Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро!!!
    Кај сте што ве нема уште се лапкате :?: ајде доста ви сонце да се искористи убаво е надвор:sun::sun:
    Вчера ништо не читнам дрвата стигнаа прва тура и кичма транс бевме денес нема нешто што не ме боли,другите нека подзакаснат да одмориме..
    Сега да се спремам и ќе одам на работа но пред тоа да лапнам еден магнезиум:D
    Ајде се читкаме покасно убав викенд!!!

2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Добро утро и од мене!

Тапа ми е глава...не знам дали е од времево и ПМС от или од многу мисли и емоции....
    Јас нездрава сум колку се возбудувам од ништо....

Синоќа излеговме со пријатели кои се преселија во Шведска пред неколку години....се прибравме во 1 и едвај станав утрово....

Сега ручек да правам и да се припремам за на обука....

Убав ден имајте ...

3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Утро срцки:sun:
    Ќе се послужам од се по ред @Milobebence , убаво си поставила софрата, ама кафе како да не видов :!:

Инаку права глумица сум :lol:
    Ми иде хирургот во соба на визита и ме прашува како сум , имам ли болки . Фацичката ја правам тажна ;(- многу ме боли докторе , пробувам да станам ама не можам , мош поарно е и денес да останам овде .
    Аааа добро. Го слушнав маж ти ми вика , се договараше сега со друг колега дека ќе се смениле со дежурство ,после 12:00 денес ќе си одил твојот - ми вика хирургот :)
    Еееее добро ми е му викам . Ќе се потрудам да станам . Дајте таблетарна терапија , не можам ни инфузија да примам веќе ,пече ме од иглата што е ,вади сестро канилата :D

Морав да се сменам вика мм , нема разбирачка со теБ

И така ....
    Шала на страна ,навистина ме боли . Ама добро е што не е скршена . Уште гипс ми требаше пред одмор :sweat:

Убав ден :f:

Skorpija25, mareane, Annath and 20 others like this.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Хелоу,
    Од сабајле малава вика, се дере и главава тапан ми е. Кафе 2 голтки и толку, доста ми е. Одам во вц (со неа, разбира се:)) и почна да плаче она сакала на шолја, не јас. Јас во нокширче да сум седела(facepalm)

За рецептот ќе го пишам, ама да знаете многу калорична и нездрава храна е(како

5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Кафенце еве на крај (заборавив де старост :lol:)повели @Bubce38 FB_IMG_1531637747935.jpg на здравје да ви е

6. Milobebence

Благодарам

7. CaraMia

CaraMia Истакнат член

@WORRIED.BT тро по тро обука,почеток,успеси на новата работа ти посакувам.
    Види си пробај ти најдобро ќе сетиш како е,чини ли не чини. Инаку сега кога прочитав дека си прифатила многу се израдував:hug: Вчера бев подоцна низ чаршија околу Саато и Безистено,еј Безистено каков го помнам,гужви,народ,сега шама е. Па и по сокако затворени пар кафичи Инстинкт и Папаз а и нови години сум поминала таму..опаѓа економијава во градов и навистина ми е жал.
    Прометот го прави дијаспората и нашите од кај кумовите исклучиво во угостителство и стоматологија и верниците во црквите. Вчера видов што палата била резиденцијата на Петар главнио поп:o
    Сепак Битола ми е омилена,ама малку од малку да пркни,да заживее уште попојќе би се прерадувала.
    Работи биди успешна на градов им требаат вредни и работливи луѓе,вие сте гордоста тука:bow:
    Кафе пијано,се крои план кај ќе се шета,убав ден,убави настани,срце полно со радости^_^
    Д а се множат @Milobebence ,@dunika убав престој дома.

Last edited: Jul 21, 2018
  8. Milobebence

Благодарам

Dust, LejlaD and CaraMia like this.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

@dunika колку км извозевте? Или гужви ова? Не знам каде се наоѓаш али премногу
    Јас мразам да одам по гужви..
    Вака бош период вози право само
    Ние 3000 км 2 дена и 2 ноки извоземе ама дека со бебе па појди застани
    Мене интересно ми беше
    Јас уживам да патувам
    Некој па не може и можам да замислам како му е
    Инаку мене ми се гади у кола поготово од кривини и ако седам назад ама по автопат гајле немам и онака сум зашаматена
    Ме збуни дека рече милано мислев помалку ја мимувате ит
    Сигурно си минала покрај мене ако си наишла во венето.
    Требаше да застанете ка кофи:coffee: и :beer:.
    Следен пат да си знаеш

Конечно после не знам колку откако сум дојдена е свежо
    Уживам и не можам да се израдувам на времево
    Прашање е каде ќе се шпарта денов
    И то
    Повелел :coffee::coffee::coffee:

Thallia, mareane, Annath and 18 others like this.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Работата не сум ја прифатила...нити тие ме примиле...сеуште е само понуда...овие неколу дена проба...чисто да видам а што се работи кои би ми биле задолженијата и дали ќе се снајдам...

