Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Prvaaaa :)
    Aj d.utro
    Kafe se pie,na terasa ,ama dole
    Aj bujrum
    image.jpg
    Se mislam dali da skoknam do pazar da kupam praski za kompot i slivi za dzem ili da si sedam mirna .
    Sto teska odluka |( :rofl:

Aj :hug:,ubav neka bide denov

Skorpija25, M&M, Peco and 20 others like this.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Добар ден :hai:

Ве читам 3 дена, конечно се’ прочитав :) Среќни родендени и имендени кај сите што имавте:f: :l:

Случајно ако некој ја бара жештината кај е, овде е, на северот ни дојде :devil: Пекол е! Цела недела е 32 степени, ама тие 32 овде се како минимум 45 во Скопје, пред се’ заради водата, кај да се свртиш вода околу тебе. Тревата изгоре, лисјата на дрвата пожолтеа и паѓаат..... неприродно ова се’. Плус цела пролет само 2 пати заврна, ама само пророси малку и тоа беше :o Сабајле чекам автобус, нема сенка на таа автобуска, сонце пече, пржи, не се трпи :devil: Се поремети скроз климата. Кај одиме, жешкото со нас си го носиме јас и мм ]:)

Од контрацепција само кондоми првите неколку години од врската, после со старомодната метода :D Се надевам за второ дете ќе почнеме за месец-два најкасно, па има време да мислам за контрацепција.

И јас во Македонија имав колега ко на @referentka , во многу наврати кога ја читам ко во истата фирма да сме работеле. Овој плус шеташе од канцеларија во канцеларија кобајаги на муабет и ќе почне нешто да збори да те испровоцира да се искажеш што не треба.... среќа па повеќето го научија со време што прави па не наседнуваа така лесно.

@vitamina , ич не се секирај за сокот, малиот мој ќе прави 4 во Септември, сок нема пробано во живот, ниту чај, ништо течно освен вода :envy: Овде докторите ми рекоа и подобро било така, водата е најбитна, а овошјето само свежо да го јаде. Се откажав веќе од пробување да му го подвалам, не успева никако. Смрделе сите сокови (facepalm) :D Како мал кога имаше година не се лажеше, сега теорија нема да го излажам да проба нешто што не му е по волја :|

И то. Убав ден на сите :f::sun:

bittersweet, Skorpija25, M&M and 19 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро

@green.eyes прво чув муабети дека колегата така прави, т.е. на некого пуштил снимен разговор од две колешки кои озборуваат.Прво мислев дека е МИТ кој се збори со години и искрено не верував дека некому паметот му оди толку далеку и толку расипано.
    Да Ви кажам, среќа што претежно си ќутам или зборам за тесто,запршки и сува кашлица, па неможе да ме фати во клопка.

Ич не сум расположена.
    Ме фаќаат будалите пред добивање па сама себе неможам да си угодам, а не некој да се труди околу мене.
    Се ме нервира:@.
    Ама нели, мора да се стрпи човек, несмее мојата лоша нервена состојба на работа да ја носам:D
    Ќе ми помине]:)

Имајте убав ден.

П.С. Тие што не пишале одамна, да пишат, се осеќаме запоставено:(

Skorpija25, M&M, Peco and 19 others like this.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Ја замислувам Рефка на некоја од “бомбите” како збори за запршки:rofl:
    Царичка(fingers)

Ај добро утро,
    Денес со списоче излегов од дома,имам уште по накоја ситница да купам,утре вечер тргаме:party:

Скопското друштво сите ми се на одмор,и тоа баш утре одат,мочли:envy:
    Ке си одам при мајка,и маж ми нека си седи кај мајка му,секој кај својата,најубаво:)

Убав ден лепотички:f:
    И по некој лепотан де8)

5. mareane

mareane Форумски идол

Mоите и двете главен пијалок им е вода.Сок од бебиња не сакаа посебно не густо сокче.Едино бисто од јаболка,портокал.И ден сенес големи се сок многу малку пијат. Газиран никако,Додека е мали колку моѓе трудете се на здрава храна оти како раста се помалку можеш да ги убедиш .Јас искрено веќе немам сили да се расправам големи се.Се трудам барем домашна храна да јадат,постојано непто месам,кифли,домашни пици,фурнаринки,лиснати со виршла денеска.Не дека е здравo ама барем знам дека има рок ,дека е тазе...

Ова е од синојка пишано(а имаше и нешто плус) ама ми се избриша па се откажав.
    Нервозна сум и јас деновиве ,а во постмс сум....Синојка со розево апче си заспав.Цел нож кошмари,уторво ко претепана станав...Ај ќе биде поарно....
    Ајде кафе големо

bittersweet, Skorpija25, M&M and 21 others like this.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас решив ќе шетам денес за да не работам :)
    Ќе си зеам книга а детево на игралиште. Дилема ми е дали сами или да викам некого со нас.

