Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Слабо нешто пишувам во последно време, додека дочитам што сте пишала не останува време да шкртнам некој збор.:wasntme:
    Маж се расправа со децата, избегав во гаража на кафе, цигара пауза.:)

Честитки до сите што имате/ле повод додека ве дочитав заборавив која што имаше за честитање, стара жена.:wasntme::lol:

Што се жалите за цените на цигарите, кај мене кутија со 40 цигари $42.50, околу 1700 денари:@тутунот е нелегален а и тој што го продаваат е како отров да пушиш, тој легално што се продава е иста цена како цигарите па исто ми се фаќа дали ќе виткам или не па си купувам и си ќутам.;(

Љубоморна не сум, мислам да го видам мм како флертува пред мои очи нормално дека би била ама вака не ми дал повод а он си ја крие љубомората како змија нозете зошто знае дека имам уплав од љубоморни створенија.:x

Дилдо не верувам дека би добила од него подарок, највеќе што можам да очекувам од него на тоа поле е некој ептен секси долна облека, за друго се чувствувал способен да ме задоволи без додатни алатки во кревет.:lol:

Лелееееее да не видете нас кога одиме на плажа ќе ви се слоши, умре тоа време кога се одеше со пешкир и книга, сега гепекот ни е крцат и тоа за неколку часа што одиме на плажа.(facepalm)
    Прво носиме еден огромен шатор што држи ладно за децата, па столчиња за сите, па душеци, даски за сурфање мали, играчки еден куп, топки, фрижидерче, масичка мала, крпи, креми, облека за пресоблекување......... ми се слоши само што напишав, со мм ѓоа товарени магариња сме кога одиме на плажа.:lol:

@WORRIED.BT не ми се верува во какви услови ве тераат да работите, било каде е нормално барем пола саат пауза за време на осум часа, ово твоево е стварно нехумано и не излегува како да не ти се погаѓа баш е нормално да размислуваш дали да се нафатиш да работиш во такви (не)услови.
    Лето е сега таму во најжешкото и под клима да си ќе ти бара душата вода, ако пиеш вода ќе ти се оди во вц е ај трпи осум часа, не се истрпува барем според мене, јас не би работела под такви услови освен ако ми тепаат децата за леб, другачије не би.

На Chantal, stetoskop, Rebecca_R и 32 други им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ама вашата и нашата плата бог и шеширџија :D

На Chantal, Annath, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.371
    Допаѓања:
    142.565
    @WORRIED.BT и јас мислам дека треба дс пробаш еден месец. И онака си спремна да си одиш, за тоа време пробај да наметнеш свои услови. Не може да не смееш да пиеш вода и да јадеш. И да не смееш да излезеш, барем на работно место да јадеш. Не знам какво е работното место, ама ако можеш да внесеш вода и храна, јас би си земала. Шише вода и некоја кифла во ташна. И нормално, би станувала за тоалет.

На Chantal, stetoskop, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    @WORRIED.BT
    Rabotev pod takvi uslovi 11 meseci.
    Si zaminav so vrtoglavici, opadnata, iscrpena psihicki i fizicki.
    Povejke nikogas za nikoi pari.

На Chantal, stetoskop, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  5. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @WORRIED.BT и јас имам такво искуство од една година. Вчера вечер не сакав да пишувам да не те обеспокојувам ама кога на крај на месец имаше акција за остварување на месечни пресеци сум работела од 8-19часот до исцрп. А да не објаснувам како не малтретираше шефот и неговата десна рака една кодошка(facepalm)
    Кога почнав за 2-3месеци накачив и по тие 3месеци требаше да се изјаснам останувам или не,ама тие одлучија во мое име дека им требам и ми флија трошки плус на платa и се залажав останав.
    Потоа еден ден си се помуабетив сама со себе и решив држам диета и ми треба нормална пауза да си ја изедам сета убаво приготвена храна што си ја носев/купував.
    Слабеев и си користев пауза-тоалет еднаш во денот 15-20минути...еј си пукнаа...за се ни се дофрлуваше на некои од вработениве(неподобните според проценка на шефО:D нАли).
    Потоа сфатив дека и не било таму толку лошо кога начекав следна работа од ''соништата''(ужас).
    Знаеш ако се буниш и си го бараш по закон она што ти следи си црна овца,ама па нема плати-пари кои би ми купиле здравје,раат на душа и квалитетно време со фамилијата,блиските:!:
    Пробај и ќе знаеш по месец дена најдобро што си ќар а што зијан,вагај и пресечи-одлучи,јас ти посакувам се најдобро.
    @stetoskop се моли да не ја фаќа аздис:!:ах чупе мене и така ми фалеше што си фаќаше кривини а сега вака? Ај само за арно да е и да пишеш наскоро се најдобро.
    Ми фали @CameliaMiller кога започнаа да се вртат муабети за работа ми текна на неа:hug:

Последна измена: 24 јули 2018
    На CameliaMiller, stetoskop, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.121
    Допаѓања:
    221.250
    Добар ден
    Денес во круг некако работите одат. Пиев кафе зборував 23344 саати на телефон и еве ме одмарам со дремка на синко. Не се дигам да чистам уживам у моментот :D се друго ќе се чека кога стасаме

@WORRIED.BT не е само да се работи нешто.
    И јас еден период работев за 10 000 втора па прва, си одам и додека со легнам 3 ме фатило и сабајле во 6 да станам и се до 4 така. Трпи трпи на крај почнав да излагам од работа за да одам на инфузии, не можев повеќе да заспијам од умор, не знаев ден ли е ноќ ли е, до толку ми беше лошо и до толку ослабев до 40 кг што мислев дека ќе умрам. Сватив дека тоа не е за мене односно организмот не може да ми го издржи и напуштив..
    Не е само да се работи има и други работи кои се и те како битни како на пример здравје
    А дека секаде се бара максимална работа и дека секаде газдата бара да те исцеди до максимум тоа е стварно жалосно..
    Ама светот стана тооолку никаков што не верувам дека долго вака ќе тераме
    8-|
    Пробај, види неколку дека како се ќе се одвива, разговарај со надлежните и пробај да си поставиш некоја потреба, ако нр штима значи не штима али може можат некои работи да се сменат. Секогаш сум за разговор со отворени карти на маса па макар и со директор и со шеф..

На Chantal, stetoskop, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Добар ден, драги мои!

Како ми почна неделава феноменално, се надевам дека ќе потрае... Хехе

Најпрво повторно да ви забагодарам за честитките кои стигнаа после првата благодарност! Честитам и до сите кои имаат други/слични поводи! :)

После станувањето АС тетка, имам едно 15 внуци до сега... Но, ништо не се споредува со оваа радост... Свое си е свое ^_^

Денеска дм беше на контрола за рамото и има одлични вести! Рамото му е супер, така да се враќаме за некои 3 недели во нормалното секојдневие пред операцијата, а богами и пред повредата. За оние кои не знаат, дм беше опериран од циста, напукната чашка и истегнат лигамент.

Најверојатно септември ќе одиме на одмор и нема да имаме никакви проблеми на работните места поради разменување на првичниот план за одмор. ЈУПИИИ!

Свеки до душа идна, вчера ми кажа дека и е мило што имаме заеднички јазик! Знаев дека ја освоив, ама сега сум 100% сигурна!

Цветам!

ВЕ ГУШКАМ!

На Chantal, stetoskop, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    94.956
    Маж испратен кај мајка му дома,јас кај мојата сама си лежам пред ТВ,бабче се качува повремено да праша дане ми треба нешто...
    Мераци:angel:
    Ко на распуст се осеќам:)Без лектири:!:

@WORRIED.BT имам претстава за каква работа збориш,услови де.
    Јас уште првиот ден си одев од такви шалабајзерски квази-фирми.
    Ни услови,ни ред ни поредок.
    АМА,тогаш бев девојка,работа за 250 евра во Ск секогаш има.
    Во внатрешноста потешко,имаш фамилија и секој денар плус и те како е потребен и добредојден.
    Дај си малку време па “пресечи” сама:hug:

@stetoskop :hug:
    :l:

На Chantal, stetoskop, CaraMia и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.568
    Допаѓања:
    106.587
    Добар ден и од меН
    Средени сите обврски по дома и сега дремам.
    Ко ваљак да пиминал врз мене секое ковче ме боли а и очи не можам да отворам.
    Времево ко мене променливо облачно.
    Си го чекам септенври да се почне на курс да се оди,чудно човече сум :wasntme:одам од крајност во крајност.
    Или го давам максимумот од себе или не мрдам со прст,ах златна средино кај си да те најдам:D
    Ме немаше никаде сега ми се појави желба да вложувам во себе па ќе ве давам и гњавам на тема обуки:Pама мора нели не може цел живот дома да се помине, е сега кога читам за работиве и газдиве,а и од искуство знам нема работа каде нема да бидеш максимално ангажиран што би се рекло Момак за се.
    Пријатен ден повелете:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Chantal, stetoskop, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.035
    Здраво
    Јас само да и дадам поддршка на @WORRIED.BT . Доста често се пронаоѓам во твоите постови и по карактерот сме скоро исти.
    И јас како Дасти би ти рекла (ако е вака цело време) , дека може подобро е да си одиш од таму. И не не си ти крива или што викаш дека испаѓа не ти се погодува.. Стварно требаат пари кога имаш фамилија, ама џабе се тие пари кога ќе си по цел ден на работа, а таму пак, ќе бидеш ко во "Преживеан" ...... Едино, ако без таа плата не можете да издржите, тогаш да продолжиш....

Денов турбо,
    Направив турли тава, и се радувам ко мало дете. Во последно време ја обожавам(ни маж, ни дете ја сакаат). Ама ја направив "за полудети" :D и сите состојки домашни:clap:Ама не садам јас, ако се чека од мене се ќе изгине:$

На Chantal, stetoskop, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Мрзливи жеништa, кaнцелaрискa рaбoтa не им чини, бреееј...сaмo нa нивa.

На dunika, mal.ecka, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.946
    Тоооо ма Бриџи :clap:
    Спукај тука на овие разгалени жени

П.С: Кој им е крив што не си земале богат маШ:rofl:

Ваљда се шалеш за горенапишаното :smirk:

На Chantal, Dust, Thallia и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.894
    А ко што сум у терсене расположение само што сакав да напишам дека сакам да сум доволно богата да иам послуга :|
    Сеа срам ме фати. Нива неам :(

На Chantal, stetoskop, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.946
    ^^ И продавам и издавам .
    Ниви колку сакаш !
    И трактор фазла
    Магариња немам две , ама ако дојде зорт ќе го делиме моето

На Chantal, Ane-Goki1, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    Еднo е Бoжo дa сaкaш, другo е дa мoжеш.

На Skorpija25, mal.ecka, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.946
    А земјоделието што иде па тоа е друг муабет .
    Ги оставивме доматите да се исушат . Товарени се до трт,ама нема пласман .
    Овие ми се само у дворот што ги имаме .
    Тие по далечните ниви не сум ги ни видела .
    Ама џабе . И овие козите ќе ги јадат
    Жими на пченката и се радувам . Јас ќе си ја изедам

Прикачени фајлови:

На Chantal, stetoskop, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.120
    Допаѓања:
    257.766
    @WORRIED.BT еве помисли само на @lunicka , сепак твојата е канцелариска работа.
    И немојте волку да ја охрабрувате да ја напушти работата. Ретко некој работи по мерак, сите некогаш стискаме заби. Редно е да советувате реално, без бајковити постови и идеализирања.
    Мала е Македонија, многу откривате, лесно е човек да ве препознае. Затоа доста со лагите и бајките.

На Rebecca_R, PUPICA, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Една општа берба направете и продајте ги на фабриката за кечап.
    Бар ке земете некој денар.
    Вака....ништо !

(y)

На Ane-Goki1, Annath, Tajnaotrovna и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.348
    Допаѓања:
    90.125
    @WORRIED.BT
    Сега читам дека работно време ке ти биде овие два месеци 15-22 тоа се 7 часа,ке издржиш,после од есен ке фатите ред,сега сум уште посигурна дека не треба да напушташ.За пауза за јадење ке прашаш,ти следува.Сигурно не се толку бездушници да бараат да работат луѓе без јадење.
    Ако е добра платата никако,детето ке научи да легне само,не е мало така?Мајка треба да работи, не да биде домакинка.

На Skorpija25, CaraMia, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.035
    Јас разбрав дека општо работното време на Ворид е до 22ч. И по тоа што го напиша разбрав дека се потешки условите за работа. Јас стојам зад напишаното(поаѓајќи од мене). Нормално дека она нема , ако ние тука и кажеме и одма да ја напушти работата. Нормално дека ќе си размисли сама и заедно со маж и ќе си донесе одлука.
    Знам дека без пари не се живее, ама (пак поаѓајќи од мене) , не би можела да издржам психички тешка работа. За физичка, е тешко, ама некој да се под...ва со мене не можам да издржам. Ете, таков ми е карактерот. Затоа и сите имаме различни мислења/ставови и имаме право да си ги искажеме истите

На Skorpija25, CaraMia, Dust и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.