Од кога зборувам дека градот умира...и тоа што функционира живурка ...
    Луѓе не останаа во него...шетам по Сокакот и никој не познавам.училиштата деца немаат доволно..нашите генерации се исселија....се испразни и изретчи градот....и немам голема верба оти ќе заживее....
    Крошу и уште две три поголеми фирми му даваат троа живот ако не се тие ќе крахира начисто..

Thallia, mareane, Annath and 20 others like this.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

На повидок цеееел ден безделничење,па и пекол е изгледа надвор...Станата во скоро 11:D
    Ќе ќутиме дома со спуштени ролетни и клима.Од кревет на кревет.Не верувам дека ќе издржам,гарант ќе фатам ја крпа ја пегла:D
    Баш ми требаше вакво целодневно дремење.
    И вам нека ви е арно како на мене:lol:

12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Не сакам да мешам политика на темава ама некој допринесе да замре Свиларата,Кожарата, Фрижидери-Бт,фабриката за лимарна индустрија итн.....и да без КроШу маф е работава.А некој и се потрудил да се создаде и изгради тоа здание и од Ресен друри идат со организиран транспорт на работа.
    Ај може Жабени ќе пркни во некои подобри политички времиња. Ништо лично кон никого и ничија политичка определба во овој мој коментар just saying мое лично видување на тема економијата во Битола каква била и каква и е надежи како да пркни во иднина.

Annath, kuc, Dadusicka and 5 others like this.
  13. dunika

dunika Форумски идол

@vitamina 1800 и нешто извозивме.
    Само Италија 600 имаме,ама доста реконструкции се во тек,па 3 ленти се спојуваа во 1на.
    Среќа ноќе ја поминавме,побрзо одеше.Помислив баш на тебе,ако не се лажам пред Венеција лево се исклучува за кај вас или:?:
    Јас обожавам да се возам,поготово низ Алпите,магично е,ама ова ми е too much.Го доживеав како малтретирање,тотално беспотребно,2ца сме,со 3 куфери,исто што би ставиле и во авион.За назад исто немаме товар..

Ај добар ден:hug:
    Немам уште бројче со нет купено,ве читам само од дома.
    Убаво Скопјево,и изненадувачки зелено за Јули:sun:

Убав ден имајте:f:
    Ај на кафе8)
    05DB4039-35D4-4629-A80D-061E923C3783.jpeg

14. Milobebence

Добро дојде и убав помин во Македонија

Chantal, Dust, M&M and 2 others like this.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.Мајка на контрола однесена,што чудо ќе беше,колку старее се по себична станува,во емоции мислам,само за себе си гледа:tmi:.@Milobebence честито годишнина на форумчево:hug:.@WORRIED.BT се надевам дека ќе ти се бендиса работното место:hug:,За градов не ми се зборува :(.@Bubce38 мило ми е што си подобра.макар и ради со маже дома да си;):*,претпоставувам дека сепак те боли ногата,побрзо нека поминува:hug:.@dunika добредојде,убав да ви е престојот дома:hug:

Thallia, mareane, Annath and 17 others like this.
  16. Milobebence

Благодарам од:l:посакувам здравје на твојата мајка на тебе и целото твое семејство:hug:

LejlaD, Dust and CaraMia like this.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добар ден
    Дете абер нема да дремне што значи вечер ќе е журка . Прозори избришани дете прошетано прашина собрана испазарено и ручек пуштен да се пече. Лосос и печен зеленчук плус салата морков цвекло. Една машина испрана. Другите утре. Демек домаќинка у недела да перам. И некако клапнав. Да легне дете сакам да одморам малку за д а имам сила за следниот дел од денот. Тема има за денес или јок?

18. vitamina

vitamina Форумски идол

И јас така кога поминував низ држави секогаш помислував на феминките што ги знам каде живеат се притсетувам :)
    Јас сум тука некаде здравје следна година ќе ти кажам локација да поминеш :P
    Убав помин..

Thallia, Ane-Goki1, Annath and 12 others like this.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Тема за денес :
    Дали сте љубоморни на колешките,секретарките, кои работат со вашиот сопруг/вереник/дечко?

Skorpija25, mareane, Annath and 9 others like this.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Мм работи со мажи, ама комшики околу него:devil: И искрено, порано мислев дека не сум, ама сум љубоморна. Посебно па ако збори нешто за нив, убави биле или било што е тогаш р'жам:devil:

Skorpija25, Thallia, Annath and 12 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.