ако некој знае жена која би исчистила скоро празен спрат после кречење нека ми остави бројче

bittersweet, M&M, kuc and 19 others like this.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден :sun:

Секој пат кога поминувам покрај канцеларијата на Флај-Дубаи сакам да влезам и да купам карти, во еден правец. :D Уште малку и ќе биде.

Денес правевме тест, јас најдобри резултати имав, да ви се пофалам. :lol: Многу се спори останатите, никој не повторува по дома ништо од час изгледа, по сто пати препрашуваат едно исто што сме го поминале минатата недела. |(

@vitamina не го терај со сила да пие, ќе му создадеш одбивност. :) Плус, водата е најкорисна, нема никаква потреба од сокови за да биде здрав.

Имајте убав ден друштво! :hug::f::sun:

bittersweet, M&M, kuc and 23 others like this.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Добар ден и од меН
    Денес временцево арно јас за чудо уште поарна можи што сум кај мама и тато:inlove:шо убо се осќам ко дете.
    Па уше од септенври на курс ке се оди многу убаво чуство кога конечно направив исчекор кон животов,како го имам зграбено како до сега да не живеев.
    Прекрасно е чуството кога вложуваш во себе во знаење сега само напред кочници јок.
    Се чуствувам ко тинејџерка:lol:срцево како поново да почна да бие:l:
    Кој е за:coffee::coffee::coffee:повелете

bittersweet, Skorpija25, kuc and 21 others like this.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Знам дека водата е најкорисна и најздрава. Со тој став сум уште од мала. Пиеме 90 посто сите по дома само вода. Посебно јас и маж ми пиеме многу сега и детево.
    Никаде не реков дека го терам со сила да пие сок, знам дека не е најдобар избор но тргнувам од себе дека еднаш во неделата сакам да се "освежам" со нешто друго па затоа се надоврзав у муабет.
    :)
    Ова со сила никаде не го спомнав јас па вака читајки се осетив неубаво ептен некако бидејки не сум ни помислила на такво нешто :bug:

mira.mira, Skorpija25, kuc and 16 others like this.
  10. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

:hai::hai:
    Станата од 8 часот земав испив прво кафе,ве прочитав,па сега се спремам за второ.
    Кој е за нека повели.
    Почнаа работите полека да си доаѓаат во ред,се надевам коцките ќе се наместат како што треба (fingers)
    На работа супер се снаоѓам,вечер трета ќе се оди.

Мислев дека она што не би работела е само келнерка,дека воопшто не ме бива за тоа.
    Ама читајќи ве вас сфатив дека не би работела многу работи(во болница,месарница,мртовечница,хигиеничарка.....)
    Контрацепција не користиме со дм,ако треба да биде нешто ќе биде,ќе си го чуваме :$
    @SV1911 многу ми е мило кога те читам за курсот по Германски,браво само напред :clap:
    Многу го сакам Германскиот и се надевам дека ќе се наканам и јас еден ден да се запишам на курс да го донаучам.
    @dunika ме изнасмеа посабајле со бомбите и запршката :rofl::rofl:
    @kuc @kikin најсреќен нека е девојки,само убавини да ве следат

Skorpija25, M&M, kuc and 20 others like this.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се извинувам ако моето мислење те навреди некако, немав таква намера. :)

mira.mira, kuc, Dadusicka and 12 others like this.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Јас денес epic fail сум направила со маичката :worried: Носам сукња, тегет-бела, си купив пред некој ден обична бела маичка по кратки, па денес прв пат ја облеков. Сабајле се ѕирнав брзински во огледало во спална, ама дека затемнето со заведите, не се гледа баш убаво и си тргнав спокојно така облечена. Дојдов на работа, одам за некое време во тоалет, што да видам :o Маичката прозирна скроз, па подобро само по прслук да се шетав :x Среќа морам џемперче на работа да носам, зашто многу е ладно внатре, па го закопчав и се замаскирав. Ама како ќе се вратам дома по жештините не ми е јасно :sweat:

Сакав да прашам: зелен чај забрзува метаболизам или да не се радувам предвреме дека сум си нашла решение за проблемот? :|

bittersweet, M&M, kuc and 22 others like this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Уживај.. може така звучело и изгледало ама не сум помислила на такво нешто :*

kuc, Dadusicka, Peco and 7 others like this.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.Неколку години уназад сме кренале раце од верба во луѓето,сите ама баш сите на кои и душа и финансиски сме има подавале рака не треснаа од земја,кога и да ни требале никаде ѓи немало.Денес вербата ни ја вратија Луѓето со големо срце како планина.Луѓето кои ниту не знаат,ниту познаваат,а ни го ставија срцето на дланка.@Bubce38:hug::hug::hug:,немам зборови со кои би го опишала чуството кое ми е во душава.

15. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Притисок нула ми е и од времево а и ПМС....
    Не верувам на бајачи,гатачи,само на доктор и тоа прво гледам да се распрашам по луѓе (ако станува збор за некоја посериозна дијагноза)...Да не испадне,ме дијагностицира специјализант...:x Ко вицот..оди некој маж на операција за срце,и му вика на кардиологов -немој само некој специјализант да ме сече.Докторов му враќа-де,не се грижи,ако згреши,ќе го бутнам :rofl::rofl:
    Од професија,го работам тоа што го сакам. Плус,после работа го работа тоа што го сакам а носи и профит...

kuc, Dadusicka, Peco and 17 others like this.
  16. kikin

kikin Популарен член

Ау, притисокот не го коментирам на времево. Нула ми е. Мислев само јас сум утепана и омалаксана од времево, ама со кој и да зборнав на работа, сите се како „во глава манати“. Верба во луѓе - секогаш викам дека нареден пат ќе внимавам, ама „глупава“ сум по природа и мислам сите се најдобронамерни, и опет и опет иста грешка, некој ме заебува. Професија, океј ми е мојата, ама тоа што никогаш не би го работела - шалтерки работник од било коај професија, мислам дека ќе се шекнам од толку муабет во 8 саати.
    За детето - настојаувам на вода, ама летно време и те како му цедам или блендирам свежо цедени сокови од сезонски овошја. Последно од лубеница ми е хит, како и праска со јагода.
    Друго не знам шо да ви кажам. :)

Фала ви на сите за роденденските честитки. :)

*Ench@nted*, Skorpija25, kuc and 19 others like this.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ти кажав да не драматизираш многу :D
    Ќешки да можевме повеќе :*
    Ќе се реваншираш ти со кафе на широк сокак , нем да мислеш така ќе те оставам :rofl:.

Ај добар ден .
    Денот во готвење ми отиде . Цела куќа мириса . Пржам месо домашно . Пола го изедов пробувајќи до "кај е " .
    Ќифли се печат у две шпориња ,дупла доза ,едни солени едни со мармалад од капини . Чорба се вари , компири за пире :tmi:
    Си викам дур сум сосмрдена и едно трилече да сплескам .
    Ај да видам имам ли мастраф :)
    И така денот за тоа е .

Убав ден на сите :f:

18. flower30

flower30 Форумски идол

Хелоу,
    @dunika ме насмеа со делењето ти кај мама, мт кај неговата мама:D:D:D

@SV1911 честитки за тестот:clap: Вчера ме насмеа како си носела марамчиња за масата да ја бришеш и те гледале сите, ме потсети на една сцена со Мистер Бин:D:D:rofl: (се шалам, немој да се лутиш).

Јас ко времево сум денес. Овие 3 дена ми се врти, а денес и ми се повраќа. И малаксано се осеќам:sweat:Дали ќе настинувам, од времево ли или од друго- ќе видиме:worried: А многу мразам кога не ми е добро и кога се осеќам вака немоќна.

За темата од вчера, колку повеќе ги запознавам луѓето се повеќе сум уверена дека добрите луѓе патат најмногу и секогаш секое добро им се одбива од глава и не се цени. А оние лошите, па они знаат и тактики и се за да дојдат до тоа што го сакаат, без тронка грижа на совест. Ама па, и тркалото се врти.....

За колегата на Рефи, шта речи а не заплакати|( Како им текнуваат вакви глупости и итроштини на луѓето не знам. Тој ептен во некој филм влезен8)

Јас цел живот сум само на вода:)Ич нејќам сокови, никакви. А па за газирани сум:shake: А мм си пие по 1л.Кока кола или фанта на ден:smirk:Ама не сме слуша дека треба да намали:!:

Ајде поздрав, отидов

Last edited: Jul 18, 2018
    bittersweet, Skorpija25, kuc and 21 others like this.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Добро утро.
    Едвај се натерав да станам од кревет. Синоќа имав ептен језиво искуство, прв пат во животот. Ме фати грч на нога, ама толку болен и долг, што на крајот ми се слоши. После едвај заспав.
    Сега на мени турско кафе. Ако знае некоја да вража на кафе, да ми каже да и пуштам сликче во лп :D

Попладнето ми е резервирано за гости. Ќе треба и ручек да зготвам. А немам на идеја што да е, ни па ми се јаде нешто. Ќотек може.

Инаку се пресмеав за колегата на Рефи. Итар лисец, ама можел барем телефонот наопаку да го заврти. Мене ме снимале и не сум се лутела. Сум снимала да вратам, се налутија. "Пријатели" бе.
    Абе да се дешава нешто во животов.

20. Ariel

Ariel Форумски идол

@vitamina јас две деца имам. Едното не сака ништо ново да проба, се држи до познатите вкусови, другото нема што нема пробано.
    Големи се сега, ама од мали се такви. Карактер ли е, што ли е...

Milobebence, kuc, dunika and 17 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.