Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dust

Dust Game Over

Мене ни Господ не ме оправа:D
    Кога ќе се зафатам со работа после 25ти, ќе заборавам и да јадам..се тешам:angel: :D

2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

'Улава ' си :)
    Чинеш инструктор по аеробик ќе почнеш да работеш.
    Се си мислам новата ти работа да не те допоправе :P

Ane-Goki1, NarCis@, duffi and 10 others like this.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Дури сега здивнав и ве читам за темата професии и пред да те прочитам ми светна не дај Боже грешно да се разбереме за оваа тема проституција,па да се разврзат муабети ко за вчерашно-вечерната тема.
    А и шо ќе ни фале а? Еден Ричард Гир и...оп лепа анимир-дама:)

Добро тоа така оди само во Холивуд и во книгата на Коељо-11 минути и така...да не се залажуваме.
    Едит @kikin среќен роденден и на тебе со задоцнение дека подоцна го најавуваш:^:
    И на добрите иако одма не се враќа со добрина или ич па не се враќа,јас сметам ако не завидуваат дека не им е возвратено со добро во иста мера и не им пречи таа неправда,сметам дека им е подобро дека со добрина и чистота на мислата пристапуваат и постапуваат.
    Па раат на душа и во ум сметам нема цена.
    А на лошиот со лошо да му се врати тој е навикнат на тоа,а со добро ако му се врати сепак на секому доброто е добредојдено.
    Така да нема правило ни за ова ни за било што,само индивидуални толкувања за муабет да се сврти или за утеха во краен случај кога некој ќе се осети како оштетена страна.

Last edited: Jul 17, 2018
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Многу ми идат на нерви луѓе кои што преку леб погача бараат. Се договараш едно, ама после некој ден гледаат да го сменат договореното. Кај мене тој филм нема да го гледаат. ]:)

Сортирав слики од свадбата што ја сликав, од речиси 900 спуштив на 650+ и треба до кај 350 максимум да стигнам.. пфф, овој дел од работата најмногу ме заморува. :yawn:

5. Dust

Dust Game Over

:rofl:
    Не бе.. треба некој сега да реновира прво:D а после ќе се поправаме. Далеку е зимата:rofl:
    Мразам мајстори ама ќе има интересни моменти следниве 30дена :envy: :D

Ane-Goki1, NarCis@, Chantal and 14 others like this.
  6. mareane

mareane Форумски идол

И јас сум отспала саат и пол.
    Ама одамна олку времево не сум го чувствувала.Кога конечно заврна легнав и потонав в сон.
    Ќе ја дружам Вориед за трета смена.
    Ми се пие кафе а ме мрзи да си направам...

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Refke u hrvatska bilo nevremeto

NarCis@, duffi, LejlaD and 5 others like this.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Многу се нервирам кога некој ќе почне да збори за нечиј друг живот не знаејќи што тој човек има поминато.

9. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Кафево од 5 го допивам. Големата со татко во Палма, малата во количка на улица со баба. Раат .... 5 минути.
    Ја сакам "Pretty woman" ама ми "легна" песната, браво за @CaraMia .
    За купаќите од 200 ден не сум јас. Треба повеќе материјал за да го направам ова "тело вретено" репрезентативно за на плажа.
    Ах бе што " женска" бев до преклани ехххх и јас се надевам дека ќе се вратам во нормала откако ќе се вратам на работа.

10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Маж јадел после ручек лубеница у дневна . Нит коруби раскренал , нит остатокот од лубеницата . Комарникот-врата не ја затворил .
    Јас у двор два саата читам оптегната . Кога влегов у дневна рчи ли рчи . Ама мувите погласни од него .
    Ги броев тепајќи ги. 47 комада .:rock:
    Жими се ќе му ги пренесам како мезе уз пивце сега. Само да се разбуди :talk:

11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Купачите во Верото ги гледав,не дека ке одам некаде,да оплакнам очи.Убави имаше,арно ама во два дела не сум облекла во животов ми,како млада едноделен ми одговараше за пливање и сите перипендии во вода,од браната во Струга не се пушта со дводелен:lol:.Годините наваму комплекси набиени,немам стискавец за дводелен:shake:,имам пријателки и тие крупни но си носат,им се восхитувам,стомакот мој сонце во живот не видел:tmi:

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Што било ова со баба рада??
    Баш се чудев зошто ја нема емисијата добри години?
    Не сум у тек зошто ја забраниле?
    Ама добро направиле.

13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Denot pomina...drzija malata so edna raka za vnukata da ja drzam za raka( denes posebno me sakala) da sum ja drzela cel den za raka....desnata zdrvena mi e od sto po cel den malava ja drzam....ama za niv dve se sto treba..
    Ja isprativme dadata,
    mm zamina na pivo jas i malava vo pizami i vo krevet.Taa zaspa jas noze race da odmoram.
    Ubava vecer devojki.

14. kuc

kuc Форумски идол

Женчиња мои и Пецо ви благодарам ...Пецо ,а што мислеше ти јас дете со дете :D
    Инаку убав денов сега да читнам малку во хоризонала да одморам и читнам на раат...

