Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.324
    @Peco нели во Мак. Народни приказни го викаа дебелото месо:D:D:D Во некој крај во Мк. Имаше изрека "ќе си гризнам од дебелото месо" :rofl:

Леле луѓе, ова од времево или што е, глава ме пукна денес. Сакав да чистам плочките во ходник, ама не можам. Се раздува многу. Ветеров ми ги уништи цвеќињата на тераса - цело лето дува:^)

Си купив вчера Тонус леб, за првпат. И не ми е нешто посебно. А се што јадам се со него, тоа е друг проблем:devil: Решив дека ќе си бидам дебела и тоа е :D

На Ane-Goki1, Milobebence, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.425
    Допаѓања:
    90.751
    Се мислев што не би можела да работам,и мислам дека се би можела да работам освен во социјални грижи,во дом за деца без родители и во палијативна нега.Не би ми издржало срцето.
    Инаку ако коса и веѓи се разретчуваат,паѓаат, обавезно тироида испитување.
    Германски јазик никако не ме влече да го учам,не ми е убав јазиков и не планираме да одиме за Германија:Dјас имав апликација за италијански.:inlove: ама ништо, немам кога со работава да учам.

На Ane-Goki1, Milobebence, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Jas zeni da vi kazam rabotam dve smeni eve nekolku dena i ke rabotam do ponedelnik grbov mi se ukoci od sedenje i dosaduvanje i dioptrijata mi e porasnata sigurno od zjapanje u tel. I kniga procitav na telfonov uste i krevet da mi slozat eden ovde i cao. -.-

На Milobebence, M&M, malerozna и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.684
    Допаѓања:
    175.367
    Од кога пијам суплементи и витамини , косата ноктите и лицето ми се врв:inlove:. Можда не ми помагаат конкретно баш за тоа за што јас ги пијам , ама па бар ме сторија лепотица . И ме подмладија :inlove:.

Се нервирам .
    Гевгелиската болница пак на тапет :(

@Peco стави едно машко кафе молиммм те :)

На Ane-Goki1, boomsleng, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.676
    Ајде бујрум, готово е :)

На Ane-Goki1, EuHenIa, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Можеш да ми пишеш што пиеш?
    И јас пиев и бев топ ама признавам дека у последно време ме мрзи изгледа..

На Milobebence, malerozna, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.684
    Допаѓања:
    175.367
    Еј многу пијам . Еве само дел од тие поединечно што ги земам.
    Аргинин,карнитин, спирулина, вит Е , Д , б компмекс , мелатонин, мака , селен и цинк, пијам едни со колаген , и коензим ку10 земам многу -500/600 мг дневно.
    И уште неколку "миксови" :tmi:

@Peco баш ти фала . Здравје да имаш, баш ми си ми го погодил.
    Одох у двор со :smoke::smoke:

На Ane-Goki1, boomsleng, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Не сте свртеле некоја тема денес. :wasntme:
    Немам ни јас нешто за кажување.
    Ми се пријаде кисело, салата немам па земав супа направив. Ајде кој е за. (fingers)
    20180718_191551.jpg
    Прашав и во соодветната тема. Ми треба некој поклон за фризер по повод отворање нов дуќан. Може да биде нешто што ќе го користи или некој украс поврзан со фризерај. :)

На Ane-Goki1, EuHenIa, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    @Bubce38 а нема некој не сакан ефект од примање на толку суплименти постојано? Читајќи те, сакам и јас да ги пробам сите овие што ги наброја. :D

И јас сакам супа.. таква течна, со малку фиде и ситно исецкан зеленчук. Ама јас никако да ја погодам, кога ставам фиде се малку ми се гледа и после ми испаѓа како макарони да сум варела, а не течна супа. :D Домаќинка, прва класа. :angel:

На Ane-Goki1, EuHenIa, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Витамина можеше да ја прашаш Бубка што не пие:D
    Така е поедноставен одговорот,еднаш кога стави слика од бомбонките шо ги шмука на дневна база,ми требаше пола саат да ги дочитам:o

Инаку од кога сум преселена ,коса кожа нокти,ми се за 10 пати поквалитетни,ноктите ми се лупеа како лист порано,сега не знам колку пати мијам раце и ми нема ни пукнато.Тенот ми е поубав,свежина имам..поврзувам со квалитетот на вода/воздух овде.
    Наравоучение-иселете се:lol:

@SV1911 кога дојдов овде,не знаев да бекнам германски.Одев на 6 месечен интензивен курс,заклучно со B1,секој ден по 5 саати,и домашна околу саат ипол -два.Весници,вести,емисии филмови строго на германски,тел не чепкав ништо,само со маж ми и домашните што зборев.Го сватив како единствен излез,и начин да направам нешто од себе,така и беше додуша,без јазик нема интеграција,а кога не го говориш локалниот јазик си за нигде.На почеток имав и јас шалабајзери во група,ама се откажаа полека,не учеа ништо,а прескапо беше,скоро 1000 евра месечно:x.Гледај да имаш партнер на вежби што е заинтересиран како тебе,многу полесно ке ти биде.Со среќа со падежите,ама знам дека си smart ass8-|
    (fingers)

