Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Здраво друштво!

Се упристоив од сабајле...стрижана и фарбана ко нова сум сега...ептен измиена бојата и осветлена од сонцето ми беше па сега ко нијансирана сум....

Ослабено ми е влакното и изретчена косата ми треба совет за некој препарат за зајакнување...
    Освен Мерц нешто друго сте користеле?

Milobebence, kuc, dunika and 19 others like this.
  2. Dust

Dust Game Over

Хелоу еврибади:hug:

Излезена од 8, демек денот ќе ми избега:lol:
    Се изнатрчав и на крај пак ништо не средив. Утре се мислам да одам за Куманово, таму барем плочки ќе бендисам. Да не ми е џабе идењето за Скопје..

Ова Скопјево го замразив, се е толку далеку:rofl: :whew:
    Мавнав апче за денес, ама уште боли|( следен пат дупла доза, од еднаш не се умира:lol:
    Едвај чекам петок и да си одам во другата дома на исток:lol:

Денес цел ден имам некој нагон за повраќање. Кој знае што ми е. Трудна не сум! Барем да повратам да ми олесни..

3. flower30

flower30 Форумски идол

Сликава подолу таман ко за мене:D:D:D

@WORRIED.BT прочитај по интернет некои маски за зајакнување и против опаѓање.За шампон, секој со искуството-Фармаси, Тианде, Биоблас и мн.други.

Attached Files:

Milobebence, kuc, dunika and 13 others like this.
  4. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ворид, би ти советувала да ,,удриш,, на Мерц и храна богата витамин Б, Б-комплекс и домашна маска за коса од квасец, мед и жолчка.Намачкај се, нека постои завиткана главата со фолија или обична кеса и миј.

Денов не ми е толку напорен колку што сама си го правам.
    Мајстор сум за деструкција.Такви добри инспирации добивам во момент, што добивам сила цла зграда да ја урнам само ако дувнам:x.

5. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Биотин таблети. А мене најефикасни ми е појачани б комплекс ептен јаки од преку барата,ама беља е аптетит што отвараат. Јас со косата така-така мака,ама ноктите ми се многу кршливи од редовно миење,премијување пајнци. Од се по дома обожаванм пајнци да киснам:D И така ми помагаат б комплексиве:)
    Ама се раздува ме одвеа по пат и сега ми е фриз натур лук(hollest)(facepalm)
    Притисоков не знам дали нешто пумпа,диши-издиши работава;(
    Ај како се растоварив со кесите се клапнав на тросед ве читам и мака ми е едно кафе да ставам,важно почастив во другана тема.
    Ах широк сокак како ми фали,можда натаму ќе ме носи патот деновиве. И јас Бт одомена ко @Dust во истокот што вели е одомена. Мори чупе и ти дигна раце од Скопјево а?
    Мене сите другачки уште ми се чудат на умот како девојка растена во срцето на градот со традиција во фамилија од тука толку да засака друг град. Добро сега од една страна имам баба и рода Бт,па срцето на две ми се дели Скопје и Битола,ама попојќе тера кон центаров на Мекедонијава,кон плодна Пелагонија,градот конзулски:l:

6. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

@CaraMia ај тебе фризот,а јас кој баксуз сум :envy:
    Викам ај ќе одам до банкомат,облакање фустанче и тргнав и можете да замислите што се деси (facepalm)
    Цел пат накај дома го држев фустанчето да не се крене :tmi:И си се вратив без пари дома :D
    Веќе вакви егзибиции не :lol:
    Ајде на кафе,направив нес и да одморам па треба да се оди на работа

7. SV1911

SV1911 Форумски идол

@Ane-Goki1 и @flower30 ви благодарам и на двете! :hug::hug:

Ане, кога ќе имаш време, ич да не жалиш пари за курс во Goethe. Целата програма им е убаво осмислена, барем мене така ми се чини. Имав знаење од порано, ама не ми текнуваше во моментот да го користам вокабуларот и исто ко да не знаев ништо, само разбирав по малку. Тука за недела дена како што одам на интензивен курс секој ден, научив како да се сетам и да формулирам реченици со тој фонд на зборови што го поседувам. Повеќе станува збор за зголемена самодоверба во своето знаење, ама па без тоа што ќе ми е да знам кога главата ми се блокира кога треба да зуцнам нешто. :D

Утре ќе почнеме со падежите, тие беа причината зошто не отидов директно на полагање.. се надевам конечно ќе ги разберам како што треба.

Мене ноктите ми беа ептен кршливи порано, најверојатно зошто ги лакирав секој ден. Прекинав тоа и купив од Елив во ДМ лак за зацврстување 8во1 тој што е и ми помогна многу ама сепак не е здраво да се користи постојано па баталив целосно. Сега не се лакирам, има 7-8 месеци и не ми се кршливи повеќе. ^_^

За опаѓање на коса другарка користеше шампон против опаѓање на Рецепт (мислам дека така се викаше брендот) и ѝ помогна.

