Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.937
    Допаѓања:
    153.084
    А да ги прашаш постарите вработени дали е секогаш така, да не се погодил бош денот :|
    Не знам што да кажам, пробај уште некој ден види, не се разочарувај одма.
    Не помогнав ни јас баш знам :shake:

На Annath, Peco, Esmeralda-MD и 11 други им се допаѓа ова.
  2. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Извинете за латиницава ај не е хумано некој да крши очи.
    Ај сакам и јас да си промрчам. Јас на сликчено на @Dust би играла маШ со се опрема-работна:D
    Последнава машина ми е уште негова опрема.
    Инаку @Bozica1980 додека и опремија и дрвена ламперија тој столарот шо го бараше а јас в исто време електричарО ко го барав епа еве мрч темава моја...
    Мјастор не е проблем,јер мајстор нема сВи в Дојчланд.
    Ама:!:...после ама следи се најде едно чиче кој рече на работа зима државна плата за електрик сервис а сега со џепарац глеа внуци,значи дедо беше не окапа 4саати и ни местеше бушони,чуда-муда и ни ја рикна пералната. Потоа се испостави таа пере ама нема температура:D Дојде еден дечко-сервисер ама овластен,од темава годиште ко да беше +40ка,и рече идете по нова се по*ба електрик систем џабе се.
    Отидовме на меркање нова а во меѓувреме оваа си вртеше бубањот само пере без темпеpатура бре:D
    Една блиска моја ми рече чупе батали тој овластенио сервисер врти кај овој ќе почекате ама вреди,рака има ко ќе фати напраено за секогаш. Го чекавме,чекавме и денес дојде дечко 25ка само газот му го видов в вц дека тесно а он со мм на сервис и мислам 25ка беше. 20минути или 30 и машина е ко нова. Ја прегорев и упте горам до сега дека грее арно. А и плус пее. Имала опција да пушта музика за сигнал ко почнува-завршува. И си спомнав на квизот Перам ама не пеам го памтите друшки а?:rofl:

Последна измена: 24 јули 2018
    На ane.bella, Annath, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.484
    Допаѓања:
    150.738
    Знаете оти темава ми е ко дневник..нит се лутам нити замерувам...само пишам како
    се осеќам...

Се надевам не ме сметате за разгалена..и не ,не сум...
    Синко плачеше за да го легнам јас амене 23ме најде дур се прибрав..

Замижувам пред платата,се правам оти се небитни работните саботи....не пресекувам наеднаш...
    Ќе си дадам и себеси ина работата шанса ама првиот впечаток ме разочарува...

На senjorita-v, Annath, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  4. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    23 звучи страшно, посебно за мајка на мало дете. Убаво си тераш, животот е твој, одреди си сама приоритет. Веројатно работата што ја работиш (во смисол на плата) нема да ви ги реши животните проблеми. Ако е така, батали ја како прошлата, нема пари што ќе ти го надокнадат времето со детето.

На Ane-Goki1, Annath, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.348
    Допаѓања:
    90.125
    Јас би рекла дај си шанса.
    Трпение.
    Пробај еден месец,два,па одлучи.Некогаш првиот впечаток не наведува на погрешен пат,затоа почекај го вториот впечаток.;)

На Ane-Goki1, Annath, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Ja da Ve pozdravam -se odjavuvam na malku podolg period .
    Fala Vi na podrskata sto mi ja pruzivte godinava .
    Ve :hug: site .

На diskreten32, Annath, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Добра ви вечер друшки
    Јас само да ве поздравам од трета смена.
    @Alishan30 среќен роденден, нека ти е среќен овој ден и секој нареден :hug:
    @Cinderfakinrella здрав и жив внукот
    @Cka честитки за новиот дом, да го исполните со смеа, љубов и незаборавни мигови.
    @WORRIED.BT секој почеток е тежок, нова средина, нова работа, нови луѓе... Издржи одреден период, види што и како се работи, пробај индиректно да добиеш информации од некои кои се таму подолго време, земи барем една плата и после сумирај, дали работата и платата ќе ти донесат лично задоволство пред се, а после дали вреди таа работа - за таа плата и за жртвата што треба ти да ја направиш.
    Лесно е да кажуваме од страна, но сепак со мислења и совети ако можеме да помогнеме :hug:

На Annath, Peco, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    173.180
    @stetoskop каде мислиш да бегаш? :( :hug::hug::hug:
    @WORRIED.BT јас не сум човек што се откажува лесно, ама штом ти е таков првиот впечаток од работата, би ти рекла дека не е за тебе. Знам, многу ќе ми скокнат дека е погрешно ама ако..
    Многу добро знам како е да работиш работа што не ја сакаш баш, ама ете - мораш.
    Но сепак, нема пари што можат да ни ги платат стресовоте и нервозите на работа. И непогодните услови... Не се вредни..

Јас сум цела искасана.. не можам да спијам :(
    Ем боли ем чеша ем...се прави:@

На Alishan30, stetoskop, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Добро утро! :yawn:

Ми се спие ми се плаче..