15. Chantal

Chantal Популарен член

Здраво :)
    Денешната прошетка од напред договорена гости да тераме место да шетаме. Е сега фино и беше на мама па касно дојдовме дома немаше време за бањање па сега бебе ми мириса на туѓ парфем.
    Среќен роденден @kuc и @kikin

За контрацепција само јас ли се "пазам"? Сигурно додека несакајки не направиме второ па ќе мора да се превземат озбилни мерки. Пред да планираме бебе успеваше само да се "пазиме", а и второ рековме само ако несакајки биде инаку за сега едвај со едно се снаоѓаме. Пред брак смо дурекс беше опција за контрацепција зошто нормално штити и од болести.
    Многу работи не би работела, за доктор посебно не во мк каде пациентите доаѓаат со спремна дијагноза и терапија страшно потценување на докторите.
    Мислам дека никогаш не би можела да бидам продавач не да те услужам него да те убедам да купиш нешто што и сама не верувам дека е ок.
    Најубаво е кога точно се пронаоѓаш во некоја професија јас си ја имам најдено својата ама кратко работев и мислам дека многу се мали шансите пак да си работам по струка.
    Добра ноќ се надевам ќе спијам ноќва.

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Нешто од страна ќе дофрлам колку да знаете дека ве читам ама еве сега седнав раатски да пишам.
    Прво среќни родендени имендени и све то на сите што славевте. Само убавини и радости да ви се најдат по патот :f:
    Околу контрацепција -апчиња не пијам зашто сум ко луда мара од нив, спирала не поштуем зашто на мајка ми и зарасна од немарност (не ја извади со време) па ја корнеа 'на живо' и ми се створи аверзија. Патем ни таа не е 100% сигурна, верувам знаете. Ја сум олд фешн -извади го со време :D Од предсемена течност не се плашам а ако реши од тоа да фати ќе си го чувам без проблем и ќе му се радувам.
    Толку околу тоа.
    Ручек за утре се прави. Пилешко со зеленчук и ориС. Само салата морков цвекло утре да спремам и таман ќе си е. Кога сме кај храна уште чекам Рефка да пише како ги валка тиквичките во пире 8-|
    Колеги што преслушуваат немам ама што оговараат имам куп. Среќа се навикнав на сето тоа и не реагирам воопшто. Некој друг ќе рече ама како бе така не е во ред да дозволиш да зборат. Да, во ред е. За мене е во ред. Небаре ако зинам ќе сменам нешто. Ќе го цитирам Владо Јаневски - Луѓе се, нек си прозборат.
    Од друга страна времево ме утепа. У фаза сум да дојдам после работа и само да легнам. Некако едвај собрав сила да прошетам дете и сва среќа зашто воздухот и те како ми годеше. Сега е времето само за мене. Јес да е кратко но не се жалам. Таман си е да подремам да вечерам и да си легнам.
    Вие што прајте?

17. duffi

duffi Форумски идол

Вечер!:hai:

Маж прави тестенини со некој сос, јас се оптегнав на балкон со изладено бело вино.:d: Прекрасно времето надвор, пирка некое свежо ветерче, ептен пријатно.
    Денес цел ден од јадење на јадење. Убав фамилијарен ручек истеравме со повод. Не сме комплетни, ама сезона на одмори.Доста е и толку.

Мене паметот накај пилули ми одат. Со бебе при крај сме со доењето. Евентуално ќе се вратиме на Дурексот. Спирала не би сега. Да родам уште 1-2 деци:D, па тогаш би размислила на таа тема.
    Не сум многу за апчиња, хормонални бомби, ама да пробам. Мора да се превзема нешто.:D

Среќен Роденден @kuc и @kikin !:party:
    Живи,здрави,весели до 101 и назад!:f:

18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Mi padna vo oci" pri kraj so doenjeto"
    Mozebi nezgodno i glupavo e da prasam zs?:tmi:
    Nemoras da mi odgovoris..

malerozna, M&M, Rebecca_R and 3 others like this.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@kuc и @kikin среќни родендени и многу исполнети желби :^::^::d::d:
    Денес сите се преспавме :yawn: А и како не би, не сме спиени веќе неколку дена. Чекам маж да донесе лубеница и диња. Не знам како сме останале без нив, само тоа можам да јадам на жештиниве. Мене и на дождов ми е жешко, па пуштам клима, а маж ми ме зеза, вика ми бил расипан термостатот.
    За професии не знам која не би ја работела, ама знам дека некогаш ми треба повеќе комуникација со луѓе. Кај нас обично затворени сме со ученици, секој со свој распоред и не се гледаме често. Додуша, тоа знае да биде и предност :lol:
    Тревки, тревари не верувам. Може имаат некаков ефект, ама јас си сакам апче и да почне одма да делува.
    Контрацепција немаме користено години наназад, шо вика @LiliBoz и јас сум олд фешн, а ако бидне, нек е живо и здраво :D
    За прислушување, не ми се верува кај им оди паметот на луѓето. Јас не оставам така телефон и да излезам, секогаш си е при мене. Па и мене би ми било сомнително некој да си го остави и така да излезе.

20. duffi

duffi Форумски идол

После бурниот период од две недели на неприфајќање на ништо, ни града, ни шише, само во сон успеав да давам шише колку да знам што има испиено , се помалку е на градата, а повеќе на шишето.
    Еден ваков период пребродивме, ама и не беше толку страшен како што ми се чинеше тогаш. Сега катастрофа, скок ли беше не знам.
    Колку цицаше-толку. Доволно е. :)

SV1911, mal.ecka, Skorpija25 and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.