маж заедно на работа :), ноу ноу.
    Докторка па , ич не би работела . 10 год факултет да учам , коса да ми обелее , за овие плати :shake::shake::shake:.
    Освен што се ценети на уста и имаат отворени врати во многу ситуации и на многу места , друг аир од докторска работа нема .
    Уште да ми иде пациент цела недела да ми кука , да ме "моли" лекот да му го измислам оти тој имал страшни болки во половината и јас да "морам" да го оправам за 2-3 дена зошто тој требало да носи малтер за куќата , и да ги копа бавчите , аааа не :)

Ќе си седам дома .
    Вксокото образование ми е да работам на работно место од каде што комптно можам да идам у Идризово , ако паднам у искушение да "помогнам" на некој. А признавам , можам да паднам :D:D
    Вака домаќинка , најарно . Али досадно е бааѓи понекогаш .
    Нит се терам, нит се водам,нели?:rofl:

Ај дајте нова тема .
    Досадно ми е

На bittersweet, flower30, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Ќе биде @Thallia :hug:
    @SV1911 многу работи треба секој ден да се прават, ама времето е луксуз. Време тек зимоска..тоа е..
    Да не ме мислите, бујрум:lol:
    20180717_183936.jpg

Знаете што мразам многу?
    Луѓе што зборат гласно на телефон во автобус:envy:
    Не мораше да дознаам дека матичниот млеч на Петко немал дејство врз хормонален дисбаланс поради тоа што е лошо направен(facepalm)

На bittersweet, Espadrila, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.666
    ^Не јади благо! Нели треба да се опраиме ;)

На Ane-Goki1, kuc, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.599
    Допаѓања:
    152.266
    Второ кафе пијам после двочасовно спиење....
    Ќе ве дружам во трета смена ноќеска изгледа....
    Синко на играње мм го однесе,големата на аеробик ќе оди...јас самичка ќе уживам во ладовината...скоро цело попладне врне а и засвежи убаво....

Брат ми и снаа мми го прават инвитрото оваа недела...мислите ми се таму...ама нервозата која ме јаде од случајот претходно ми го јаде желудникот...ќе се стрпам да не проговорам уште малку...

На bittersweet, Skorpija25, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.