@stetoskop седи тука.. ќе ни недостигаш! :hug::hug:

@WORRIED.BT искрено, јас никогаш не би прифатила да работам во такви нехумани услови, па уште би кажала за тоа, да знаат дека не е во ред да се однесуваат како робовладетели!! Малку ме налути нивното однесување кон тебе, па и кола да си ќе треба да одмориш мајку му. :drunk: Види, ако ептен ви е кнап и оваа плата ќе ви помогне, тогаш е друга приказна, човек прави многу за да преживее, ама ако не ви е таква ситуацијата тогаш навистина не вреди стресот! Ако самите не си ги бараме нашите права, макар и во градови каде што тешко се доаѓа до работа, тогаш исто ко да сме им дали право да диктираат со нашето време како сакаат.

Да ставам кафе, може ќе ме расони.. :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: вечерва порано си легнувам, ветувам! :rofl:

На stetoskop, Annath, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро..:coffee:
    Кафе пијам, уживам во погледот колку само смирува, опушта морево... :inlove:
    Другарка ми се налути зошто сама сум отишла без неа, а ме викаше, правеше план, |(...сакам сама, поубаво ми е..несакам да се замарам..дали ќе јадеме или пиеме, па овој сакал ваму, а тој таму..моето дете јаде гиро, твоето не...па зошто не, зошто да.....затоа сами и си правиме што ние си сакаме....сакам лабав опуштен одмор.. додуше и кога не сум на одмор не сакам да зависам од никој си правам како што мене ми е убаво и ми одговара.^_^

@stetoskop ај не се занесуј...:hug:

На stetoskop, Thallia, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Jas gledam na Travel house hunters internationals gi obozavam. Taa emisija mi e dokaz kolku lugjeto nadvor od balkanot opusteno ziveat i ne se vrzuvaat sentimentalno za stvari,kukji,gradovi. Cim im izlegiva sansa za bolji zivot odat da ziveat kojznae kade. Ili pa na nekoja i bilo zelba da zivee u Pariz ostava rabota ko pravnik i odi da zivee vo Pariz.
    Nie ovde sme zagreovi. Baba mi civa kredenci od pred 100 godini imase eden sudoper stoese vo dvorot ne davase da se frli pa sestra mi skrisno go frlila star od jugoslavija uste uzbuna nastana. Cuva nekoi kilimi molci gi jadat i smrdat na stoeno.
    Majka mi ka nagovara da prodadat kukata i da kupat stance negde pomalo abe nema sansi so kran ne ja digas od tamu.
    Tuku jas prva deneska na rabota, pijam kafe se budam.. utree i drugiden slobodna moite ke mi dojdat :)
    Aj dobro utroooo :)

На stetoskop, Thallia, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.946
    Добро ви утро срцкички (highfive)
    Расположена утрово ,а не знам зошто . Така некако убаво ми е на душичката . Маже сабајле ми се виде многу разлепшан ,дали дека го "облеков " у нова блузичка :wasntme:,ама многу убав ми се виде . Сто пати го попЉукав ,за од уроци :D.

Немам што да кажам ,пишав само ради поздрави и честитки :)

@Cka внучиња да дочекате во новиот дом . И вечно така да се сакате со маже . На моменти се поистоветувам со твојата 'приказна ' , кога ја опишуваш љубовта меѓу вас како јас да сум пишувала . Ама има голема разлика меѓу нас две . Јас ниту цигарите што ги пишам не си ги заработувам :tmi:.
    Ама па и домаќинка да бидеш не е лесно . Така ме теши маже :)

@Cinderfakinrella жив и здрав внукот . Тетка многууу се сака :)

@Dust девојче ај не ме нервирај!
    Знаеш ли ти јас колку верба имам во тебе ? Најлошото го издржа машки,не смееш сега да потклекнеш . Ќе се караме :!:. Не ме терај да му кажувам на шефО
    :hug:

@dunika обавезно да дојдеш ако имаш шанса . Само утре имам еден битен термин од 14:30 до 15:30 . Останатиот дел од денот сум апсолутно слободна. Маже е дежурен ,ќе си апнеме нештичко у Боко . И глеј да не ве стемни ,дојди по со ден . Знаеш, у темното не излагам без муШ:rofl:

@stetoskop што и да ти е "маката " посакувам побрзо да ја надминеш . И да ни се вратиш побрзо овде :hug:

За цигарите срам ме е да кажувам . Пушам и тоа ко турчин у задње време . Едно време ги оставив ,ама кратко траеше . Не бива и не бива ! Некни зедов еден бокс малИборо од фри шоп . На попуст беа. Три штеки 52,5 еврича . Ама тие за пола месец не ни стигаат . Несалам работа . 130 евра за цигари месечно ,ако не и повеќе ни одат . 1500 годишно . Одморот на Бали ,ние го тегниме и здравје си нарушуваме .
    Ама јбг ,и така вечно нема да се живее . Со тоа се "тешам" . Глупачка :headbang:

Убав ден .
    Да уклучам клима и да истерам една дремка не е лошо

На stetoskop, Thallia, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.246
    Допаѓања:
    84.806
    Добро утро !!!
    Само на утро ве дружам,преку ден ако читнам нешто арно е брзо ми лета времево со обврски по цел ден..
    Ништо ново нема за кажување секој со своите проблеми кои му изгледаат големи колку планина...
    @stetoskop седи тука не туку се занесувај :hug:...@WORRIED.BT оди една недела ако не ти се допаѓа чао се кажува не вреди нервирања..
    Ајде да пиеме кафе убав ден!!!