На Ane-Goki1, boomsleng, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Добар ден и од мене, да се пријавам и јас денес
    @Peco и јас би радо од тоа твоето кафе, како си го направил, што велат стари петел може да застане :D
    @SV1911 честитки за положениот тест, а и сите наредни со лесно да ги полагаш..
    Маската со квасец и жолчки и јас ја имам правено, ама некако брзо се откажав па не го видов посакуваниот резултат. :emo: Изгледа мрза сум... (facepalm) Додека нарасне квасецот па матиш, па шлакаш на коса, па тече жолчката по фаца, бришеш па пак се разлева... Немам баш нерви за вакви ствари... Како правите вие?
    @dunika што убаво ни кажа... И јас би таму кај што си ти... Се надевам ќе ни се исполнат плановите, ќе се стокмат коцките па да фатиме и ние магла од тука... Среќен пат за МК :*

На Ane-Goki1, Dust, Milobebence и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.684
    Допаѓања:
    175.367
    Нема лошо од пиење антиоксиданси и витамини.
    Можда само да не го пиеш аргининот ако не си физички активна и ако не вежбаш. Јас него го пијам повремено . Дека не вежбам.

@dunika а да видиш деновиве колку бомбонки кркам . По 60 таблети на ден. Немаше ку10 од 200 мг па зедов од 30 мг , тие со лук. Само од нив пијам по 20 дневно. Спирулина десет и натаму да не бројам . :tmi:
    Половина од таблетите и без вода ги голтам :emo:
    Ти ма шо не дојдеш накај нас малку чим скопските другарки ти се на одмор. Елај си тука , ќе тркнеме на плажа јас и ти,самички :makeup:

На Ane-Goki1, boomsleng, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    @dunika во групата нема никој со толкав ентузијазам за учење ко мене, барем за сега, ама со маж ми дома повторувам. Тој исто ќе полага, ама нема време да оди на часови, па јас сум му ментор. 8-| :D

Среќен пат до Мк! Убаво да си поминете на одмор. :hug:

@Thallia благодарам. :hug:

На Ane-Goki1, Dust, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.301
    Јас и порано кажав дека од витамини бегам како од ѓавол.Мислам дека ми отвараат дупло апетит и некако аверзија имам од нив.
    Ама денес си зедов Лунерба,оти сум ептен нервозна периодов ,баш како климактерична баба се чувствувам(искрено си заличувам на една колешка (facepalm) )и си реков ај додека барем се сеќавам да земам нешто.Ако не друго како плацебо ќе ми делува...
    Коса имам од раѓање ретка ,слаба и некако се привикнав на тоа и не обранувам внимание колку ми паѓа.
    Како студентка и долги години полсе користев Фитовал,едно време Алпецин.Сега го користам тој од лук од Афродита и немам некој голем проблем со паѓање...Ја користев еден период и маската со квасец ама и мене како Талија ме нервира тоа течење по мене и се откажав брзо.
    Бев кај другарка ,идам и си викам не вечерам ништо не сум гладна.Ама дома оставена осмина бурек,засушена.И ај да се нефрли си ја изедов.Навистина многу се нервирам кога треба храна да се фрла и тоа ми е главен виновник за мојот вишок кг...

На VladeMila, Ane-Goki1, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Леле @Bubce38 ај да одиме стварно^_^,ама јас сама,мојов не оди кај кумовите|(.
    Јас ке цркнам во Ск од досада,шо да правам на тоа жешко,само Сити мол треба да го вртам ко шлакната.

@mareane ако имаш време и сила,пешачи секој ден,супер ке ти дојде за опуштање,ем ке спиеш убаво,ѓоа бебенце:)

@Thallia фала:hug:
    Дај Боже да ви се склопат коцките,по желба:f:

На Ane-Goki1, Dust, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    @Mr. Right

Место салата за вечера.. :angel:
    IMG_20180718_232339-01.jpeg

На Milobebence, bittersweet, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    22.710
    стварно многу пиеш..валда не се сите во ист период? ја едно време мака имав и ми препорачаа цинк+вит Е +железо,ама докторкава мислела прво еден месец едниве,па после нареден другите...Јас за да убрзам процес на 'заздравување'сите наеднаш...Добив само замастен џигер...

На Milobebence, malerozna, CaraMia и 3 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Не заебавај?
    Ова не е премногу?
    60 таблети на ден?
    Јас имам пиено по 5 6 само и пак со страв и шубе.
    Прв пат слушам толку таблети..

На Milobebence, Skorpija25, malerozna и 3 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Се тушнав си зедов сладолед и се тупнав на балкон. Вие арни?

На Ane-Goki1, malerozna, CaraMia и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Твојата "побогата" од мојата. :lol: Да имав брокула и тоа ќе ставев.

Чекам една нарачка да ми донесат. Ми рекоа за денес дека ќе ми се јават и не ми се јавија. Ќе почекам и утре. :|

На malerozna, CaraMia, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.