8. CaraMia

CaraMia Истакнат член

А ете која ни е од тука Мерлин Монро
    MM.gif
    Видиш едно арно од ветрот,не зеде пари од банкомат. Ветерот ти заштеди пари;)
    Наздравје несот:*

Milobebence, Skorpija25, M&M and 15 others like this.
  9. Dust

Dust Game Over

Гете во Скопје не се ни приближно што е Гете надвор од МК.
    Бевме 18 души во група, професорката се гледаше дека има знаење ама не може некако да го пренесе. Може затоа што бевме 20 на почеток, напната беше..
    Само нешто брзаше, да не можеш да напишеш ништо..
    Гете веќе ЈОК тука..
    За тие 12-13.000 ден за А1.1 и 26000 за цел А1..не вреди
    Плус книгите...
    Тоа се две нечии плати

boomsleng, Milobebence, M&M and 16 others like this.
  10. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

:rofl::rofl::rofl: Далеку сум од Мерлин Монро :D
    Едина сличност е фустанот :lol:
    И тоа што викаш бар не извадив пари,кога задува со брзина на светлината назад дома :D
    Фала здравје да имаш :*
    И да се пофалам откако се вработив одма килажата оди надоле ^_^

Last edited: Jul 18, 2018
    Milobebence, Skorpija25, M&M and 16 others like this.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Добар ден. Не сте фер, не ве бива за вражање. А баш интересно ми изгледаше чашата, црно па се не види.

Само мене работата ме дебелее. Абе ко се запнала вагата, не сака надолу и толку си е. Да почнам да гладувам е работата.

Колку е жешко и не се диши значи. Излегов со мокра коса, и нема како да се исуши. Божем облаци има малку, ама тешко да заврне.

За коса, користам Алпецин со години. Ама овие бебешки влакна не растат пустите. Земав и некој нов шампон, демек ќе пораснат... Уши. Истата си е.

Јазик, и јас сакам уште некој да научам, ама па што ќе ми е. Германски учев ама бадијала. Ептен малку знам.

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Мојава со години е иста прича.. навидум од некои 6 7 години не ни паметам освен медицински шампон друго не можам да ставам а ставам почнува чешање перутење и бручки со крв..
    Се тоа одамна трае чаре не најдов ..
    И така си се помирив јас со моето теме..

Веќе 1 година ми паѓа интензивно до оќелавување на некои делови..
    Све пробав на доктор одев и ништо ..и со тоа се помирив да собирам и да се давам у влакна секојдневно..
    Ма која година година ипол трае.. се ошишав кратко и тоа нр беше лекот..
    Ставам реконазол ама аир нема!!
    Освен дека не ме чеша и не се перути и немам бручки.

Едит. Бебешките влакна ми се ко анаштајн периодов.. без гел не минувам оти ако минам изгледам не у ред со антени и ми скисна од нив сакам да ги исечам скроз..

Milobebence, CaraMia, kuc and 12 others like this.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Мене само алпецин ми помага. Шампон и серум или како и да се вика таа течноста - таа е всушност најважна. Јас со години користам, околу 10 години постојано.

14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

@vitamina , кај мене опаѓањето на косата ги најави проблемите со тироидната. Си имав густа коса до лани, сега остана 1/3 од тоа што го имав :envy:

И вагата почна да мрда од кога работам. Нагоре мрда :devil: И така си имав малку вишок, сега е малку повеќе вишок :@ Ќе си пукнам што не можам да се организирам да вежбам :envy:

Се варам во автобус :sweat: Соблеков џемперче, ама го префрлив преку рамена, па “критичниот дел” е маааалку покриен 8-| Ваљда ќе преживеам до дома :$

15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добро што не се запишав во Мк значи.. тука сме 22ца во група, професоров е ок. Како тоа за цел А1 26 000 ден? Тука плаќам нешто помалку од 200$ за цел А1, плус 15-6$ за книгите и уште 50$ за полагање. Иста цена се и А2-Б2 мислам..

Мислев дека цените им се стандард насекаде, бидејќи пред некоја година гледав на нивниот сајт во Мк курсот чинеше 11-12 000 денари, не приметив дека е за пола ниво тоа.

Milobebence, Sesil, CaraMia and 11 others like this.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

И јас сумњам на тереоида.
    Ама додека сефтосам да испитам има време..

Milobebence, CaraMia, Chantal and 6 others like this.
  17. Dust

Dust Game Over

Тука А1 е поделен на А1.1 и А1.2
    После А2.1 па А2.2
    Тек после В1.1 па В1.2 и натаму :)
    Вака нешто..
    Screenshot_20180718-171919.png

Milobebence, CaraMia, Chantal and 7 others like this.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

3 та годишнина на форумот.
    Ме потсетија на убави и лоши времиња на форумов..
    На оставање на дел од мојава душа..
    Нека ми се множат!!!

19. Peco

Peco Форумски идол

Добар ден.

Не знаев што е глутеус, па прогуглав малку. Знаете што излезе? Не ви кажувам, видете си сами вие што не знаете. :D

Пијам кафе, кој сака?

20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Подолг период имав мака со косата,доста ми паѓаше,цели снопчиња.На препорака од дечкото каде што синко се стрижи зедов на Афродита брезов,омекнувач како што вели детево мое на Гарниер со маслиново што е,во зеленото паковање.Маска за коса таа што ја кажа Рефи со квасецот и задоволна сум.Експерименти деми правев со бланш купката за црната да ја извадам,па фарбање кон посветло,се тоа во домашна изведба и фала богу коса уште имам,не се метлоса,сепак личи на нешто.Најново што пробав едно авокадо сосема зрело во блендерот,маслиново масло затоплено се додава,се става на косата и се замотува со најлон па со крпа,косата е мека,нема антени и има сјај убав,небаре некој третман скап сум и направила:D.@Peco ме потсети на што потев цела школска година преслушувајќи дете-os ilium,acetabulum ,бедрена,илијачна и тако даље(facepalm),барем мозочни виуѓи употеребувам да не закржлавам:D

Last edited: Jul 18, 2018
Thread Status:
Not open for further replies.