На Chantal, stetoskop, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро..
    Од нигде никаде гнојна ангина и инекции...уште тоа ми фалеше;(
    За три дена треба да си одам,како ли ќе ме биде по пат.

Честитки @Cka за вселувањето во новиот дом,многу среќни и весели моменти..
    @Cinderfakinrella :sun: Жив и здрав нека ти е внукот,голем да расте..
    Отидов на инекции,убав ден

На Chantal, Thallia, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  15. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Screenshot_20180724-094241.png
    Screenshot_20180724-094248.png
    Си гледам хотели во Белград на инста, и ги начекувам на некои од хотеливе баткиве, како си се љубат и сакаат. Незнам еве за мене ова не е баш нај убаво за око. Ми дојде така троа .... Да си споделам де со вас :)

На senjorita-v, Skorpija25, mira.mira и 2 други им се допаѓа ова.
  16. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    ^ Ах, знаев дека не ќе е на арно што киснам овде уште од сабајле...

На stetoskop, Annath, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.484
    Допаѓања:
    150.738
    Ај добро утро!

Тапаносана во главата станав...
    Лута сум на сама себе...излегува ко само мене ништо да не ми се погаѓа...не барам невозожно и бајковито ама толку веднеме кичма што се што е можно ни зеле газдите,па и достоинството....
    Ќе одам бар еден месец иако инстинктот не ме излажал никогаш..

Не честитав по повод убавите поводи...
    @Cka радост и среќа да ви го исполнат новиот дом..да си остарите во него...а,маката,таа брзо се заборава...
    @Cinderfakinrella жив и здрав да е внукот..најголема желба ми е да станам тетка...

Едит:
    Ја прочитав @Lilit во друга тема и мило ми е што се е во ред...

@stetoskop ај не зафркавај и седи мадро...

@Val-Dim кај си?

Иии мислам оти позитивата на темава ја препознав на фб...преку заедничките пријатели секако..@Bubce38?!

Последна измена: 24 јули 2018
    На Chantal, stetoskop, ane.bella и 23 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.493
    Допаѓања:
    211.490
    Добар ден и од мене.@WORRIED.BT мислам дека веќе самата знаеш,оној малечок внатрешен глас ниту мене никогаш не ме излажал:hug:.@stetoskop каде чупе?седи тука биди мирна,да не ти дојдам со се наргилето па да се караме:hug:.Детево се спрема за утре на одмор да одат со другарите во Градиште,жива не сум,а и времево не е баш,но нив до времето ич не им е дојдено.Мислев ќе се предомислат баш ради дождовиве,а мене ќе ми олесни,не бре:doh:

На Chantal, Annath, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.176
    Допаѓања:
    276.767
    Дал е до времво или е до мена ама немам сила од кревет да мрднам наутро.
    Како тинејџерка се излежувам до никое време.
    Куќава ќе прооди а, мене мува не ме лази.Само вардам кај да ја скубнам некаде....(facepalm)
    Кафе имам во огромна шоља до мене ,да испијам и да фатам по продавници немам ни зеленчук ни ништо дома.Успат и кафе кај другарка ќе пијам.
    @stetoskop не си фер ако и ти не напуштиш...:doh:

На Chantal, stetoskop, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  20. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ајде да ве поздравам само
    Денес сум со позитивна мисла,незнам можеби ме држи сеуште некоја еуфорија.
    Си се разбудив сабајле се видов во огледало Добро утро Ерика денес е нов ден за тебе и од денес па до крајот на животот ме промени една вчерашна вест не толку убава ама за мене доволна за да сватам колку животот е убав.
    Ќе се задоволам и со тоа малку што го имам,среќна сум што го имам вистинскиот човек покрај мене кој ме разбира и во лошо и добро и кога врескам и кога ќе му кажам душо моја колку те сакам,а тој ќе ми го покаже окото,и што го имам најубавиот и најпослушниот син и кој понекогаш прави некои керефекиии за да е во центарот на вниманието ама така е како и секое дете.
    И несакав да мрчам само сакав да го споделам ова со вас.
    Живејте го животот како да ви е последен секој ден.
    @stetoskop Потполно те разбирам ама што и да е ќе помине и ќе се надмине само позитивна мисла и ќе се преброди се.
    Мислам дека времево надвор работи за мене само нека остане вакво ама без дожд.

На Chantal, stetoskop, Thallia и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.